מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חום וחיסון פריבנרמירב17/11/2008
ביום שישי חיסנתי את בני בחיסון הפריבנר (מנה שלישית), הילד בן חצי שנה. מאז יש לו חום מזה כ-4 ימים. הרופא המטפל טוען כי זה וירוס, האם יש מקום לדאגה? האם יתכן כי זוהי תופעה כלשהי של החיסון. לציין כי לאחר כל חיסון יש לילד חום, אך בד"כ זה עובר למחרת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר
ד''ר אורלי מגד18/11/2008נדיר מאוד חום ממושך אחרי פרבנר. יותר סביר שזה וירוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנרלאה17/11/2008
שלום רב. עשיתי לבת שלי בגיל8 שבעותמנהראשונה שלפרבנר. לאחר8 חודשים עשיתי מנה נוספת. שאלה שלי מתי אני צריכה לתת מנה נוספת (השלישי) בכל מקום נותנים לי תשובה אחרת אני ממש מבולבלת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר
ד''ר אורלי מגד17/11/2008צריך לחכות 8 שבועות מהמנה השניה. את המנה הרביעית צריך לתת לפחות 8 שבועות מהמנה השלישית וגם שתהיה אחרי גיל שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תופעות לוואי של חיסון רוטה ?יולי15/11/2008
שלום, סתי בת ה - 4 חודשים קיבלה ביום רביעי את המנה השניה של חיסון הרוטה. ביום חמישי החלה לפתח נזלת וחיחורים. ביום שישי בערב העלתה חום גבוה. יש לה קצת עצירות והיא מפליצה המון. היא מאד מטושטשת, יונקת מעט כל פעם ופולטת. נראה כאילו הבטן מציקה לה. האם זו תופעת לוואי של החיסון או סתם ווירוס שהתלבש על קטנה וחסרת ישע ? מה לעשות ? תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי לרופא
ד''ר אורלי מגד15/11/2008קשה לדעת מהתאור שלך. יתכן שזה וירוס, אך גם תוארו מעט שלשולים ואולי פליטות מהחיסון. חום גבוה אינו שכיח מהחיסון. אם אינה משתפרת פני לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחקרן פלד15/11/2008
שלום שמי קרן וב12.11 לחודש בתי עברה חיסון של אבעבעות רוח. היא בת שנה וחמישה חודשים חשוב לי צין כי ערב לפני החיסון היה לילדה חום 37.8 אחכ עלה ל38 רק במשך שלוש שעות. היא לא כלכך היתה עצמה. בלילה היא היתה 10 לא היה לה חום ובוקר קמה רגיל. למחרת התייעצתי עם אחות טיפ חלב וגבי החיסון ואמרה לי לעשות מה שאני מרגישה והרגשתי צורך לעשת לה את החיסון גם כי היא הרגישה מצויין וגם גלל ריבו המחלה בגן שלה. אני חית לציין שמאז אני לא רגועה כי הילדה נודניקית, והחלו לה שלשולים אמנם 4 פעמיים יום בצבע צהוב לעיתים אפילו זוהר. אני לחוצה מאוד שמא עשיתי טעות עם החיסון וזה גרם לה לבעיות. הם יש קשר בין החיסון למה שקורה? יש ליציאות ריח נוראי לא ממש כמו קודם חשו לי לצייין גם כי בתי סובלת גם מהשיניים אודה לעזרתכם הדחופה היא גם לא אוכלת מי ודע מה. אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשור לחיסון
ד''ר אורלי מגד15/11/2008אין קשר לחיסון. קרוב לודאי שבזמן החיסון הילדה התחילה וירוס של שלשולים בלי קשר לחיסון. לא עשית שום טעות. עליה לקבל (כמו כל ילד) עוד מנת חיסון בכיתה א'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודות
קרן פלד15/11/2008אני מודה לך על תשובתך המהירה. נתת לי הרגשה טובה. שלא עשיתי טעות אחרי ימים שאני כעסתי על עצמי שעשיתי לה את החיסון לאחר החום. שוב תודה ושבוע מקסים. קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקי מעייםאתי14/11/2008
שלום רציתי לשאול מתי תינוקות הופכים לפחות רגישים למחיידקי מעיים- הכוונה היא מתי חשיפה לליסטריה מונגמיוזיס ואי קולי יכולים להוות פחות מסוכנים .... ילדיי בגיל שלושה חודשים וכל מי שנוגע בהם גורם לי לחשש שחלילה לא שטף את ידיו ונגע בכל מיני מקומות שעלולים לגרום לזיהום. תודה אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעי
ד''ר אורלי מגד15/11/2008כדאי לשטוף ידיים בכל גיל... בגיל 3 חדשים הילדים אינם בסכנה יותר מבגיל 9 חדשים. יש להקפיד על הגיינה אך אין בעייה לגעת בילדים ואין כזו סכנה מהחיידקים שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה למחומשתנעה13/11/2008
ביתי בת החודשיים קיבלה חיסון מחומשת. לאחר מס' שעות ניכר שינוי רב בהתנהגותה: הסתגרה בתוך עצמה, לא כל כך תיקשרה, הפסיקה לחייך, הרבתה למלמל ולייבב. התגובה נמשכה כ- 3 ימים. לאחר כשבוע ניכר שיפור לטובה בהתנהגותה: חזרה לחייך ולתקשר, אבל עדיין יש קצת שרידים מההתנהגותה כתגובה לחיסון. מה לעשות? כן/לא להמשיך לחסן? האם יש צורך בבדיקות מסוימות כדי לודא שאין סיכון להמשיך לחסנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שקשור לחיסון
ד''ר אורלי מגד13/11/2008יתכן שהתגובה היא לחיסון השעלת, אין בדיקות שיכולות לבדוק זאת. יש אפשרות לתת את חיסון המחומשת ללא מרכיב השעלת ונשמע מהתאור שלך שכדאי לשקול זאת לגבי ביתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הטטנוסחסוי13/11/2008
אני בת 23.5 התגייסתי לצבא וקיבלתי את כל החיסונים. בערך בסוף יולי 2003 האם החיסון שלי עדיין תקף, האם אליי לעשות עוד הפעם, חיסון נגד טטנוס? העניין הוא שאני מאכילה חתולת רחוב והיא בטעות שנתתי לה אוכל נגע עם היד שלה בכף יד שלי, זאת אומרת שיפשפה לי קצת את העור, אין לי סימן של שריטה, זה היה ניראה כמו קילוף של העור. וכמובן ששמת לאחר מכאן כוהל ושטפתי ידים בסבון. אך יום אחרי הרגשתי לא כל כך טוב וחום הגוף היה 37 מעלות, אני מצוננת וכואב לי טיפה הראש. והיום אני עדיין מצוננת וטיפה כואב לי הראש אבל חזר לי הטמפרטורה ל - 36 נקודה 6. איך אני יודעת עם במקרה מסתובבים עכשיו ווירוסים, זאת אומרת, איך אני יידע להבדיל בין מחלה וויראלית לבין משהו רציני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טטנוס
ד''ר אורלי מגד13/11/2008טטנוס תקף 5-10 שנים. אם לא היה פצע אין סכנה שמה שיש לך עכשיו זה טטנוס. בטח יש לך וירוס. אם את לא מרגישה טוב פני לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
חסוי13/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי פרוונר וצהבתעדי13/11/2008
שלום רב, ביתי בת 9 חודשים היום ויש לי כמה שאלות: בחודשיים האחרונים היא הייתה פעם עם וירוס, פעם דלקת אוזניים, פעם מצוננת, בקיצור כל פעם משהוא אחר ולכן כל פעם דחיתי את החיסונים שהייתי צריכה לעשות שהם פרוונר מנה שנייה וחיסון לצהבת . שאלתי: 1. לגבי פרוונר- היא קבלה את המנה הראשונה כשהייתה בת 5 וחצי חודשים, (כלומר מנה שנייה היתה צריכה לקבל בשבעה וחצי חודשים). האם אני עדיין יכולה לתת לה את המנה השנייה? (כיום היא בדיוק בת 9 חודשים) 2. לגבי חיסון נגד צהבת- גם הוא כל הזמן נדחה, הייתה צריכה לקבל בחצי שנה. האם עדיין יכולה לתת לה? 3. כרגע היא מרגישה טוב, אבל מטופלת בטיפול מונע באנטיביוטיקה נגד דלקות אוזניים (מוקסיפן 125), האם אפשר לתת את החיסונים או שצריך לחכות לסיום הטיפול?(בסיום הטיפול תהייה כמעט בת 10 חודשים) 4. שמתי לב שמאז שעשיתי לה את החיסונים בגיל חצי שנה היא התחילה עם הוירוסים והצינון וכו..האם יכול להיות קשר לחיסונים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסני
ד''ר אורלי מגד13/11/2008את יכולה לתת לה כעת גם את הפרבנר וגם את חיסון הצהבת, אם היא מרגישה טוב אין בעייה לתת לה את החיסונים בזמן מתן אנטיביוטיקה. אין קשר בין מתן החיסונים לבין וירוסים וצינון, היא פשוט הגיעה לגיל שהנוגדנים שקבלה ממך בהריון יורדים ומתחילים לחלות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום כתוצאה מחיסון פרבנרבתי12/11/2008
בתי בת השנתיים קיבלה מנה אחת של חיסון פרבנר בשל גילה כעבור יומים רגלה התנפחה במימדים שלא מקובלים לחיסון רצתי ישר לאותה אחות אשר קראה לרופא שניהם נבהלו מנפיחות הרגל הרופא אמר שזה זיהום? ( חשוב לציין שבתי קיבלה טיפול טוב ומהיר) שאלתי היא איך נזהרים מדבר כזה? ואיך נוצר זיהום זה הרי הכול חדש וסטרילי ( הרופא אמר שזה אחד ל-100 ילדים )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדיר
ד''ר אורלי מגד12/11/2008זה מאוד נדיר, הרבה הרבה פחות מ 1:100 . אולי לא ניקו מספיק טוב את הרגל. אולי זו תגובה מקומית חיסונית ובכל זאת לא זיהום? לא אוכל לומר מבלי שראיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
בתי12/11/2008היא מקבלת אנטיביוטיקה האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד&12/11/2008כן אם היא מרגישה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחומשת והפטיטיסשירי12/11/2008
האם זה בסדר לתת מחומשת והפטיטיס B של גיל חצי שנה באותו יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אורלי מגד12/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחומשתשירי12/11/2008
האם ניתן לדחות את החיסון השלישי של המחומשת בשבוע וחצי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אורלי מגד12/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרבנר ושאר חיסוניםליאת10/11/2008
שלום ד"ר. ביתי בת 3 חודשים. בחודש שעבר קיבלה רוטה והחודש אמורה לקבל מנה ראשונה של פרבנר. אני מודאגת בעיקר נוכח ריבוי החיסונים על גופה הקטן.... כלומר, בין כה יש הרבה חיסונים שהקטנה מקבלת בשנתה הראשונה, אז להוסיף על כך עוד 4 חיסונים??? הקטנה אצל מטפלת ואינה במעון. האם בכל מקרה מומלץ לחסן? אודה לך על דעתך. ברור לי שמומלץ לחסן, אולם מהי ההשפעה על הגוף? מה לגבי סיבוכים? כמו כן, החודש החיסון הראשון של הפרנבר בא סולו אבל בחודש הבא הוא מגיע יחד עם ההמשך של המחומשת, וכך גם בשאר החיסונים ואני מוטרדת מאוד מהעומס על הגוף. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסני
ד''ר אורלי מגד10/11/2008כל החיסונים הניתנים בגיל זה הינם כנגד מחלות המסוכנות בגיל זה. לגוף אין בעייה להתמודד ומיליוני ילדים מקבלים חיסונים אלה ללא בעייה. אפשר להדבק לא רק בגן אלא גם בסופרמרקט, אוטובוס, גן משחקים וכו' ולכן היותה אצל מטפלת אינו מספק הגנה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
ליאת10/11/2008האם תוכלי בבקשה לומר לי מהו סדר החיסונים הקרוב לפרבנר מבחינת זמנים וחיסונן שניתן במקביל, בהנחה והחיסון הראשון ניתן בגיל 3 חודשים? כמו כן, במידה ויש חיסון נוסף לאותו חודש, האם כדאי להמתין מס' ימים בין חיסון אחד לשני או לתת שני חיסונים שונים באותה הפעם? שוב תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרבנר
ד&11/11/2008לפרבנר צריך 4 מנות עם שמונה שבועות לפחות בין מנה למנה כשהרביעית צריכה להנתן אחרי גיל שנה. ניתן לתת אותו יחד עם המוחומשת או להפריד - כרצונך. מבחינה רפואית אין הבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג חיסון שפעתמאיה09/11/2008
אני בתחילת הריון ובתי בת שנתיים ואני מתלבטת אם להתחסן ולחסן אותה נגד שפעת - לנוכח מידע שקראתי לגבי חומר משמר הקיים בחיסון.. ? ושבעבר היו טעויות של מתן מינון שגוי לילדים ?.... האם יש אמת בדברים? ואם כן-האם יש חיסון בטוח לשימוש ומה שמו ( מבחינתי גם לרכוש אותו באופן פרטי-אם ישנה אפשרות כזו). תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיסון בטוח
ד''ר אורלי מגד09/11/2008החיסון בטוח לגמרי. שמו וקסיגריפ וזהו החיסון הניתן תמיד. המינון לילד בגילה הוא חצי ממינון מבוגר, אך בשנה הראשונה שהילדה מתחסנת עליה לקבל 2 זריקות בהפרש של חודש. אינני מכירה שום בעייה עם המינון לילדים ואיני יודעת על אילו טעויות את מדברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנריעל08/11/2008
נתתי לביתי מנה שלישית של פרבנר ב-6/08 , מתי עליי לתת את המנה הרביעית (בתי בת שנה כעת), הרופא אמר לי לא פחות מחצי שנה אחרי המנה השלישית, האם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 שבועות מהקודמת
ד''ר אורלי מגד08/11/2008המנה הרביעית צריכה להנתן לפחות 8 שבועות מהמנה השלישית וגם אחרי גיל שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מפושטת על כל הגוףשוש06/11/2008
האם יתכן שבעקבות חיסון נגד אדמת חזרת חצבת ואבעבועות תתפתח פריחה מפושטת על כל הגוף אחרי 10 ימים? עלי לציין ש 4 ימים לאחר החיסונים הנ"ל פיתחה התינוקת (בת שנה ושבועיים) חום גבוה. אובחנה כדלקת גרון ויראלית. תרבית הדם שלילית, לויקוציטים 17000 נטלה יומיים מוקסיפן פורטה (עד שהתבררו תוצאות התרבית ואז נאמר לנו להפסיק). בנוסף היא משלשלת, אמנם רק פעמיים ביום אך הצואה מיימית. הפריחה הייתה מתונה ובאזור המצח בלבד בתחילה (לפני שלושה ימים) היום התפשטה בבת אחת על כל הגוף כולל גפיים. האם זה קשור לחיסונים או?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, קשור לחיסון
ד''ר אורלי מגד06/11/2008זו נשמעת פריחה אופיינית לתגובה לחיסון, גם העיתוי וגם התאור. זה עובר לבד ולא לדאוג. יכול להיות מלווה גם בקצת חום, דלקת עיניים שיעול ונזלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על מהירות התגובה.
שוש06/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)