מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופהcarmits16/07/2010
שלום רב,
לבני בן ה-4 התגלה גידול של 12 ס"מ בכבד באונה שמאלית, עם אלפא פטו פרוטאין 130000ללא גרורות. הומלץ לנו להתחיל כימוטרפיה על מנת להקטין את הגידול. אינני יודעת איזה מוסד רפואי מומלץ בארץ או בעולם והאם יש טיפול חדשני (הקפאה?) שכדאי לנסות לפני כימוטרפיה. אודה לך אם תסייע לי בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול כבד
ד''ר גל גולדשטיין16/07/2010כרמית שלום
ראשית יש לברר - האם מדובר בהפטובלסטומה או הפטוקרצינומה? הטיפול בשני הגידולים מעט שונה.
שנית - אני מניח שהגידול אינו נתיח. אם כך הרי שבאמת מה שצריך לעשות זה לתת כמותרפיה.
לבסוף - לטיפולים חדשניים בדרך כלל רצוי לפנות רק כשהטיפול המקובל נכשל. אם מדובר בהפטובלסטומה - הרי שרצוי להתחיל בכמותרפיה בהקדם ואז להעריך מה האפשרות הניתוחית לאחר מספר מחזורים. כאן יש מקום ליכולות השונות של כירורגים. בעיני, זהו המקום לחשוב היכן הכירורג בעל הנסיון הרב ביותר. יש בישראל כירורגים מעולים המתמצאים בניתוחים של כבד, גם בילדים. מבחינת מחלקות המטפלות בכמותרפיה, יש 6-7 מחלקות בארץ, ואמנם, אין הנחתום מעיד על עיסתו, אני יכול לומר בבטחה שבמחלקה בה אני עובד נצבר ניסיון מסויים בטיפול בגידולי כבד בילדים.
אני מאחל לכם הצלחה בדרך הלא קלה העומדת לפניכם.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)