שתי שאלות..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות..
    ...
    01/08/2007

רציתי לדעת האם ירקות בכמות גדולה ואיזה שני פירות ושתי פרוסות של לחם קל מקמח מלא מספקים את כמות הסיבים התזונתיים שצריך ביום? (אני אוכלת עוד כל מיני דברים אבל נראה לי שאלה מספקי הסיבים התזונתיים המשמעותיים.. אני אוכלת נגיד גם ביו, אקטיביה...)

בעצם השאלה האם יהיו לי מספיק סיבים תזונתיים אם אני אוכל את הדברים הנ"ל ללא מנת פחמימה (אורז, ספגטי, פתיתים וכו')

אה וגם... אני רוצה לרדת במשקל ורציתי לדעת האם זה בסדר להוריד בשר לעת עתה או אולי להפחית??? אולי יש איזה כמה פעמים בשבוע שמומלץ לאכול בשר??

תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות..

הוספת תגובה

• סיבים תזונתיים

מיה בן אפרים
    02/08/2007

ירקות ופירות מכילים סיבים, כן פירות ולחם
    אך יש מקורות סיבים חשובים אחרים כגון סיבים גואר, חיטה מלאה וקמח סובין הנמצאים בעוד מזונות כגון דגני בוקר, קרקרים, יוגורטים וכד'
    כדאי לכלול מנה נוספת שלהם במשך היום בנוסף לירקות, 2 מנות פרי ו2 פרוסות לחם אם ויש ימים שאינך צורכת פחמימות אחרות.
    לא כדאי לפסוח על בשר, אולי כדאי פשוט להפחית צריכה של בשר שמן אך הגוף חייב מנת חלבון מהחי או תחליף וכיוון שאינך צורכת מנת פחמימה חמה קשה למצוא תחליף הוגן ומשמעותי (המספק חלבון מלא- כגון אורז ועדשים או שעועית)
    מומלץ לאכול מנת בשר רזה או דג פעם ביום או לכל הפחות 5 ימים בשבוע
    שוב, כל זה במידה ואיך אוכלת אורז, פסטה ותחליפיו... השתדלי לגוון ולאזן, אל תתפסי על מוטו מסוים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניצל...

...
    03/08/2007

זה בסדר לאכול שניצל??? למה זה נחשב? זה בשר שמן או רזה?? וכמה קלוריות יש בשניצל בינוני??

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה וגם... (חח מצטערת על הבלבולי שכל

...
    03/08/2007

פסטרמה.... זה בסדר בתור מנת בשר ביום? (שתי פרוסות אולי...)

אם את יכולה באמת להמליץ לי על מנות בשר שאני יכולה לאכול לא משמינות כל כך....

תודה רבה מראש ומצטערת על ההטרדה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנת פסטרמה אינה תחליף

מיה בן אפרים
    06/08/2007

כדאי להשתמש בחזה עוף או בבשר הודו או דג לבן
    כדאי לכלול מנה ביום.
    פסטרמה הינה תחליף חלבון לערב (תחליף לגבינה) ולא למנת הבשר או הדג היומיות
    אל תדאגי כל כך, את נשמעת מוטרדת!
    פשוט השתמשי בבשר רזה ותהני!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בשר שמן, שילוב שמן

מיה בן אפרים
    06/08/2007

שניצל אינו בשר שמן, זהו שילוב של שומן עם מנת בשר.
    העדיפות היא לא להשתמש בטיגון וכן להשתמש בצליה
    הסיבה העיקרית היא שפחמימה (ציפוי השניצל) סופג את השומנים. השומנים הללו שעימם אנו מטגנים אינם בריאים לעורקים ועלולים, אם הינם נאכלים על בסיס קבוע לגרום לעלייה בשומני הדם (כולסטרול LDL) ועליה במשקל שומן הגוף.
    קשה לומר כמה קלוריות במנה אך בממוצע, שניצל בינוני בשמן עמוק עלול לכלול כ- 400 קלוריות. שוב, הכל תלוי בגודל נתח העוף, בעובי ובכמות ספיגת השמן..
    עדיף להשתמש בנתח החזה עוף על מחבת טפלון ולצלות אותו כמו ביום העצמאות על האש..
    תהני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות... אבל

...
    06/08/2007

עוד שאלה... חחח

כמה קלוריות יש בערך בשניצל ערום (בלי הציפוי רק הבשר) שמטוגן במחבת עם שמן?! (לא שמן עמוק!)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו