מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנמיה אפלסטית ומ.ד.ס mdsרגינה. ז08/04/2010
שלום שמי רגינה אני בת 35
לפני כי שנה וחצי (בהקבות ספירות דם נמוכות) בבדיקת מח עצם גלו אצלי מחלה בשם MDS NEUTROPENIA. נכנסתי למאגר לתרומה של מח עצם, איך הבדיקות דם שלי לא היו יציבות אחלה גם ירידה של תאי דם האדומים. עשיתי בדיקה חוזרת של מח עצם ובפעם השניה הבדיקה מראה שיש לי APLASTIC ANEMIA אך לא בפה אחד בגלל הבדיקה הראשונה שמראה MDS. האם יש בדיקות נוספות שיכולות להגיד בוודעות מה יש לי? האם טיפול בMDS דומה לטיפול בAPLASTIC ANEMIA ? ומה הצלחות בטיפולים של מחלות האלו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MDS אנמיה אפלסטית
ד''ר גל גולדשטיין09/04/2010רגינה שלום
כשמח העצם "חולה" הוא יכול לא לייצר את מרכיבי הדם כמו שצריך, ואז אנחנו מכנים את המצב אנמיה אפלסטית, או שהוא מייצר תאים פגומים וגם לא בקצב הנכון, ואז קוראי לזה MDS. אנמיה אפלסטית יכולה להפוך ל-MDS, והרבה פעמים קשה להבחין בין שני המצבים.
יש הגדרות ברורות מתי צריך לטפל באנמיה אפלסטית (כשספירות הדם מאד נמוכות, ויש קריטריונים מספריים, או כשיש שינויים מבחינה גנטית בתאי מח העצם) וגם ב-MDS (זו מחלה שיכולה להפוך בשלב מסויים ללאוקמיה, אך זה יכול קחת גם שנים).
הטיפול די דומה. השתלת מח עצם מתורם תואם היא העדיפה בשני המקרים, עם הסתייגות אחת - באנמיה אפלסטית ניתן לעיתים לטפל גם בעזרת תרופות לאורך תקופה ממושכת, רק במקרים שבהם אין תורם תואם.
לגבי ההצלחות - מאד תלוי. המון גורמים קובעים את מידת ההצלחה - גיל החולה, כמה חמורה המחלה, האם הצליחו למצוא תורם תואם להשתלה, כמה מהר החל תהליך ההשתלה, האם יש שינויים גנטים מדאיגים בתאי מח העצם, ועוד, ועוד...
אני ממליץ לך להתייעץ עם המטולוג מבוגרים. אני מומחה למחלות אלו בילדים.
שתהיה בריאה במהירה.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)