מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסוןאלה05/09/2007
האם יש תופעות לוואי לחיסון צהבת של גיל שנה וחצי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לחיסון צהבת A
ד''ר יצחק סרוגו19/09/2007לא, בדרך כלל אין לעיתים רחוקות יש חום נמוך סמוך לחסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אצל בת 7 חודשיםמישהו05/09/2007
שלום רב,
בתי בת 7 חודשים ביום חמישי האחרון עלה לה החום ל-38 מעלות, יום שישי לקחנו אותה לרופא...
חוץ מחום לא היה לה כלום.
ביום שבת כבר ירד לה החום וביום ראשון התחילה פריחה כנקודות קטנות...הבאנו רופא הביתה שאבחן את זה כמחלה ויראלית.
אתמול והיום זה ממש החמיר והתפשט (הנקודות הקטנות הפכו לגדולות שמכסות את הפנים בעיקר, הבטן, הגב וקצת בזרועות
וברגליים).
יש לציין שהיום חוץ מהפריחה המפחידה היא מרגישה טוב, ללא חום, וגם חזר לה התיאבון.
האם כדאי לגשת לבית חולים כדאי לודא איזה וירוס זה?
אולי זאת אדמת/חצבת...
האם זה מסוכן? יכולות להיות השלכות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמדמת זאת התשובה
ד''ר יצחק סרוגו05/09/2007מה שאת מתארת זה אדמדמת מחלה שכיחה ביותר בתינוקות. הריחה יכולה להמשך שבוע אבל היא מבשרת את סופה של המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאחר שהייה בבריכה ציבוריתספיר02/09/2007
בני בן 8 חודשים מתחיל חוג שחיית תינוקות בשבוע הבא, יומיים לאחר השיעור הראשון הוא צריך לקבל מנה שניה של החיסון המחומש.
אני יודעת שבבריכות ישנם חיידקים רבים ונאמר לי שאין להגיע לבריכה ביומיים שלאחר החיסון, שאלתי היא האם יש בעיה לחסן יומיים לאחר השהייה בבריכה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון ובריכה
ד''ר יצחק סרוגו03/09/2007אין בעייה גם לחסן באותו יום ששהה בבריכה. העיקר לא לדחות חיסונים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MMRשרון02/09/2007
תודה על התשובה המהירה. למרות ניסיונות עקשים לא הצלחתי למצוא חיסון . בטיפת חלב מסרבים מפאת הגיל ובבית הספר זה יקח זמן. ניתן להשיג בפארמים "חיסון חלופי" כך הם מתארים אותו. האם זהו אותו חיסון?תודה ושוב אודה על המהירות כיוון שאני באמת רוצה לחסנה מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון חלופי ??
ד''ר דני מירון02/09/2007לא יודע למה הכוונה - חיסון חלופי. אכן תחנות טיפת חלב לא נותנות את החיסון מעבר לגיל 5 שנים (בכלל לא ניתנים חיסונים בתחנות מעבר לגיל זה אלא בבתי הספר). דרך אחת היא לשאול את אחות ביה"ס איך אפשר לעזור לילדה ודרך אחרת היא לברר שהחיסון הנמכר הוא אכן MMR ואז לקבלו תמורת מרשם ולחסן בו במרפאה הרגילה. אפשר גם לנסות ולפנות ללשכת הבריאות באזורך ולשאול שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mmrשרון02/09/2007
שלום, האם ילדה בת 10 שחוסנה בעבר רק פעם אחת בMMR היא בסיכון עקב מגע רוק עם בת שנתיים שקיבלה MMR יומיים קודם לכן? תודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בסכנה אבל חסני אותה היום
ד''ר דני מירון02/09/2007שלום
לא ידוע לי על סכנה בהעברה ברוק לאחר חיסון. יחד עם זאת חסני אותה עכשי בפעם השנייה ואז תהיי רגועה גם למקרה אמייתי של חשיפה לחצבת פראית
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד פוליואיילת30/08/2007
היום הודיעו שיש סכנת הידבקות ממי הביוב בת"א למי שלא חוסן. יש לי ילד בן 3 שבועות שלא חוסן, החיסון מתוכנן לגיל חודשיים. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליו ביילוד
ד''ר דני מירון02/09/2007שלום איילת
מדובר בנגיף חיסון שאבר כנראה שינוי לפראיות. מה שעושים במקרה זה זה להקדים את החיסון הראשון שצריך להנתן בגיל חודשיים לגיל 4-6 שב'. זה יעשה לפי הוראת משרד הבריאות בטיפת חלב. במידה וימליצו - תחסני
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברזל וחיסוניםלילך30/08/2007
שלום רב בני בן שנתיים וחודשיים וסובל מבעיות ברזל קשות, יש לו מחסור רציני. אתמול התחלנו לתת לו ברזל בסירופ, אך חוץ מזה הכל בסדר, טרם חיסנתי את בני בחיסון של גיל שנה ומעלה- עד גיל חצי שנה קיבל בני את כל החיסונים, האם ניתן לחסנו כרגיל?
האם כדאי לחסנו בחיסון החצבת בנפרד או ביחד?
ועוד שאלה אני שיננית לעתידת האם עלי להתחסן שוב בחיסון החצבת או שפעם אחת מספיקה? ועוד שאלה בבקשה, אני עדיין מניקה האם ניתן להניק כאשר מקבלים חיסונים כגון חצבת והפטיטס וטטונוס ומנטו?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדחות חיסונים!!!
ד''ר יצחק סרוגו30/08/2007כדאי לרוץ ולהתחסן. רק מחלת חום דוחה חיסון . יום אחרי ירידת החום ניתן כבר לחסן.
אין שום בעייה להתחסן כשאת מניקה. זא לא עובר בחלל אם ולא פוגע בתינוק. כמו כן צריך שתי מנות לחצבת היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים לא מפריעים והם רק רצויים
ד''ר דני מירון02/09/2007שלום לילך
אין שום בעיה לחסן את ילדך הנטופל בתכשירי ברזל. אנא עשי זאת בהקדם לפי הנוהל בטיפת חלב. נותנים MMR שכולל חצבת, חזרת ואדמת - אין צורך להפריד.
לא ידוע לי שיש קשר בין שינניות לחיסונים אבל כן, רצוי לקבל שני חיסונים לחצבת ואשמת (לדעתי קיבלת כבר - תבררי. אם לא תתחסני שוב ב MMR - אין שום בעיה עם זה). אין ביעה לחסן לחצבת או להפטיטיס ולהניק.
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לתינוקת בת שנה בברזילאילי29/08/2007
רופאים יקרים,
אשמח אם תוכלו לייעץ לי בסיטואציה הבאה:
אני שוהה עם משפחתי בברזיל (שליחות), וכעת ביתי הגיעה לגיל שנה ואני צריכה להמשיך את סידרת החיסונים שביצענו עד כה בישראל.
כשהגעתי למרפאת הבריאות בברזיליה, הסתבר לי כי:
1. החיסון לפוליו ניתן רק בטיפות ואין כאן זריקות, ובארץ בגיל זה נותנים גם טיפות וגם זריקה, האם זה פוגע בעמידות שלה בפני המחלה בזה שתקבל רק טיפות?
2. החיסון לדיפטריה ולטטנוס ניתן כאן בגיל שנה ושלושה חודשים ואצלנו בגיל שנה, האם זה משמעותי העיכוב הנ"ל עבורה?
3. החיסון להמופיליס B הם לא מוכנים לתת, אלא באישור רופא, כי אצלם מחסנים רק 3 מנות, והיא כבר קיבלב 3 מנות. בישראל ראיתי כי נותנים מנת דחף רביעית. האם להביא אישור מהרופא המקומי על כך.
4. דיברו איתי גם על חיסון נגד כלבת, האם כדאי לתת לה אותו.
5. היא צריכה להתחסן גם כנגד קדחת צהובה, האם אפשרי לבצע את כל החיסונים יחדיו?
אשמח מאוד לקבל את תשובתכם, אני מאוד מודאגת בשל כך.
אנחנו נוסעים בקרוב לטיול באיגואסו איתה ואני רוצה להיות מצוידת היטב לפני כן.
תודה רבה, מחכה לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לברזיל
ד''ר דני מירון02/09/2007רצוי להמשיך בשגרת החיסונים כפי שמקבול בישראל. לא נורא לגבי המשולשת אך יכול להיות בעיה עם בחיסון כנגד המופילוס ושיצוק ילדים. תנסי לברר דרך השגרירות
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועותמירי28/08/2007
שלום רב,
ביתי בת שנה וחודשיים טרם חוסנה נגד אבעבועות רוח, שאלתי היא האם מומלץ לחסנה או שיש העדפה לכך שתקבל אבעבועות רוח ותסיים עם זה אחת ולתמיד?
תודה, מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון בגיל שנה לאבעבועות-זאת ההמלצה
ד''ר יצחק סרוגו29/08/2007עדיף לחסך את ביתך לאבעבועות הכי מוקדם . קרי היום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסן כעת ופעמיים
ד''ר דני מירון02/09/2007שלום מירי
הנה תורה לכל החיים, הדרך היעילה ביותר למנוע סיבוכים של מחלה היא למנוע את המחלה בעצמה. חסני עשיו ושוב עוד 3 חודשים, כך תבטיחי, לפי המידע העדכני, חיסון למשך חיים ארוך.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון שונה מבנים לבנות
תחיה שינפלד03/09/2007החיסון לאבעבועות רוח יחסית חדש וילדים שחוסנו טרם הגיעו לגיל הפוריות לכן צריך לשים לב בנים שמחוסנים זה בסדר ומקסימום אם יגלו שזה חיסון שמחזיק מעמד לתקופה הם יחוסנו שוב בנות שחוסנו לעומת זאת צריך לשים יותר לב למעקב המחקר אחרי החיסון כשיגיעו לגיל הפוריות כדי לא להסתכן במחלה בזמן הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל סמך מה את אומרת זאת ??
ד''ר דני מירון03/09/2007שלום תחייה
על מה מבוסס מה שאת אומרת?. מטרת החיסון הכפול היא לסלק את הנגיף מהאוכלוסייה כל שלא יחלו לא ילדים ולא מבוגרים נקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול למזרחזיו26/08/2007
אשתי ואני חושבים לנסוע לחופש במזרח (כנראה תאילנד) אבל מתלבטים בגלל שהבן שלנו בן 3 ואנחנו לא יודעים אם זה חכם לתת לו את כל החיסונים שצריך בשביל המזרח, מה דעתכם בנידון?
אני מודה לכם מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי לחסן
ד''ר דני מירון27/08/2007שלום לכם
כמו שאתם דואגים לעצמכם, על אחת כמה וכמה כך גם לגבי בנכם. זאת לדעת א. מחלות טרופיות אצל ילד קשות תמיד יותר מאשר אצל מבוגר. ב. החיסונים והטיפולים המונעים נסבלים היטב על ידי ילדים.
חסנו ותהנו (חבל שלא)
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 - חוסר תיאבון, ירידה במשקלבובל23/08/2007
בני בן 5.
משקל - כ-17 ק"ג . גובה כ-103 ס"מ.
אוהב לאכול, ואוכל יפה ומגוון - בשר, ביצים, ירקות, מוצרי חלב וכו'.
בשבועיים האחרונים שמתי לב לחוסר תיאבון, ירידה במשקל וגם חיוורון יותר מהרגיל.
לא מתלונן על כאבים ואין תסמינים נוספים כמו שלשולים, הקאות כו'.
מצב רוחו מצויין. הוא פשוט אומר שהוא לא רעב ...
האם לפנות לרופא, ואם כן - לאיזה רופא ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאו של הילד היא הכתובת
ד''ר דני מירון27/08/2007כלל לא ברור שמדובר כאן במחלה זיהומית. מידותיו של הילד נראות תקינות אך ללא מעקב המשכי לפי העבר אין יכולת לומר. אנא פנו לרופא הילדים של הילד ושיבצע את מה שצריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהורד22/08/2007
עוד שאלה קטנה תודה שאתם עונים מהר
אבעבועות רוח רק תסבירו לי הנגיף הוא מוחלש ומה הוא בעצם גורם לגוף
הילד בעצם חולה במחלה בצורה קלה או מה מחר בבוקר אני מחסנת אשמח לקבל תשובה עוד היום תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאבעועות
ד''ר יצחק סרוגו25/08/2007החיסון הוא נגיף מוחלש שיכול לגרום למחלה קלה בעקבות החיסון אך גם לאחר חשיפה לאבעועות רוח יכולה להיות מחלה קלה. בכל מקרה זה חיסון חשוב ביותר ולא כדאי לפספס אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת בהריוןיפית21/08/2007
שלום, אני בהריון ראשון שבוע 10+2, בריאה בד"כ. הייתי במגע הדוק עם ילד בן 5 שנים שאובחן כחולה שעלת. האם עליי לקחת טיפול מונע? איזה? האם יש סכנה עקב כך להריון או לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וחשיפה לשעלת
ד''ר דני מירון21/08/2007שלום
ראשית כדאי לברר האם הילד אובחן בבירור כחולה שעלת, האם טופל כיאות (לפחות 4 ימים בתרופה מתאימה) לפני שבאת איתו במגע ומה היה המגע איתו (מגע אקראי חד פעמי קצר לא נחשב)
במידה והאבחנה מבוססת קלינית ו/או מעבדתית, הוא לא טופל כיאות (לפחות 4 ימים בתרופה מתאימה) לפני המגע שלך איתו והמגע הדוק למשך זמן את צריכה לקחת טיפול שבעצם אמור למנוע את המחלה אצלך (זאת לדעת שברגע שתחלי אין כבר טיפול). מחלת שעלתבהריון, אף כי אינה פוכעת ישירות בעבור היא אינה סיפור פשוט.
בדרך כלל נותנים מקרולידים מהדור השני (רוליד או קלסיד) תתיעצי גם עם רופא המשפחה והגינקולוג שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועותורד21/08/2007
ביום חמישי אני הולכת לחסן את בני בן השנה ושלושה חודשים באבעבועות שתי שאלות הוא כמה ימים עושה כמה פעמים יציאות רקות טיפה קרוב לשלשול האם זה מפריע לחסן
שאלה שניה האם שמחסנים אין פחד שהוא יחלה בגיל מבוגר ואז לא עשינו שום דבר חכם
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דאגה
ד''ר דני מירון21/08/2007שלום
זיהום קל אינו מונע חיסון כל שהוא
כיום מומלץ לחסן בשתי מנות מה שיביא את החיסון לכך שיחזיק משך כל החיים (ביחד עם שיעור התחסנות גבוה שיביא להיעלצות הנגיף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי חייםזהבית19/08/2007
הבן שלי בן שנתיים ועכשיו נולדו לכלבה שלנו גורים והם עדיין לא מחוסנים. צריך לחסן את הבן שלנו? יש מחלה שהוא יכול להדבק בה מהכלבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבים וחיסונים
ד''ר יצחק סרוגו20/08/2007אם הבן שלך מחוסן כרגיל בטיפת חלב זה בשלב זה מספיק. יש כמובן מחלות שיכולות לעבור מכלבים לבני אדם, אבל יש גם מחלות שעוברות מבני אדם לבני אדם. הרעיון לגדל ילדים עם חיות מחמד הוא לדעתי חשוב יותר. כדאי כמובן לחסן את הכלב נגד כלבת בכל שנה. תהנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)