תלסמיה וצבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלסמיה וצבא
    נ.ג
    17/01/2010

היי... יש לי תלסמיה אינטרמדיה, רמות ההמוגלובין שלי נעות בין 8-9.4

אבל כבר המון זמן שההמוגלובין שלי דיי נמוך.. בשנה וחצי האחרון הוא בערך 8 וכמעט לא עולה.

אין לי שום הסבר לכך שדווקא עכשיו הוא יחסית נמוך, כששנים לפני כן הוא היה בסביבות ה-9+

היתה לי תקופה שהייתי אוכלת שקדים כל יום, אבל הוא לא ממש עלה

וגם ניסיתי שבוע שבו אכלתי המון כבדים,ואז הוא באמת עלה קצת אך ירד שוב

בכל מקרהה, אני מתגייסת לצבא בעוד כחודשיים ורציתי לדעת איזה מזון, ותוספים אני יכולה לקחת כדיי להעלות אותו ככל שניתן

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלסמיה וצבא

הוספת תגובה

• תלסמיה וצבא

ד''ר הרצל גבריאל
    19/01/2010

נ.ג. שלום.
    ראשית אני מאחל לך שרות צבאי מעניין ומהנה.
    חולי תלסמיה לסוגיהם, מתאפיינים בכך שכל הזמן מתרחש הרס מוגבר יחסית של כדוריות דם אדומות. הרס זה לעתים גובר מעט יותר מהרגיל אצלך, ולעתים בעקבות מחלות זיהומיות חריפות, מתגבר התהליך, עוד יותר.
    בכל אופן, מעצם תהליך הרס הדם משתחרר ברזל שלא מתפנה מהגוף, כך שכנראה ברזל לא חסר לך. אך כדי לוודא זאת צריך לבדוק בדם, אצל הרופא המטפל, רמת ברזל ורמת פריטין ובאותה הזדמנות לבדוק גם חומצה פולית וויטמין 12B שגם הם חשובים בבניית ההמוגלובין..
    מבחינת תזונה, חשובה תזונה מאוזנת, כלומר שכוללת את כל קבוצות המזון, ולא צריך להגזים במרכיבים מסויימים, במידה וחסר לך ויטמין B12 או חומצה פולית, אותם כדאי שתקבלי מהרופא.
    בטלסמיה אינטרמדיה, שואפים לא לתת עירוי דם, ולכן רמות ההמוגלובין הנמוכות יחסית, נחשבות למספיקות כדי שתתפקדי ללא מיגבלות.
    לבריאות ובהצלחה,
    מד"ר הרצל גבריאל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו