פורום פדיקור - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כפות רגליים סיוטיות
    אור
    04/10/2008

היי, אני בת 21 וסובלת כבר שנים מפטרת בבוהן ובאצבע נוספת ברגל שמאל ,ניסיתי שמנים כמו שמן עץ התה, ולק נגד פטרת אך זה לא עזר, בעבר קיבלתי כדורים אך לא לקחתי אותם מחשש לפגיעה בכבד. לפני חצי שנה בערך הבוהן ברגל ימין נדבקה ועוד אצבע באותה רגל והחלטתי לטפל לפני שיהיה מאוחר, כיום אני מטפלת בפטרת בשיטת לייזר מה שהעלים את הפטרת משתי הציפורניים שנדבקו ברגל ימין . הטיפול נמשך כבר קרוב לחצי שנה ואני לא רואה שיפור בבוהן עם הפטרת הרצינית ברגל שמאל. האם הציפורן סתם עקשנית כמו שהפדיקוריסטית טוענת או שהשיטה לא טובה באמת?... אני טסה עוד חודש בערך לטיול בחול וכל מה שאני חושבת עליו זה הכפות רגליים הנוראיות שלי ומתבאסת נורא מהפטרת. יש משהו נוסף שאת ממליצה לי לעשות במקביל לטיפול בלייזר שיוכל להעלים את הסיוט מהר יותר או לפחות לנסות?..(אני משתמשת גם במישחות וטיפות שקיבלתי מהקליניקה כחלק מהטיפול) בנוסף הכפות רגליים שלי לא יפות ונורא יבשות תמיד אבל אני מטפחת אותם כמה שאפשר בעזרת קרמים ושיוף העור הקשה. אני יודעת שלא בריא ולא טוב לישון עם גרבים אבל אין לי ברירה כי אני סובלת מהזעת יתר בכפות הרגליים בנוסף לכול וקשה לי להיות בלי כי זה סופג לי את הזיעה וזה גם מה שמונע ממני ללכת עם נעליים פתוחות (בנוסף לזה שהם נורא לא יפות ומורידות לי את הביטחון מאוד).... הבעיה שלי של כפות הרגליים הפכה כבר לסיוט אצלי וזה מפריע לי נפשית כבר. לאחר ששמעת את כל הסיפור אשמח אם תתני לי עצות מה לעשות כדי שיהיה יותר טוב... אלף תודות!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כפות רגליים סיוטיות

הוספת תגובה

• כפות רגליים סיוטיות

אורנה רז
    05/10/2008

אור שבוע טוב

אני מבינה מאד את התסכול שלך,לדעתי בעית ההזעה בכפות הרגליים היא זאת שגורמת לפטרת,העובדה שאת ישנה עם גרביים לא ממש מסייעת כי פטריות אוהבות חום,לחות וחושך וזה בדיוק מה שאת מספקת להם.
    סכה מהתיאור שלך נראה שאת עושה כל מה שאפשר אין טעם כרגע להעמיס דברים נוספים עד שלא תמצי את טיפול הלייזר והמשחות הנלוות אליו,אני מבינה שביתר האצבעות כן יש שיפור,הבוהן כנראה עקשנית יותר - הידעת שברפואה הסינית הבוהן מיצגת את הראש והלחץ שלך מהמצב לא עוזר לריפוי .במידה ולא תראי שיפור בבוהן תוכלי לחשוב על אופציות נוספות,לעיתים טיפול מסויים עוזר והאחר פחות.

אני מציעה שתורידי מעט לחץ מהרגליים,סעי לטיול בחול איני יודעת לאן אבל אולי מזג האוויר והשינוי יעשה רק טוב.
    תני צאנס לטיפול - אם לא ישתפר חזרי אלינו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנסי את הפתרון הבא:

דנה.א.
    11/10/2008

היי אור, תנסי את הפיתרון הבא : פילינג ומשחה מיוחדים של קלמטיס- זה שייך לחברת סיאל זה עובד פשוט נהדר. כי זה על בסיס שמנים ארומתיים ללקוחה שלי היה בדיוק את אותו הסיפור שאת מספרת מכרתי לה את הערכת טיפולים ןעכשיו אחרי חודש יש שינוי עצום. אם תרצי אתן לך לדבר איתה אם שמת לב אני גם כתבתי כאן בפורום לגבי הקרם רגליים שלהם שהוא פשוט נהדר. תדברי איתם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת בציפורניים

אילנה כסיף
    11/10/2008

הי אור, אני מבינה שכבר ניסית הכל חוץ מכדורים - כי זה פוגע בכבד- אני, כמובן , לא נציגה של חברת תרופות אבל אם ניסית הכל חוץ מ... אז אולי הגיע הזמן. חשוב שתדעי שכדורים במרשם מחייבים בדיקת תפקודי כבד משום השיש סיכוי של 1 ל- 50,000 שהכבד יפגע. נכון, לא נעים להיות האחד הזה אבל זו הפרופורציה. מכיוון שכברת עברת את כל הטיפול הקונבנציונלים והלא קונבנציונליים, אני מצטרפת להמלמה של גב' אורנה רז. סעי לחו"ל תנוחי, תחליפי אוירה, תרוקני את הראש וכשתחזרי חישבי שוב על האופציה של רופא עור.
    שתהיה לך נסיעה טובה ושנה מוצלחת ובריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי..

אור
    14/10/2008

תודה ומאיפה אני משיגה את זה ומה העלות?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך היה בחו"ל?

אילנה כסיף
    19/10/2008

נהנית? החלפת אוירה? היית אצל רופא? מה הוא אמר?
    את החומרים שציינתי ניתן להשיג בכל סניפי נייל סטודיו ואצל פדיקוריסיטיות.
    חג שמח. מכתבי לי מה עשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פדיקוריסטית באזור פ"ת
    טולי
    03/10/2008

ערב טוב, אודה אם תמליצו לי על פדיקוריסטית באזור פ"ת. מישהי באמת טובה וסטרילית. תודה ושנה טובה. תמר.

לקביעת תור
    סגירה
    פדיקוריסטית באזור פ"ת

הוספת תגובה

• בבקשה, בקרית אונו

תאיר
    15/10/2008

052-6472300

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלבתי משכנה שלי
    שני
    02/10/2008

אני עוסקת בפדיקור ועיקר לקוחותי הן השכנות שלי. עכשיו יצאתי לחופשת לידה ולא עוסקת בזה. הן הלכו למישהי אחרת שגרה ממול (המתחרה שלי). אחת הלקוחות - שכנה שלי - שהיו לה ציפורניים חודרניות בשלוש פינות - ובכל פעם טיפלתי לה והיא הרגישה הקלה: אתמול רואה אותי ואומרת לי: "היא (המתחרה) ממש מעולה - היא עושה פדיקור רפואי. את אמרת שיש לי ציפורן חודרנית וזה בכלל לא ציפורן חודרנית זו פטרייה". "גם רופא עור אמר לי שזה פטרייה".נורא נעלבתי ונפגעתי, במיוחד לנוכח העובדה שהיא הטיחה את זה בפניי ליד עוד 3 שכנות. כאילו להוכיח לי שההיא יותר טובה ממני ושלא עשיתי לה איבחון כמו שצריך.היא העליבה אותי. היא שכחה שבכל פעם שהוצאתי לה את החודרניות היא היתה מרגישה הקלה והייתה אומרת שאין כמוני. השאלה שלי: איך זה פתאום אמרו לה שזה פטרייה. הרי היו לי ציפורניים חודרניות ללא ספק.

לקביעת תור
    סגירה
    נעלבתי משכנה שלי

הוספת תגובה

• נעלבתי מהשכנה שלי

אורנה רז
    02/10/2008

שני - ראשית הרגעי אנשים ובפרט נשים לא תמיד יודעות לפרגן.
    ולענינו - המצאות ציפורן חודרנית אינה שוללת את האפשרות לפטריה ונהפוך הוא לעיתים אחרי ריפוי פטריה בגלל השינוי בצורת צמיחת הציפורן נוצרת ציפורן חודרנית.
    יחד עם זאת אולי כשהיתה אצלך באמת לא היתה לה פטריה (אולי בכלל חטפה אצל המתחרה חה חה).
    לסיכום,אין קשר בין שתי העובדות והעובדה שיש לה פטריה לא סותרת את העובדה שהיתה או יש ציפורן חודרנית.

לא צריך להקשיב לכל מילה שמשהיא א7ומרת את גם מאד רגישה כי נאלצת להפסיק לעבוד בגלל חופשת הלידה וזה באמת מצב מאד מאיים. על כל לקוחה שהלכה או תלך עד שתשובי לעבודה יגיעו חדשות.
    כמובן,איני פוסלת את האפשרות שאותה לקוחה קנטרנית חסרת טקט תחזור אליך ותלכלך על המתחרה שלך.
    תתמקדי באוצר הקטן שלך וזכרי סבלמות אין קץ מביאה תוצאות מידיות אם את מאמינה בעצמך הכל יסתדר אנחנו לא נעים עם כל מילה או מחשבה של מישהו על כדור הארץ.
    שיהיה לך גמר חתימה טובה ותהני מחופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור קשה ברגליים
    טולי
    24/09/2008

ערב טוב, אני בת 30 וסובלת מזה שנה מעור מאד קשה ברגליים. אני מקפידה לעשות פדיקור ולשים קרם אך שוב דבר לא עוזר. היום שוב פעם הופיע סדק כואב וטיפה מדמם. רופא עור הפנה אותי לעשות בדיקה לגילוי פיטריה בכף הרגל , הבדיקה יצאה שלילית. גם כאשר אני עושה בדיקור , הפדיקוריסטית פוצעת אותי לפעמים כי העור מאד קשה וקשה להוריד אותו. מה לעשות? אני מיואשת ץ זה נורא לא אסטתי ועכשיו גם כואב בגלל הסדק. אני כרגע משתמשת בקרם של דר' פישר U-LACTIN , מה עוד את יכולה להמליץ. עזרו לי בבקשה. תודה.ושנה טובה. האם את יכולה להמליץ על פדיקוריסטית טובה באזור פ"ת?

לקביעת תור
    סגירה
    עור קשה ברגליים

הוספת תגובה

• לאיה

אורנה רז
    24/09/2008

את מדווחת שהעור הקשה החל לפני שנה,הכוונה שלפני כן לא סבלת מהבעיה? האם הפדיקוריסטית משתמשת בסכין או בפדיקור יבש (מריחת חומר על הרגל ועטיפה בניילון).
    הייתי שמחה לשמוע קצת יותר פרטים כדי לחשוב על הסיבות והאפשרויות לסייע לך.
    אנא צרי עימי קשר טלפוני ואשמח לנסות ולעזור לך.

סופשבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם רגלים מעולה של סיאל

יעל
    02/10/2008

אלה, אני ממליצה לך בחום ואני פדיקוריסטית ולא משוחדת קני קרם רגליים ויטמין אי של חברת סיאל ותראי איזה יופי הרגל שלך תיהיה - זה פשוט עובד נהדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פדיקור קוסמטי/פדיקור ספא
    אורנה
    21/09/2008

אני עומדת לפתוח מקום נעים לאיפור קבוע וטיפולי קוסמטיקה טבעית. אשמח לעשות פדיקור קוסמטי/ ספא .היכן לומדים זאת? אני גרה באיזור המרכז. בברכה אורנה

לקביעת תור
    סגירה
    פדיקור קוסמטי/פדיקור ספא

הוספת תגובה

• את כמובן מוזמנת

אילנה כסיף
    21/09/2008

להתרשם וכמובן ללמוד בנייל סטודיו. 03-6787949. כך נוכל להפגש באופן אישי יחד עם אורנה רז שהיא המורה לפדיקור.
    להתראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פדיקור רפואי
    בילי
    16/09/2008

שלום. אני מנהלת מוסד ציבורי בו מבקרים קשישים.אנו מעסיקים פדיקוריסטית רפואית.ברצוני לדעת אם יש במדינה חוק המסמיך פדיקוריסטים רפואיים.האם קיים פיקוח של משרד הבריאות בנושא?האם לטפל בקשישים שחלקם חולי סכרת יש צורך בהכשרה מיוחדת?

לקביעת תור
    סגירה
    פדיקור רפואי

הוספת תגובה

• דיקור רפואי

אורנה רז
    17/09/2008

בילי שלום -
    לצערי אין חוק המסמיך פדיקוריסטים/יות,משרד העבודה מפקח על בתי ספר המלמדים פדיקור.אך בהחלט לא לזה כוונתך.
    יחד עם זאת קיימת הכשרה לפדיקוריסטיות לטיפול ברגל סכרתית הנערכת בבית חולים וולפסון בשיתוף האגודה למלחמה בסכרת התנאי הוא של שלש שנות עבודה בפועל.
    למרות ואף על פי המצויין לעיל פדיקוריסטית בעלת נסיון ואחראית שלמדה במוסד מסודר וקיבלה את ההכשרה המתאימה בהחלט יכולה לטפל בחולי סכרת,קיימים היום בשוק מבחר חומרים המאפשרים לנו לעבוד ללא סכינים עם מירב הזהירות מפציעות .
    במידה ויש לך שאלות נוספות אשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים לפטריות בציפורניים
    אושרי
    16/09/2008

שלום רב, אני נתקלת בהרבה נשים שיש להם פטריות בציפורניים ובד"כ דרך העבודה שלי הוא לשייף במכונה וגם לשלוח לרופא עור במידה ולא ביקרו אצלו. שאלתי היא : איזה סוגי טיפות קיימים ומומלצים לתת ללקחות והאם זה עוזר במידה והפטריה כבר קיימת מס' שנים והם כבר טופלו בעבר בטיפות אחרות דרך הרופא או בכדורים ועדיין סוסלות מפטריות בציפורניים? בנוסף אשמח לשמוע את חוות דעתכן המקצועית בקשר לנשים אשר נוצר להם בכרית של הרגל מן דבר כזה עגול עם עודף עור אשר בד"כ אנו אמורים להוריד אותו עם הסקלפל או הגרדו או עם הקליוס איך מכנים את העור היבש בזה שנוצר בכרית והאם קיימים דרכי טיפול חדשים לנושא זה? והאם ביקור אצל רופא העור וקבלת משחה יוכל להקל עליהן כי בד"כ זה מאוד מפריע להן!

הוספת תגובה

• חומרים לפטריות בציפורניים

אורנה רז
    17/09/2008

קיימים בשוק מבחר רחב מאד של טיפות לפטרת הציפורניים,לידיעתך גם פטריות שתכשירים רפואיים לא עזרו להם עשויים לעבור במידה ועושים טיפול משולב של
    א. ביקור קבוע אצל פדיקוריסטית לשיוף והסרת התאים הנגועים.
    ב. רחיצת הרלים על בסיס יומיומי עם סבון עץ התה ןיבוש מלא של הציפורניים ובין האצבעות
    ג. שימוש יומיומי בטיפות לקיור יש תוצאות גבוהות -ואף פעמיים ביום.
    ד. הקפדה על אוורור הרגל.

יחד עם זאת בשל מגוון רב של סיבות לפטרת - מחלה,מערכת חיסונית ירודה,נטיה להזעה לעיתים לא ניתן להפטר מהן לחלוטין.
    בכל מקרה ניתן לשמר אותן על אש קטנה תוך שמירה על רגל וציפורניים אסתטיות ונעימות גם אם לא מושלמות.
    שם המשחק הוא התמדה ונחישות.
    לגבי שאלתך השניה האם כוונתך ליבלת לחץ כתוצאה מדריכה,עמידה ממושכת ו/או נעילת נעלים גבוהות במשך שעות ארוכות אזי עד שלא תשתנה היציבה,גובה העקב או המשקל אין סיכוי שזה יעבור אלה תוך ביקור קבוע אצל פדיקוריסטית להסרת העור העודף.
    יתכן ואת מתכוונת ליבלת מכנית (מסמר) גם אז יש לטפל במקביל גם בסיבה ליבלת וגם לבקר אצלך במכון בנוסף ליבלת מסמר יש טיפות שלאחר הסרת הנגע מטפטפים על בסיס יומיומי כדי לנטרל את השורש.
    מקווה שעניתי על שאלתך בכל מקרה ליבלת אין פתרון רפואי לעיתים רופאים שורפים אותה אך כפי שכתבתי אם לא מטפלים בסיבה סביר להניח שתחזור.

בכל מקרה לשלוח לרופא להתיעצות זה שיקול נכון בהחלט.
    המשך עבודה פוריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינת
    15/09/2008

שלום רב, באיזו תדירות מומלץ לגבר לעשות פדיקור, והאם התדירות שונה מאשר אצל אישה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרינת

אורנה רז
    15/09/2008

אין תדירות מומלצת לגברים ונשים,אלא על פי הצורך ומצב הרגל.
    אמנם אצל נשים כאשר הציפורניים גדלות גם אם הלק נשאר במקומו החלק הצומח מבצבץ ומאלץ אותה להגיע.
    לגבי גברים אלה הסובלים מפטרת חייבים להגיע אחת לשלושה שבועות עד חודש כדי להסיר את החלקים הנגועים,במידה ויש יובש ופיצוצים כדי להגיע אחת לחודש כדי למנוע פתיחת הפיצוצים וסבל מהכאבים הנלווים.בקיצור הכל על פי מצב הרגל ולא על פי השיוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה בציפורן
    רעיה
    12/09/2008

אורנה שלום, מדוע לדעתך אחרי מכה רצינית בבוהן ואחרי טיפול בגזירה של הציפורן הרקובה אחת לשבועים, עדיין הציפורן גדלה לא צמודה לעור ולא ציפורן בריאה??? תודה על העזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    מכה בציפורן

הוספת תגובה

• לרעיה

אילנה כסיף
    15/09/2008

בקר טוב רעיה,
    לא ציינת מתי עברה הציפורן טראומה כל אופן שבועיים זה מעט מאד זמן. לציפורן לוקח בערך חצי שנה עד שנה לחדש את עצמה מקצה לקצה (תלוי בגיל ובמצב הבריאותי). אני יכולה להמליץ לך, אם את רוצה, וכדי לזרז את השיקום של הציפורן להשתמש בטיפות מסדרת FEET של OPI הטיפות הן משקמות ציפורנים אחרי אחרי טרואמה. הן משפרות את הצמיחה והאחיזה למיטת הציפורן תוך זמן מאד קצר של כחודש. יש לי ניסיון מאד טוב עם לקוחות שלי שניסו את המוצר ואף אני התנסתי בו אחרי טראומה בציפורניי הרגל שלי עצמי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורנה המקסימה תודה רבה!!
    צוות צפון
    11/09/2008

היה לנו העונג לארח אותך אתמול בסניף שלנו בצ'ק פוסט... מהבוקר הטלפון לא מפסיק לצלצל והתגובות נהדרות... מחכות למפגש הבא איתך ביום רביעי הקרוב.. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לאורנה המקסימה תודה רבה!!

הוספת תגובה

• לאילה וכל הצוות וכמובן בנות הצפון

אורנה רז
    12/09/2008

איילה - הסניף שלך מלא אנרגיות חיוביות,ונראה שכל מי שנכנס בשעריו נדבק בו.
    נהנתי מהמפגש איתך,עם הבנות בצוות וכל הבנות שהשתתפו ,האזינו,שיתפו פעולה העצימו אחת את השניה ולא הססו לחלק את הצלחותיהן,כשלונותיהן ווהתלבטויותין.
    היה מפגש פורה ומקווה שלקראת החג הקרב ובא כולן תרגשנה התחדשות וברכה בעמלן.

מצפה בקוצר רוח למפגש הבא ולעוד רבים אחריו.
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מעין
    10/09/2008

לכמה מספיק הבי נטורל לפדיקור ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למעין

אורנה רז
    10/09/2008

שאלה מאד מענינת וטובה עדיין לא בדקנו בפועל ,אך אין ספק שהחומר מספיק לפחות לכ - 50 רגלים.
    אכן ננסה לבדוק יותר במדויק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפורן צהובה
    גלית
    07/09/2008

רוב הקיץ אני שמה לק אדום. מדוע הציפורן הופכת לצהבהבה מתחת? האם לשייף אותה בעדינות מלמעלה או פשוט לא לשים לק שבוע שבועיים? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ציפורן צהובה

הוספת תגובה

• צהוב בציפורניים

אילנה כסיף
    08/09/2008

כשאת מסירה לק הקפידי לא למרוח מיד אחריו לק אחר. חכי כשעה ואחרכך שייפי קלות את הציפורן בספונג'י (ספוג עדין). אחר כך מרחי לק בסיס כדי למנוע מעבר של פיגמנט צבעוני לציפורן ורק אחר כך מרחי לק צבעוני.
    אני מאמינה שאם תפעלי לפי ההוראות כאן ותשתמשי בלק איכותי לא תהיה הצהבה של הציפורנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד החתונה זה לא יעבור...
    זואי
    04/09/2008

היי, אני מתחתנת בעוד שבועיים ויש לי שטף דם באחת מציפורני הרגליים. כפי שנאמר, עד החתונה זה לא יעבור. בכל זאת אני מתכוונת ללכת עם סנדל. כרגע אני עם לק אדום (מספר 16). שטף הדם לא מאוד בולט. בכל זאת תהיתי האם יש צבע לק שיטשטש את העניין יותר, או שאולי יש טיטריק אחר שיכול להסתיר את העניין. תהיתי למשל מה יקרה אם מתחת ללק האדום אמרח לק בצבע בהיר יותר שיטשטש. אולי טריקים אחרים ? כל עצה תתקבל בברכה, זואי.

לקביעת תור
    סגירה
    עד החתונה זה לא יעבור...

הוספת תגובה

• עד החתונה זה כן יעבור

אורנה רז
    18/09/2008

הי זואי
    ראשית מזל טוב,בטח תהיי כל כך יפה שאנשים לא יסירו את עיניהם ממך כך שלא יפגשו את רגליך.
    בכל מקרה לשאלתך אם הענין כל כך מפריע לך את יכולה לפנות לפדיקוריסטית העוסקת בטכנאות ציפורניים שתבנה לך בניה בג'ל על הציפורן הסוררת,בניה בגל הינה בניה על הציפורן הטבעית שלך הציפורן תהיה במיטבה יותר יפה מיפה.

שיהיה במזל ושאלה יהיו דאגותיך מעתה ועד עולם - אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    דנית
    04/09/2008

בוקר טוב אני גרה באיזור נתניה והייתי אצל פדיקורסיטית והתאכזבתי. הייתי שמחה אם תמליצו לי על פדיקוסטיות באיזור מגוריי. תודה והמשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• אשמח להצעות לפדיקורסטית בנתניה תודה

דנית
    08/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיטוי בברביסייד
    יוכי
    03/09/2008

האם צריך למהול את הברביסייד ? והאם הוא חטוי מספק לאחר טיפול בפטרת ציפורנים?

לקביעת תור
    סגירה
    תיטוי בברביסייד

הוספת תגובה

• על בקבוק החומר

תאיר
    11/09/2008

מצוין כמה מים צריך להוסיף לחומר החיטוי והוא בהחלט טוב לאחר פטרת או כל דבר אחר. תקפידי להשאיר 10נ דקות ולשטוף במים אח"כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוי בברביסייד

אורנה רז
    12/09/2008

את הברביסייד יש למהול כפי שרשום על הפקק - פקק אחד על 36 פקקי מים.
    יש להשאיר את הכלים בתמיסה בין 10-15 דקות (יש להקפיד לא להשאיר את הכלים מעבר לזה)לנגבם.בסיום יום עבודה יש לטפטף שמן כדי לשמור על תקינותם.

ברביסייד אכן מספיק לחיטוי לאחר טיפול פטרת,אך על פי תקנות משרד הבריאות יש לעשות שימוש גם בסטריליזטור או קוורץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה