חולה קרוהן ודיאטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולה קרוהן ודיאטה
    מאור
    05/03/2009

שלום אני מאור, בן 31 , חולה קרוהן כבר כ-15 שנים. רציתי לדעת האם יש דיאטה נורמלית לחולה קרוהן? שכידוע אסור לאכול מוצרי חלב, מאכלים עם סיבים רבים וירקות, מטוגן ופירות וירקות טריים, ולכן אני לא יכול לעשות דיאטה "נורמלית" בלי לפגוע באחד הלאווים האלה. אני רוצה בסה"כ להוריד 3-4 קילו, אבל מתקשה מאוד. אשמח אם תענו לי בהקדם, זה יעזור לי מאוד. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולה קרוהן ודיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה לחולי קרוהן

מיה בן אפרים
    06/03/2009

היי מאור,

כן, בהחלט יש דרך טובה להוריד את הק"ג העודפים ולא לפגוע תוך כדי בתסמיני המחלה.
    חלבונים יעזרו הרבה, לדוגה בשר עוף, הודו, פסטרמה, כתף בקר. גם יוגורטים מצויינים לפעילות חילוף החומרים ואינם פוגעים.
    בארוחת הבוקר ( שהיא חובה ) צריך לכלול דגנים - אם לחם עדין בסיבים או אפילו סוג של לחמניה או חלה, העיקר פחמימה לא מכבידה שתורמת לאנרגית היום, בתוספת טחינה או אבוקדו, ממרח חצילים או ביצה.
    בצהריים, תלוי בסדר יומך, היכן אתה אוכל וכדומה, שוב, חלבונים דלי שומן כמו שהזכרתי, יעשו פלאים.

בערב, חביתה, לחמניה או לחם טרי בשילוב ממרחים תצבעוניים כגון : טפנד זיתים, טפנד עגבניות או פסטו, מעט גבינת ריקוטה או טוב טעם קלה.

לא יכולה להיות מדויקת בכמויות כיוון שאין לי מושג משקלך, מבנה גופך וכדומה.

מקווה שתצליח בזכות התמדה ורצון!

שלך,
    מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו