מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בהפטטיטיס Cdean03/05/2010
שלום,
עלי להתחיל בטיפול בהפטיטיס C ויש לי מספר שאלות:
1. הבנתי שתופעות הלוואי קשות . האם פירוש הדבר שלאורך כל תקופת הטיפול (כשנה) קיימות תופעות הלוואי כל הזמן עד כדי פגיעה שוטפת באיכות החיים או שהן מופיעות ביומיים שאחרי הזריקה וביתר הימים אפשר להמשיך בפעילות יומיומית כרגיל?
2. האם במהלך שנת הטיפול אפשר להפסיק את הטיפול ל3- 4 שבועות בגלל נסיעה לחו"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר siri
ד''ר יעקב מאור03/05/2010תופעות הלוואי הולכות ופוחתות במהלך הטיפול. מרבית החולים שבטיפולי מנהלים אורח חיים מלא.
בשום אופן אין להפסיק טיפול מוצלח במהלך השנה - הפסקה תגרום לכישלון מידי של הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקוד השאלה
dean04/05/2010אני מבקשת למקד את השאלה: הזריקה ניתנת פעם בשבוע, האם תופעות הלוואי המשמעותיות נמשכות כל השבוע או שיש מספר ימים, בין זריקה לזריקה הבאה שתופעות הלוואי הן במידה שאפשר להמשיך לעשות פעולות שוטפות, לצאת מהבית וכדומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsiri
ד''ר יעקב מאור04/05/2010אכן אצל מרבית החולים ההרגשה גרועה יותר ב- 2-3 ימים לאחר ההזרקה אם כי יש כאלה שלא חשים טוב רוב הזמן. עם זאת מרבית החולים שבטיפולי מנהלים אורח חיים מלא כל יומות השבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בצואהדליה 403/05/2010
שלום.
אני בת 48, ונוטלת לוסק 20מ"ג בקביעות זה מספר שנים עקב בקע בסרעפת ורפלוקס.
ברצוני לששאול:
1. האם יתכן שהחיידק הליקובקטר-פילורי יגרום לדימום (חד פעמי בינתיים) בצואה? לא בצבע שחור אלא אדום ממש ומלווה בסוג של רירית?
2. אם לא, אז ממה יכולה להיגרם אפיזודה חד פעמית כזאת של דימום? (יש לציין שבימים שקדמו היו כאבי בטן עם צואה רכה מלווה בריח עז ומסריח ובחילות חזקות).
המון תודה.
דליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליה 4
ד''ר יעקב מאור03/05/2010דמם אדום מפי הטבעת מקורו על פי רוב מבעיה בפי הטבעת - טחורים או פיסורה (סדק). אין קשר לנוכחות זיהום בהליקובקטר פילורי בקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה ולוסקרופא02/05/2010
יש לי בדיקת גסטרוסקופיה בעוד מס' ימים,
האם עלי להפסיק את הטיפול בלוסק (גם במחשבה שילקחו בדיקות כלשהן ל-HP ואולי יהיה false positive או שאין חשש כזה ...? ) ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
ד''ר יעקב מאור02/05/2010ניתן להמשיך את הטיפול בלוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הליקטובקטור והמשך טיפוךיונתן02/05/2010
שלום,
לפני כמה זמן התגלה אצלי הליקטובקטור 14.3 בנשיפה.(ביצעתי בשיבא)
לקחתי טיפול משלוש במשך 10 ימים + 4 שבועות PPI .
לאחר מכן הפסקי ל 5 ימים PPI וביום השישי עשיתי בדיקה חוזרת
התוצאה 1.2 שלילית . עד כמה התוצאה אמינה (רק 5 ימים הפסקתי PPI)
עדיין לא עבר לי הסיפטומים של כאב בכיבה ? מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונתן
ד''ר יעקב מאור02/05/2010רצוי לבצע בדיקה חוזרת ללא PPI למשך שבוע עד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםגיל02/05/2010
שלום כבר שבועים כאבי בטן עליון באמצא ולכיון הגב .הבטן נפוחה והמון גזים והרבה הרגשה ליציאות מה יכול להיות תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד''ר יעקב מאור02/05/2010בשלב זה יתכן ומדובר בהפרעה עיכולית על רקע זיהום כלשהו במערכת העיכול. אם התסמינים יתמידו פנה למומחה לגסטרואנטרולוגיה לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי עיכול ועודדנה02/05/2010
שלום רב,
אני לוקחת כבר 3 חודשים לוסק 40, עקב נזקים שנגרמו לי לאחר לקיחת ארקוקסיה. נזקים שמאופיינים בעיקר בצרבות, וכאבי בטן קשים לאחר הרבה סוגי אוכל (הוגדר על ידי רופא כ"מרכיב של רפלוקס, מרכיב פונקציונלי ורגישות יתר").
ראשית רציתי לשאול - האם זה לכל החיים...? האם סביר שיהיה שיפור ואוכל לאכול יותר דברים עם הזמן ולוותר על התרופות?
האם אנזימי עיכול המכילים פרוטאז הם בטוחים לקיבה?
אני בהריון שבוע 5, וההריון מחמיר את המצב. האם יש בעיה בתרופות הנ"ל בהריון?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי עיכול ועוד - נ.ב.
דנה02/05/2010בבדיקת גסטרו' לא מצאו דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית
ד''ר יעקב מאור02/05/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית
ד''ר יעקב מאור02/05/2010לעיתים חל שיפור בתסמינים כך שניתן להפסיק את הטיפול לתקופות ממושכות.
הריון עלול להחמיר סימפטומים של רפלוקס.
התכשיר שבטיחותו המוכחת ביותר בהריון הינו לנטון (לנסופרזול).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.מאיה01/05/2010
עברתי לפני כמה ימים בדיקת קלונוסקופיה, וממצאי הבדיקה הראו כי יש דלקת בצקום ודלקת במעי העולה וברקטום. עכשיו לאחר מס' ימים החלו בחילות חוסר תאבון ועצירויות.
שאלתי היא ממה נגרמת דלקת כזו? ומה זה אומר כרוני או חיידקי?
ואם יש דרך להפחית מהבחילות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר יעקב מאור01/05/2010שתי האפשרויות סבירות ויש לקבל תיאור תסמינים מדויק ובדיקות מעבדה כולל תרביות צואה ובדיקת צואה לטפילים בכדי לעמוד על מהות הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהענת30/04/2010
שלום נקבע לי גסטרוסקופיה לשבוע הבא שאלתי איזו הכנה יש לזה??? זה בשעה 16.45 דבר נוסף אני לאחרונה רואה נקודות שחורות מדי פעם והייתי אצל הרופא עיניים הכול בסדר האם זה יכול להוות בעיה לבדיקה עצמה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד''ר יעקב מאור30/04/2010ההכנה לגסטרוסקופיה כוללת צום של כ- 8 שעות.
נקודות שחורות בעיניים מחייבות יעוץ דחוף של רופא עיניים. רק לאחר אבחנה של רופא העיניים
נוכל לדעת מה הסיכון לגסורוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד מוגדלדנה30/04/2010
בבבדיקת אולטראסאונד עקב כאבי בטן התגלה אצלי: כבד מוגדל במידה קלה והמירקם אחיד וטחול 12 ס"מ בגבול העליון של הנורמה.
הייתי אצל רופא גסטרו והוא הפנה אותי לבדיקת גסטרוסקופיה וייעוץ אצל המטולוג.
בדיקות הדם כולל תיפקודי הכבד תקינים.
כמו כן יום לפני האולטראסאונד חשתי ברע הייתה לי חולשה, עייפות אך לא היה לי חום.
מה יכולות להיות הסיבות לכבד וטחול מוגדלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר יעקב מאור30/04/2010אינני סבור שיש משמעות לגודל הכבד והטחול במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי כבדrnh30/04/2010
בבדיקה שעשיתי לאחרונה נמצא שרמת ה ALT גבוהה מהנורמה - 45, כאשר הטווח הוא עד 37. שאר הבדיקות תקינות:
ALKP 92.9 (
ALT 45
AST 19
LDH 317
FE Iron 172
Ferritin 91
Folic Acid 5.1
Albomin 4.5
בחלק מהמקורת שבדקתי 45 הוא הטווח הרצוי ל Alt ובאחרים 37. רציתי לברר את משמעות התוצאה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rhn
ד''ר יעקב מאור30/04/2010במעבדות שונות קיים גבול עליון שונה לערכי ה- ALT. כיום סבורים שערכים תקינים הינם יותר נמוכים מהמקובל בעבר (הנורמה ניסמכה על אוכלוסיה לא אחידה). אצלך הערך הינו גבולי ובמידה ואין לך שם תסמינים דורש מעקב בעוד כחודש. יש לזכור כמבחינה סטטיסטית 2.5 מהאוכלוסיה ערכי ALT גבוהים ללא בעיה כבדית בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
rnh01/05/2010האם השימוש בפרופסיה יכול להובי ללעלייה בALT .אני מתשמש בתרופה כבר מספר שנים ותוצאות הבדיקות לאורך השנים מציגות עלייה: בALT ב2006 - 18 ב2008 - 36 וכעת 45.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהrnh
ד''ר יעקב מאור01/05/2010פרופציה אינה בין התרופות ה"קלסיות" הגורמות עליה באנזימי כבד מה גם שאתה נוטל את התרופה זמן רב. למרות הייתי מייעץ כי תפסיק את נטילת התרופה למספר חודשים ותחזור על בדיקת אנזימי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של התוצאות הנל?מבולבל29/04/2010
ASCA IgA 22.00
ASCA IgA
:סוחיי יכרע
Negative 0.0 - 20.0
Bordeline 20.1 - 24.9
Positive >= 25
ASCA IgG 36.00
ASCA IgG
:סוחיי יכרע
Negative 0.0 - 20.0
Bordeline 20.1 - 24.9
Positive >= 25
Atypical pANCA ילילש
Immunoglobulin M 121.00 mg/dl 40,00 - 230, .(...*......).
Immunoglobulin G 1080.00 mg/dl 700,00 - 1600 .(...*......).
Immunoglobulin A 208.00* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפרה
ד''ר יעקב מאור29/04/2010משמעות של ASCA חיובי הינה רק במקרים שיש ספק לנוכחות מחלת קרון (דלקת כרונית של המעי הדק ו/או הגס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עלי לעשות ?
מבולבל03/05/2010האם זה מעיד על המחלה או יש לעשות בדיקות נוספות ?
איו לי אף אחד במשפחה עם המחלה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפרה
ד''ר יעקב מאור03/05/2010כפי שצינתי באם קיימים תסמינים מצד מערכת העיכול בעיקר שלשול או כאב בטן עליך להוועץ בגסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת בריום ושט וקיבהליאת29/04/2010
שלום רב,
מה אומרת התוצאה- קפלי רירית בפונדוס וגוף הקיבה מעובים, חלקם במידת חומרה נכרת?
יש לציין שמזה כ- 5 חודשים אני מטופלת בקונטרלוקס 20 בקר וערב + 2 כדורי מונטילום ביום. עדיין סובלת מאוד מבחילות קשות.
בביופסיה של הגסטרוסקופיה לפני כחודש וחצי נמצא גסטריס כרוני קל ודלקת לאורך כל הושט עם חשד לבארט. במנומטריה- נמצא תנועתיות נמוכה לאורך הושט.
האם כל הנ"ל ניתנים לטיפול? ריפוי?
תודה רבה על עזרה והרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר יעקב מאור29/04/2010קפלים מעובים בצילום יכולים לנבוע מכך שהקיבה לא התמלאה בצורה מספקת בבריום. הממצא יכול לנבוע גם מדלקת ברירית (ציפוי) הקיבה או ממצבים אחריםשאצלך נשללו בביופסיה. באם עדיין מיחושים יתכן שיהיה צורך לחזור על גסטרוסקופיה וביופסיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש דחופה...בבקשהבת 2729/04/2010
שלום ,
היום לפני כחצי שעה בלעתי בטעות סיכת ( בדיוק היא כמו מחט אבל בקצה השני יש צורה פרח (אורכה כ- 5ס"מ) ... נסיתי להוציא אותה אבל לא הצלחתי ולכן שתיתי ככל האפשר מים כדי שתרד לפחות לקיבה ...
מה עושים במצב כזה ? איך אפשר להוציא אותה ? או היא תרד עם היציאות ?
האם יכול להגרם נזק במע' העיכול ?
זה ממש מדאיג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 26
ד''ר יעקב מאור29/04/2010עליך לפנות לחדר המיון הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2730/04/2010כן הלכתי למיון , עשיתי צילום וכנראה הסיכה נמצאת במעי הגס , ולכן שחררו אותי ובקשו לעשות צילום בטן בעוד יומיים וגם כן אמרו לי שהסיכה תצא לבד עם הצואה...
הבעיה היא עכשיו :
אני כמעט לא ישנתי כל הלילה , לא יוכלתי לזוז מהמטה , הכאבים התרכזו בבטן מצד שמאול שמקרינים לגב ... כאבים נוראים וחזקים הם באים וחוזרים ... וגם כן בלילה הרגשתי בצמרמורת ואח"כ עלה החום ל- 38.8 מעלות ....
מה עושים במצב כזה ? האם כן לחכות לסיכה עד שתצא לבד או מה ?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 26
ד''ר יעקב מאור30/04/2010כאב בטן עזים וחום מחייבים חזרה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לפי הצילום הסיכה נמצאת במעי הגס
בת 2730/04/2010מחבר/ת : בת 25
עשיתי היום צילום בטן במרפאה בגלל כאבים בבטן עליונה משמאל שמקרינים לגב בזמן נשימה , וגם כן יש דקות שיש כאבים חדים שבקושי נושמת (ומרגישה מין דקירות )
תשובת הצילום של היום :
צילום בטן סקירה:
מס' סיכות מתכתיות בגודל שונה הודגמו בבטן עליונה משמאל .
צל מתכתי באורך כ- 5.5 ס"מ (ייתכן מחט הודגם באותו איזור .
הערה קטנה: הסיכות האחרים הם אחרי ניתוח בטן .
האם לפי תשובת הצילום נראה שהסיכה נמצאת במעי הגס ? ומה עושים במצב כזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה הצילום
בת 2730/04/2010צילום הרנטגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 26
ד''ר יעקב מאור30/04/2010כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 26
ד''ר יעקב מאור30/04/2010כמובן שלא ניתן לתת יעוץ רפואי אישי מתאים באמצעת הפורום. כפי שציינתי כאב בטן עז וחום מחייבים פניה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעתי מטה דימום בצואה:רועי29/04/2010
שלום רב,
ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה.
ברצוני לשאול שאלה נוספת, אובחנתי כחולה IBS, נאמר לי ע"י רופאים הומאופטיים כי ירקות טריים כגון פלפל או עגבניה מגבירים את כאבי הבטן ומחריפים המחלה מכיוון שIBS זו דלקת לכול דבר.
האם יש צדק בדבריהם?
תודה רבה על התשובות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
ד''ר יעקב מאור29/04/2010ההחמרה בתסמינים הינה אינדיבידואלית לחולה ואינה קשורה למוצר מזון ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים משפרי תפקודי ההכבדעדנה29/04/2010
שלום,
אני סובלת מכאבים
לכן נוטלת תרופות רבות. תפקודי הכבד שלי מתחילים להיות לא תקינים. אילו תוספי מזון ניתן לקחת על מנת לשפר תפקודי כבד או לחזק את תפקדו? תודה עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדנה
ד''ר יעקב מאור29/04/2010ראשית עליך לקבל יעוץ שאכן ההפרעה באנזימי הכבד משנית לנטילת תרופות. באם נטילת התרופות הללו אינה הכרחית רצוי להמנע מנטילתן או לחפש תחליף שאינו גורם להפרעה כבדית. ניתן לקחת תכשיר בשם Milk Thistle המופק מגדילן מצוי שניתן להשיג בחנויות הטבע אולם אין הדבר מהווה תחליף לבירור וטיפול מכוונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)