מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלההילי27/04/2008
שלום,
בתי בת 6 חלתה באבעבועות רוח. עכשיו היא כבר לקראת סיום המחלה ואני רוצה לחסן את בני בן השנה וחצי. האם אני צריכה לחכות שלושה שבועות מאז החלה המחלה אצל בתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות
ד''ר אורלי מגד27/04/2008רוב הסיכויים שבנך נדבק ויחלה בשבועיים הקרובים, ולכן אין הרבה טעם לחסנו כעת. אם לא יחלה תוך 3 שבועות את יכולה לחסנו אז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועות רוח לתינוקת בת שנהגלית24/04/2008
לד''ר אורלי מגד תודה על התגובה המהירה לגבי חיסון הפבנר - אכן אחסן את התינוקת.
שאלה נוספת ,
בתאריך 4.4.08 התינוקת שלי קיבלה בטיפת חלב חיסונים של גיל שנה (נדמה לי חצבת+חזרת, אדמת+שעלת).
היום, בתאריך 24.4.08 - אני עושה לה את חיסון הפבנר.
מתי אוכל לעשות לה את חיסון אבעבעות הרוח? כמה עלי להמתין?
בברכת חג שמח ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אבעבועות
ד''ר אורלי מגד24/04/2008עלייך להמתין לפחות חודש מחיסון החצבת-חזרת-אדמת ללא תלות במועד הפרבנר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון PREVENARגלית22/04/2008
שלום,
אשמח לעצה -
אחרי קריאת המון חומר , כולל הכתוב כאן באתר , התייעצות עם מס' רופאים - החלטתי לחסן השבוע את ביתי בת השנה בחיסון PREVENAR.
אני עדיין מלאת חששות....אני חוששת מנזק בלתי הפיך , או ממחקר שעוד כמה שנים "יגלה" שהחיסון לא טוב...
האם מומלץ לחסן? החשש שלי נובע מכך שהחיסון כל כך מומלץ, אבל לא נמצא בין "חיסוני החובה" בטיפת חלב....
אני לא רוצה לגרום לביתי לבעיות עתידיות, ומצד שני -מבינה את חשיבות החיסון.
לכל עזרה בהחלטה אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר
ד''ר אורלי מגד22/04/2008החיסון מומלץ בהחלט, נמצא בשגרת החיסונים האמריקאית כ-8 שנים ואושר להכנסה שגרת החיסונים הישראלית בעוד כשנה שנתיים (ממגבלות תקציב לא נכנס מיידית).
החיסון נועד למנוע מחלה פולשנית מחיידק הפנאומוקוק דוגמת דלקת קרום המוח ודלקת ריאות קשה ויש המלצה חד משמעית של רופאי מחלות זיהומיות להכניסו בהקדם לשגרת החיסונים.
לא תוארו שום נזקים מהחיסון למעט תגובות רגילות לחיסונים כמו כאב במקום ההזרקה וכו.
מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד חצבתראובן ע.21/04/2008
שתי שאלות ששתיהן נוגעות לחיסון נגד חצבת-
א. אם אני מקבל חיסון, האם אני עלול להדביק אישה בהריון? זה נגיף מוחלש - הוא יכול לסכן?
ב. אם אני מקבל חיסון וטס אחרי החיסון האם אני מסכן אנשים בטיסה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לחצבת
ד''ר אורלי מגד21/04/2008אתה יכול להתחסן לחצבת ואין סכנה לנשים בהריון או נוסעים בטיסה למרות היותו חי מוחלש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד חצבתקרן17/04/2008
מדוע לא מחסנים תינוקות מתחת לגיל שנה נגד חצבת? היא הרי מאוד מסוכנת בגילאים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון חצבת
ד''ר אורלי מגד17/04/2008כי חיסון לחצבת לא יעיל בגיל זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון צהבת כד גיל שנה?
צנעני ליאורה24/04/2008אני מבקשת לפרט
מה קורה לתינוקת עד גיל שנה שנדבקת בחצבת?
איך ניתן כיום לשמור/למנוע מתינוקות עד גיל שנה , הדבקות בחצבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצבת
ד''ר אורלי מגד27/04/2008תינוק מתחת לגיל שנה יחלה בחצבת כמו כל מי שיחלה בחצבת עם אותם תסמינים ובד"כ אותה חומרת מחלה
כדי לא להדבק יש לנסות לא להיות במגע עם חולי חצבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בעקבות חיסון חצבתאורי16/04/2008
לפני כשבועיים קיבל בני את חיסון החצבת והיום החלה לו פריחה על כל הגוף
הבנתי שהפריחה היא תופעת לואי של החיסון
האם הוא יכול ללכת לגן עם פריחה כזאת
(ברור לי שדרושה בדיקת רופא על מנת לראות ולאבחן את הפריחה, פשוט מעניין אותי לדעת עם פריחה שהיא תופעת לואי של החיסון נחשבת מדבקת)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד''ר אורלי מגד17/04/2008אם מדובר בפריחה מהחיסון הוא יכול ללכת לגן, לא תוארה הדבקה מחיסון רק ממחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומש הדחףנעמה15/04/2008
שלום,
בתי בת שנה ושבע חודשים עברה 3 פרכוסי חום החל מגיל שנה וחודש ולפיכך הומלץ לנו לותר על חיסון הדחף המחומש בגלל מרכיבי השעלת.
מהי המלצתך בנידון??? האם לותר ולחכות לחיסון של כיתה ב?
במידה ואכן נוותר על החיסון, לכמה זמן היא מחוסנת לכל מרכיב בחיסון (שעלת, פוליו, קרום המוחת דיפטריה וטטנוס)?
יש לצין, שאת שלושת הפעמים הקודמים של החיסון (בגיל חודשיים, 4 חודשים וחצי שנה) היא עברה ללא תופעות לואי.
תודה רבה.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון מחומשת
ד''ר אורלי מגד16/04/2008במידה ובתך לא פרכסה זמן רב והתפתחותה תקינה אפשר לתת לה את החיסון הנוסף. אין פרכוסי חום בינקות לכן העובדה שלא היו פרכוסים לאחר החיסוןנים הקודמים אינה מבטיחה שלא יהיה פרכוס לאחר החיסון הנוכחי. כיוון שקבלה 3 מנות חיסון היא מוגנת במידה טובה.
טטנוס טוב ל5 שנים והיא אמורה לקבל בכיתה ב חיסון נוסף יחד עם דיפטריה, דלקת קרום המוח מהמופילוס נדירה מאוד בארץ מאז החיסון קורית רק בילדים קטנים ולאחר 3 מנות חיסון אין לך מה לדאוג, שעלת לאחר 3 מנות חיסון לא תהיה מחלה קשה גם אם תדבק והיא תחוסן בבי"ס (אמור להכנס לתכנית בכיתות ח), לפוליו יש לה גם הגנה טובה ואם אינה נוסעת לאזור עם שכיחות גבוהה (בארץ אין כעת) אין לך מה לדאוג.
לסיכום היא כנראה יכולה לקבל את מנת הדחף של גיל שנה אך אם את חוששת מכך היא מוגנת במידה סבירה לכל המחלות שבחיסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נעמה16/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה ל- CMV בהריוןענת13/04/2008
שלום,
אני בשבוע 13 להריון. אני עובדת כאחות בבית- חולים. לאחרונה היתה במחלקה חולה עם cmv חיובי. בבדיקות שביצעתי לפני ההריון נמצא IgM שלילי ו- IgG חיובי.
שאלתי היא: מתי יש לבצע בדיקת דם לבדוק אם היתה הדבקה בנגיף? האם יש לחכות פרק זמן מסוים מהחשיפה לחולה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון
ד''ר אורלי מגד14/04/2008העובדה שיש לך IgG חיובי מלפני ההריון מגינה עליך במידה רבה מלחלות ב CMV. לא לגמרי ברור מה מידת הסכנה בהתעוררות חוזרת של הנגיף או הדבקה בזן אחר שלו (שאלה המצבים שתאורטית את חשופה אליהם), חכי לפחות שבועיים ובדקי שוב, ובמידה ש- IgM נשאר שלילי אין לך שום בעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוסלי13/04/2008
בני בן שנתיים ו-4 חודשים, אובחנה אצלו שנית (סקרלטינה) לפני 10 ימים, והוא טופל ברפאפן. ביום ה-9 של הטיפול קיבל חום מעל 40 מעלות והפריחה חזרה. הרופא טען לכשל טיפולי והחליף לאזניל. בצעתי בדיקת דם שמראה: CRP 4.72, ESR 21.00, LYMPO 22% MONO 16.4% אני מאד דואגת שמא האבחנה לא נכונה וחלילה יגרמו סיבוכים. אנא תשובתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרלטינה
ד''ר אורלי מגד14/04/2008קשה לאבחן פריחות מבלי לראותן. נדיר שסקרלטינה חוזרת תחת טיפול ברפאפן , יתכן ומדובר במחלה ויראלית, במידה ואין שיפור עליך לפנות שוב לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לבתי סקרלטינה וכאב רגל
נטלי24/05/2008הבת שלי לא מסוגלת ללכת בגלל כאב בכף רגל שמאל אחרי טיפול אנטיביוטיקה ראפאפן
האם יש קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרלטינה וכאב ברגל
ד"ר אורלי מגד24/05/2008אין קשר למתן הרפאפן. עלייך לפנות מיד לרופא ילדים לברר האם לא מדובר בזיהום חיידקי ברגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת מידע לשאלתי
נטלי24/05/2008בתי בת 3.5 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפני לרופא
ד"ר אורלי מגד24/05/2008ללא קשר לגילה, סקרלטינה וכאב ברגל דורש בדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת השנית דחוף
נטלי24/05/2008בתי בת 3.5 בקרה אצל רופא והוא הבחן את המחלה לבתי יש חום גבוהה היא מטופלת כבר 3 ימים ע"י אנטיביוטיקה במך כל היום היא מתלוננת על כאבים בכף הרגל.
אין לה פצע פתוח האם גם בשעה זו עליי לקחת אותה לבית חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרלטינה
ד"ר אורלי מגד24/05/2008אם יש לה עדיין חום או שהכאב גורם לה לצליעה - כן כי יש חשש שמדובר בזיהום חיידקי בעצם או פרק שדורש טיפול אנטיביוטי דרך הוריד. עליה לעשות בדיקות דם והדמיה של האזור הכואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שלום ביתך?
ד''ר אורלי מגד26/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת או אסמה בשבוע 31לימור09/04/2008
אני נימצאת בשבוע 31 וסובלת משעול כבר חודשיים וחצי הרופא היבחנה זאת כאסמה ( ברונכיט)
הבעיה היא שכל מה שנותנים לי לאנלציה לא עוזר השעול ממשיך וכואב כמו חנק בגרון
השאלה היא עם לבקש בדיקת דם שעלת או שזה לא יכול להיות כי השעול פסק בחודשיים האלה לשבועיים ימים עד שהתחיל האובך בחוץ שוב.
או שזה אופייני לשעל שזה בא והולך?
תודה מחכה לתשובה ,מודאגת שזה לא מזיק לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
ד''ר אורלי מגד09/04/2008שיעול ממושך יבש אופייני לשעלת. לגבי אסטמה יש לדעת האם את ידועה כחולת אסטמה, האם יש צפצופים בהאזנה לריאות וכו' לכן אין באפשרותי לקבוע אם יש לך כעת שעלת. אם מדובר בשעלת אנטיביוטיקה לא תקצר משמעותית את משך השיעול שיחלוף בכל מקרה, אך אולי תמנע המשך הדבקת אחרים. שעלת בהריון לא גורמת למומים מולדים ולא אמורה לגרום נזק לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות גדולה לאחר טטנוסגלית08/04/2008
שלום, קיבלתי זריקת טטנוס והזרוע נפוחה וכואבת כבר שבועיים באותו מקום שהזריקו, האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון טטנוס
ד''ר אורלי מגד08/04/2008כאבים לאחר חיסון טטנוס הם שכיחים ולעיתים ממושכים, אך אם יש נפיחות משמעותית ואין מגמת שיפור כדאי שתפני לרופא לבדיקת היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולים ילדים ומחלותסופיה06/04/2008
שלום רב!
יש לנו בבית חתול כבר הרבה זמן, שבעיקרון הוא יוצא מהבית ומסתובב בחוץ ואחר כך חוזר. יש לי ילד בן 4 שכל הזמן חולה במשהו. השאלה שלי האם זה סביר שרוב המחלות הוירליות שבהן חולה הילד באות מהחתול, או שזה לא סביר?
מאוד אודה לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולים וילדים
ד''ר אורלי מגד06/04/2008חתולים לא מעבירים זיהומים ויראלים, ילדך כנראה נדבק מילדים אחרים בגן. ישנן מספר מצומצם מאוד של מחלות שחתולים יכולים להעביר, בעיקר גורי חתולים, שבד"כ מתבטאות בנפיחות של בלוטות לימפה. המשיכו להנות מהחתול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים וצליעה לאחר חיסוןגלית04/04/2008
אתמול עשינו לבנינו את החיסון השני של גיל שנה, הוא עכשיו בן שנה וחמש,
בלילה הוא התעורר עם כאבים חזקים ובבוקר עדיין יש לו כאבים ומתקשה לדרוך על הרגל ולהזיזה
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון גיל שנה
ד''ר אורלי מגד04/04/2008עליך לפנות לרופא הילדים היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות נפגעי פוליוישראל04/04/2008
האם אתם יודעים במקרה פרטים על הכנס של זכויות נכי פוליו שעומד להתקיים בחיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר polio
ד''ר אורלי מגד14/04/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצבתא03/04/2008
שלום
ייתכן כי נמצאתי באותו חדר עם אנשים שהיו לפני כן בחדר אחר עם חולה חצבת ולכן אולי מישהו מהם נדבק. חוסנתי רק פעם אחת בגיל שנה וחצי. אבל- אני מנסה להיכנס להריון ולכן הפיתרון של קבלת החיסון אינו ברור מאליו עבורי והבוקר הלכתי לבדוק נוגדנים. שאלתי היא- האם להפסיק ניסיונותי להרות בחודשים הקרובות ולקבל חיסון מיד או שניתן לחכות כשבוע לקבלת תשובות הנוגדנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד''ר אורלי מגד03/04/20081. רוב הסיכויים שאם קבלת חיסון אחד יהיו לך נוגדנים ואז אין שום חשש
2. בהנחה שאנשים שהיו בחדר עם חולה חצבת נמצאים בתקופת דגירה כי נדבקו, הם אינם מדבקים עד יום יומיים לפני הופעת החום. לכן אם נפגשת איתם בימים הראשונים לאחר שנחשפו לחצבת הם אינם מדבקים גם אם יחלו בהמשך
3. החיסון אינו מומלץ בהריון, אך אם אינך בהריון את יכולה לקבלו ואח"כ להמשיך כרגיל בנסיונותיך להרות כעבור חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)