מבולבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    חנה
    05/06/2009

שלום:) אני עוד מעט בת 17
    ואני מרגישה אבודה מבחינת אוכל....לגמרי
    עד לפני 3 חודשים הייתי בנויה מהרבה מסת שריר ושקלתי 6 קילו פחות.
    היום אני בעודף משקל קל אבל דימוי הגוף שלי נהרס.
    אני מרגישה שאני לא יכולה לחזור למצב הקודם כי המטבוליזם שלי ממש השתנה.
    עסקתי בהרבה ספורט. ואז לפני כמה חודשים עשיתי דיאטה במקביל, הורדתי כמה קילוגרמים. קרו כל מני תהפוכות רגשיות וכנראה כשאכלתי משהו "אסור" בכמות קטנה רגשתי ממש אשמה וזה גרר הרבה אכילות רגשיות..ובכלל הייתה תקופה קשה והמצב החמיר, עד למצב שלא יכולתי ללכת למכון כושר כי הרגשתי מבוכה. הדיאטה שעשיתי לא כללה פחמימות בכלל חוץ מקצת כרוב ותפוח ירוק.
    הבחורה שמליצה לי על התפריט מבינה בדיאטות הרבה, אבל עכשיו לאור התשובה שקראתי שכתבת לבחורה שהרסה לעצמה את המטבוליזם בגלל דיאטה הבנתי- שהאישה שהמליצה לי עליו כנראה סובלת מזה גם, היא אמרה לי שכמעט ואין לה יציאות... אז לא הייתי צריכה ללמוד ממנה.
    המצב הגופני שלי מטריד אותי ובכוונתי לשפר אותו עם סיום הבחינות...לשוב למכון ולהחליט החלטה שקשורה למזון.
    אבל אני לא יודעת מה לאכול. האם הדיאטה פגעה בי לאורך זמן? האם יש לי סיכוי לרדת במשקל עד סוף הקיץ אם אתאמן כל יום? האם יש דיאטה מהירה יחסית שאינה מזיקה? האם יש לי סיכוי לחזור למצב הקודם או שיש השלכות?

אני מרגישה ממש נורא עכשיו- משאפה הפכתי ללאפה. במו ידיי. בחודש!

:((((
    נ.ב אני מאד ממושמעת ומוכנה לבצע כל "מטלה" שעשויה לעזור... תצילו אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• זה לא בלבול, את מודעת יפה למתרחש

מיה בן אפרים
    07/06/2009

חנה יקירתי,

כן, ככה מתחילות הפרעות אכילה, אם הבנת שהכל קשור לאוכל למה את מנסה לדחוף עצמך לסורט כה אינטנסיבי במקום להכנס למשטר אכילה בריא ואמיתי?

ממושמעת זה גם בעיה, יכול להיות שאת צריכה למצוא דרך להפגש עם איש מקצוע שיוביל אותך ויתן לך מסגרת תומכת הכוללת שקילות, שינויים בתפריט ותפריט אישי המתאים לסגנון חייך. כן, תזונה פוגעת במטבוליזם אך אל תחשבי שעכשיו פעילות תועיל, להפך, אכילה לא נכונה ועמה פעילות אגרסיבית יובילו לאיבוד נוסף של מסת שריר והעלאת מסת שומן.

המלצתי היא אימון לאכילה נכונה. בינתיים ארוחות מלאות, מעט פחמימותמורכבות ( לחם קל, בראנפלקס, אורז מלא) , הרבה חלבון בכל ארוחה, סיבים, ירקות. אל תגזימי בכמויות, אל תחרגי מהארוחות אך עם זאת, שלא תעזי לוותר ע אף ארוחה מהשלוש החשובות!! לתפריט אישי, גשי לדיאטנית, משהי שתתחברי אלי ואל דרכה!!

שלך,
    מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו