עזרה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה
    carmits
    16/07/2010

שלום רב,

לבני בן ה-4 התגלה גידול של 12 ס"מ בכבד באונה שמאלית, עם אלפא פטו פרוטאין 130000ללא גרורות. הומלץ לנו להתחיל כימוטרפיה על מנת להקטין את הגידול. אינני יודעת איזה מוסד רפואי מומלץ בארץ או בעולם והאם יש טיפול חדשני (הקפאה?) שכדאי לנסות לפני כימוטרפיה. אודה לך אם תסייע לי בדחיפות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• גידול כבד

ד''ר גל גולדשטיין
    16/07/2010

כרמית שלום
    ראשית יש לברר - האם מדובר בהפטובלסטומה או הפטוקרצינומה? הטיפול בשני הגידולים מעט שונה.
    שנית - אני מניח שהגידול אינו נתיח. אם כך הרי שבאמת מה שצריך לעשות זה לתת כמותרפיה.
    לבסוף - לטיפולים חדשניים בדרך כלל רצוי לפנות רק כשהטיפול המקובל נכשל. אם מדובר בהפטובלסטומה - הרי שרצוי להתחיל בכמותרפיה בהקדם ואז להעריך מה האפשרות הניתוחית לאחר מספר מחזורים. כאן יש מקום ליכולות השונות של כירורגים. בעיני, זהו המקום לחשוב היכן הכירורג בעל הנסיון הרב ביותר. יש בישראל כירורגים מעולים המתמצאים בניתוחים של כבד, גם בילדים. מבחינת מחלקות המטפלות בכמותרפיה, יש 6-7 מחלקות בארץ, ואמנם, אין הנחתום מעיד על עיסתו, אני יכול לומר בבטחה שבמחלקה בה אני עובד נצבר ניסיון מסויים בטיפול בגידולי כבד בילדים.
    אני מאחל לכם הצלחה בדרך הלא קלה העומדת לפניכם.

גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו