תודה וגם...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה וגם...
    אמא מודאגת
    06/11/2010

תודה ראשית על תשובתך.
    שנית, אין לימפאדנופתיה צוארית ואין אודם בלוע.
    מצד אחד אמרת שלאוקמיה עלולה להתחפש למחלות קלות ומצד שני הרגעת ואמרת שאין זה נראה כמו לאוקמיה.

אז אני אאמץ את המלצתך וארגע מעט...

שאלותיי:

1. האם יש מקום לבצע כרגע בדיקות נוספות?
    2. האם בספירה רגילה במוקד ערב מבצעים אוטומטית (באותו ערב או למחרת נניח) מיקרוסקופיה של הדם או רק בקיומו של ממצא המכוון למשהו לא תקין?
    3. האם המצב נשמע כמו מונונוקלאוזיס?....

תודה שוב.
    נ.ב. הערה צדדית קטנה, לבן הקטן שלי קוראים גם גל....

אשמח לתשובותיך ותודה רבה רבה.
    אמא (חצי) מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודה וגם...

הוספת תגובה

• תודה וגם... - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    06/11/2010

אמא של גל...
    "לימפאדנופטיה" כותבת מי שלא רק אמא. וגם הרעיון של משטח דם (מיקרוסקופ כתבת) גם הוא - בדיוק מה שכדאי לעשות. את רופאה או אולי אחות? כך זה נשמע.
    זה עוד יותר מסביר את הלחץ...
    והתשובות -
    1. אם עדיין יש חום, הכיב בלוע לא נעלם - הייתי מבצע משטח דם (ראי תשובה לשאלה 2) ואולי גם בודק LDH, חומצה אורית, ותפקודי כבד בדם.
    2. אני לא בטוח. יש מעבדות בחלק מקופות החולים, שתמיד מבצעים משטח בלי קשר לממצאים. בבית החולים, למשל, זה לא כך.
    3. לא כל כך. אין לימפאדנופטיה. אין ממש תפליט לבן בלוע נכון? וככל הנראה אין הגדלה של טחול או כבד. משטח דם, יכול לעזור - אם יראו בו לימפוציטים אטיפים - אופייני ל-IMN.
    אבל שוב - ספירת הדם היא המדד הרגיש יותר ללאוקמיה - היא במקרה הזה - תקינה כמעט לגמרי (אנמיה ומונוציטוזיס כבר אמרנו). אז להמשיך להיות רגועים.
    גל (הרופא)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו