מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה גנטיתצפנת06/02/2008
שלום לך. לאח של בעלי יש 2 בנים בהפרשים של שנתיים אחד מהשני, היום בני 12 14. בשני המיקרים הם נולדו בריאים ואחרי 3 4חודשים הם הפסיקו להגיב ולהתפתח וכיוצא בזה. נכון להיום אני יודעת שהם אוכלים מהבטן, לא מגיבים לא מדברים לא הולכים\לא יושבים, ועוד. הבעיה היא שאני אמורה לעבור תרומת בצית השנה, והרופא שלי רוצה לדעת בדיוק במה הם חולים בכדי שיבדקו את התורמת ואת בעלי, אולי זו מחלה שלא מופיעה ברשימה של בדיקות גנטיות שחייבים לעבור. אחיו וגיסתו לא מוכנים לתת לנו מידע ומיסמכים , ומושכים את בקשתנו כבר שנים. הם אמרו שזה cp , אך אחרי שבררתי במחשב ובפורום של סי פי , הבנתי שזה לא זה. הם אומרים שאף אחד מהם לא נושא שום מחלה , וזה משמיים. {פעמיים?} אני ממש בפחד אימים ולא רוצה להעביר 9 חודשי הריון בפחד אמים אחרי כול השנים האלה שאני מחכה. אני יודעת שאתה לא יכול לתת לי בדיוק את שם המחלה, אך בבקשה האם אתה יכול לתת לי רעיונות לשמות של מחלות גנטיות\רצסיביות, שמתאימות לתיאור זה? הסתכלתי על כתבתך על מחלות גנטיות אך שום דבר לא ניראה מתאים בדיוק. {טאי זקס מתאים אך רשום שם שילדים אלו ניפטרים בגיל צעיר}. בבקשה תנסה לעזור לי ברעיונות שאוכל להמשיך לחקור בנושא. תודה רבה על כול מידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה גנטית
ד''ר מוטי חיימי09/02/2008שלום צפנת,
אכן קשה לדעת עפ"י התיאור שלך באיזו מחלה גנטית מדובר.
אני מסכים גם עם ההנחה שלך שמאחר ומדובר ב-2 אחים הפגועים באותה מחלה- קרוב לוודאי שמדובר במחלה גנטית, ולא ביד הגורל.
ייתכן מאד כי מדובר במחלה אוטוסומלית-רצסיבית (אם כי לא ניתן לשלול שהיא אחוזה ל-כרומוסום X מאחר ושניהם בנים).
קשה לדעת מה לבדוק אצלך כל עוד לא ידוע באיזו מחלה מדובר.
אם מדובר במחלה אוטוסומלית רצסיבית, אזי במקרה הכי גרוע- בעלך הינו נשא בלבד (לא חולה) וכדי שיהיה לכם ילד חולה צריך שגם את תהיי נשאית של הגן הפגום (מאחר ואצלך במשפחה אין מחלה כזו, רוב הסיכוי שאת לא נשאית). גם במקרה ש-2 בני הזוג נשאים- הסכוי לילד חולה הוא רק 25%.
הייתי ממליץ לך לעשות את כל הבדיקות הגנטיות המומלצות עפ"י העידה שלך ושל בעלך.(אגב מאיזה מוצא אתם??).
כל פרט נוסף יכול לתת רמז למחלה אפשרית.
מקווה שעזרתי במעט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מוטי חיימי
צפנת10/02/2008אני מודה לך מאוד שענית לי על המייל הארוך שלי. לשאלתך, אני הודית בעלי מרוקאי. {אצל אחיו שניהם מרוקאים} אך אני עוברת תרומת בציות, סביר להניח שהבחורה ש"יבחרו" בשבילי תהיה אירופאית. אני עושה זאת בארצות הברית. האם בבקשה אתה יכול לרשום לי 2 3 שמות של מחלות גנטיות שפחות או יותר מכילות תופעות כאלה? או לפחות שם אל אתר שיש בו מידע רב יותר על מחלות גנטיות, כך שאמשיך לחקור? שוב תודה רבה לך ושבוע טוב ומבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי12/02/2008הי צפנת,
יש עשרות רבות של מחלות גנטיות שבהן יש "חוסר התפתחות" או פיגור: החל ממחלות אגירה למיניהן, פגמים אנזימטיים, מחולת מטבוליות , ועוד ועוד...
יש צורך בפרטים נוספים לגבי המראה, ההתפתחות הגופנית וכד'.
בכל מקרה- שיהיה לך הרבה בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
צפנת12/02/2008אלפי תודות לך , על זמנך ועל רצונך לעזור לי במידע. עזרת לי רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)