מידע רפואי
פורומים
- תרפיה באומנות
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- רפואת מטיילים
- הפרעות אכילה - תמיכה
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
- פסיכיאטריה
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- הסרת שיער ואפילציה
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
- קרדיולוגיה - רפואת לב
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- רפואת עור פוטודינמית
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- טיסהא20/07/2021
שלום, אני בן 20 אבל אולי תוכל לעזור.
אני טס לארהב בטיסת לילה, כך שכנראה אשן בטיסה. יהיה לי פחות זמן לקום, ואני חושש מפקקת.
אני יודע שאין המלצה לזה, אבל אני יכול או להשתמש בגרביים אלסטיות, אבל אני חושב לקחת קלקסן.
אם אני באמת לא זז, זה מוצדק? בכל מקרה יש תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת פקקת בטיסה
ד``ר דרור לוין20/08/2021השאלה שנשאלה פה חשובה מאד
בטיסות ממושכות בעיקר מעל 6 שעות יש סיכון מוגבר לפקקת במיוחד כאשר לא מזיזים את הרגלים
לכן חשוב מאד לקוע , ללכת במטוס , להניע את הרגלים ולשתות הרבה
זה נכון לכולם
לגבי טיפול כמו קלקסן זה מתאים בעיקר לבעלי גורמי סיכון ואז חשוב להתיחעץ עם הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AML בילד עם NF1דב14/07/2021
שלום וברכה
בני אובחן עם AML.הרופאים חושדים עקב הרקע ועקב מספר תקינות לא תקינות קודם האבחון ל MDS ורוצים לעשות לו השתלת מח עצם .האם זה באמת מחייב השתלת מח עצם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר aml
ד``ר דרור לוין20/08/2021שלום
החלטה על טיפול בAML וביוחד על השתלה היא מורכבת ומקצועית מאד ומתבססת על נתונים רבים מאד
כמובן שלא ניתן להתיחס לזה בפורום הזה
ככלל בחולים עם ASML וסיכון מוגבר מאד חלופה של השתלה היא דרך מאד מקובלת
רפואה שלמה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם - ילד בן 5ykg02/05/2021
שלום,
בני הופנה לבדיקות דם בעקבות בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר.
תוצאות הבדיקות שחורגות מהנורמה:
WBC- 13.4K/UL
ALT- 62 U/L
LDH- 335 U/L
LYMPHOCTES- 5.7 K/UL
EOSINOPHILS 0.84
EOSINOPHILS 6.3%
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
ד``ר דרור לוין13/06/2021שלום רב
בירור של הגדלת בלוטות למפה דומה להרכבת פזל
הרזבה מאד מרכיבים עוזרים להבין את התמונה השלמה
בדיקות הדם לבדן אינן אינפורמטיביות לשאלה של הערכת הבלוטות
רפואה שלמה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מומלץ ניופוגן לתינוקת בת 11 חודשים עם נויטרפניה חדשה?חיה28/05/2021
היי שלום!
ביתי בת 11 חודשים נמצאת במעקב המטולוגי מלפני חודשיים עת התגלו במקרה בבדיקת דם שגרתית ניוטרופילים נמוכים.
השבוע בעקבות חיידק סלמונלה שיצא מהצואה וחדר אל הדם הייתה באישפוז טופלה ברוצפין ובאיציקלוויר (היה חשד לוואריצלה שהופרך).
כעת הרופאים ממליצים על ניופוגן.
האם לדעתך זו המלצה נכונה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופוגן
ד``ר דרור לוין12/06/2021שלום
במצבי נוטרופניה משמעותיים במיוחד כאשר יש נטייה לזיהומים מקובל לתת נופוגן , תרופה אשר מגרה את מח העצם ליצר יותר נוטרטפילים וכך להגן יותר על החולה.
כמובן שכל מקרה צריך להבחן לגופו בהתאם לחומרת הנוטרופניה , סיבת הבעיה וחומרת הנטייה לזיהומים
רפואה שלמה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים סיכוי לnait? או טרומבוציטופניה אימונית?שרה חני16/01/2021
שלום פרופסור יקר,
יש לי היסטוריה עם 2 הלידות שלי ואשמח לעזרתך ולעצתך המקצועית
בהריוני הראשון היה לי רעלת הריון שלא קיבלה התייחסות -פספוס של הרופא,
הגעתי ללידה בשבוע 38 הילד נולד קטן מאוד, שלייה קטנה מאוד, וחבל טבור שהיה כרוך 5 פעמים סביב הצוואר של הילד.
הילד היה עם 80 אלף טסיות דם כאשר במקביל לי הייתה נפילה קלה של הטסיות דם לאחר הלידה ולחץ דם גבוה וכו.. שהתאזן כמה ימים לאחר מכן.
בלידה השניה בשבוע 35+6 העליתי חום למשך מס ימים , והחליטו לילד אותי מסתבר שנדבקתי בוירוס בשם "אנטרו וירוס"
הילדה נולדה עם 219 אלף טסיות דם, ביום החמישי לחיה נצפתה חיוורת ובבדיקות דם עלה שהיא עם 9000 טסיות דם ושהיא לקתה בזיהום חריף של "אנטרו וירוס"
נתנו לה בסהכ 4 מנות דם, במנה הראשונה נתנו לה גם מנה נגד הנוגדנים של האמא לאחר שהטסיות המשיכו לעלות וליפול לאור האנטרו וירוס המשיכו לתת לה עוד 3 מנות .
הייתה מאושפזת שבועיים כאשר במהלכם החלימה מהאנטרו וירוס והטסיות דם עלו לאחר שמוח העצם התאושש .
השאלה שלי היא כזו ,
אני כעת בהריוני השלישי ברוך השם
האם ישנו צורך לבדוק פה ולשלול תסמונת שנקראית nait?
או שהנפילת טסיות העיקשת הייתה קשורה לוירוס שבו נדבקה הבת שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nait
ד``ר דרור לוין16/01/2021שלום
כמובן שאני לא יכול לתת יעוץ שלם בצורה כזו
כעקרון כאשר יש סיפור ברורות למחלה של הילד ולירידה בטסיות כמו במקרה של האנטרו וירוס הרי צריך להתיחס לזה
לידה קלה
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש צורך לשלול nait?
שרה חני16/01/2021כלומר יש צורך לשלול nait?
אני כרגע בהריון שלישי כבר בשבוע 16 אוטוטו בע"ה
כשהתייעצתי עם המטולוג הוא קישר את הטרומבוציטופניה הראשונה לרעלת
ואת הטרומבוציטופניה השניה לאנטרו וירוס .
פשוט אני לא רוצה לפספס משהו חס ושלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה הקודמת שלי בעניין חריגות בבדיקות דם לילדה בת שנה וחציעדי17/06/2019
שלום שוב- בהמשך לשאלתי, ביתי בת שנה וחצי ובבדיקות דם נראה שיש לה תלסמיה מינור לפי תוצאותHEMOGLOBIN F AND A2 .
המלצת לפנות להמטולוג אך רופא הילדים טוען שאין צורך ואני חייבת הפניה בשביל המטולוג
אני מודאגת מהחריגות בבדיקה שלה:
האם PLT קצת גבוה 505 בשילוב עם SCHISTOCYTES במשטח דם - יכול להיות מסוכן?(המוליזה, קרישוית)
מצרפת שוב את התוצאות המלאות:
משטח דם:
ANISOCYTOSIS
BASOPHILIC STIPPLING
HYPOCHROMIA
SCHISTOCYTES
כימיה בדם
Fe - Iron
68
129 יחידות: micg/dl 16
Ferritin
49
120 יחידות: ng/ml 10
המטולוגיה-כללי
Hemoglobin A2
5
3.2 יחידות: % 2.2
Hemoglobin F
5.7
0.49 יחידות: % 0
WBC-Leucocytes
14.4
17.5 יחידות: 10*3/micl 6
RBC-Red Blood Cells
5.48
5.3 יחידות: 10*6/micl 3.9
Hemoglobin
10.3
14 יחידות: g/dl 10.5
Hematocrit
34.1
43 יחידות: % 34
MCV-Mean Cell Volume
62
88 יחידות: fl 72
MCH-Mean Cell Hemoglobin
18.8
35 יחידות: pg/cell 24
MCHC-M.Cell Hb cont.
30.2
37 יחידות: g/dl 32
RDW-Red Cell Distri.Width
17.5
15 יחידות: % 11.6
Platelets
505
450 יחידות: 10*3/micl 150
MPV-Mean Platelet Volume
10.7
12.9 יחידות: fl 8.5
Neutrophils %
36.6
48 יחידות: % 17
Lymphocytes %
54.6
48 יחידות: % 33
Monocytes %
4.5
13 יחידות: % 3
Eosinophils %
4
3 יחידות: % 0
Basophils %
0.3
1 יחידות: % 0
Neutrophils #
5.25
8.5 יחידות: # 1
Lymphocytes #
7.84
13.5 יחידות: # 4
Monocytes #
0.65
1.1 יחידות: # 0.6
Eosinophils #
0.57
0.5 יחידות: # 0.3
Basophils #
0.05
0.2 יחידות: # 0
Reticulocytes
2
1.9 יחידות: % 0.6
Reticulocytes #
0.11
0.09 יחידות: x10*3/ml 0.03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובה לשאלה המקבילה
ד``ר דרור לוין10/02/2020כנל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לילד בן 7ענבל29/05/2019
21.9 ng/mL FERRITIN
4.84 M/ul RBC
7.07 K/ul WBC
44.4 % NEUT%
3.14 K/ul NEUT.abs
41.3 % LYM%
2.92 K/ul LYMP.abs
6.0 % MONO%
0.42 K/ul MONO.abs
0.39 K/ul EOS.abs
5.6 % EOS %
0.4 % BASO %
0.03 K/ul BASO abs
0.16 K/ul LUC abs
2.3 % LUC%
13.5 g/dL HB
35.8 g/dL MCHC
28 CH
3.11 g/dL HDW
304 K/ul PLT
27.9 pg MCH
37.7 % HCT
12.3 % RDW
77.9 fL MCV
0.3 % HYPO %
0.0 % MACRO%
2.5 % MICRO %
4.7 % HYPER%
7.6 fL MPV
2.9 MPXI
האם תקין? מטריד במיוחד %HYPER יחד עם כל הנתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
ד``ר דרור לוין10/02/2020שלום
ממש לא מדאיג
בדיקות תקינות
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה הקודמת שלי בעניין חריגות בבדיקות דם לילדה בת שנה וחציעדי17/06/2019
שלום שוב- בהמשך לשאלתי, ביתי בת שנה וחצי ובבדיקות דם נראה שיש לה תלסמיה מינור לפי תוצאותHEMOGLOBIN F AND A2 .
המלצת לפנות להמטולוג אך רופא הילדים טוען שאין צורך ואני חייבת הפניה בשביל המטולוג
אני מודאגת מהחריגות בבדיקה שלה:
האם PLT קצת גבוה 505 בשילוב עם SCHISTOCYTES במשטח דם - יכול להיות מסוכן?(המוליזה, קרישוית)
מצרפת שוב את התוצאות המלאות:
משטח דם:
ANISOCYTOSIS
BASOPHILIC STIPPLING
HYPOCHROMIA
SCHISTOCYTES
כימיה בדם
Fe - Iron
68
129 יחידות: micg/dl 16
Ferritin
49
120 יחידות: ng/ml 10
המטולוגיה-כללי
Hemoglobin A2
5
3.2 יחידות: % 2.2
Hemoglobin F
5.7
0.49 יחידות: % 0
WBC-Leucocytes
14.4
17.5 יחידות: 10*3/micl 6
RBC-Red Blood Cells
5.48
5.3 יחידות: 10*6/micl 3.9
Hemoglobin
10.3
14 יחידות: g/dl 10.5
Hematocrit
34.1
43 יחידות: % 34
MCV-Mean Cell Volume
62
88 יחידות: fl 72
MCH-Mean Cell Hemoglobin
18.8
35 יחידות: pg/cell 24
MCHC-M.Cell Hb cont.
30.2
37 יחידות: g/dl 32
RDW-Red Cell Distri.Width
17.5
15 יחידות: % 11.6
Platelets
505
450 יחידות: 10*3/micl 150
MPV-Mean Platelet Volume
10.7
12.9 יחידות: fl 8.5
Neutrophils %
36.6
48 יחידות: % 17
Lymphocytes %
54.6
48 יחידות: % 33
Monocytes %
4.5
13 יחידות: % 3
Eosinophils %
4
3 יחידות: % 0
Basophils %
0.3
1 יחידות: % 0
Neutrophils #
5.25
8.5 יחידות: # 1
Lymphocytes #
7.84
13.5 יחידות: # 4
Monocytes #
0.65
1.1 יחידות: # 0.6
Eosinophils #
0.57
0.5 יחידות: # 0.3
Basophils #
0.05
0.2 יחידות: # 0
Reticulocytes
2
1.9 יחידות: % 0.6
Reticulocytes #
0.11
0.09 יחידות: x10*3/ml 0.03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת טסיות מוגברת
ד``ר דרור לוין10/02/2020שלום
ראשית ממש לא מדאיג או מלחיץ
שנית לדעתי במיוחד בשאלה של טלסמיה מינור או חסר ברזל ראוי להגיע ליעוץ עם המטולוג
בהצלחה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה של dipg וטיפול בנוסף להקרנותהילה28/10/2018
שלום רב,
אחיינית שלי כבת 5 ועשרה חודשים לפני כחודש אובחנה בdipg, כעת מטופלת בהקרנות. רציתי לדעת האם טיפול מסוג גמאנייף יכול להועיל במצבה ? האם בכלל רלוונטי לאחר טיפולי הקרנות?
או שאולי אתה מכיר טיפול אחר/ נוסף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DIPG
ד``ר דרור לוין31/10/2018שלום
מדובר בגידול מוחי קשה ומסוכן מאד
הרפואה המודרנית מתקשה לטפל במחלה זו בצורה טובה ומשמעותית
הטיפול העיקרי הוא קרינה לכל איזור הגידול (בדרך כלל הגידול גדול ולא מתאים לשיטות כמו גמאנייף.
בהצלחה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 וחצי 6000 טסיותירון16/09/2018
שלום. בני בן 3 וחצי חולה בitp כבר 7 חודשים. בדרכ הערכים היו בין 14ל28 אלף טסיות. השבוע ירדן הטסיות ל6000. שוחחתמ טלפונית עםההמטולוגית הטפלת ואמרה שאם אין דימום לא חייב לבוא להמשיך לעקוב ולבצע בדיקה שוב עוד כמה ימים. עברו 4 ימים היום נעשתה בדיקה יש 7000 טסיות. האם הגישה מקובלת? האם כדאי לשמוע חוות דעת נוספת אני סהכ שמח שאין צורך בתרופות. אבל זה מלחיץ מאוד הערכים האלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר itp
ד``ר דרור לוין21/09/2018שלום
בהחלט צודקת ההמטולוגית שהקרטריון העיקרי לטיפול הוא הופעת סימני דמם ולא מספר הטסיות.
כמובן שילד בן 3 שנים שקשה להשגיש עליו 24/7 זו תמיד החלטה מורכבת.
לגבי חוות דעת שניה אני מאד בעד כיוון שגם במצב שלא יהיה כל חידוש ביעוץ , זה יתן לכם הרבה ביטחון בטיפול ויוריד חששות
רפואה שלמה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה-עדכון
ירון22/09/2018היי דוקטור. בהתייעצות שניה הוחלט לתת סטרואידים ל3 ימים לראות האם הילד מגיב. לצערי ביצענו בדיקה והיא נפסלה בנקבות קרישה של הדם במבחנה. כרגע יש חגים רק עוד כמה ימים נאכל לבצע את הבדיקה. מרגיש לי עפ הסימנים של הילד שיש עליה מקווה לטוב. עוד שאלה קטנה בבדיקה האחרונה יצא ana חיובי. האם יש משמעות לכך? מצרב בדיקה מאוד מודאג ויש עוד שבועיים עד הפגישה עם ההמטולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהITP ונוגדנים עצמיים נוספים
ד``ר דרור לוין22/09/2018שלום
צדקו מאד הרופאים שלכם ששלחו לבדיקת נוגדנים עצמיים אחרים מלבד הנוגדנים כנגד הטסיות יכולים להיות נוגדנים אחרים
נוגדן מסוגANA הוא נוגדן כזה ובחלק מהמקרים זה יכול להיות סימן ראשון להבנה רחבה יותר של המצב
רפואה שלמה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוצאות הבדיקות תקינות?AVI FARDA04/09/2018
הי עשיתי בדיקה אולטרסנאונד
בבדיקה הופיע חול מעט מוגדל 13.3 מרקם מגורגר
וכבד תקין מרקם הומוגני , באונה הימנית הודגם מוקד 0.8
יכול להתאים להמיניומה
וכול השאר בדיקות תקינות
הרופא משפחה אומר שהבדיקה תקינה
ועוד כמה כמה רופאים
אז רציתי לשאול אותך על הטחול?
ורציתי לשאול אותך על הכבד?
ואגב אני סובל ממחלה זיהמות פטרייה הקנדידה
והליקבטור פילורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחול מוגדל
ד``ר דרור לוין08/09/2018שלום
טחול מעט מוגדל ומגורגר - זאת אינה בדיקה תקינה
ראוי להתיעץ עם המטולוג להבין מה הסיבה לכך
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחול מוגדל
ד``ר דרור לוין21/09/2018טחול מוגדל ומעט מגורגר אינו ממצא תקין
נכון להמשיך את הבירור
בהצלחה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר לוין דרורעדי21/08/2018
האם אתה מקבל דרך קופת חולים מכבי? היכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכבי
ד``ר דרור לוין24/08/2018בהחלט כן
אני חלק מיעצי מכבי בהמטולוגיה. מרפאתי בתל אביב
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן נשאר בבקשה לענותרויטל21/08/2018
ד"ר שלום...
מה אפשר לעשות לילד שחולה סופנית (סרטן) וסובל ברמות שלא ניתן לתאר במילים ובנוסף לכל, גם איבד את מאור עיניו.
מוזן דרך זונדה.
בכל גופו יש גידולים.
מדובר במדולבסטומה (במוח) שגילו לפני 4.5 שנים.
הרופאים הרימו ידיים כבר שנה אחורה.
טופל בטיפול נסיוני בחו"ל.
החזירו לארץ.
לא ייתכן הסבל הרב שהוא עובר , הוא לא הולך כבר כמה חודשים בעקבות גידולים ברגליו ועכשיו איבד את מאור עיניו בעקבות גידול על עצב הראייה.
כמה זמן זה יימשך? תוכל להעריך בבקשה?
אבקש תשובה אמיתית. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה סופנית
ד``ר דרור לוין23/08/2018שלום
הסיפור שלכם קורע לב ואני מבקש לשלוח לכם חיבוק גדול.
אנני יכול לנחש אפילו תוחלת חיים לחולה שלא פגשתי ואני לא מכיר אותו באופן רציני.
חשוב לי מאד שיקבל טיפול מיטבי לסבלו , יש בארץ מספר גופים שאמונים על טיפול פליאטיבי וחשוב שהם יתנו לו טיפול מיטבי להקלת סבלו.
הרבה כוחות
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סיטי ראש בפעוטותעדי17/08/2018
שלום. בני בן שנתיים וחצי עבר בדיקת סיטי ראש לטחר חבלת ראש. ברורים לימשיקולי העחות מול תועחת. אל קראתי כי סיטי ראש מעחה את הסיכוי לסרטן ביחס של 1:5000 למבוגרים ויכול להיות אפילו פי 3-4 בילדים..כלומר סיכון של 1:1500 בטווח של עשור
האם זה נכון? נתונים מדאיגים מאד שחבל שלא נאמרו לי לפני ביצוע הסריקה..אשמח לדעת האם יש אמת בדברים והאם יש מה חעשות כרגע? או בדיקות עתידיות..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי
ד``ר דרור לוין18/08/2018שלום
אכן יש סיכון בקרינה בבדיקות שונות
נעשים מאמצים משמעותיים להשתמש בפרטוקול עם כמות קרינה נמוכה מאד ואז גם הסיכון היחסי הוא מאד מאד נמוך.
אין המלצות מיוחדות למעקב למי שבצע בדיקת סיטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניטרופניה (ציקלית) חוזרת לתינוקתטליה13/02/2018
ד"ר שלום,
בתי בת ה 6 חודשים אושפזה מאז לידתה 3 פעמים עם חום וניטרופניה-פעם ראשונה ושלישית עקב דלקת אוזן תיכונה ובפעם השניה עקב cmv.
לאחר כל 3 השחרורים חלפה הנויטרופניה.
אחרי האשפוז האחרון התבקשנו לבצע ספירות בשאלת ניטרופניה צקלית, בצענו 10 ספירות שרק בשתיים נצפתה ניטרופניה חשוב לציין שהתינוקת הייתה עם דלקת אוזניים כשהייתה ירדה בספירה..
עכשיו כל פעם שיש לה דלקת אוזניים יש לה ספירה נמוכה שמתאוששת אחרי יום ממתן האינטביוטיקה.
חשוב לציין שכל פעם הדלקת מתחילה בספירה עם ערכים תקנים שיורדים בהמשך..
אנחנו מחכים לתוצאות של בדיקות גנטיות..
האם יש סיבות נוספות לניטרופניה בזמן מחלה? כיוון שלאורך כל הספירות אין מחזוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרופניה
ד``ר דרור לוין22/07/2018שלום
יש סיבור רבות לנוטרופניה
מקרה שכזה עם מחלות משמעותיות בהחלט מחייב בירור מקיף
כמובן שהבדיקות הגנטיות חשובות מאד.
רפואה שלמה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?