שלום רב ד"ר גל גולדשטיין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב ד"ר גל גולדשטיין
    אור
    11/04/2010

ראשית אציין שהתשובות שאותן אתה עונה הינן מובנות מאוד ,ניכר כי אתה באמת נותן את תשומת הלב לכול שאלה ועל כך תודה רבה.

אני משערת שזהו המקום לשאלתי:

הנני בהריון שבוע 30 מאוד מאוד מתלבטת אם לבצע שימור דם טבורי , מה יכולים להיות השימושים שלה לרך הנולד בעתיד? בעבר נתתי דגימת דם למח עצם זה לא מספיק טוב לצורכי מאגר ומידע (אם חס ןחלילה נצטרך) בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב ד"ר גל גולדשטיין

הוספת תגובה

• שימור דם טבורי באופן פרטי - כדאי?

ד''ר גל גולדשטיין
    11/04/2010

אור שלום
    תודה על הערותייך...

דם טבורי יכול לשמש, נכון ל-2010, לשימוש אחד בלבד:

השתלת תאי אב המטופייטים לחולה אחר. (במילים יותר "עממיות" - השתלת מח עצם). מעשית - אם לאח או אחות של התינוק שיוולד תהיה חלילה מחלה המצריכה השתלת מח עצם - דם טבורי יכול לשמש פתרון טוב.

באותה משפחה אח או אחות יהיו תורמים אופטימלים לאחאים שלהם.

חשוב להבין - אין כמעט מקום להשתלה עצמית של דם טבורי. נכון להיום, לא עושים השתלות דם טבורי עצמיות. את זה "שוכחים" לספר לנו כשרוצים שנרכוש את הדם הטבורי הפרטי.
    במדינת ישראל בוצעו עד היום 127 השתלות כאלו - אף אחת לא עצמית.
    אז למה לא לשמור דם טבורי במשפחה כדי שיהיה זמין אם חלילה מישהו מאחיו של התינוק יחלו נאמר בלאוקמיה, או שתהיה להם מחלה אחרת?
    זאת מאחר שתרומה של דם טבורי נחשבת (שוב - נכון לשנת 2010...) ברוב המקומות בעולם כאופצייה השניה בטיבה מבחינת איכות תאי האב להשתלות מח עצם. תמיד נחפש תורם מח עצם ואם לא נמצא - נסרוק גם מאגרים של דם טבורי. יש לכך סיבות אובייקטיביות שלא כאן המקום לפרט.
    לכן, אם יחלה האח של התינוק, יעדיף לקבל מח עצם ממנו, ולא מנת דם טבורי שהוקפאה.

למה לא לעשות השתלה עצמית עם דם טבורי? מכיוון שבהשתלות מח עצם רוצים איזה שוני מבחינת סיווג הרקמות של התורם והמקבל - זה גורם לכך שהמחלמה של השתל במחלה הממארת תהיה יעילה יותר. אין הגיון להלחם במחלה ולהחזיר לגוף את אותה מערכת חיסון שכשלה במלחמה בה קודם... במחלות גנטיות נראה שאין צורך להסביר למה לא עושים השתלה עצמית.

אז למה זה כן יכול היות שימושי?
    בעיקר לאינדיקציות להשתלות שעיין מאד בחיתוליהן ולא ידוע אם "יצעדו הלאה". למשל - יש נסיונות רבים ברחבי העולם לטפל במחלות אוטואימוניות או אפילו במחלות לב בעזרת תאים שלכאורה יודעים רק לייצר תאי דם. זה מבטיח, אבל רחוק משימוש (שוב - נכון ל-2010). גם את זה לא ממש מדגישים סוכני המכירות של הבנקים הפרטיים.

רצוי שתדעי שבעולם הרפואי יש הרבה ביקורת על הבנקים הפרטיים של דם טבורי.

מאד רצוי לתרום דם טבורי לבנקים ציבוריים - חינם, אבל יתכן שמנה של התינוק תילקח על ידי מישהו שיזדקק לה בעתיד (מש כמו שאת חשבת לעזור למישהו כשתרמת דם פעם...)
    לסיכום - הרבה הגיון רפואי אין, אבל מי שהכיס שלו מאד עמוק, והחרדה מאד גבוהה... שיעשה זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

אור
    12/04/2010

תודה רבה על תשובה מעשירה ברורה וחד משמעית עזרת לי המון (התלבטות של חודשיים) ברור לי מה עלי לעשות ... ישר כוח והצלחה בכול מעשיי ידייך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם טבורי

יהודה
    19/01/2011

ואם ישנה התאמה בסיווג הרקמות בין אחות בת 7 לאחיה בן ה 3 הזקוק להשתלה ובנוסף גם אחות תינוקת בת חודש שנמצאה מתאימה לתרומה ?
    מה עדיף להשתיל ?
    0505456545

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם טבורי - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    19/01/2011

יהודה שלום
    אני מניח שמדובר ב-JMML. כמו כן אני מניח שמדובר בדם הטבורי של התינוקת. תינוקת בת חודש תתקשה להוות תורמת מח עצם ראויה מפאת משקלה הנמוך. אם נאסף הדם הטבורי - זה סיפור אחר.

במקרה זה היתרון של הדם הטבורי - סיכוי נמוך למחלת השתל כנגד מאכסן (GVHD).
    מאידך, היתרון של האחות בת ה-7 - סיכויי קליטה מהירה של השתל - ולכן פחות סיכון לזיהומים קשים.
    אני אישית הייתי לוקח את הדם הטבורי (בהחנה שיש במנה זו מספיק תאי אב) ומשאיר כאופצייה שההשתלה (חלילה) תכשל את האחות, להשתלה חוזרת.

בהצלחה

גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו