פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גסטריטיס- שאלה חשובה
    דניאל
    05/05/2010

שלום רב,

רציתי לשאול האם ישנם מקרים שבדיקת גסטרוסקופיה תקינה בנוכחות גסטריטיס כרונית? אם כן, איזו בדיקה רגישה יותר לאבחון הבעיה והאם רצוי לקחת אומפרדקס לטיפול בבעיה ולמשך כמה זמן?

ושאלה אחרונה: האם תרבית צואה שלילית להליקובקטר פילורי שוללת את האפשרות לקיומו בגוף?

תודה על מתן התשובות וכל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גסטריטיס- שאלה חשובה

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר יעקב מאור
    05/05/2010

זיהום של הקיבה בהליקובקטר פילורי מלווה תמיד בגסטריטיס כרונית שיכולה להתבטא בביופסיות מהקיבה בלבד. רצוי לקחת אומפרדקס רק כחלק מטיפול בחיידק ההליקובקטר פילורי או להקלה על תסמינים הקשורים בחומצה. משך הטיפול בחיידק 10-14 יום ולתסמינים המשך אינדיבידואלי.
    אני מעדיף תבחין נשיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה צרה
    יעל
    05/05/2010

שלום רב.
    בת 49, בריאה, מזה כחצי שנה לערך יש לי צואה צרה.
    אין אצלי שינויים תזונתיים.
    עברתי קולונוסקופיה לפני שנתיים וחצי שהיתה תקינה.

האם יש סיבה לדאגה ?

לקביעת תור
    סגירה
    צואה צרה

הוספת תגובה

• יעל

ד''ר יעקב מאור
    05/05/2010

באם הקולונוסקופיה נעשתה בתנאים נאותים ועל ידי בודק מיומן סביר שאין בעיה במעי הגס. אם התלונות יתמידו ו/או יתווספו תלונות כגון דמם או אחר יש לשקול ביצוע קולונוסקופיה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חמורה
    סמדר
    05/05/2010

שלום,
    אני בת 49, לפני כ - 9 שנים עברתי ניתוח טבעת בקיבה, מאז ירדתי ועליתי לסרוגין במשקל, כולל לא מעט הקאות לאורך השנים..הרחיבו קצת את הטבעת, סגרו קצת..עד כאן הכל סביר (פחות או יותר). לפני מספר חודשים התחלתי לסבול מצרבות ואני מטופלת באומפרדקס (1 ביום בבוקר),מדי פעם גם טבליות מציצה מאלוקס.
    לפני כשבוע, התחלתי לסבול מתופעה לא נעימה שממש מדירה שינה מעיניי. מיד כשאני נשכבת במיטה, אני מתחילה לשמוע קולות גרגור משונים מאיזור הושט (?) ולאחר מכן, חשה בנוזלים חומציים ששבים ועולים אל פי כל אימת שמניחה את ראשי על הכר. הנוזלים הללו מעירים אותי, גורמים לי לשיעול וכחכוח חזק בגרון, וכך זה ממשיך לאורך הלילה כולו!! אני חייבת לציין שאני מקפידה לאכול דברים קלים בלבד ולא סמוך למועד השינה, כמו כן, הגבהתי את הכרית, אך דבר לא עוזר! גם טבליית המציצה "מאלוקס" ש"סייעה" לי בעבר להרדם בנחת, עולה בעצמה ואני חשה בגרגיריה. אני אובדת עצות ומאד סובלת. ואין לי מושג אם זה קשור או לא לטבעת.
    אגב,גם במשך היום, לאחר ארוחה, סובלת מהמון גרעפסים ואוכל שקצת עולה..אך בלילה המצב ממש בלתי נסבל!
    אשמח לשמוע את דעתך המלומדת.
    תודה על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חמורה

הוספת תגובה

• סמדר

ד''ר יעקב מאור
    05/05/2010

יתכן כי קיימת חסימה בקיבה. אני ממליץ כי תעברי הערכה מלאה של מערכת העיכול העליונה בעיקר על-ידי צילום בליעה וגסטרוסקופיה ולדון בממצאים עם גסטרואנטרולוג מומחה וכירורג מומחה לניתוחי השמנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן בצד שמאל למעלה
    אמיר
    05/05/2010

שלום רב,

אני בן 24, בריא.
    מזה 10 חודשים יש לי כאבים שבאים והולכים בצד שמאל של הבטן העליונה (ממש מתחת לצלעות)
    ויכולים להגיע משם עד לאזור מפתח הלב.
    הכאבים יכולים להופיע פתאום ולא לעזוב אותי יום-יומיים, או שהם יכולים להופיע לרגע אחד ולהעלם, או שהם יכולים להיעלם כמעט חודש.
    הכאב הוא לפעמים דקירה אבל רוב הפעמים הכאב הוא כאב המום,
    יש לציין שכאשר זה התחיל לי הרגשתי רגישות בעור באותו אזור ובגלל זה הלכתי לרופא המשפחה
    והוא אמר לי שכנראה ישנתי עם מאוורר וזה יעבור תוך כמה ימים.

הבידוקת שעשיתי:
    -הליקובקטר פילורי - נמצא אצלי החיידק, עשיתי את הטיפול המשולש במלואו.
    -צילום רנטגן עם בריום - נמצא תקין בכל הפרמטרים של הבדיקה (הבדיקה נעשתה מהוושט ועד למעי הדק - כולל)
    -סיגמואידוסקופיה - תקין
    - בדיקות טפילים בצואה - תקין
    -כל הבדיקות דם שלי תקינות פרט לחוסר בויטמין B12 וכולסטרול.(עשיתי הרבה בדיקות יחסית )
    -מיפוי עצמות - תקין (מיפוי רגיל לא ספקט)

בעיקרון לאחר הבדיקה סיגמואידוסקופיה הרופא שלח אותי לבדיקת גסטרוסקופיה,
    בהתחלה הוא לא רצה והוא אמר לי ללכת הביתה ולחכות שזה יעבור אבל אחרי שהוא שאל אותי שוב בדיוק איפה כואב לי וכיוונתי לאזור הקיבה הוא נתן לי הפניה לגסטרוסקופיה.

עוד לא הלכתי לבדיקה (כבר עברו בערך 4 חודשים)
    כי אני יודע שזו בדיקה לא ממש נעימה בלשון המעטה.

בכל התקופה הזאת גם תמיד היו לי בעיות עם היציאות - לפעמים עצירות, לפעמים שילשולים, לפעמים כמה יציאות ביום כשהיציאה היא רכה, (3-4 יציאות).

בחודש האחרון יש לי יציאות רכות מידי בוקר, כשאני מסתכל על היציאות הן נראות לי דקות יחסית ליציאה רגילה.

אשמח מאוד מאוד מאוד לקבל חוות דעת בנושא,
    ואני מודע לזה שאם הרופא שלח אותי לגסטרוסקופיה אני צריך לגשת ולעשות את זה.
    אבל בכל זאת אבקש ממש לנסות להעריך מה קורה איתי עם כל האינפורמציה הזאת.

תודה רבה !!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן בצד שמאל למעלה

הוספת תגובה

• אגב,

אמיר
    05/05/2010

שכחתי לציין שיש ימים שיש לי הרבה גרעפסים, והרבה גזים.

וגם עוד דבר שהבחנתי בו, אולי, יכול להיות שהכאב גובר ומופיע בתדירות גבוהה יותר כאשר אני אוכל מאכל חריף, או מצחצח שיניים במשחת שיניים ששורפת לי בלשון.

אני מציין את המשחת שיניים כי אני זוכר שכל זה התחיל לי לאחר שהשתמשתי במשך שבוע במיי-פה.
    שגם הם נורא נורא שורפים לי בחלל הפה ובלשון כאשר אני משתמש בהם.
    באותה תקופה כאבו לי החניכיים באזור השן בינה שצומחת לי, אז השתמשתי במיי פה כמה פעמים ביום.

שוב תודה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמיר

ד''ר יעקב מאור
    05/05/2010

יתכן שאתה סובל מתסמונת המעי הרגיש ורצוי שתשוחח עם הגסטרואנטרולוג המומחה המטפל בך לגבי האפשרויות הטיפוליות במצב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HEPATITIS C Ab
    יערה
    05/05/2010

שלום רב,
    אני בהריון, שבוע 21
    בבדיקת דם התגלה: HEPATITIS C Ab positive
    עוד נכתב: רמת נוגדן נמוכה Consider sending to PCR
    בהריון הקודם שלי לפני שנתיים התוצאה הייתה שלילית
    מה זה אומר?
    ממה יכולתי להדבק?
    לא קיבלתי עירוי דם או שום דבר אחר שיכול לסכן אותי
    איך זה משפיע על העובר?
    מה לעשות?
    תודה רבה, יערה

לקביעת תור
    סגירה
    HEPATITIS C Ab

הוספת תגובה

• יערה

ד''ר יעקב מאור
    05/05/2010

יתכן מאוד שנחשפת בעבר לנגיף והצלחת לסלק אותו. באם ה- RNA יהיה שלילי כמו בהריון קודם נוכל לומר זאת ביתר ודאות.
    באם אכן סילקת את הנגיף הסיכון להעברה לעובר הינו אפסי.
    במרבית החולים עם הפטיטיס C פעיל לא ידוע מקור ההדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הבנת הנושא - הפטיטיס C

יערה
    06/05/2010

תודה רבה על המענה
    1. איך אני מגלה מה ה-RNA שלי?
    2. להמשיך את הבדיקות אצל יועץ זיהומולוגי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יערה

ד''ר יעקב מאור
    06/05/2010

1. עליך לבצע בדיקת דם בשם HCV RNA בשיטת PCR.
    2. מומלץ מעקב של מומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול משולש בהליקובקטר ופרוביוטיקה
    לאה
    05/05/2010

שלום,
    בהמשך לכבר מה שכתבתי מלטה, היום קבלתי טיפול משולש מהרופא שלי שכולל:
    1. מוקסיויט 2 כמוסות * פעמיים ביום
    2. קארין טבליה 1 * פעמיים ביום
    3. אומפרדקס קפליות - כמוסה 1 * פעמיים ביום.

האם כדאי לי לקחת ברוביוטיקה כדי לאזן את הגוף? בכל זאת המון אנטיביוטיקות במהלך שבועיים. (ניראה לי הרבה מידיי, במיוחד שהגוף שלי לא רגיל לקחת כדורים).

ושאלה נוספת, מתי כדאי לקחת את האנטיביוטיקות? לפני אוכל או אחרי האוכל?
    מאחר ולגבי אומפרדקס הומלץ לקחת חצי שעה-שעה לפני האוכל.

יש לציין כי אני מתחילה בטיפול על סמך בדיקות דם לחיידק שיצא 2.6. ואני עדיין ממתינה לתשובה של בדיקת הנשיפה. (התשובה תהיה עוד כשבוע וחצי).
    הרופא אמר לי שהאנטיביוטיקות לא חזקות. וגם אם בבדיקת הנשיפה יצא שאין חיידק, לא יגרם לי נזק מנטילת האנטיביוטיקות במהלך השבועיים הנ"ל.
    אודה לקבלת חוות דעת על האמור.

לגבי התשובה שאפשר לדחות את הטיפול עד אחרי הריון ולידה, אני עדיין לא בהריון, אני מנסה להכנס, ובינתיים התחלתי את הטיפול המשולש. האם במידה ואקלט במהלך הטיפול, זה יכול להוות בעיה לעובר? גם אם זה ממש ההתחלה? (שבוע ראשון /שני?) או עדיף לדחות את ההריון עד אחרי הטיפול נגד החיידק?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• לאה

ד''ר יעקב מאור
    05/05/2010

אני ממליץ לתת טיפול רק אם קיימת הוכחה חד משמעית לכך שעדיין קיים בקיבה באמצעות בדיקת נשיפה (בדיקת הדם יכולה להשאר חיובית לאחר טיפול מוצלח בחיידק).
    כפי שציינתי אין דחיפות בטיפול ולא הייתי ממליץ ליטול אותו אם יש סיכוי שאת בהריון.
    עדיף לקחת אנטיביוטיקות לאחר ארוחה.
    רבים ממליצים ליטול פרוביוטיקה- חיידקים טובים שנהרסים עם הטיפול האנטיביוטי בהליקובקטר פילורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המשוב המהיר. שאלה אחרונ

לאה
    05/05/2010

קודם כל אני מודה לך על המשוב המהיר. זה עוזר לי לעשות סדר בראש.

אף פעם לא עברתי טיפול נגד החיידק הנ"ל. וזו הפעם הראשונה שעשיתי בדיקת דם עקב צרבות לא פוסקות, ויצא כי יש לי חיידק (נוגדנים בדם של 2.6).

שאלתי היא, אם לא עברתי אף פעם את הטיפול המשולש, (עד כמה שאני זוכרת את עצמי כבחורה בוגרת לא לקחתי אנטיביוטיקות בחיים) ויש לי נוגדנים בדם, האם יכול להיות שהבדיקה לא מהימנה במאת האחוזים? יכול להיות שהיה חיידק מבלי שידעתי והוא נכחד בעצמו ללא שום טיפול ?
    גם במקרים כאלה בדיקת דם יכולה להטעות? ועדיף לחכות לבדיקת הנשיפה?
    מצטערת אם אני שואלת שאלות רבות, פשוט לא הייתי רוצה להכניס לגוף שלי דברים ללא סיבה מוצדקת. וטוב שיש את הפורום להתייעצות נוספת.

תודה מראש.

לאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאה

ד''ר יעקב מאור
    05/05/2010

לעיתים החיידק נעלם לאחר טיפול אנטיביוטי מסיבה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע למטרוג'ל והשפעתו על SIBO
    גלית
    04/05/2010

שלום לך
    ברצוני לדעת :
    ישנו חשד ל-SIBO ואני לוקחת מטרוג'ל למשך שבועיים לכמה זמן זה אמור להשפיע על המעי במקרה שיש את הבעייה שציינתי,
    כלומר
    \איך אדע שזה עזר לי אם המצב שלי לא יציב ומשתנה האם גם מס' חודשים או שבועות לאחר השימוש בתרופה אפשר להרגיש בשינוי אם באמת אני סובלת מ-SIBO?
    ישנם עוד דרכים בטוחות לבדוק אם אני סובלת מהמחלה הנ"ל?חוץ מנטילת התרופה?
    תודה

הוספת תגובה

• גלית

ד''ר יעקב מאור
    04/05/2010

איבחון צמיחת יתר של חיידקים מתבסס על תופעות כגון שלשול, חוסר בויטמנים בעיקר B12 באנשים עם הפרעה בתנועתיות (סוכרת) או בהמשכיות (לאחר ניתוחי מעקף מעי) מערכת העיכול. ניתן לאבחן את הבעיה באמצעות תבחיני נשיפה שונים אולם הדרך הטובה והמהירה לאבחן ולטפל כאחד הוא מתן קורס אנטיביוטיקה ולבחון את ההשפעה המטיבה שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה העיקרית שלי היא

גלית
    05/05/2010

לכמה זמן אפשר לבדוק את השפעת מתן המטרוג'ל על מערכת העיכול אם אני נוטלת שבועיים?האם ההשפעה המיטיבה במקרה שיש לי SIBO תמשך גם מב' שבועות או חודשים לאחר הטיפול?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית

ד''ר יעקב מאור
    05/05/2010

לעיתים קרובות די בקורס טיפולי אחד לפתרון הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות באפיגסטריום- בעיה בכלי הדם?
    דניאל
    04/05/2010

שלום רב,

מזה יותר משנה אני חש רגישות יתר באפיגסטריום רק כאשר אני לוחץ על האיזור. יש לציין בדיקת גסטרוסקופיה תקינה.

האם רגישות היתר ברום הבטן קשורה לבעיה בכלי הדם בבטן (בבדיקת CT בטן נמצא וריד נבוב תחתון מורחב עד לגובה ורידי הכליות עם התמשכות לאזיגוס...)

תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר יעקב מאור
    04/05/2010

מצבך דורש יעוץ פרטני של גסטרואנטרולוג מומחה ואולי גם של מומחה לכלי דם - יעוץ זה הינו מעי ומעבר למה שהפורום יכול להציע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות בלתי פוסקות
    דינה
    04/05/2010

שלום רב,
    קצת ארוך-מתנצלת.
    בשבוע-שבועיים האחרונים יש לי בחילות בלתי פוסקות המלוות בגזים לכל אורך מערכת העיכול ובעיקר בחלק העליון וגיהוקים.לעיתים מעין הרגשת חולשה ולעיתים ראש כבד קרקפת תפוסה . לא מבינה מה משפיע על מה . הבחילות על הראש או להיפך? זה התחיל מכך שהסימפטומים של הראש היו יותר דומיננטיים (שבוע לפני מחזור) ועכשיו (מספר ימים לאחר המחזור)הבחילה היא הבעיה העיקרית .יש לי בחילה לאורך כל היום וכל יום כמעט.שעות בודדות של חסד שבהן אין בחילה.פחות בבוקר והולך ונעשה גרוע בשעות הערב.יכולה לאכול כרגיל מבחינת כמות אם כי אין לי תאבון בגלל הבחילות.נראה לי שיש לי איזושהי תחושת אי נוחות בבטן תחתונה בנוסף עם או בלי קשר העורף מאוד מציק לי ויש לי כל הזמן צורך או רצון לשחרר אותו.האם סימפטומים אלה קשורים אחד לשני והאם לכשעצמם יכולים להצביע על סוג סרטן כלשהו או שזה משהו אחר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות בלתי פוסקות

הוספת תגובה

• אלונה

ד''ר יעקב מאור
    04/05/2010

ברור לך שלא ניתן לתת יעוץ פרטני במיסגרת הפורום - פני למומחה לגסטרואנטרולוגיה שככל הניראה ימליץ על ביצוע גסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה של הסוגר

שלום רב.

האם ידוע לך על איזשהוא טיפול בחולשה של הסוגר הפנימי הגורמת לחוסר שליטה ודליפת צואה???
    (פגיעה בספינקטר)

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה של הסוגר

הוספת תגובה

ד''ר יעקב מאור
    04/05/2010

באם ההפרעה תיפקודית טיפול ביופידבק עשוי לעזור במיקרים רבים. באם קיים קרע שריר נירחב קיימות אופציות כירורגיות כולל סוגר מלאכותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ציפרלקס למעי רגיז
    ken
    04/05/2010

שלום
    אני בן 26 , בריא בדרך כלל, עושה פעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע,
    ריצה+ אופניים.
    אוכל בריא (משתדל)
    לא מעשן,ושותה בסופי שבוע.

יש לי בעיה של מעי רגיז כבר כמה שנים,ניסיתי להפסיק עם חלב כי חשבתי שהוא הגורם העיקרי לתופעות של שילשול+ עצירויות לסירוגין.
    אך גם אחרי הפסקה של שבועיים+ לא נראה שינוי משמעותי בכלל.

החלטתי ללכת לגסטרו לייעוץ, הוא נתן לי מרשם לציפרלקס (אסציטאלופראם).
    היות והבעיה שלי נובעת מהמוח,משמע כשאני לפני ראיון עבודה, או שאני בלחצים או כשאני בחרדות מעט, הקיבה שלי מתהפכת,
    והציפרלקס בטיפול ממושך אמור למתן את התופעות האלה, ולמנוע בעיות בקיבה.

אבל התופעות לוואי מרובות, ומטריד אותי מאוד העניין של הפגיעה בזיקפה,ובאיברים בריאים נקרא לכך.

מה אפשר לעשות?? איזה חלופות קיימות?
    ראוי לציין,שגם אם אני לא מגיע למצב שאני נמצא בחרדה,או במעט לחצים, גם אז הקיבה שלי לא מתפקדת כראוי.
    אולי יש משהו טבעי שניתן לקח על בסיס קבוע?
    אשמח לייעוץ.
    תודה והמשך יום טוב
    KEN

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת ציפרלקס למעי רגיז

הוספת תגובה

• ken

ד''ר יעקב מאור
    04/05/2010

כמובן שלא ניתן לתת יעוץ פרטני במסגרת הפורום אולם קיימים מומחים לגסטרואנטרולוגיה שהתמקצעו בתחום המעי הרגיש עם ניסיון עשיר בטיפול במצב. קיימת אפשרות של טיפול בהיפנוזה או בדיקור סיני שעשויים להתאים במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירומות במערכת העיכול
    דניאל
    03/05/2010

שלום רב,

רציתי לשאול כיצד ניתן לאבחן/לשלול נוירומות במערכת העיכול? האם נוירומות במערכת העיכול יכולות לגרום לרגישות יתר באפיגסטריום ו/או לדימום פנימי???

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    נוירומות במערכת העיכול

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר יעקב מאור
    03/05/2010

האם כוונתך לנוירופיברומות של מחלת הנוירופיברומטוזיס הרי ניתן לאבחן זאת בבדיקות אנדוסקופיות של מערכת העיכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות בבטן העליונה במשך שנה
    דניאל
    03/05/2010

שלום ד"ר,

אני בחור בן 21, בשנה האחרונה אני סובל מרגישות יתר ברום הבטן לאחר לחיצה על האיזור. הכאב מתמקד במרכז הבטן העליונה עם התמשכות קלה לצדה הימני של הבטן... יש לציין שלפני כחצי שנה ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה כולל ביופסיית תריסריון שני שיצאה תקינה ואף CT בטן ללא הזרקת חומר ניגוד שיצא תקין למעט וריאנט אנטומי עם וריד נבוב תחתון מורחב..... בבדיקות המעבדה פריטין מעט נמוך (26), בילירובין מעט מוגבר (1.7) -עיקרו בלתי ישיר.

מה משמעות הכאב הכרוני הזה ברום הבטן ואיזו בדיקה עליי לעשות על מנת לאבחן את מקור הכאב מלבד גסטרוסקופיה??? האם בדיקת וידאו קפסולה הינה בדיקת הבחירה??? האם בדיקה אחרת?

תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר יעקב מאור
    03/05/2010

יתכן שמקור הכאב אינו בדרכי העיכול - שרירי הבטן או אחר. לא ממליץ בשלב זה על ביצוע קפסולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי שאלה דחופה
    לאה
    03/05/2010

שלום,

שבוע שעבר עשיתי בדיקות דם לחיידק ויצא לי ערך של 2.6 (שהמקסימום 0.9). רופא משפחה אמר לי כי יש לי את החיידק.
    היום עשיתי בדיקת נשיפה, ונאמר לי כי התשובות יהיו רק עוד שבועיים.
    אני קראתי קצת על החייק, והבנתי כי בדיקות דם לא תמיד אמינות. אני לא יודעת באם להתחיל מיידית בטיפול באנטיביוטיקות או שלחכות לבדיקת הנשיפה?
    יש לציין שכבר כמה שבועות שאני סובלת מצרבות חזקות והרגשה של שרפה בבטן העליונה. הצרבות היו על תקן יומי, כל היום וגם לילה במהלך שבוע ימים. לאחר מכן הפסקתי לאכול מטוגנים, עגבניות, לא שתיתי נס וקולה, אכלתי רק דברים ללא חומציות. והצברות נעלמו. מה שכן, לפני שלושה ימים אכלתי מטוגנים, והצרבות חזרו.

אודה לעצה לגבי התחלת טיפול. ומהי רמת הסיכון שהחיידק יכול לגרום בתקופה של חודש ימים?

תודה

הוספת תגובה

• לאה

ד''ר יעקב מאור
    03/05/2010

טיפול בחיידק ההליקובקטר פילורי אינו דחוף. תוכלי בינתיים להעזר בתרופות בולמות יצור חומצה כגון לוסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר - שאלה חשובה

לאה
    04/05/2010

האם אפשר לחכות עם טיפול בבעיית החיידק אם אני רוצה להכנס להריון? או שזה תקופה ארוכה למדיי?
    ואיך מונעים מקרה הדבקות של בעלי ממני?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאה

ד''ר יעקב מאור
    04/05/2010

נתן להמתין עם טיפול אפילו לאחר ההריון והלידה. אין דרך טובה למניעת הדבקה בהליקובקטר פילורי אם כי על-פי-רוב ההדבקה מתרחשת בילדות עד גיל 5.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס ושסתום עליון
    גלי
    03/05/2010

שלום, אני בת 40. לפני כחודש וחצי התחילו הבעיות. השתעלתי כשבועיים והרגשתי צריבה קלה בגרון. אחרי שבועיים היו לי מדי פעם אירועים (רובם בלילה) שארכו כמה שניות שבהם הרגשתי כעין היצרות בדרכי הנשימה שקדמה לכך צריבה שעלתה עד לפה.
    פניתי לרופאה, הפנתה אותה לאנדוסקופיה וצילום רנטגן שהיו תקינים. נתנה לי אומפרדקס 20 מ"ג פעם ביום.
    אחרי שבוע החלטתי לא לקחת כדור כדי לראות אם עבר לי. באותו לילה היה לי התקף ארוך יותר. זעקתי לבעלי תוך כדי (חששתי שאתעלף). לאחר מכן במשך כמה דקות שמעתי את השסתום העליון נסגר כל פעם שבלעתי רוק. גם בעלי שמע !!. אח"כ היתה לי נזלת דמית (וגם ליחה דמית).
    חזרתי לקחת את הכדור כמובן, הרופאה העלתה את המינון ל 20 פעמיים ביום, הפנתה אותי לבדיקת נשיפה ויעוץ עוד חודשיים לרופא גסטרו.
    נראה שהתופעות החמירו לאחר ההתקף החמור. מה שמפריע לי בעיקר זה שאני מרגישה את השסתום מיד אחרי שאני בולעת רוק.
    1. האם יתכן שנגרם לשסתום העליון (סחוס?) נזק מההתקף החמור יותר (או מכך שצעקתי בעיצומו)? האם לקיחת התרופות תרגיע את האזור והשסתום יתרפא או שעלי לבצע בדיקה מכוונת?
    2. כיצד להתכונן לשבוע שבו לא אקח תרופה, לפני בדיקת נשיפה? שיניתי את הרגלי האכילה והשינה לפי המלצות הרופאה אבל חוששת מארועים רציניים, במיוחד כי המינון גבוה עכשיו 20*2 ליום.
    3. כיצד אדע אם אפשר לרדת במינון? כרגע נוטלת שני כדורים. עם כדור אחד של 20 יש לי לעתים ליחה צמיגה בבוקר (שלעיתים נתקעת בגרון). זה אומר שחשוב שאקח שני כדורים ביום?
    4. האם נראה שנחוץ לבצע בדיקת גסטרוסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס ושסתום עליון

הוספת תגובה

• גלי

ד''ר יעקב מאור
    03/05/2010

אין דחיפות בבדיקת הנשיפה כך שתוכלי להמשיך בטיפול. הייתי ממליץ על ביצוע גסטרוסקופיה. מינון הלוסק יקבע על פי התגובה ביעוץ עם מומחה לגסטרואנטרולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה