מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחוצה מתוצאות בדיקות דםלי30/09/2007
הבת שלי בת 10 חודשים. עשיתי לה בדיקות דם והתוצאות מלחיצות אותי. (הרבה מחוץ לטווח). אתה יכול בבקשה לתת לי את חוות דעתך?
17.0- 6.0 K/ul 10.9 WBC
5.10- 4.10 M/ul 5.17 RBC מחוץ לטווח
13.5- 10.5 g/dl 13.2 HB
16.0- 11.0 % 13.2 RDW-CV
39.0- 33.0 % 38.8 HCT
36.0- 30.0 pg 25.5 MCH מחוץ לטווח
36.0- 30.0 g/dl 34.0 MCHC
102.0- 78.0 fL 75.0 MCV מחוץ לטווח
50.0- 30.0 % 7.7 NEUT% מחוץ לטווח
70.0- 50.0 % 70.4 LYM% מחוץ לטווח
12.0- 2.0 % 5.4 MONO%
7.0- 0.0 % 16.0 EOS % מחוץ לטווח
2.0- 0.0 % 0.5 BASO %
8.5- 1.5 K/ul 0.8 NEUT.abs מחוץ לטווח
9.5- 3.0 K/ul 7.7 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 0.6 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 1.7 EOS.abs מחוץ לטווח
0.1- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs
4.00- 0.10 0.35 PCT
400- 150 K/ul 304 PLT
13.0- 4.0 fL 11.4 MPV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל טוב
ד''ר דני מירון30/09/2007שלום
התוצאות מצוינות, הלוואי על כל ילדי ישראל תוצאות כאלה בגיל 10 ח'. מחמאות לכם כהורים. אל תתרגשי לגבי "מחוץ לטווח", אין לכך משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת שני חיסונים במקביל -האם אפשרי?הדס29/09/2007
האם ניתן לקבל חיסון נגד סרטן צוואר הרחם במקביל לחיסון אבעבועות רוח?
ע"פ המלצתו של רופא המשפחה ( כיוון שעדיין לא חליתי במחלה ) - החלטתי לקבל את החיסון נגד אבעבועות . את החיסון השני והאחרון ( אני בת 26) קבלתי השבוע ( 19.9) .
כמו כן , שהתייעצות עם רופא הנשים , החלטתי להתחסן נגד סרטן צוואר הרחם - כאשר את הזריקה הראשונה קבלתי ב31.7.07 והשבוע עליי לקבל את השריקה השניה ( סה"כ - 3 זריקות ) .
האם ניתן לקבל את הזריקה הזו , לאור העובדה שבשבוע האחרון קבלתי את הזריקה השניה של האבעבועות ?
האם קיימת בעיה להקלטות החומרים בגוף - בשל חפיפית מועד קבלתם ?
תודה , הדס .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
בדרך כלל לגבי חיסונים חיים מוחלשים בזריקה (למשל MMR או אבעבועות רוח) אפשר לתת אותם באותו היום או בהפרש של חודש. החיסון כנגד נגיף הפיפלומה אינו חי מוחלש ועל כן על בסיס זה אין מניעה לתת אותו היום.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר . חג שמח .
הדס30/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטיס ספסטיתליאת29/09/2007
שלום רב !
בני בן 7 חודשים. לפני שבוע אובחנה אצלו ברונכיטיס ספסטית, אשר טופלה באינהלציה עם בודיקורט וונטולין. המצב משתפר, למרות שעדיין משתעל מדי פעם.
האם יש קשר בין ברונכיטיס ספסטית להופעת אסטמה בעתיד ?
איך ניתן לעזור לתינוק, כדי שיהיה לו קל יותר לנשום ?
האם מכשיר אדים קרים יכול לעזור ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיטיס ואסטמה
א. אין קשר בהכרח בין ברונכיטיס ספסטית ואסתמה. האירוע יכול להיות יחיד
ב. לגבי טיפול באדים - יש ויכוח, כנראה יעיל כשיש נזלת, לא עוזר בדרך כלל כשיש ברומכיטיס - אז עדיף הטיפול הספציפי שניתן.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחיסון MMRהדס28/09/2007
שלום,
בני בן שנה ושלוש צריך לעבור חיסון MMR לאחרונה גיליתי כי אני בהריון שבוע חמישי. בפנקס חיסונים שלי מצוין שחוסני פעם אחת בלבד (במקום פעמים) באדמת שאלתי היא האם החיסון יכול לסכן את העובר, האם יתכן שאני / העובר נדבק באחת המחלות בעקבות החיסון?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דאגה
ד''ר דני מירון29/09/2007שלום
לא מתוארת הדבקת אם באחד מנגיפי החיסון כתוצאה מחיסון ילדה. בנוסף לכך, עדין יש סיכוי של 95% שאת מחוסנת כנגד הנגיפים לאחר שקיבלת זריקה אחת. אגב, מן הראוי היה שעניין החיסון כנגד אדמת יבדק לפני ההריון ושתקבלי את החיסון השני אז. קבלי אותו לאחר ההריון. אם לא ידוע לך שחלית באבעבועות רוח, כדאי לקבל גם חיסון זה (וכמובן לחסן בו את ילדך/ילדיך)
חג שמח
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה שוניתדליה25/09/2007
האם מישהו שמע על מחלת ילדם שונית?
אם כן מה אתם יודעים על זה
איך נדבקים בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי שנית
ד''ר דני מירון26/09/2007שלום
אלי הכוונה לשנית (סקרלטינה) שהיא דלקת לוע הנגרמת על ידי סטרפטוקוקס מקבוצה A המפריש רעלן הגורם לפריחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון תינוק נגד דלקת כרום המוחטלי24/09/2007
רופא הילדים המליץ לחסן את בני בן ה- 11 חודשים בחיסון נגד דלקת כרום המוח.
היכן ניתן לקבל מידע מפורט אודות כל הסיכונים הכרוכים בחיסון שכזה. והאם על אף הסיכונים (הקיימים בכל חיסון) כדאי לחסן.
האם גילו של הילד מתאים לביצוע החיסון והאם אין בכך כדי לפגוע ביעילות ובאפקטיביות של החיסון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לחסן
ד''ר דני מירון24/09/2007הי
קרוב לוודאי שמדובר בחיסון כנגד פנאומוקוקוס, חיידק שאכן יכול לגרום גם לדלקת קרום המוח אבל בנוסף לכך גם לזיהומים אחרים ובהם למשל דלקת ראות ודלקות אוזן תיכונה. החיסון נקרא פרבנר ובשם זה תוכלי לחפש עליו בגוגל, אני בטוח שתמצאי מידע רב. מידע תוכלי למצוא גם באתר של משרד הבריאות. לחיסון ככלל אין תופעות לוואי (מדובר בחלבון החיידק ולא בחיידק השלם) והוא בטוח ויעיל. החיסון מומלץ כבר מגיל חודשיים ובעיקר לקבוצת הגיל שעד שנתיים אך הוא רשום עד גיל 6 שנים. החיסון נמצא בסל רק למדוכאי חיסון וקבוצות אחרות שהן בסיכון גבוה לזיהום על ידי החיידק. לשאר - הקנייה פרטית לפי מספר המנות המתאים לגיל - כ - 450 ש"ח למנה.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרבנאר
שירה02/10/2007מהן תופעות הלוואי של החיסון?
האם החיסון עצמו יכול לגרום לנזק?
האם החיסון ניתן בעבר בישראל / בחו"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטיס לבן 7 חודשיםליאת23/09/2007
שלום רב !
בני בן 7 חודשים. אובחנה אצלו ברונכיטיס, ורופאת הילדים רשמה לו אינהלציה עם תרופות מתאימות.
בנוסף, המליצה הרופאה על חיסון נגד פנוימוקוק - פרבנאר, אשר לא נכלל בסל הבריאות.
מה דעתכם על הצורך בביצוע החיסון הנ"ל ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיטיס ופרבנר
ד''ר דני מירון24/09/2007שלום
אכן, אם האבחנה היא שרופאת הילדה מצאה הטיפול הוא באינהלציות. לגבי החיסון המצומד (פרבנר) כנגד פנאומוקוקס, הוא אכן רשום בישראל ומומלץ בעיקר עד גיל שנתיים. החיסון אינו בסל, בגיל ביתך היא צריכה לקבל 4 מנות בסה"כ - מחיר כל חיסון כ - 450 ש"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה באדמדמתשיר19/09/2007
האם ילד חולה באדמדמת בשלב של הפריחה (כבר אין חום) עדיין יכול להדביק אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה באדמדמת
ד''ר יצחק סרוגו19/09/2007הדבקה באדמדמת בשלב ירידת החום היא מאוד מאוד נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בחיסוניםמלכה18/09/2007
קראתי קצת על חיסונים והבנתי שיש חיסונים שהיעילות שלהם אינה ודאית והם יכולים לגרום לפגיעה בתינוק (למשל חיסון לחצבת). יש חיסונים שעדיף לוותר עליהם וחיסונים בהם התועלת רבה מהסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיחות בסיכונים
ד''ר יצחק סרוגו19/09/2007כל החיסונים הקיימים בארץ לא מסוכנים, לא יפגעו בתינוקך וזה על סמך אין ספור מחקרים שאישרו זאת. כל חיסון חשוב ולא לוותר עליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPVשלמה16/09/2007
שלום,
קראתי בפורום רפואי באנגליה על וירוס ה-HPV.
הבנתי שיש היום חיסון בארץ לילדות (וגם ילדים...)?
למה הוא לא ניתן באופן גורף אם כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV
ד''ר יצחק סרוגו19/09/2007החיסון הנל קיים בארץ ומאושר מגיל 9 עד גיל 26 לבנות. מטרתו בעיקר למנוע סרטן צווא הרחם בנשים. הוא מומלץ מאוד וימים יגידו אם צריך לחסן את כל האוכלוסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון דלקת כרום המוחלי16/09/2007
שאלה נוספת לגבי החיסון (שאינו בסל הבריאות) של דלקת כרום המוח..
האם יש הוראות מיוחדות לגבי ביצועו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מדבק???
נונה בנונה14/03/2008זה מדבק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהprevenar
ד''ר יצחק סרוגו19/09/2007החיסון הזה הוא נגד חיידק שיכול לגרום לדלקת קרום המוח דלקת ראות וזיהומים פולשניים אחרים. נותנים0 אותו עד גיל שנתיים לילדים בריאים. מספר המנות שניתן הוא בהתאם גיל תחילת החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשלי16/09/2007
הי ,
ביתי בת שנה ושבעה חודשים.
בגיל שנה חוסנה בחיסון מחומש, ואת השלב הבא של החיסון קיבלה בגיל שנה חמידה חודשים ושבועיים .
כעת האחות של טיפת חלב טוענת שטעתה וחייבים לחסן רק לאחר חצי שנה, לכן הילדה חייבת לקבל שוב את החיסון..
האם כך הדבר?
האם ניתן לחסן את אותו חיסון פעמיים?
המון תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון מחומש
ד''ר יצחק סרוגו19/09/2007חיסון זה צריך לתת אותו לפחות 3 פעמים. פעמיים זה לא מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחומש
לי19/09/2007תודה רבה על התשובה...אך כנראה שהשאלה לא היתה ברורה...
הילדה בכל מקרה תקבל את החיסון שלוש פעמים.
השאלה היא האם היא צריכה לקבל את המנה השנייה פעמיים כיוון שהאחות טיפת חלב נתנה לה בטעות את החיסון לאחר חמישה וחצי חודשים במקום לאחר חצי שנה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחומש
דר סרוגו24/09/2007בפרוש לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחומש
לי23/09/2007הבעיה היא שהאחות רוצה לתת 4 פעמים את החיסון כיוון שפעם אחת לא היה הפרש של חצי שנה אלא חמישה וחצי חודשים!!!!
ד''ר דני מירון24/09/2007שלום,
לא ברורה לי לגמרי שגרת החיסון המחומש שבתיך מקבלת. אם ביתך קיבלה בגיל שנה את החיסון השלישי ועל כן הבא אחריו הוא בגיל שנה וחצי ?, אם לא, מתי הוחל במתן החיסון אצלה ??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת השעלתאורלי11/09/2007
שלום רב,
בני בן 3 ו-10 חודשים וקיבל את כל החיסונים שהיה צריך עד כה.
היום התברר לי כי ייתכן שבת של חברים בת פחות משנה שטרם קיבלה חיסון כל שהו חלתה בשעלת (היא מאושפזת בבידוד), אח שלה היה בגן עם הבן שלי ונפגשנו איתו לאחרונה לפני כשבוע וחצי.
גם האח לא חוסן בכלל לפני גיל שנה, שאלתי היא מה הסיכונים לבני, אם בכלל? והאם מקבלים עוד חיסון נגד שעלת בהמשך ומתי?
תודה ולילה טוב,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
ד''ר יצחק סרוגו19/09/2007אם בנך מחוסןבהתאם למומלץ בטיפת חלב אין מקום לדאגה. כדאי בכל מקרה שיחשף למשפחה הזו רק לאחר שכולם קיבלו טיפול אנטיביוטי מונע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mmrליאת09/09/2007
שלום רב
אני בשבוב 17 להריון.
יש לי ילדה בת שנתיים שעדיין לא קיבלה חיסון mmr(חצבת,חזרת,אדמת), מאחר ששמעתי שהיו לאחרונה מספר מקרי התפרצות של חצבת , ברצוני לחסן אותה בהקדם.
אינני יודעת אם חליתי או אם אני מחוסנת נגד חצבת וחזרת.
האם יש סכנת שאני אדבק מהנוגדנים אחר יוזרקו לה במידה ויהיו לה כל מיני תופעות אחרי החיסון?
האם חזרת וחצבת הן מחלות אשר פוגעות בעובר?
אשמח לתשובה כיון שאני מאוד מאוד מאוד לחוצה...
מצד אחד רוצה לרוץ ולחסן אותה, ומצד שני מפחדת על ההריון והעובר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MMR
ד''ר יצחק סרוגו19/09/2007רוצי לחסן את ביתך. לך אין שום סכנה מהחיסון, יש לך סיכון אם ביתך תחטוף חצבת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSדניאלה בת06/09/2007
שלום לרופאים הנכבדים
אני בהריון שבוע 36, במהלך ההריון הופיע חיידק ה-GBS בשתן וטופלתי במוקסיפן , לאחר מכן תרבית שתן חוזרת שלילית. בכל מקרה הובהר לי כי אקבל אנטיביוטיקה פניצילין בלידה
יש לי שתי שאלות:
1. מעולם לא קיבלתי פניצילין (רק אמפיצילין) אני חוששת שאולי אני או העובר רגישים לאנטיביוטיקה זו (יש רגישות לפניצילין במשפחה) האם יש סיכון בכך והאם אפשר או כדאי לבקש אמפיצילין בלידה?
2. אני מעוניינת בשימור דם טבורי עבור התינוק, האם מתן אנטיביוטיקה בלידה או עצם העובדה שהיה GBS בשתן (נשאות כבדה) גורמים לכך שמומלץ לא לשמור דם טבורי זה?
תודה רבה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
ד''ר יצחק סרוגו19/09/2007אם קיבלת אמפיצילין את יכולה לקבל גם פניצילין זו אותה משפחה. את יכולה ללא כל בעייה לאסוף דם טבורי על אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)