פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• הפרדת חיסונים/נחיצות שעלת
    אמאל'ה
    23/08/2009

שלום, בני בן 5 חודשים פחות שבוע, קיבל עד כה מנה אחת של מחומשת, עכשיו צריך לקבל שניה ואני מעוניינת להפריד לו את החיסון ותוהה אם לתת לו שעלת בכלל, עד כמה מסוכן החיסון הזה , ומה הן תופעות הלוואי שלו (השעלת) וכן אילו תופעות לוואי יכולות להיות לשאר מרכיבי המחומשת?
    איך אני יכולה לעזור לו לעבור את החיסון בקלות? (תוסף הומיאופתי או משהו?...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    23/08/2009

שלום,
    בשל עליה במקרי השעלת (שנובעת מירידה בהתחסנות, כתוצאה מחששות), חלה בעשור האחרון עליה בשיעור החולים בשעלת, עם תחלואה קשה בגיל הרך ואף מקרי תמותה! לאור זאת משרד הבריאות לאורך השנים האחרונות הוסיף חיסונים לשעלת בכיתה ב' ובכיתה ח' - את זה אני כותבת כדי להסביר את נחיצות החיסון!
    החיסון הישן לשעלת (התאי) גרם לתופעות לוואי כגון חום, אי שקט, בכי ממושך אך לעולם לא הוכח קשר בינו לבין תופעות נוירולוגיות חמורות או ארוכות טווח. בחיסון החדש (הא-צלולרי), קיימות פחות תופעות לוואי מהישן.
    אין שום הגיון בהפרדת חיסונים, אני לא מכירה דרך להעביר את החיסון ביתר קלות למעט חום ואהבה. אם יש חום - אקמול.
    עצתי - אם את מעוניינת להגן על בנך בצורה מיטבית - תני לו את כל חיסוני השגרה כמומלץ.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    23/08/2009

אין צורך להפריד בין החיסונים למעט אם קיימת הוראת נגד לאחד ממרכיבי החיסון. החיסון לשעלת חיוני מאד. מכיוון שכעת משתמשים במרכיב א-צלולרי כלומר לא תאי, תופעות הלוואי פחותות והתועלת מהחיסון עולה לעין שיעור מתופעות הלוואי. בהחלט ניתן להשתמש באקמול במינון מתאים סביב מתן החיסון על מנת להפחית תופעות לוואי אפשריות. תופעות הלוואי הינן מקומיות - אודם נפיחות וחום במקום ההזרקה או כלליות - חום, הרגשה כללית רעה, בחילה, הקאה, חוסר תיאבון, היפוטוניה ריפיון או פירכוסים, או אי שקט. אם לא פיתח תופעות לוואי בחיסון הקודם סיכוי טוב שיעבור גם את זה בשלום. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות

אמאל'ה
    24/08/2009

רוב תודות לשני הרופאים, החלטתי אכן לחסן כשיגרה תודה רבה נאמר לי שככל שהילד גדל הוא יעבור זאת יותר בקלות, האם זה נכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית חיסון המחומשת
    סמדר
    20/08/2009

שלום,
    נתנו את החיסון ה1 של המחומשת לילדתנו כשהייתה בת 4 חודשים
    האם ניתן לדחות את המשך החיסון מחצי שנה לשמונה חודשים

אני יודעת שזה לא מומלץ אך האם ניתן לעשות זאת

סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    דחיית חיסון המחומשת

הוספת תגובה

• דחיית חיסון

ד''ר גליה ברקאי
    23/08/2009

שלום,
    לאחר המנה הראשונה, מומלץ לתת את השניה והשלישית בהפרשים של 8 שבועות זו מזו, אם אין ברירה ניתן לדחות מעט את החיסון אך אז את חושפת את הילדה למחלות למשך תקופה ארוכה יותר.. בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון צהבת b
    אלינה
    19/08/2009

שלום
    הייתי אמורה לקבל חיסון שלישי של צהבת b ביוני , עדיין לא עשיתי אותו, האם יש אפשרות עדיין לעשות אותו ?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון צהבת b

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    19/08/2009

בהחלט ניתן ורצוי לעשות את החיסון כעת. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת חזירים ובת שבועיים
    שלי
    18/08/2009

מה מידת הזהירות ההגיונית שעלי לנהוג? יש לי שני ילדים בבית. בקרוב יחזרו ללימודים. מגיעים אליהם חברים (לא נתתי לחברים לגעת). לא הוצאתי אותה לאף מקום סגור, אולם זה לא פשוט, כאשר יש עוד שני ילדים בבית. מה מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת חזירים ובת שבועיים

הוספת תגובה

• זהירות הגיונית

ד''ר רז סומך
    19/08/2009

בדיוק כפי שציינת, זהירות הגיונית. אין צורך להסתגר ואפשר להביא חברים. לשמור על הגיינה בסיסית, ליטול ידיים, להשתעל תוך כיסוי הפנים, במידה ומתפתחים סימני מחלה להגיע לבדיקת רופא ואז להימנע ממגע עם אחרים. זהירות פשוטה. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    עדי
    18/08/2009

שלום רב,

שאלתי בנוגע לנגיף ה- CMV, ומתנצלת מראש אם השאלה קצת מסורבלת,
    ידוע לי כי הנגיף עובר באמצעות נוזלי גוף, האם הנגיף "שורד" גם בחוץ,
    כלומר, על גבי חפצים שבאו במגע עם נוזלי גוף/חולים עצמם? (על אותו עקרון של נגיף האיידס לצורך העניין?)
    אם הייתי במגע עם חולה, האם יש להימנע מלגעת בחפצים או כלים בהם נגע? עד מתי אם בכלל שורד הנגיף בתנאים אלו?

תודה,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV

ד''ר רז סומך
    19/08/2009

דרך ההדבקה היא מהפרשות רוק וכדומה ודם ולכן מגע אינו מדבק. הוירוס שורד זמן קצר ולכן אין חשש. לשמור על הגיינה בסיסית תמיד מומלץ. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לפני נסיעה לתאילנד
    אלמוני
    16/08/2009

שלום רב,
    אני נוסע לתאילנד בעוד כחודש וחצי,
    לפני 10 שנים עשיתי חיסון נגד צהבת B בסידרה של כמה זריקות,בגלל שלא מצאו מספיק נוגדנים,עשיתי בוסטר לפני חודשיים.
    האם חשוב לי לבדוק בבדיקת דם נוספת שיש רמת נוגדנים מספקת לנסיעה,או מספיק הבוסטר.
    כמו כן עשיתי גם חיסון לצהבת A באותה תקופה, האם זה חיסון ארוך טווח?
    בבדיקת דם היה רשום לי
    Hepatitis A - IgG POSITIVE
    האם אני מחוסן או צריך שוב חיסון ל צהבת A?
    הבנתי שלתאילנד עלי להוסיף טיפוס הבטן ובמידה ואבקר בצפון אצטרך גם חיסון נגד דלקת קרום המוח היפנית.
    האם יש חיסונים נוספים אותם הכרחי לעשות?
    אשמח לתגובה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    16/08/2009

לגבי הפטיטיס B, הרי שאם קיבלת סידרה של 3 חיסונים בעבר אתה זקוק רק לחיסון אחד. אין צורך ממשי לבדוק נוגדנים לאחר מכן. לגבי הפטיטיס A ניכר שהינך מחוסן. לגבי החיסונים האחרים בהחלט מספק, אך ליעוץ נוסף מומלץ לפנות למרפאת מטיילים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבנר
    אמא
    16/08/2009

שלום,
    בני בקרוב בן 11 חודשים, קיבל עד עתה 3 מנות של פרבנר, בטיפת חלב אמרו לי שאת המנה הרביעית יקבל אצלם!
    אך משהו לא ברור לי, אני יודעת שהוא אמור לקבל את המנה הרביעית כמנה רגילה,
    כי אם החיסון היה ממשיך באופן פרטי היה מקבל מנה רביעית רגילה!!!
    ועתה אני חוששת שיתנו לו כמנה רביעית מנת דחף!!!
    כי אני יודעת שיש שינוי בהוראות מתן החיסון לאחרונה עקב המעבר לטיפת חלב!!!
    אנא אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין איזה סוג של מנה התינוק צריך לקבל כמנה רביעית ???
    תודה רבה מראש:)

לקביעת תור
    סגירה
    פרבנר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    16/08/2009

המנה הרביעית היא אכן מנת דחף ואמורה להינתן סביב גיל שנה אצל תינוק שקיבל שלוש מנות קודם לכן בגילאים 2 4 ו- 6 חודשים. אני מניח שכך ינהגו בטיפת החלב. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

אמא
    16/08/2009

מה ההבדל בין מנה רגילה למנת הדחף בחיסון הפרבנר ???
    והאם הבדל זה מהותי ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    17/08/2009

מבחינת מה שמקבל התינוק אין הבדל, בכל מיקרה 0.5 מלל לתוך השריר, אולם מבחינת גירוי מערכת החיסון ישנו הבדל מכיוון שהחיסונים הראשונים מטרתם לעורר את התגובה ואז מספר חודשים לאחר מכן התגובה מקבלת חיזוק-דחף. ככל שהתינוק בוגר יותר ההנחה שקיימת כבר תגובה ראשונית מחשיפות קודמות למשל ולכן נידרשות פחות מנות ובמיקרים מסויימים אפילו אחת. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר
    רונה
    13/08/2009

לפני כחצי שנה קניתי את החיסון, עדיין לא נתתי אותו, אחסנתי אותו בדלת המקרר, כמובן שמדי פעם ניקיתי את המקרר דבר הכרוך בניתוק מהחשמל, שאלתי היא אם ניתן לתת את החסון כעת, (פג התוקף לעוד חצי שנה)?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פרבנר

הוספת תגובה

• רונה שלום

ד''ר גליה ברקאי
    13/08/2009

אם החיסון היה בקירור לפי התנאים הרשומים עליו והוא עדין בתוקף, ניתן לתת אותו. אין לי תשובה מהימינה לגבי המשמעות של מתן חיסון שלא נשמר לפי תנאי היצרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסוני רוטה ופרבנר
    איריס
    12/08/2009

שלום רב!
    בני הבכור בן ה-3 קיבל רק את החיסונים הניתנים דרך טיפת חלב+נגד אבעבועות רוח.ז"א הוא לא קיבל בזמנו לא רוטה ולא פרבנר.
    1) הבנתי שרוטה עושים רק לתינוקות.זה שהוא לא קיבל את החיסון מה זה אומר בשבילו .ו שבגיל שלו זה כבר לא רלוונטי והגוף יכול להתמודד לבד?
    2) פרבנר-האם עדיין אפשר לעשות את החיסון?האם זה שהוא לא קיבל את החיסון בגיל צעיר יותר זה משפיע על יעילות החיסון?
    3) איזה חיסונים כדאי לעשות בגיל שלו?
    4) הילד השני שלי בן 12 שבועות.הוא קיבל פרבנר אך עדיין לא קיבל רוטה.שאלתי היא עד איזה גיל ניתן לעשות את החיסון ובאיזה סוג לבחור(כי הבנתי שיש שני סוגים).איך אוכל לדעת מה יותר כדאי?
    תודה מרש.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסוני רוטה ופרבנר

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    12/08/2009

איריס שלום,
    לגבי הבן הגדול: הזיהום הראשון ברוטה מתרחש בשנה הראשונה לחיים והוא הקשה ביותר ולכן החיסון דרוש בגיל הצעיר. אכן בגילו, כנראה נחשף כבר לנגיף וכנראה אם יידבק שוב המחלה לא תהיה כ"כ קשה. בכל מקרה אין אפשרות לתת חיסון בגיל זה (וגם לא צריך...)
    חיסון פרבנר רשום עד גיל 5 שנים. בגילו ניתן לתת מנה אחת אך בד"כ אין אינדיקציה כי מרבית הזיהומים הקשים הנגרמים על ידי החיידק, מתרחשים בשנתיים הראשונות לחיים. אם את חפצה, אין בעיה לקנות את החיסון באופן פרטי ולתת לבנך. החיסון יעיל באותה המידה.
    בגיל 3 שנים אין וצרך בחיסונים נוספים שאינם בשגרה.
    לגבי הקטן: ניתן לתת את 2 החיסונים (מנה 1) עד גיל 14 שבועות +6 ימים. שני החיסונים יעילים באותה המידה ובטוחים, אך רוטה-ריקס ניתן בשתי מנות ורוטטק ב-3. בררי בקופ"ח שלך עם איזה חיסון הם עובדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועדי חיסון רוטטק
    אירית
    10/08/2009

שלום,

התינוק שלי קיבל היום חיסון שני לנגיף הרוטה והוא בן 4 חודשים ו-3 שבועות.
    רציתי לשאול מתי חלון ההזדמנויות הבא לתת את המנה השלישית.

תודה,
    אירית

לקביעת תור
    סגירה
    מועדי חיסון רוטטק

הוספת תגובה

• מועדי רוטטק

ד''ר גליה ברקאי
    10/08/2009

ניתן לתת את המנה הבאה בין 4 שבועות לאחר המנה הראשונה לבין גיל 8 חדשים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבנר או ממר
    גלית
    08/08/2009

שלום,

הילד שלי בן שנה ותשעה חודשים. הוא טרם קיבל חיסון פרבנר וגם טרם קיבל חיסון mmr. את כל השאר הוא קיבל.

עד לפני כמה חודשים הוא סבל מהתקפים של צפצופים בנשימה בכל פעם שהיה מצונן ונזקק לאינהלציות. המדובר בהתקפים על רקע אסטמה של תינוקות כפי הנראה בגלל מחלה שהיתה לו כשהיה בן חודש (rsv) ולא על רקע של דלקת ריאות.

בחודשים האחרונים הוא בריא ולא היו לו התקפים.

לי נראה כרגע יותר חשוב לחסן אותו נגד פרבנר בגלל הרגישות שלו ולתת mmr בעוד חודש.

עם זאת, אני לא רופאה ואינני מומחית.

הוא מתחיל גן בספטמבר

מה דעתך?

בתודה גלית

לקביעת תור
    סגירה
    פרבנר או ממר

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר גליה ברקאי
    10/08/2009

שלום גלית,
    שני החיסונים חשובים, ואין צורך לבחור זה את זה. כדאי לתת לבנך מנה אחת (זוהי כמות המנות הדרושה בגילו) של פרבנר ובאותה עת לתת לו גם MMR (לפני כשנה חצי היתה בארץ מגיפה של חצבת על רקע ירידה בהתחסנות - מחלה לא נעימה...).
    בהצלחה בגן,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהריון
    עדי
    08/08/2009

שלום,
    אני בהריון סוף שבוע 27, ביליתי בקרבת אימי, המטפלת מזה שנים בילדים ותינוקות בגנון. ידוע לי כי השבוע טיפלה בילדה עם חום ובמהלך השבוע פיתחה אימי סימני צינון קלים. האם הצינון עשוי להעיד על הידבקות ב-CMV גם אם אין חום? האם ישנו חשש עבורי להידבקות ב-CMV ממנה?
    אני מניחה שבמידה ומדובר ב-CMV אין זו הפעם הראשונה בה נדבקה, שכן היא עובדת עם ילדים שנים רבות. האם חשיפה לאדם החולה במחלה לא בפעם הראשונה, מסוכנת- האם אימי מדבקת?
    מה עלי לעשות? להיבדק, לחכות לתסמינים? איו לי נוגדנים למחלה ואני קצת חוששת למרות ששמעתי שהדבקות בטרימסטר השלישי פחות מסוכנת לעובר.
    אודה לתשובתך בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    CMV בהריון

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    10/08/2009

שלום אפי,
    מחלת CMV יכולה להתבטא באופנים שונים במבוגר, ממחלת חום והגדלת בלוטות עד למחלה ללא סימפטומים בכלל (זה המצב השכיח), דווקא נזלת היא סימפטום פחות שכיח (אולי שפעת??, מזה את כן צריכה לדאוג ואם את מפתחת סימני מחלה כגון חום, שיעול, כאבי גרון וכאבי שרירים, עלייך לפנות לרופא המטפל לקבל טיפול לשפעת). בנוסף, כמו שאמרת, רוב הסיכויים הם שאימך נדבקה כבר בעבר בנגיף.
    באופן כללי אם את שלילית ל-CMV, את צריכה לחזור על הבדיקה מספר פעמים במשך ההריון כדי לראות אם הפכת לחיובית (כאמור בד"כ מבוגרים אינם מפתחים תסמינים ואינם מודעים להדבקות). אכן, השלב המסוכן ביותר לעובר הוא בתחילת ההריון ובשלב זה, אם תדבקי המחלה פחות מסוכנת לעובר.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ונגיף שפעת החזירים
    ע
    07/08/2009

שלום
    אני בת 29 ואם לילדה בת שנתיים וחצי.
    ברצוני להיכנס להריון ותהיתי האם הדבר כדאי,לאור התפרצות נגיף שפעת החזירים?
    כלומר- האם עדיף פשוט לעבור את החורף ורק אז לנסות על מנת לא להיות בסיכון של הידבקות מסוכנת עם הנגיף?
    אני יודעת שאין תשובה מוחלטת לעניין, אך אשמח לשמוע דעה של מומחה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ונגיף שפעת החזירים

הוספת תגובה

• הריון ושפעת החזירים

ד''ר גליה ברקאי
    08/08/2009

את צודקת - באמת אין תשובה מוחלטת. אכן קיים חשש שהמחלה קשה יותר בנשים בהריון, בעיקר בטרימסטר השני והשלישי, אולם לדעתי השפעת הנגיף על חיינו היומיומיים מוגזמת. ראשית, רוב האנשים חולים בצורה קלה, שנית - נשים בהריון מקבלות טיפול יעיל. ייתכן שתעברי את החורף בלא שתדבקי ואין לדעת מתי המגיפה תיגמר...ואולי לא תצליחי מייד להכנס להריון? אז אם את שואלת אותי - אני לא הייתי משנה את תכניותי רק בגלל הנגיף השובב הזה...(כמובן, בתנאי שלא תתייחסי להמלצה כהבטחה שהכל יהיה בסדר).
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים בטיפת חלב
    רוני
    06/08/2009

שלום, בתי בת שבועיים וקיבלה עם לידתה את המנה הראשונה של החיסון נגד צהבת B.
    בטיפת חלב אליה אנו משוייכים נאמר לי שאין תורים פנויים ולכן התור שנקבע עבורה למנה השניה הוא בגיל 6 שבועות.
    האם יש עם זה בעיה רפואית, מבחינת האפקטיביות של החיסון או שתאריכים אלו תקינים?
    כמו כן, אני מבינה שאת החיסון המחומש יש לבצע בגיל חודשיים אולם התור שניתן לנו הוא בגיל 12 שבועות. כנ"ל - אשמח לדעת האם זה תקין מבחינה רפואית.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים בטיפת חלב

הוספת תגובה

• מועדי חיסוןנים

ד''ר גליה ברקאי
    08/08/2009

כמובן שעדיף לדבוק בלוחות הזמנים המומלצים, אולם הבדל של מספר שבועות אינו בעייתי ובהחלט ניתן לתת את החיסונים בהפרשים שציינת.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר - שינוי בהוראות?
    אמא1
    04/08/2009

שלום רב
    אני אמא לתינוק בן 10 חודשים
    התינוק שלי חוסן לפי ההמלצות את החיסון ה-1 והשני (בגיל חודשיים וארבעה חודשים) את החיסון ה-3 הייתי צריכה לתת לפני 3 חודשים ופספסתי כל פעם מסיבה אחרת.
    עכשיו קראתי שמיולי נותנים 2 חיסונים + דחף בגיל שנה
    האם ניתן לתת את החיסון ה-3 - לא הדחף (למרות שההוראה השתנתה) כי התחלנו את החיסונים לפני יולי או להיות לפי ההוראה החדשה?

הוספת תגובה

• פרבנר

ד''ר גליה ברקאי
    05/08/2009

יש עדיפות קלה במתן 4 מנות על 3 מנות ואם את מעוניינת בכך את יכולה לרכוש מנה נוספת באופן פרטי. לצערי, בטיפת חלב לא אפשרי להשלים מנה נוספת. ההוראות מחייבות את טיפת החלב לסדרה של 3 מנות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה