פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון רוטה
    יעל
    04/02/2009

שלום. ביתי בת ה-6.5 שבועות קיבלה היום את החיסון (הראשון משלושה) נגד נגיף הרוטה. הבעיה היתה שהיא ירקה חלקים מאד נכבדים ממנת החיסון שהאחות ניסתה להחדיר לה דרך הפה. אני מאמינה שחלק מהחומר בכל זאת הגיע ליעדו אבל האם בגלל שלא קיבלה את המנה במלואה (חצי ממנה במקרה הטוב) החיסון הראשון אינו יעיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון רוטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון חלקי

ד''ר גליה ברקאי
    07/02/2009

יעילות החיסון מוכחת לגבי מתן מנה מלאה שלו. כמובן, אם חלק ניכר שלו לא נכנס לגופה היעילות פוחתת - כמה? קשה לאמר...מומלץ במקרה כזה לחזור על מנת החיסון. בברכת בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור במועד מתן החיסון
    אביבית
    04/02/2009

שלום לך, ביתי אמורה לקבל את החיסון לגיל 4 חודשים באיחור של שבוע וחצי. האם זה בסדר? שאלה נוספת - האחות אמרה לי כי באותו יום היא תקבל גם את המנה השנייה של הרוטה והפרבנר כך שיוצא שהיא תקבל 2 זריקות + טיפות דרך הפה. האם בכל יחד אפשרי ותקין? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איחור במועד מתן החיסון

הוספת תגובה

• איחור במועד החיסון

ד''ר גליה ברקאי
    04/02/2009

שלום אביבית, אין שום בעיה במתן החיסון באיחור (בהשוואה לכלל האוכלוסיה נראה לי ששבוע וחצי הם זמן מועט...). לגבי החיסונים הנוספים - אם ניתנו בהפרש של 8 שבועות מהמנה הקודמת, אין שום בעיה לתת אותם באותו היום ואף מומלץ לעשות זאת על מנת להבטיח שלא יהיו עיכובים נוספים. בהצלחה - וכל הכבוד על ההקפדה במתן החיסונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים ללא כספית
    ערי
    02/02/2009

שלומות, אנו מעוניינם לחסן את בננו (בן 5 חודשים) מבלי להזריק לו את המחומשת (הכוונה לפצל את המרכיבים לאורך זמן). כמו כן, אנו מעוניינים להשיג חיסונים שאינם מכילים כספית; ידוע לנו על קיומם של חיסון טטנוס-דיפטריה וחיסון פוליו כנ"ל בשוק הפרטי אך אין לנו מושג היכן לאתרם. האם תוכלו לייעץ לנו למי ניתן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים ללא כספית

הוספת תגובה

• חיסונים ללא כספית

ד''ר גליה ברקאי
    03/02/2009

ערי שלום, בחיסוני צהבת B היתה בעבר כמות מזערית של כספית (ב-100 גר' טונה יש יותר מזה...) - מזה שנים החיסון אינו מכיל כספית. למיטב ידיעתי החיסון המחומש לא מכיל כספית וגם לא הכיל בעבר. אין חיסונים שונים הניתנים לרכישה בשוק הפרטי - החיסון הניתן בטיפת חלב הוא הטוב ביותר (השיפור שהושג בשנים האחרונות הוא במרכיב של השעלת שכעת הוא אצלולרי ובעל פחות תופעות לוואי). לגבי פיצול החיסונים: אין בעיני שום היגיון בפיצול - מדובר בזריקות מרובות, בכל הזרקה הילד יקבל את כמות האדג'ובאנט לחיסון אותו היה אמור לקבל רק פעם אחת ותופעות הלוואי לא שונות באופן משמעותי. לגבי עומס האנטיגנים הניתנים, את צריכה לדעת שמחלת חום קלה ביותר הילד נחשף לכמות הגדולה בכמה סדרי גודל של אנטיגנים ואין שום בעיה לתת אותם ביחד. לדעתי ההסתבכות הזו לא תועיל לכם ולבריאות הילד. בכל זאת, אם אתם מעדיפים לפצל יש לפנות ללשכת הבריאות על מנת לדעת אילה תרכיבים הם מחזיקים. בהצלחה,
    טיפ קטן לסיום - תשתדלו להזין את עצמכם ממידע המתקבל מצוות רפואי שאתם סומכים עליו ולא משמועות או ממידע בלתי מבוקר המופיע באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון אבעבועות רוח
    שירה
    02/02/2009

שלום. לפני מספר חודשים קיבלתי חיסון נגד אבעבועות רוח בשתי מנות בהפרש של 6 שבועות ביניהם, מאחר ולא חליתי במחלה בילדותי. כעבור מספר חודשים לאחר קבלת המנה השנייה של החיסון עשיתי בדיקת נוגדנים ובבדיקה התגלה כי החיסון לא נקלט (IGG שלילי) ואין לי נוגדנים נגד אבעבועות רוח. מה יכול לגרום לכך והאם כדאי לנסות ולהתחסן בפעם נוספת? האם ייתכן שאם החיסון לא נקלט אצלי, אז הגוף שלי גם ידחה את הוירוס עצמו ולא אחלה באבעבועות רוח? תודה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון אבעבועות רוח

הוספת תגובה

• חיסון לאבעבועות

ד''ר רז סומך
    02/02/2009

החיסון לאבעבועות גורם באחוזים גבוהים לתגובה חיובית של IGG , אפשרות אחת שהחיסון לא ניתן כראוי או בדיקת המעבדה מוטעית, אפשרות אחרת שיש בעיה כללית יותר ברמת הנוגדנים או יצור נוגדנים ספציפיים כך שהייתי שהרופא המטפל יקח היסטוריה רפואית לגבי זיהומים חוזרים ויבצע בדיקות של נוגדנים כלליים ונוגדנים ספציפיים אחרים על מנת לבדוק תפקוד מערכת החיסון. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

נטלי
    02/02/2009

בהמשך לתשובתך רוצה לציין שהחיסון ניתן בשתי מנות - האם ייתכן שפעמיים הוא ניתן שלא כראוי?? לגבי טעות מעבדה, בדיקה חוזרת פסלה את האפשרות. האם זה בהכרח מעיד על כך שיש לי בעיה ביצור נוגדנים??? מה יכול לגרום לבעיה כזו? לגבי היסטוריה רפואית של זיהומים חוזרים, אין לי כ"כ היסטוריה כזו, כי לא חליתי באף מחלת ילדים. אלו בדיקות ובירורים אני צריכה לעשות? האם לפנות לרופא משפחה או רופא אחר? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

נטלי
    02/02/2009

בהמשך לתשובתך רוצה לציין שהחיסון ניתן בשתי מנות - האם ייתכן שפעמיים הוא ניתן שלא כראוי?? לגבי טעות מעבדה, בדיקה חוזרת פסלה את האפשרות. האם זה בהכרח מעיד על כך שיש לי בעיה ביצור נוגדנים??? מה יכול לגרום לבעיה כזו? לגבי היסטוריה רפואית של זיהומים חוזרים, אין לי כ"כ היסטוריה כזו, כי לא חליתי באף מחלת ילדים. אלו בדיקות ובירורים אני צריכה לעשות? האם לפנות לרופא משפחה או רופא אחר? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד"ר רז סומך
    03/02/2009

לא הייתי מציע להבהל אבל לאחר שנישללו בעיות טכניות, מציע לקחת רמת אימונוגלובולינים וכן לבדוק נוגדנים ספציפיים לחיסונים אחרים שניתנו בעבר. הרופא המטפל בהחלט יכול לבצע הבדיקות הללו. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב על התשובה.

שירה
    03/02/2009

בהמשך לתשובתך אציין כי קיבלתי חיסון MMR שאכן נקלט ונמצא כי יש לי נוגדנים נגד אדמת. מעבר לכך, לא זכור לי שקיבלתי חיסונים לאחרונה. נוגדנים לאלו חיסונים כדאי לבדוק עוד? כמו כן, אתה מציע לבדוק המצאות נוגדנים ספציפיים, אבל האם העובדה שהחיסון לאבעבועות לא נקלט מעידה על בעיה כלשהי ביצור נוגדנים/במערכת החיסון?? והאם יש טעם לעשות את החיסון שוב? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד"ר רז סומך
    03/02/2009

הייתי מתחיל מבדיקת אימונוגלובולינים כללית, בודק נוגדנים לחיסונים אחרים, במידה ולא קיבלת לאחרונה בהחלט ניתן לתת מנת דחף של טטנוס ודיפטריה ולבדוק השינוי כעבור 6 שבועות. בהחלט שווה לנסות להתחסן פעם נוספת לאבעבועות ולבדוק נוגדנים כעבור כחודשיים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MMRV - תופעות לוואי
    מישהי
    01/02/2009

שלום רב, בני בן שנה וחודש ואמור לקבל מחר את החיסון. אני מאוד מאוד חוששת מפני התגובות האפשריות (בעיקר כי לא כל כך הבנתי למה עלי לצפות): 1) מהן תופעות הלואי הצפויות? 2) למשך כמה זמן ממתן החיסון תופעות הלואי האלה עלולות להתעורר? 3) איך מטפלים? קראתי שיש המלצה להפריד את החיסון ל-2 : MMR ו- אבעבועות . האם אני יכולה לבקש זאת בטיפת חלב? כמה זמן הפסקה בין אחד לשני? תודה מראש, מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    MMRV - תופעות לוואי

הוספת תגובה

• MMRV, תופעות לוואי

ד''ר גליה ברקאי
    02/02/2009

מאיה שלום, החיסון MMRV מורכב מנגיפים מוחלשים, כך שעיקר תופעות הלוואי שלו הן כאלה שמדמות את המחלה באופן קל ביותר, ז"א יכולה להיות עליית חום קלה, פריחה, הגשה כללית לא כ"כ טובה. התופעות לא קשות ומופיעות כ-7-14 ימים לאחר החיסון (כמו תקופת הדגירה של הנגיפים). אין להן טיפול ספציפי - אפשר לתת אקמול. לגבי הפרדת MMR ו-V - כשנתנו אותם בזריקות נפרדות (באותו יום!) נצפו פחות מקרים של עלית חום בהשוואה לכאשר ניתנו בזריקה אחת. אין מדובר בתופעות לוואי חמורות ולכן אין המלצה להפריד את הזריקות. אם את בכל זאת חוששת את יכולה לבקש להפריד (אני לא בטוחה אם עדיין מחזיקים את התכשירים בנפרד בטיפת חלב) ואז לתת אותם באותו יום (אבל אז דוקרים את התינוק פעם נוספת, שלישית!) או בהפרש של לפחות 4 שבועות. בברכת רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון MMR
    אלה
    30/01/2009

האם יש סכנה לתת מנת דחף של MMR לילד שאמו מושתךת כבד? האם יש חיסון מחולק ממות של חצבת אדמת וחזרת? האם המנה שהוא קבל בגיל שנה מספיקה? תודה מראש אלה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון MMR

הוספת תגובה

• חיסון MMR

ד''ר גליה ברקאי
    02/02/2009

חיסון MMR הוא חי מוחלש ולמרות שאין לתת אותו לאנשים עם חסר חיסוני משני (כגון אנשים המקבלים טיפול נוגד דחיה), כן מומלץ לתת אותו לבני משפחתם מכיוון שהסיכון להעברה הוא נמוך מאוד. באופן עקרוני, המנה הראשונה אינה מספיקה, ולכן ניתנת המנה השנייה ולאחרונה, היתה התפרצות של חצבת באיזורים שונים של הארץ בשל ירידה בהתחסנות, כך שאני ממליצה לחסן. בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' אורלי מגד,
    דנה
    30/01/2009

שלום רב, בעבר ענית לי שניתן להרות כחודש לאחר חיסון נגד אבעבועות רוח. אני מתחילה טיפול הפריה ורציתי לדעת אם זה בסדר לקבל זריקות הרומונליות (להבשלת ביציות נוספות) לפני תום החודש. ההפריה תתבצע בערך עם תום החודש. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    לדר' אורלי מגד,

הוספת תגובה

• חיסון לאבעבועות

ד''ר גליה ברקאי
    02/02/2009

דנה שלום,
    הסיבה להשהית הריון כחודש לאחר חיסון לאבעבועות נוסעת מהחשש של הדבקת העובר בילוד. אין מספיק מידע על האפשרות של פגיעה בעובר עקב החיסון אך מהמקרים שנאספו עד כה, לא תוארו פגיעות בתינוקות לאמהות שחוסנו קרוב להריון ואף בתחילת ההריון. המקרה שלך יוצא דופן ואין עליו תשובה ברורה בספרות. נראה לי שלא צפויה שום בעיה, אך, לצערי, לא אוכל להתחייב. בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון אבעבועות
    נעמה
    28/01/2009

שלום. בני בן שנה כיום. בגיל 5 חודשים הוא נדבק באבעבועות וחלה במחלה. כשהיה חולה נאמר לי כי עלי לחסן אותו בגיל שנה נגד אבעבועות כי מתחת לגיל שנה אין לכך משמעות מבחינה חיסונית והוא יכול להידבק שוב (נאמר לי ע"י כמה רופאים). לאחרונה, כשביקשתי לחסנו נאמר לי להפתעתי ע"י אחות טיפת חלב כי יצאה הוראה חדשה של משרד הבריאות ולפיה מי שחלה במחלה אין לחסנו. אני די מבולבלת, אם כי אשמח לא לחסן אם אין צורך... האם לחסן? לא לחסן? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון אבעבועות

הוספת תגובה

• חיסון אבעבועות

ד''ר אורלי מגד
    28/01/2009

נכון שמחלה בגיל מוקדם אינה מקנה 100% הגנה, אך כפי שאמרה לך האחות ההמלצה היא לא לחסן מי שחלה, גם אם חלה לפני גיל שנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לבן שנתיים
    שימרית
    28/01/2009

בני בן שנתיים צריך לקבל חיסון של גיל שנתיים. טרם קיבל חיסון פרבנר וחיסון לאבעבועות רוח. 1. האם יש טעם עדיין לחסן (מנה אחת של פרבנר ) 2. האם ניתן לחסן 2 חיסונים באותה עת ? אם כן איזה? אם לא באיזה סדר מומלץ ומה הפרשי הזמנים בין החיסונים?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לבן שנתיים

הוספת תגובה

• חיסונים מאוחרים

ד''ר אורלי מגד
    28/01/2009

אין ספק שכדאי לחסנו לאבעבועות. אם הוא כבר בן שנתיים אין המלצה לחסן בפרבנר בהנחה שהוא ילד בריא. אם את בכל זאת מחליטה לחסנו בפרבנר, אפשר לתת יחד ואפשר להפריד כמה שתרצי בינו לבין חיסון האבעבועות ובאיזה סדר שתחליטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה (מונו)
    יפה
    27/01/2009

שלום רב יש לי ילד בן 8 חודשים, הוא עדיין יונק מלא חוץ מארוחה אחת ביום שהוא אוכל מוצקים וסבא שלו ששומר עליו 3 פעמים בכל שבוע חלה במונו (עדיין חולה) בצורה יחסית קלה אך עם חום וחולשה. רציתי לדעת האים התינוק שלי יכול להידבק ממנו ואיך אפשר להימנע מהדבקה, וגם אם הוא כבר נדבק איך אפשר לזהות את זה? אשמח לתשובה בהקדם שיהיה לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה (מונו)

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה

ד''ר רז סומך
    28/01/2009

כשמה כן היא, דרך ההדבקה בהפרשות. אם נשמרה הגיינה בסיסית לא צריכה להיות בעיה. בכל מיקרה בקרב תינוקות המחלה עשוייה להיות קלה ולכלול אודם בלוע, הגדלת שקדים ונוכחות תפליטים, חום, נפיחות בלוטות לימפה. במידה ותינוקך מפתח סימפטומים כלשהם או משנה מהתנהגותו מומלץ להביאו לבדיקת הרופא המטפל. בברכת רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יפה
    29/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות
    יבגני
    27/01/2009

שלום לכם אני כותב פה אבל אני לא יודע האם זה מתאים לפה! אני בחור בגיל עשרים+ לצערי כניראה מערכת חיסונית שלי היא לא תקינה לפעמיים אני יכול להיות חודשיים או שבועות בכל מיני שפועות ועוד אז כך סיפור שלי הוא מתחיל.... בתחילת החודש אני הגעתי למיון בקושי נשמתי ועוד כמה דברים רופאה חשבה שזה כניראה דלקת ריאות אבל אינה הורדה מין הפרק שזה יכול להיות בעיות של ויורוס שהוא היסתבכות לאחר שאני שוחרר הבית אני לקחתי תקופה טיפול אנטי ביוטיק והוא אכן עזרה לי נגד דלקת ריאות אבל סיבות העיקריות שאני הגעתי לשם מיכבן היו לי כאבים בחזה בצד ימין כאבים די חזקים לפני שבוע בערך אני היתקררתי ועוד הפעם הם חזרו אבל בתדירות הרבה פחות אבל חזרו ורופא שלי חודש אחרי אותה מיון הוא נתן לי צילום לרנגן לבדוק שהיא עברה דלקת ריאות ואני הייתי רוצה לדעת האם היא לא עברה היא יכול עוד הפעם להשפיעה על לב כי פעם אחרונה שהיא היית היו לי כאבים די חזקים בחזה ליד הלב?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דלקת ראות

ד''ר רז סומך
    28/01/2009

יבגני שלום, כאב בחזה יכול ללוות מחלות שונות כולל דלקת ראות ולהיות ממקור נשימתי, שרירי או לבבי. יש צורך בלקיחת היסטוריה רפאית מדוייקת, בדיקה גופנית ולעיתים גם בהדמייה ובדיקות עזר נוספות (דם אקג וכדומה). ממליץ לך לשוב לרופא המטפל על מנת לקבל הסבר מדוייק יותר לכאביך. בכל מיקרה במידה והרופא המטפל מתרשם שיש בעיה במערכת החיסון עליו להפנותך להערכת אימונולוג או לבצע מספר בדיקות כלליות בעצמו. בברכת רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין חיסונים לסרטן
    תומר
    24/01/2009

שלום רב, האם קיימות סטטיסטיקות המעידות על קשר כלשהו בין חיסונים למחלות זיהומיות הניתנים באופן שוטף בישראל ובמדינות המערב לבין שלל מחלות הסרטן הידועות? האם יתכן כי לעלייה הדרסטית במקרי הסרטן במדינת ישראל ובכלל בגילאים המאוחרים(אך צעירים באופן יחסי)יש קשר לחומרים אותם אנו צורכים כנלווים לחיסונים כתינוקות-ילדים? האם קיימת חפיפה/הקבלה בין תקופות תחילת מתן חיסונים כאלו או אחרים ובין מחלות סופניות כ-40-60 שנה אח"כ? ע"פ דוחות משרד הבריאות יהודים חולים (על אף החיסונים)יותר מאוכלוסיה שאינה יהודית(בערך פי 2 אם הבנתי נכון), האם קיימת סיבה הגיונית לכך? תודה רבה לכל תגובה או קישור, תומר

לקביעת תור
    סגירה
    הקשר בין חיסונים לסרטן

הוספת תגובה

• לא

ד''ר אורלי מגד
    24/01/2009

אין נתונים המעידים על קשר בין חיסונים לסרטן, ישנו אף חיסון (HPV) למניעת סרטן צואר הרחם. דוקא בארץ אורך החיים של האוכלוסיה היהודית ארוך יותר מאשר של אוכלוסיה לא יהודית למיטב ידיעתי, אינני יודעת מאין הנתונים שלך. ישנם סוגי סרטן השכיחים באוכלוסיות מסוימות, למשל ביפנים כדוגמא, בשל גנטיקה מסוימת ולא בשל חיסונים. ישנן גם מחלות תורשתיות השכיחות יותר ביהודים ופרט בעדות מסוימות, שוב ללא קשר לחיסונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות מאבאבועות רוח
    לי-מיי
    24/01/2009

שלום יש לי תינוקת בת 8 חודשים והיא כרגע מצוננת ומשתעלת (כבר הרבה זמן, כמעט חודש... מן צינון על צינון) אנחנו עושים לה אינהלציה פעמיים ביום. שאלתי היא : לאחיין שלי יש אבעבועות רוח. כמה זמן עליה להימנע ממגע איתו או משהות בקירבתו והאם העובדה שהיא מצוננת עלולה להגדיל את הסיכון להידבקות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות מאבאבועות רוח

הוספת תגובה

• שבוע

ד''ר אורלי מגד
    24/01/2009

צינון אינו משנה, זו מחלה מאוד מדבקת בכל מקרה. כדי לא להדבק עליה להמנע מלהיות איתו באותו חדר במשך כשבוע מרגע הופעת הפריחה, עד שכל הפצעים שלו יבשים לגמריי ואין לו פצעים חדשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגזמה??
    חנית
    23/01/2009

הבת שלי בת 4 חודשים ומגיל חודש יש לה פריחה בעור הפנים והקרקפת. הרופאים לא יחסו לזה חשיבות. לפני כשבועיים העברתי אותה לרופאה חדשה שאמרה שאולי היא אלרגית לאוכל "סימילאק על בסיס סויה". החלפתי לה את האוכל ל"סימילאק אלימנטום" (similac alimentum) ובנוסף הרופאה נתנה לי משחה בשם alclometasone dipropionate ointment וטענה שיתכן כי זו אגזמה. המשחה עוזרת אבל לא מעלימה את הפריחה, היא עדיין מופיעה בפנים ולרוב בגב ואז היא אמרה שאי אפשר לדעת מה הגורם אבל להמשיך עם המשחה למרות שהיא לא בטוחה שזו אגזמה. רציתי לדעת מה דעתך? אולי אפשר לפנות איתה לרופא עור מומחה? (קראתי שאגזמה נוצרת מתחליפי חלב אם, אבל עד גיל שלושה חודשים נתתי לה חלב אם. הפצעים שלה לא מוגלתיים אבל היתה לה אודם קשה מאחורי האוזניים והמצח שהוקלו עם המשחה). בתודה חנית

לקביעת תור
    סגירה
    אגזמה??

הוספת תגובה

• רופא עור

ד''ר אורלי מגד
    24/01/2009

את לא בפורום הנכון, זה לא קשור לחיסונים או מחלות זיהומיות. פני לרופא עור, הם הכי מנוסים בטיפול באקזמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון משולב בכיתה א'
    מיקי
    22/01/2009

בני בכיתה א' ולדעתנו כתוצאה מהחיסן בגיל צעיר נפגע . ידוע לי כי חלוקות הדעות ויש מחקרים לכאן ולכאן . בכל מקרה יש לי מס' שאלות - 1. האם ניתן לוותר לגמר על החיסון , אני מבין כי זו מנה שניה או שלישית ממנו לילדים . 2. כיצד ניתן לפרק ופצל את החיסון בכדי לא להעמיס , האם נעשה במסגרת קופת חולים 3. האם יש דרך מראש שניתן לדעת האם הילד רגיש לסוג מסויום מתוך החיסונים האלה תודה מראש ..

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון משולב בכיתה א'

הוספת תגובה

• חיסון MMRV

ד''ר אורלי מגד
    22/01/2009

1. לא מומלץ לוותר כי הוכח שההגנה אינה מספיקה אחרי מנה אחת שניתנה בגיל שנה
    2. דרך קופ"ח ניתן עדיין להשיג בנפרד MMR ובנפרד את החיסון לאבעבועות. בבי"ס ניתן החיסון המשולב
    3. אין דרך לדעת. בחיסון ה MMR יש נאומיצין (סוג של אנטיביוטיקה) בהכנת החיסון, ומי שידועה רגישות למרכיב זה יש המלצה לא לחסן. זה מאוד מאוד מאוד נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה