בן חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חצי שנה
    מיכל
    27/04/2011

שלום,

בני אובחן עם אניזוקוריה בלילה אצל רופאת עיניים.
    הבנתי שאין יותר מדי מה לעשות עם זה, ניקח אותו גם לנוירולוג.

לאחרונה אני שמה לב שהוא מאוד רגוע ביום ובלילה סובל ממשהו, כמובן יתכן שזה שלל סיבות אצל ילדים. אני מקוה שאין סיבה לדאגה ושהוא בריא והכל טוב.
    אבל לא רוצה חלילה לפספס משהו, אם משהו אינו תקין.
    אילו בדיקות חשוב לבצע כדי לשלול מחלה כלשהי? כי רופא ילדים בקושי מסתכל עליו ואומר לנו שטויות,
    אבל אנחנו מודאגים מההבדל בין האישונים. האם זה יכול להיות סימן במקרים מסויימים לאיזו שהיא מחלה סרטנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    28/04/2011

מיכל שלום
    נכון, אישונים לא שווים, אנאיזוקוריה, יכולה להיות תופעה שנובעת גם מלחץ תוך גולגלתי, או מגידול במסלול הראיה, אבל חייבים לבדוק את הענין בהתאם למצבו של התינוק. במילים אחרות - בדיקת נוירולוג היא הדבר החשוב בעיני. אם האנאיזוקוריה קלה והבדיקה הנוירולוגית תקינה לגמרי, בספק אם יש צורך להמשיך לבדיקת MRI. עמית שלי מציע שכדאי גם לבדוק בתמונות מגילאים קודמים. כך נית ן ללמוד אם מדובר בתופעה מולדת, או שמא התפתחות של התקופה האחרונה?
    לילה טוב
    גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו