מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם ובלוטת לימפה בולטת בן 4יעל03/07/2016
לבני, בן ה-4, בולטת לימפה נפוחה ובולטת מעל עצם הבריח מזה 6 חודשים לאחר אבעבועות רוח. ללא שינוי בגודל.
אמור היה לעבור ניתוח ולכן ביצענו בדיקות דם שגרתיות. התגלתה אנמיה HB 10.2 בנוסף לערכי נפח כדוריות דם לא תקין. בנוסף בבדיקות קרישיות PT בבדיקה ראשונה 16.5 (נשלל קריש דם במבחנה) ובבדיקה חוזרת 14.7. יתר הבדיקות יצאו תקינות.
הרופא טוען, שלמעט אנמיה שניתן לטפל בברזל הבדיקות תקינות.
אני עדיין חוששת. להבנתי בלוטת לימפה נפוחה דורשת בירור נוסף. אך אינני יודעת לאיזה רופא לפנות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ובלוטת לימפה בולטת בן 4 - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין03/07/2016יעל שלום
אני לא מכיר את הרופא שלו, אבל יש לי הרגשה שבנך נמצא בידיים טובות. קשה לייעץ מעבר למקלדת ולמסך. ההפרעה ב-PT באמת אינה משמעותית. האנמיה, ראויה לבירור ולתיקון, במידת האפשר.
אבל עניין קשר הלימפה העל בריחי מטריד מחד (זה לא מיקום שכיח), אבל מאידך כפי שציינתי, נראה בשליטה. למה? כי לא בדקתי אותו, אני לא יודע מה המרקם שלו, מה גודלו, האם הוא רגיש, נייד, מצוי באזור ניקוז של אותם נגעי אבעבועות. גם העובדה שאין דינמיקה בגודלו, יכולה להרגיע אותך. מחלות ממארות בילדים הן לרוב אגרסיביות, ולא מתפתחות לאורך חודשים ארוכים. יש יוצאי דופן, אבל לא כל כך בגיל 4. לכן אני מציע שתעלי את החששות שלך בפני הרופא שיוכל להסביר לך מדוע אינו מרחיב את בירור העניין.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)