מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פרבנארניצה28/10/2007
בני בן השנה וחצי סובל מגיל חצי שנה מקוצר נשימה , דלקת ריאות ואוזניים, הוא מוגדר כאסמתי קשה
האם מומלץ לחסן אותו בחיסון פרבנאר ,האם יש לחיסון השלכות שליליות , הוא מוכר בקרב האוכלוסיה והאם זה יפחית את הדלקות ריאות וקוצר נשימה בתקופת מעבר. יש לציון שהוא מטופל בטיפול מנע ומקרים יותר קשים בדנלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ
ד''ר דני מירון29/10/2007מומלץ לחסן לפי גילו אף כי החיסון לא ימנע קורב לודאי את התקפי האסתמה. מומלץ מאד לחסן גם כנגד שפעת (אולי אפילו חשוב יותר)
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון RSVנירה28/10/2007
שלום
בתי פגה שנולדה בשבוע 27 כיום בת 10 חודשים כרונולוגי (7 חודשים מתוקן ושוקלת 7 ק"ג )
היא אינה זכאית לחיסון RSV דרך קופת חולים שניתן עד גיל חצי שנה( ברוב מדינות העולם ניתן עד גיל שנה )
האם יש צורך וכדאי לחסנה ו באופן פרטי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי לא
ד''ר דני מירון29/10/2007שלום
המידה וילדתך אינה סובלת ממחת ראה כרונית או נזקקת לחמצן לא נראה לי שחיסון יקר זה יעזור לה. מה שכן יכולים לעזור הם החיסונים כנגד שפעת וכנגד פנאומוקוקוס (פרבנר)
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה כללית לא טובהליאת28/10/2007
שלום,
בני בן שנה ושלושה חודשים,החל מיום חמישי יש לו מצב רוח ירוד בקעו לו שתי שיניים יש לציין כי התיאבון רגיל ואין חום, כמו כן לפעמים יש לו חוסר שקט וזה חולף ,
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
בלילה ישן כרגיל
בתודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
ד''ר דני מירון29/10/2007שלום
לא ברור לי לגמרי מה יש לילד. אולי בכל זאת השיניים ?? בכל מקרה לא נראה חמור וצריך להמתין.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בלוטת לימפהרונית28/10/2007
בני בן 10 וחצי
בלוטת הלימפה בבית השחי שלו התנפחה.
קיבל טיפול באוגמנטין במשך 10 ימים. הנפחיות ירדה אך לא לגמרי.
לאחר כשבוע קיבל טיפול ב"אנזיל" למשך שבוע ימים אך הנפיחות לא נעלמה.
רופא כירורג טוען כי הנפיחות נגרמה כתוצאה מ"שרטת חתולים".
לפני כשבוע בצענו בדיקת דם ואנו ממתינים לתוצאות.
אם אכן מדובר בשרטת חתולים והנפיחות תישאר בעינה, האם אפשר "לחיות עם הנפיחות" או כדאי להמשיך ולבדוק אותה ולעשות ביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בלוטת לימפה
ד''ר דני מירון29/10/2007הסיבה השכיחה ביותר לדלקת בבלוטת הלימפה היא זיהום חיידקי על ידי חיידק הסטפילוקוקוס וחיידק הסטרפטוקוקוס שכנגדם טופל הילד. לגבי סרטת החתול - הנפיחות חולפת עם הזמן מעצמה ללא טיפול . לפעמים הבלוטה מתמלאת מוגלה שאפשר לנקזה עם מחט.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרטת חתולים
רונית05/11/2007בהמשך לשאלתי בנוגע לנושא שבכותרת, לאחר בדיקת דם הסתבר שלבני בן 10 וחצי יש שרטת חתולים. בלוטת הלימפה שלו בבית השחי התנפחה אך לאחר קבלת אנטיביוטיקה הנפיחות קטנה אך לא לגמרי.
האם כיום הוא מחוסן מפני המחלה לאחר שכבר חלה בה פעם אחת?
האם יתכן ובלוטת הלימפה תתנפח שוב באם חתול ישרוט אותו בעתיד? או שעליו להתרחק מחתולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבריא ויכול לשחק עם חתולים
ד''ר דני מירון06/11/2007שלום
מחלת שרטת החתול כפי שאצל בנך תעבור מעצמה, לא תחזור, קרוב לוודאי ובנך יכול לשחק עם חתולים. אגב, יש עוד מחלות שעוברות מהם - שטיפת ידיים קפדנית אחרי מגע ע חתולים נחוצה.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולשרון27/10/2007
יש לי תינוקת בת חצי שנה לפני 4 ימם עשתה חיסון של חצי שנה לאחר מכן היה לה חום ואתמול בערב התחילה להשתעל לא בתכיפות אבל בעוצמה מאוד חזקה ובעיקר בלילה מתוך שינה ,גם לאכול היא מתחילה ולאחר כ60 מ"ל בערך מתחילה לבכות האם יש קשר לחיסון?
האם יש מה לתת בעקבות הפרסומים האחרונים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד''ר דני מירון29/10/2007אי ן קרוב לוודאי קשר לחיסון. יתן שמפתחת זיהום של דרכי הנשימה העליונים 0שיעול בלילה יכול להיגרם על ידי הפרשה בדרכי הנשימה, סירוב לאכול יכול להיגרם על ידי דלקת בלוע).
בינתיים טיפול תומך ואדים. לפנות לרופא אם יחמיר.
גני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הprevnarשרון26/10/2007
יש לי תינוק בן שנה. רופאת הילדים שלי המליצה לי לחסן אותו ב prevnar. יש לי מכרים עם תינוקות בגיל של בני, ולהן לא הומלץ, החיסון לא נמצא בסל הבריאות והאו חדש בארץ( הבנתי שבארה"ב בסל הבריאות). נורא מלחיץ אותי לתת לבני חיסון שאינו" ותיק" בארץ על אחת כמה וכמה שאני רואה שלא מומלץ בפה אחד אצל כל הרופאים. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לחסן
ד''ר דני מירון27/10/2007שלום
יש מספיק ניסיון עם החיסון בארצות הברית ומדינות אחרות ותופעות הלוואי שלו מזעריות. לא ברור לי מדוע לא הומלץ החיסון לילדי מכריך (האם בכלל דובר איתם על חיסון זה ??). החיסון מכסה ועל כו מונע מחלות הנגרמות 60-70% מזני החיידקים מסוג פנאומוקוקים הגורמים למחלות פולשניות (כולל דלקת קרום המוח) וכן אחוז נכבד מאלה הגורמים לדלקתו אוזניים ודלקות ראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחומשלי25/10/2007
שלום לכולם,
אני שואלת שוב את שאלתי והפעם בצורה ברורה יותר ..
ביתי קילה שלוש מנות מהחיסון המחומש בטיפת חלב ..האחות התבלבלה וטעתה בהפרשי הזמן בין 2 המנות האחרונות
... את המנה השניה קיבלה בתאירך 17.10.06 ואת השלישית בתאריך 06.03.07
כלומר הפרש של 4.5 חודשים במקום חצי שנה
עכשיו רוצים לתת לה שוב את המנה השלישית...
האם זה נכון?
האם יש לזה השלכות לקבל את אותה מנה פעמיים...
אשמח אם תעזרו לי בעניין.
המון תודה,
ליהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחומשת
ד''ר דני מירון27/10/2007שלום
לפי מיטב ידיעתי לא צריכה להיות בעיה עם המרווח הזה בין שתי המנות וריווחי זמן ארוכים מהמומלץ (6-8 שבועות) אינם מבטלים מנות שניתנו קודם. לדעתי, אם כך היא צריכה כעת לקבל את המנה הרביעית בתנאי שעברו לפחות 6 חודשים מהשלישית .
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משה שרת 8 קרית יםבאום פרידה24/10/2007
חיסון נגד שפעת לילדים בני 2
האם רצוי לעסות חיסון שפעת לילדים קטנים שהולכים למעון יום
בטיפת חלב המליצו שכדאי לחסן גם ילדים קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי לחסן כנגד שפעת + מידע כללי
ד''ר דני מירון25/10/2007שלום
משרד הבריאות ממליץ כיום לחסן כל ילד בגיל חצי שנה עד שנתיים, בריאים בדרך כלל ללא קשר אם הם במעון או לא משום שנמצא ששכיחות המחלה וסיבוכיה בגילאים אילו היא הגבוהה ביותר. בוודאי שהסיכוי של ילש בגיל שנתיים השוהה במעון להידבק גבוהים ועל כן מומלץ לחסנו.
זאת לדעת שמי שמכניס את המחלה לקהילה הם בדרך כלל ילדים צעירים, יתכן משום שעדין לא חלו בה בעבר ואין להם חסינות 0חלקית או מלאה) כנגד זן הנגיף שגרם למחלה. מכאן 1. חיסון ילדכם עשוי למנוע מחלה אצלכם 2. כדאי גם לכם להתחסן כך שבמידה ובכל זאת חלה הסיכוי שלכם להידבק ממנו יפחת בשיעור של 70-80%.
למען כולם הנה סדר ההתחסנות לפי גיל (רצוי להשלים עד סוף נובמבר אך אפשר לחסן בהמשך במשך כל עונת השפעת כלומר אפילו עד ינואר פברואר). יש לזכור שילידים המשתייכים לקבוצות סיכון (מחלות כרוניות - ראות, לב, כליות וכד', חסר חיסוני, מחלות סרטניות ועוד) חייבים לקבל את החיסון. לפחות בשירותי בריאות כללית לא צריך הוראת רופא אלא זו פעולת אחות.
גיל התחסנות ראשונה התחסנות חוזרת
6-35 חודשים שתי מנות פדיאטריות (חצי ממנת המבוגר חיסון אחד פדיאטרי
בהפרש של חודש
גיל 3-9 שנים שתי מנות חיסון של מבוגר בהפרש של חודש חיסון אחד של מבוגר
גי > 9 שנים מנת חיסון אחת של מבוגר חיסון אחד של מבוגר
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים מומלציםשי24/10/2007
שלום רב לרופאים
בתי בת ה5 וחצי חיסונים מחוסנת שגרתית בטיפת חלב, אך יש חיסונים נוספים המומלצים על ידי המערכת מדי פעם, ואין חיסון שגרתי שלהם בטיפת חלב. אלו מהם כדאיים?
כוונתי לחיסוני פרבנאר, רוטה וירוס, וריצלה ויתכן שישנם נוספים שאינם מוכרים לי.
אשמח להמלצותיכם בנושא.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 וחצי חודשים ולא כפי שנכתב...
שי24/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו מידע
ד''ר דני מירון25/10/2007טעות לעולעם חוזרת. אותו מידע גם לאחר התיקון
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים נוספים
ד''ר יצחק סרוגו24/10/2007בגיל 5.5 חודשים החיסון היחיד שתוכל לתת זה חיסון פרבנר כנגד פנוימוקוקוים
החיסון לאבעועות הוא מגיל שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום כרונינועה23/10/2007
שלום רב
הבת שלי עברה ניתוח לכריתת גידול בגומה האחורית (שפיר) לפני שנתיים ומאז יש לה זיהום כרוני של חיידק הפסודומונאס. היא עברה מאז 5 ניתוחים ובנוסף טיפול אנטיביוטי.
רצינו לשאול האם יש דרך נוספת לטפל בה מלבד טיפול כירורגי כמו למשל טיפול בתא לחץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל רופאיך
ד''ר דני מירון23/10/2007אני חושב שרופאיך ידעו בצורה הטובה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנר מפחיד אותיבלה22/10/2007
יש לי בן בגיל 7 וחצי חודשים בריא לחלוטין וקו"פח הציעו לי לחסנו בפרבנר ואני מאוד פוחדת מכך .
שחיסון זה יגרום לנזק אבש הסבר ומידע על חיסון זה תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פרוונר
ד''ר יצחק סרוגו23/10/2007חיסון זה הוא אחד החיסונים החשובים בשנתיים הראשונות הוא מונע זיהומים על ידי חיידק הפנוימוקוקוס שהוא הגורם הראשון היום בזיהומים בדם במוח בראות ובאוזניים. החיסון לחלוטין לא מסוכן והוא בטוח. רוצי עוד היום!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוכן
ד''ר דני מירון23/10/2007שלום בלה
החיסון כנגד פרבנר מונע זיהומים על ידי חיידק הפנאומוקוקוס. החיסון אינו מכיל את החיידק אלא מרכיבים כימיים שלו ועל כן אינו גורם למחלה. למיטב המידע לא תוארה שום תופעת לוואי חמורה בקשר לחיסון זה עד כדי פגיעה קבועה בילדים. מאידך אין שום ספק שהחיסון מונע ביעלות יחסית גבוהה מחלות שיש בהן פוטנציאל לפגיעה קבועה (למשל דלקת קרום המוח ). כמובן, כמו לגבי כל חיסון יש לו תופעות לוויאי קלות.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכונים בחיסון ילדים ?שלומית22/10/2007
שלום לד"ר דני מירון,
שמי שלומית ויש לי אח קטן בן 8 שנים , הוא אמור לקבל חיסונים במסגרת הבית הספר שלו. שמעתי סיפורים של אנשים שיש להם ילדים שעברו את החיסונים האלה וזה פגע בהם קשה - ילדים שלא יכולים לתפקד יותר. אני ואמא שלי נורא מפחדים מהסיכונים של החיסונים , רציתי לשאול מה הם הסיכונים של כל חיסון וחיסון , ואך זה משתנה בן ילד לילד אחר? תודה רבה מראש שלומית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע אמין
ד''ר דני מירון23/10/2007שלום שלומית
לחיסונים, כמו לכל תרופה יש תופעות לוואי קלות בדרך כלל. מחקרים רבים שנעשו על ידי קבוצות אובייקטיביות (אגב שיוזמו על ידי העולם הרפואי ולא האלטרנטיבי) לא מצאו קשר סטטיסטי בין החיסונים ובין מחלות קשות ונכות. מאידך חשוב לדעת שתמיד "הדרך היעילה למנוע סיבוכים של מחלה היא למנוע את המחלה בעצמה". על כן לא צריך לפחד מהחיסונים אלא מהמחלות שהם מונעים (או לא במידה ולא מחסנים.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה!!
שלומית23/10/2007לד"ר דני שלום,
תודה רבה על התגובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקרים לגבי חיסונים
אביר17/11/2007שלום רב
האם אוכל לקבל הפניות למחקרים אשר נעשו באשר לקיומן או אי קיומן של תופעות לוואי בעקבות חיסונים לתינוקות.
אני שומע דעות ועמדות לכאן ולכאן ואשמח לראות מחקר אובייקטיבי, כפי שציינת
תודה
אביר מחיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי
ד''ר דני מירון18/11/2007הי
אפשר להיכנס בגוגל ל CDC ולשאול שם באתר על:
חצבת + IBD
הפטיטיס B ביחד עם MULTIPLE SCLEROSO/CROHN DISEASEQDIABETES* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ובדיקת דם תקינהליז20/10/2007
שלום לרופאים היקרים,
שאלתי היא כזאת, אני בת 17 וחצי. כבר שבוע יש לי חום 37.5, עשיתי בדיקת דם שכללה ספירת דם, TSH, ברזל, גלוקוז ועוד כמה פרמטרים בכימיה בדם, והכל בגדר הנורמה.
מדוע החום לא יורד? אם זהו לא זיהום ע"פ בדיקת הדם. מה זה יכול להיות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שאת בריאה
ד''ר דני מירון21/10/2007שלום
לדעתי לא מדובר בחום (מדוע מדדת ??). ואם את חשה בטוב, על אחת כמה וכמה שבדיקותיך תקינות, את לדעתי בריאה. אם אינך חשה בטוב, פני לרופא שלך שימשיך לברר.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד דבר
ליז21/10/2007מדדתי כי אני מרגישה שחם לי בלי סיבה
ואכן החום עדיין 37.5. לפי ידיעתי חום גוף תקין הוא 36.6, כמה פעמים שמדדתי אצלי בלי מחלה היה כזה. האם עכשו זה יכול להקרא חום נורמלי אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר דני מירון23/10/2007כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVרונית18/10/2007
שלום,
אני בהריון שני בשבוע 27, CMV נגטיב מבדיקה במאי האחרון.
בתי בת ה-3 זוהתה לפני שבוע כ-EBV פוזיטיב (TITLE 160) וכן CMV IGG פוזיטיב (TITLE 2 נקודה משהו).
לפי הדעות אמרו לי שכנראה היה לבתי רק EBV בשל הערך הגבוה מאד שלו וכנראה שלא היה לה כלל CMV כי הערך שלו נמוך, מה שנקרא ב"שפתכם" CROSS REACTIVITY.
היום בצעתי אני בדיקה לCMV IGG , כמו כן אבצע אותה גם תוך 3 שבועות.
שאלותי הן: האם ענין ה-CROSS הוא מה שקרה כאן?
אילו בדיקות נוספות עלי לבצע עד הלידה? (לפי הבנתי אני יכולה להידבק מבתי גם בשליש האחרון וכך בלידה עצמה/הנקה להדביק את העובר, האם יש טעם להיבדק שנית ממש לפני הלידה?)
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר דני מירון19/10/2007שלום
ברור שלילדה אין זיהום ראשוני ב - CMV אך ילדים רבים נדבקו בנגיף במהלך שנות החיים הראשונות והם מפרישים אותו בשתן ועלולים להיות מקור הדבקה לאימהותיהם שהן בהריון. זה סיבה שיש להקפיד על רחיצת ידיים קפדנית לאחר כל מגע עם הפרשות הילד ובכלל בהריון.
לגבי ילדתך אין לדעת עם מדובר ב croos reactiviy או בזיהום בעבר ועל כן מספיקות הבדיקות שעשית (שגם הן לא בהכרח מוצדקות). זה רק, קרוב לודאי, ליתר ביטחון.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כשמקורריםמיכל17/10/2007
שלום, מחר ביתי בת השנה וחודשיים אמורה לקבל 2 חיסונים: פרוונאר ואבעבועות. מאתמול בערב היא מקוררת (שיעול) ומנוזלת. חום בינתיים לא עלה. האם מותר לחסן? אם יעלה החום, מותר לחסן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסני
ד''ר דני מירון17/10/2007שלום
מחלה קלה של דרכי הנשימה העליונים אינה הוראת נגד לחיסונים אילו שהם מאד חיוניים - אנא חסני את ביתך
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)