פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון לאבעבועות רוח
    אלה
    26/07/2007

בני בן שנה וחצי וטרם חוסן לאבעבועות רוח האם מומלץ לחסנו ? כמו כן עדיין לא חוסן לצהבת של שנה וחצי האם יש לעשות הפרדה בין החיסונים או שאין קשר?
    דבר נוסף .... האם יש תופעות לוואי לחיסון אבעבועות?
    תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לאבעבועות רוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבעבועות רוח-האם לחסן?

ד''ר יצחק סרוגו
    26/07/2007

החיבון כנגד אבעבועות רוח הוא אחד החיסונים החשובים הקיימים. בזכותו ניתן למנוע את אחד הסיבוכים של המחלה שזה הדבקות בחיידק הטורף (סטרפטוקוק מקבוצה A). החיסון כמעט חסר תופעות לוואי (חום נמוך וכן פריחה עדינה לאחר שבוע שלא חייבים להיות). ניתן לחסן באותו יום עם החיסון כנגד צהבת A.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לאבעבועות

אלה
    28/07/2007

תודה רבה עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלה

ד''ר דני מירון
    30/07/2007

שלום אלה
    צריך לחסןם את ילדך כנג אבעבועות רוח. אני ממליץ להוסיף חיסון נוסף לאחר 3 חודשים כדי להבטיח התחסנות מלאה. תופעות הלוואי של החיסון ככלל קלות מאד, חום קל, אולי פריחה קלה לאחר שבוע שבועיים וזהו. אפשר לחסן באבעבועות רוח ללא קשר לחיסון כנגד צהבת A. הם אינם מפריעים זה לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמת
    נעמי
    24/07/2007

מזל טוב לפתיחת הפורום
    אני שמחה שהוא נפתח עכשיו, בדיוק כשאני מתלבטת בשאלה חשובה...
    אני בת 32, נישאתי לא מזמן ואני רוצה להיכנס להריון. אני לא יודעת אם חוסנתי בעבר נגד אדמת והתייעצתי עם הרופא שלי בנושא. הוא אומר שכדאי לקבל עוד חיסון למרות שאולי קיבלתי כבר, אבל רציתי לקבל חוות דעת שניה. מה דעתכם, חיסון נוסף לא יוכל להזיק לי?

תודה רבה ובהצלחה בהמשך הדרך

לקביעת תור
    סגירה
    אדמת

הוספת תגובה

• התחסנות כנדג אדמת

ד''ר דני מירון
    25/07/2007

שלום
    מטרת ההתחסנות כנגד אדמת היא למנוע את המחלה בנשים תחילת ההיריון וכך למנוע לידת עוברית נגועים בה על כל המשמעויות. התחסנות מלאה כנגד אדמת מוגדרת כיום מבחינה מעשית כקבלת שני חיסונים או הוכחת רמת נוגדנים מחסנת בדם או עדות אמינה למחלת אדמת בעבר. בישראל אין אדמת ועל כן ההמלצה היא לודא קבלת שני חיסונים ללא בדיקת נוגדנים. בהנחה שנולדת וגדלת בישראל והוריך לא סרבו לחסנך, הרי שחיסון אחד (אם לא שניים) קיבלת בודאות. צודק על כן רופאך בהמלצתו לחסנך בזריקה נוספת (נזק לא צפוי שייגרם מזה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה