מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרבנארדניאלה04/11/2008
שלום, באיזה מרווחי זמן מומלץ לחסן בפרבנאר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בגיל
ד''ר אורלי מגד04/11/2008מספר ועיתוי המנות תלוי בגיל הילד. לתינוק שנולד ההמלצות הן לתת בגיל 2, 4, 6 ו- 12 חדשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Bלימור03/11/2008
שלום בני בן 5 וחצי לאחר בדיקת נוגדנים לצהבת B הילד לא מחוסן כלל נוגדנים 0 שלילי לאחר כשנולד החיסונים בוצעו כמו שצריך עי טיפת חלב הציעו לבוא ולעשות לו את כל שלושת החיסונים או חיסון אחד ולאחר חודש לבדוק נוגדנים אני מעדיפה לעשות את כל השלושה אשמח להצעתך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צדקו בטיפת חלב
ד''ר אורלי מגד03/11/2008יתכן ואף סביר שהוא כן מחוסן, רמת הנוגדנים יורדת תמיד אך הם ממשיכים להגן, ולכן הבדיקה משמעותית רק אם נעשית כחודש לאחר מתן החיסון. הייתי ממליצה לתת מנה אחת ולבדוק נוגדנים אחרי חודש, ואם אז התשובה שלילית (שאינו מחוסן) להשלים את 2 מנות החיסון הנוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי02/11/2008
שלום דר' מגד, ילדיי בני החודשיים קיבלו חיסון של רוטה, פרבנר ומחומש, מהי רמת החיסוניות/ ההגנה שלהם מפני מזהמים אלה אחרי המנה הראשונה? תודה ורק בריאות אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמוכה
ד''ר אורלי מגד02/11/2008רמת ההגנה אינה מספקת, יש הבדלים בין המרכיבים השונים במחומשת אך ההגנה בהחלט אינה מספיקה אחרי חיסון אחד כנגד אף אחת מהמחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעתי הקודמתסיון02/11/2008
בהמשך להודעתי הקודם, האם יש תופעות לוואי לחיסון? מפחדת מחיסונים "סתם"...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורלי מגד02/11/2008אין תופעות לואי משמעותיות לחיסון הפרבנר (רק הרגילות - קצת כאב במקום ההזרקה וכו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנארסיון02/11/2008
בני בן שנה וחצי עם "אסטמת תינוקות" קלה. מטופל במשאפים של פלקסוטייד וונטולין. אחות טיפת חלב המליצה על החיסון בגלל רגישות של דרכי הנשימה". מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אורלי מגד02/11/2008כדאי לחסן כל ילד בחיסון פרבנר ובפרט ילדים עם מחלות כלשהן בדרכי הנשימה. כדאי גם לחסנו לשפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני חיסונים חדשיםחיה01/11/2008
אני אמא ל-3 ילדים בגילאי 10, 67 ו- 2.5 . כולם חוסנו בחיסונים אשר ניתנים ע"י טיפת חלב. עבור ביתי בת ה- 2.5 קיבלתי הפניה מרופא הילדים לבצע 2 חיסונים נוספים: ורילריקס ופרבנאר. רכשתי את החיסונים בחודש מרץ 2008 אך מאוג התבלטתי אם בכלל לבצע את החיסונים, וכיוון שהילדה הייתה חולה בתדירות גבוהה, לא ביצעתי לה את החיסונים. החיסונים נמצאים עד היום במקרר ביתי, האם עליי להשליך את החיסונים ? אני מתלבטת האם עליי לחסן אותה ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לחסן
ד''ר אורלי מגד02/11/2008כדאי לחסן. עליך להסתכל על תאריך התפוגה של החיסון כדי לדעת אם הוא עדיין בתוקף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים של גיל שנהשרית01/11/2008
שלום רב,רציתי לברר לגבי חיסונים של גיל שנה .מהם תופעות הלואי של החיסון חזרת חצבת ואדמת?והאם כדאי לשלב אותו יחד עם אבעבועות באותו חיסון? האם זה נכון שזה יכול לגרום לאוטיזם ועוד כל מיני תופעות לואי חמורות? ובאילו הפרשים כדי לעשות את המחומש,פרבנר חזרת,חצבת אדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לשלב
ד''ר אורלי מגד02/11/2008יש זריקה המכילה חצבת חזרת אדמת ואבעבועות יחד וכדאי לתת אותה לחסוך זריקה אחת. זה לא גורם אוטיזם ולא תופעות לואי חמורות. תופעות לואי הן מחלת חום ופריחה קלה בחלק מהמקרים כשבוע לאחר החיסון. אפשר לתת את הפרבנר והמחומשת בנפרד או ביחד עם החזרת-אדמת-חצבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכה של חתול רחוkararo31/10/2008
שלום רב, במהלך הבוקר טיילתי עם ילדתי בגינה וניגש אלי חתול רחוב כשניגש אלי ליטפתי אותו במשך דקה ואז החליט החמוד לנשוך אותי. הרמתי טלפון למרכז הוטרינרי בראשון לציון ושלחו אותי לבצע זריקת טטנוס ולאחריה ניתבקשתי להגיע למשרד הבריאות ברחובות לפתוח תיק. לאחר הסתכלות של רופא במשרד הבריאות על הפצע הוא שאל אם ניתן להגיע לחתול על מנת למסור אותו להסגר של עשרה ימים, עניתי שכן ומאחר והחתול היה בגן הציבורי והוא הואכל ע"י אחד השכנות ידעתי כי אמצא אותו אם אחפש. בצהריים הגיעו אנשי העריה ונראה לי שהצלחתי לאתר את החתול הנכון והוא נלקח להסגר של עשרה ימיים. שאלתי: 1. אני לא בטוח במאה אחוז כי החתול שנתפס הוא החתול שנשך מאחר ובאזור הגינה ישנם המון חתולים בעקבות השכנה שמאכילה אותם, לאחר קריאה באינטרנט גיליתי כי תמיד כדאי לקבל חיסון נגד כלבת לאחר נשיכת בעל חיים לא מוכר, האם כדאי לרוץ למיון לקבל חיסון? 2.בעוד שבועיים אני טס לארה"ב לטיול של 3 שבועות, מה הסימנים אלהם כדי לי לשים תשומת לב ? 3. לפי מה שקראתי צריך לקבל את החיסון בהקדם בכפוף לנשיכה. כמה זמן לאחר הארוע זה רלוונטי לקבל חיסון? תודה, המודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשכת הבריאות
ד''ר אורלי מגד02/11/2008אם אינך בטוח שמדובר בחתול הנכון עליך לפנות ללשכת הבריאות באזור מגוריך, הם ולא המיון אחראים על ההחלטה מתי לתת חיסון כלבת ולהם יש ידע לגבי נגיעות חיות שונות באזורים שונים. אם תחלה אין מרפא כך שאין לי סימנים להזהיר אותך אלא פנה ללשכת הבריאות ואם ימליצו - תתחסן. לפני הנסיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מחיסון הרוטהמיכל30/10/2008
היי, בתי בת 3 חודשים , לפני יומיים , ביום שלישי, היא קיבלה את חיסון הרוטה והפרבונר (מנה ראשונה). מאתמול יש לה ירידה בתיאבון אולם היא עושה קקי (היציאות הנוזליות הרגילות שיש כשמניקים). כמו כן יש לה גם גזים שמלווים ביציאות "קטנות" (אם את מבינה למה אני מתכוונת...). בכל אופן אני מרגישה שהיא מוציאה יותר ממה שהיא מכניסה ואני קצת מודאגת ...יש לציין שהיא מתנהגת כרגיל, עירנית וחייכנית כמו תמיד. האם יש מקום לדאגה? האם חוסר תיאבון הוא חלק מתופעות הלוואי? מתי כדאי ממש להתחיל לדאוג וללכת לרופא? תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטה
ד''ר אורלי מגד02/11/2008התאור יכול להיות תגובה בעקבות החיסון, לא נשמע מדאיג כלל, כל עוד היא שמחה וחייכנית אל תדאגי, לכי לרופא רק אם תהיה החמרה (חום, ירידה בערנות, דם בצואה וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתליאת30/10/2008
האם חיסון השפעת בטוח לתינוק בן 18 חודש? מדוע בעבר דובר על קשר בין מתן חיסון זה למותם של 3 אנשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, החיסון בטוח
ד''ר אורלי מגד02/11/2008החיסון בטוח. לפני שנה היו מספר מקרי תמותה אשר בנתיחת הגופות לא נמצא שום קשר בין החיסון לסיבת המוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית על חיסוניםליאת30/10/2008
האם חיסון שמורכב מחלבונים מהחיידק אמור לצור פחות תופעות לוואי ממוחלש או מומת? האם אבעבובות הוא מוחלש או מומת? האם ידוע על סיכונים או סיבוכים כמו שבעבר היתה מחלקת לגבי קשר בין אוטיזם לMMR . אותה השאלה לגבי חיסון הפרבנר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורלי מגד02/11/2008חיסון חי אולי גורם לעיתים לקצת יותר תופעות לואי, למעשה לתמונה דמויית מחלה קלה. אבעבועות הינו חי מוחלש ופרבנר מורכב מחלבונים. לא ידוע עם שניהם על שום סיכונים או סיבוכים למעט אפשרות של פריחה קלה דמוית אבעבועות אחרי מתן חיסון זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנר ןחיסון אבעבועותליאת30/10/2008
מאיזו שנה קיים החיסון נגד אבעבועות? וממתי חיסון הפרבנר? מדוע רק האבעבועות מאושר על ידי טיפת חלב? כמה זמן מומלץ לחכות ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר
ד''ר אורלי מגד02/11/2008החיסון נגד אבעבועות נמצא ביפן יותר מ20 שנה ופרבנר בשימוש רוטיני בארה"ב 8 שנים. הפרבנר יכנס לשגרה שנה הבאה (שיקולי תקציב). אפשר לתת אותם יחד או בכל מרווח שאת רוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעתיוכבד29/10/2008
יש לי תינוק בן שנה וארבעה חודשים שיחסית בריא, בחורף שעבר לקה בוירוס המלווה ב חום מספר פעמים. ראיתי כי מפרסמים כי יש לחסן כל ילד עד גיל 5. נאמר כי לאחר החיסון לפעמים לוקים בשפעת, האם כדאי בכל זאת לחסן(מדובר בשתי זריקות).ו האם אין תופעות ליוואי לחיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אורלי מגד29/10/2008ההמלצה היא אכן לחסן, יש מעט תופעות לואי שיכולות לכלול נפיחות במקום ההזרקה והרגשה כללית קצת רעה, לרוב זניח. המחלה בד"כ כוללת כ-5 ימי חום גבוה עם שיעול רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךכפיר26/10/2008
הרופא שבדק את הילדה אמר זה אנגינה והמליץ באנטיביוטיקה אוגמנטין 5 CC פעמיים ביום למשך 14 יום למרות שלא בוצע בדיקה להימצאות חיידק בגרון הנתונים שלפיהם הרופא הסתמך היו הנתונים הקודמים שמסרתי (הרופא שלל שימוש בקורטיזון) וטען שהחידק נכנס לדם וחייבים לפל חשוב לציין כי הילדה מדווחת על כאבים ברגל ימין מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר בלי בדיקה
ד''ר אורלי מגד27/10/2008הדרך לבדוק אם החיידק בדם היא תרבית דם לפני התחלת אנטיביוטיקה וזה נעשה במיון. בלי לראות את הילדה לא ניתן לומר מהם הכאבים ברגל ומה יש לילדה . זה מחייב לשמוע בפרוט את כל הסיפור, לבדוק יסודי לעבור על כל הבדיקות וכו. לא ניתן להשיב ללא כל הנתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחיסון?ענת26/10/2008
בני בן חודש וחצי כנראה אלרגי לחלב עברנו ממטרנה חלבית לאחר דם בצואה, לצמחית, לנוטרמיגן ובכולם חזר הדם בצואה, עכשיו אמורים לנסות נאוקייט. מאחר ואין לי פתרון למצב אני חוששת להתחיל עם החיסונים של גיל חודשיים, האם זה שהוא אלרגי וכנראה למזון אומר שיגיב באלרגיה גם לחיסונים? אני מאוד חוששת כיצד יגיב לחיסונים וגם אולי אז לא אדע להבחין בין תגובה שקשורה למזון לבין תגובה לחיסון. האם כדאי לדחות את החיסונים עד שנפתור את בעיית האלרגיה למזון?
ד''ר אורלי מגד26/10/2008לרוב אין קשר בין רגישות למזון לרגישות לחיסונים (שהיא מאוד נדירה, הרבה יותר מרגישות למזון) ויש סכנה בדחיית חיסונים לכן הייתי ממליצה לחסן רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)