בלוטות לימפה מוגדלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות לימפה מוגדלות
    תה
    03/11/2010

שלום רב,
    לבני בן השנה וחצי נמצאו (אתמול באולטראסאונד בביה"ח) בלוטות לימפה מוגדלות בבטן. הוא סובל מכאבי בטן קשים כבר 4 ימים, הקאות (של מים שהוא שותה,אם לא נותנים לו אותם בכמות מאוד קטנה) וחוסר תאבון. אמרו לי בביה"ח שזהו וירוס. מה שהם לא יודעים בביה"ח שלפני כ- 3 שבועות לבני היו כאבי בטן בלילות במשך כ- 10 ימים (הוא היה מתעורר בערך בשעה אחת בלילה עד שלוש היה ער ומתפתל מכאבים. בזמנו רופא הילדים שלו טען כי זה בגלל דלקת אוזניים שיש לו). האם יש צורך בבדיקות נוספות בעקבות כאבי הבטן של לפני כ-3 שבועות (לי נראה שזה מאותה סיבה וזה לא היה קשור לדלקת האוזניים).
    תודה רבה מראה על המענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה מוגדלות

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    03/11/2010

תה שלום
    מאחר ואני מניח שלרופא שעשה את בדיקת האולטראסאונד יש נסיון להבחין בין קשרי לימפה מוגדלים באופן מדאיג, לאלו שגדלו רק בגלל זיהום ויראלי קל של הבטן, אני חושב שאין צורך לדאוג.
    בעונה הזו יש לא מעט ילדים עם וירוס של בטן. כמובן שמצד שני צריך להתייחס לעניין בכובד ראש ולהבין אם מדובר בכאב בטן חריג, שמצריך בירור רחב יותר.

גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו