מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הישנות לוקמיהאמאשלו23/10/2007
הי דר' חיימי. זוכר את הילד המקסים מרמב"ם שהסכים להרצות בפניך ובפני הסטודנטים שלך בחדר הבידוד בו שהה ? למרות שהיה בתקופה מאוד לא טובה שלו, הוא סיפר בפניכם, בהרחבה מלאה, על המחלה שלו, הטיפולים וכל מה שהוא עבר. אני זוכרת שהתלמידים שלך יצאו עם דמעות בעיניים.
ועכשיו, תודה לאל, כל זה מאחורינו. הילד חזר ללימודים והתקופה הרעה נשארה מאחוריו.
לצערי הפחד מפני הישנות המחלה קיים אצלי. מהם הסיכויים לחזרת המחלה ב- ALL ? האם ישנם קריטריונים לאחוזים אלה לפי מס' הבלסטים שנמצאו בתחילת המחלה ? האם לפי מס' הבלסטים שנמצאו ביום 33 בבדיקת הלשד ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להישנות
ד''ר מוטי חיימי23/10/2007שלום לאמא היקרה.
בוודאי שאני זוכר את שניכם!
יש לך ילד מקסים וגיבור שהסביר לקבוצת הסטודנטים שהבאתי את כל התהליך שעבר באותה תקופה. הם באמת יצאו עם דמעות בעיניים (וגם אני) ומאד התרשמו ממנו .
הסיכויים להחלמה תלויים בכמה מדדים .
בעקרון כאשר מתקבל ילד עם לאוקמיה -מיד בהתחלה בודקים את כל המדדים שלפיהם נקבעת הפרוגנוזה של המחלה.
"פרוגנוזה" טובה= סיכויי החלמה גבוהים, וסיכוי נמוך להישנות, ולהיפך.
מבין המדדים השונים ניתן למנות את:
1.גיל הילד
2. ספירת הלויקוציטים בזמן הקבלה,
3.סוג התאים - B או T,
4. מאפיינים גנטיים של תאי הגידול- פלואידיות, ציטוגנטיקה, פרופיל גנטי,
5. תגובה מוקדמת לטיפול- הבלסטים שהיו בדם ביום ה-8 לטיפול, ואחוז הבלסטים במח העצם ביום ה-33,
זהו אכן הפקטור הפרוגנוסטי בעל החשיבות הגובהה ביותר- מהירות התגובה לטיפול.
6. בנוסף- בודקים גם Minimal Residual Disease (MRD) -מדד לשארית המחלה , מבחינה מולקולרית או תאית.
אלה הפקטורים החשובים, אך ישנם עוד כמה בעלי חשיבות נמוכה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות המחלה
אמאשלו25/10/2007לגבי המדדים שלנו:
אם אתה זוכר את הסיפור, את המחלה גילינו ממש במקרה, עוד לפני שהיא נתנה את סימניה. אחוזי הבלסטים בבדיקה הראשונית היו 46% בלשד.
אין לי מושג אם מדובר בתאי T או B. אני אברר את זה בביה"ח, אך מה המשמעות שלהם ?
ביום 8 לא היו בלסטים בדם הפריפרי. ביום 33 הלשד היה נקי וכך גם עד היום ( טפו טפו טפו).
אני יודעת שאי אפשר להבטיח לי דבר, אך עם מדדים אלו מהם בכל זאת הסיכויים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי משהו..
אמאשלו25/10/2007מס' הלויקוציטים ביום גילוי המחלה היה 7,500. המוגלובין 9.5. הטרומבוציטים היו קצת נמוכים כפי שאני זוכרת, אך לא מאוד נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדי פרוגנוסטיים
ד''ר מוטי חיימי28/10/2007שלום,
מבחינת התגובה לטיפול ביום ה-8 (בדם) וביום ה-33 (בלשד)- הרי שהתוצאות מצוינות.
כנ"ל לגבי ספירת הלויקוציטים בעת האבחנה,
בהנחה שהגיל שלו- פחות מ-10 שנים הרי שיש לו מדדים פרוגנוסטיים "טובים".
עדין צריך לברר מה האימונו-פנוטייפ ,ומה היתה הציטוגנטיקה בעת האבחנה.
אני מניח כי אם לא אמרו לכם משהו מיוחד הרי שהוא שייך לקבוצת ה-SR ("סטנדרט ריסק") שזו הקבוצה עם הסיכון הכי נמוך להישנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)