נוטרופילים בערך נמוך לתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוטרופילים בערך נמוך לתינוק
    אורי
    25/09/2011

בני בן 6.5 חודשים נולד פג בשבוע 30
    לפני שלושה שבועות בוצעה לו ספירת דם להערכת המוגלובין ונמצא כי יש לו ערך נמוך של נוטרופילים 0.83 וכן ערך נמוך של תאיט גם לבנים 4.42 כמו כן רמת הטסיות מעט גבוהה 372 יתר הערכים תקינים

בבדיקה חוזרת שבוצעה היום ערך הנוטרופילים עלה מעט והוא 0.87 אך עדיין מתחת לנורמה גם תאי דם אדומים הערך עלה מעט והוא 4.56 אך עדיין מתחת לנורמה ערך טסיות דם נשאר כפי שהיה 372 שוב יתר הערכים תקינים

מה משמעות התוצאות החורגות האם יש צורך להמשך בירור?
    כמו כן הילד אמור לקבל את החיסון המחומש השלישי בעוד שבוע האם ניתן לחסן אותו?

תודה מראש על העזרה

בברכה

אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טעות בהקלדה בתיאור הנתונים

אורי
    25/09/2011

נפלה טעות בהקלדה בנוסף לנוטרופילים הערך הנמוך הוא של תאי דם אדומים ולא לבנים סליחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות בהקלדה בתיאור הנתונים - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    25/09/2011

שלום אורי
    נאוטרופניה - חסר נאוטרופילים יכול לנבוע מסיבות רבות.
    קשה לי לדעת מה הגורם רק מהנתונים ששלחתם. הסיבה השכיחה לכך לא צריכה להדאיג אתכם - זו נאוטרופניה שפירה של הילדות. מצב החולף תוך ספר שבועות עד חודשים (לעיתים רחוקות גם עד שנתיים) וכלל לא מסוכן.
    שלחו לי בבקשה את הנתונים הבאים - MCV, תשובת משטח דם. אם אלו תקינים - הייתי עוקב בלבד.

ניתן בהחלט לחסן עם ערך כזה של נאוטרופילים.

בברכה

גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים נוספים

אורי
    25/09/2011

דר גולדשטיין

ראשית תודה על תשובתך המהירה

ערכי MCV היו בבדיקה הראשונה 78.3 ובשניה 76.8 באמצע הטווח
    משטח דם לא בוצע

בברכה

אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים נוספים - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    25/09/2011

יופי. זה תקין. הייתי מוסיף משטח דם ורק עוקב בשלב זה. כל זה בהנחה שהבדיקה הגופנית תקינה.

גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו