מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולה קרוהן ודיאטהמאור05/03/2009
שלום אני מאור, בן 31 , חולה קרוהן כבר כ-15 שנים. רציתי לדעת האם יש דיאטה נורמלית לחולה קרוהן? שכידוע אסור לאכול מוצרי חלב, מאכלים עם סיבים רבים וירקות, מטוגן ופירות וירקות טריים, ולכן אני לא יכול לעשות דיאטה "נורמלית" בלי לפגוע באחד הלאווים האלה. אני רוצה בסה"כ להוריד 3-4 קילו, אבל מתקשה מאוד. אשמח אם תענו לי בהקדם, זה יעזור לי מאוד. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לחולי קרוהן
מיה בן אפרים06/03/2009היי מאור,
כן, בהחלט יש דרך טובה להוריד את הק"ג העודפים ולא לפגוע תוך כדי בתסמיני המחלה.
חלבונים יעזרו הרבה, לדוגה בשר עוף, הודו, פסטרמה, כתף בקר. גם יוגורטים מצויינים לפעילות חילוף החומרים ואינם פוגעים.
בארוחת הבוקר ( שהיא חובה ) צריך לכלול דגנים - אם לחם עדין בסיבים או אפילו סוג של לחמניה או חלה, העיקר פחמימה לא מכבידה שתורמת לאנרגית היום, בתוספת טחינה או אבוקדו, ממרח חצילים או ביצה.
בצהריים, תלוי בסדר יומך, היכן אתה אוכל וכדומה, שוב, חלבונים דלי שומן כמו שהזכרתי, יעשו פלאים.
בערב, חביתה, לחמניה או לחם טרי בשילוב ממרחים תצבעוניים כגון : טפנד זיתים, טפנד עגבניות או פסטו, מעט גבינת ריקוטה או טוב טעם קלה.
לא יכולה להיות מדויקת בכמויות כיוון שאין לי מושג משקלך, מבנה גופך וכדומה.
מקווה שתצליח בזכות התמדה ורצון!
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)