ITP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ITP
    ערן
    11/03/2008

שלום שוב,
    בספירת דם שבוצעה לבני בשבוע שעבר התקבלה תוצאה של 206. הילד היה כמה ימים אחרי מחלה (ככל הנראה ויראלית) שעברה אחרי 24 שעות ולכן חשדנו שאולי העלייה נגרמה בגלל המחלה במיוחד שתוצאה קודמת לה הייתה 75,ולכן חזרנו על הבדיקה שוב היום והתקבלה תוצאה של 255 (שבועיים אחרי המחלה).
    עושה רושם שהילד מתחיל להתגבר על המחלה. שאלתי היא,האם יתכן במדדים אלו שעדיין מופיעות המטומות רבות (בעיקר ברגליים) כמעט ברמה יומית? לא זכור לי לפני המחלה שהיו יוצאות המטומות בכמות כזו וברמה יומית. הילד אמנם מאוד "היפר" ומשתולל ומן הסתם חוטף גם מכות לא מעטות.
    כנראה שהקשר בין ספירת ה-PLT להמטומות הוא לא ישיר (למרות שכך גילינו את המחלה) אבל האם סבירה תופעה זו והאם יתכן שהדבר מראה על משהו אחר שאולי צריך לבדוק?
    תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ITP

הוספת תגובה

• ITP בהתאוששות

ד''ר מוטי חיימי
    11/03/2008

שלום ערן.
    ראשית מזל טוב על ההתאוששות בספירת הדם.
    הייתי ממליץ לחכות קצת לפני ההתלהבות, כדי לראות שאכן הערכים יציבים.(בעוד כחודש).
    המטומות בודדות עדין יכולות להופיע, גם בילדים בריאים לחלוטין. ייתכן גם ש"הסימנים הכחולים" מופיעים מספר ימים לאחר הדמם עצמו.
    הייתי מחכה קצת ועוקב אחר הספירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP

ערן
    11/03/2008

שלום,
    מה טווח סביר שאחריו ניתן להגיד בוודאות שהמחלה חלפה?
    עצם הופעת ההמטומות מציקה לנו משום שמצד אחד הספירה תקינה ומצד שני ממשיכות להופיע עדויות למחלה כמו כאשר הספירה הייתה לא תקינה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר מוטי חיימי
    16/03/2008

אני מבין את החששות.
    נראה לי שמספר חודשים הם טווח סביר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP

ערן
    22/04/2008

שלום דוקטור,
    חזרנו היום על ספירת דם (לאחר 6 שבועות מהבדיקה הקודמת בה יצאה תוצאה של כ-250).
    התוצאה הינה 187.האם ניתן להסיק משהו מהתוצאה לגבי המחלה? האם עצם הירידה מרמזת על מגמה של החמרה מחודשת או שהתוצאה תקינה ובטווח הגיוני מהספירות הקודמות לגבי יציבות הספירות? מה דעתך לגבי המשך מעקב?
    תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP

ערן
    22/04/2008

שכחתי לציין שממשיכות להופיע המטומות על בסיס יומי בעיקר ברגליים אך גם בידיים ובגב.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP

ד''ר מוטי חיימי
    25/04/2008

שלום ערן
    גם ערך של 187000 טרומבוציטים הוא תקין לחלוטין ולא מרמז על חזרת המחלה.
    לאור הימשכות ההמטמות, כן הייתי עוקב בספירות דם אחת למספר שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו