מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ITPערן07/11/2007
שלום דוקטור,
הייתי בעבר בקשר איתך בפורום לגבי מחלת ה-ITP של בני. מחלת ה-ITP שלו נמשכת כבר כחצי שנה ללא שיפור משמעותי. טופל 3 פעמים ב-IVIG,פעם אחרונה לפני 10 וחצי שבועות במנה כפולה
(2 * 12.5 גרם). בעקבות הטיפול עלו מדדי ה-PLT משמעותית למעל 200,אך כעבור כשלושה שבועות ירדו שוב ומאז הוא נע סביב מדדים של 50~. בספירת דם היום התקבלה תוצאה 31~.
מכיוון שישנה מגמת ירידה אנו צופים אפשרות שתדרש התערבות רפואית. ככל הנראה,לא יטפלו שוב ב-IVIG. האם טיפול ב-ANTI D אפשרי (רמת המוגלובין בספירה היום 12.1)? האם יש דרכים נוספות פרט לסטרואידים? האם לא היה צפוי לאחר תקופה ארוכה זו שתתחיל מגמת שיפור בילד בגיל כזה (3) והאם יתכן שמדובר כבר ב-Chronic ITP?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP ממושך
ד''ר מוטי חיימי08/11/2007שלום ערן.
ITP נחשבת כרונית לאחר שנה של נסיונות טיפוליים.
ישנם כל מיני טיפולים-
לגבי אנטי D- רוב הסיכוי שזה לא יעזור אם IVIG לא עזר, וצריך לבדוק עם הרופא המטפל אם זה בכלל מתאים כאן.
ישנם נסיונות טיפוליים גם במבטרה (יותר במבוגרים ).
נראה לי שלא יהיה מנוס מנסיון טיפולי בסטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהITP
ערן08/11/2007שלום דוקטור,
תודה על התשובה.
האם מנסיונך טיפול בסטרואידים (אם יוחלט) אכן יכול להביא להחלמה ולא רק לעלות את המדדים לתקופה מוגבלת כמו במקרה של IVIG? האם לדעתך,אם יציעו לנו טיפול נוסף ב-IVIG כדאי לנסות שוב ולו רק כדי להעלות את המדדים זמנית על פני תחילת טיפול בסטרואידים? האם יש תרופה סטרואידית יחידה ל-ITP או שישנן מספר אופציות ועל מה היית ממליץ ולאיזו תקופה טיפול על מנת לראות אם כלל יש תגובה?
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהITP המשך
ד''ר מוטי חיימי08/11/20071. לעתים טיפול בסטרואידים אכן יכול להביא להחלמה מליאה. התגובה משתנה מחולה לחולה. לעתים יש רק שיפור זמני ולעתים החלמה מליאה.
2. לא נראה לי שיש טעם לעוד IVIG.
3. לגבי סטרואידים- זו אותה תרופה הקיימת עבור מחלות אחרות. אך כאן נותנים מינון מתאים למחלה זו למשך מספר שבועות לפחות.
לעתים נותנים טיפול בסטרואידים דרך הוריד למספר ימים בודדים, כאשר הטיפול דרך הפה נכשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן-מיכל
מיכל29/11/2007ערן שלום
אשמח שתקרא את כל מה שעברתי בתור אחת שחולה במחלה כבר 3 שנים אל תמהרו להמשיך את הסטרואידים אומנם לא אומרים זאת אבל יש להם השפעות מאוד רעות על גופינו ולפעמיים גורמות לנזק בלתי הפיך,אחרי קריאה ממושכת ובעצם אחרי שימוש של שנה אני יכולה להגיד לך שהיום אחרי שנתיים אני סובלת מכאבים חוזרים ונשנים ברגליים שאף אחד לא יכול לעזור לי חוץ ממעקב במחלקה המטולוגית בעקבות זה הגעתי גם למחלקה נומרולוגית עם חשש לדלקת פרקים ובנוסף כאבי עיינים שליוו אותי בשנה וחצי הראשונות באופן משמעותי גם כך בא והלך ועם טיפולי אצל רופאים גיליתי שמזל שאצלי זה רק כך וישנם אנשים שזה יכול לגרום להם לנזק בלתי הפיך לדוגמא בעיניים וזאת אמרה לי רופאת עייניים בביקור אני לא רוצה להפחיד אותך,רשמתי תשובה בפורום אשמח אם תקרא ואם ברצונך לדבר אשמח לתשובה ממך
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)