מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקודי כבד - ערכים גבוהיםמיטל28/04/2010
שלום רב,
בן הזוג שלי בן 29 סובל מכאבי בטן ויציאות מרובות.
לאחרונה ביצע בדיקות דם.
להלן התשובות:
ALKP-Alkaline Phosphatase 130.5
ALT (GPT) 49
AST (GOT) 46
GGT 211
Amylase (B) 116
ESR 1 hour 23.00
C.R.P 60
שאלתי היא האם יש מקום לדאגה?
ברצוני לקבל חוות דעת על תשובות לבדיקות אלו.
כמו כן,
יש לציין כי הבחור נטל בעבר רואקוטן (לפני כשנתיים).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
ד''ר יעקב מאור28/04/2010הבדיקות מצביעות על דלקת - ככל הניראה במעיים שמלווה בהפרעה כבדית לא קשה. המצב דורש יעוץ מומחה לגסטרואנטרולוגיה העוסק גם המחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להודעה
מיטל29/04/2010הנני רואה כי אתה מקבל בראשון לציון.
האם אתה עובד עם קופ"ח מכבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל
ד''ר יעקב מאור29/04/2010לצערי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטורלימור28/04/2010
לפני כשמונה חודשים טופלתי בחיידק ובדקתי הוא נכחד התוצאה 0.39 מה הסיכוי שוהא חזר עכשיו??? וגם אם כן ואני לא אטפל כי אני בהריון ואטפל רק עוד שנה יש סיכון בזה??? הרמות שהתגלו אז בבדיקה היא9.38
כי יש לי כאבים מדי פעם ברום הבטן ובאיזור הקיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד''ר יעקב מאור28/04/2010שיעור ההשנות של הליקובקטר הוא 1 אחוז לשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול כבר 5 ימיםאנה28/04/2010
שלום!
יש לי כבר 5 ימים שלשול, רק אם אני לוקחת קל בטן אז כמה שעות אין לי ואז שוב אני הולכת לשירותים. לפני כמה ימים הוא היה בתדירות יותר גבוהה עכשיו פחות ופחות מימי. הייתי אצל רופאה והיא אמרה שכנראה קיבלתי הרעלה ממשהו. אבל הייתי בטוחה זה יעבור לי אחרי יומיים שלושה וזה כבר לא מפסיק 5 ימים!! חוץ מהשלשול אין לי שום תופעות אחרות גם לא כאבי בטן.
זה ממש משתק לי את החיים כי אני לא יכולה לסוע ללימודים שלי וגם כפי ידעתי זה מדבק. אני מנסה לא לאכול אוכל שומני וחלבי ונמאס לי כבר מאורז!
אני לא יודעת מה לעשות . מתי נראה לך שלשול כזה אמור להסתיים, כל פעם שאני חושבת זהו זה נגמר שוב אני מוצאת את עצמי מוציאה הכל בשירותים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה
ד''ר יעקב מאור28/04/2010ככל הניראה מדובר בשלשול חריף עחל רקע זיהומי שיכול להתמשך עד לשבוע ולעיתים מעט יותר. סבלנות ושתיה מרובה. באם יש חום מקובל לטפל באנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
אנה28/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנה
ד''ר יעקב מאור28/04/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בצואהרועי28/04/2010
שלום רב,
לפניי כשבועיים הופיע דם טרי בצואה ובניגוב, הדימום פסק למשך שבועיים והיום חזר שוב, דם טרי על הנייר ועם לחץ היציאה של הצואה גם על האסלה.
האם זה טבעי שדם מופיע, פוסק וחוזר שוב ?
אודה לחוות דעת רפואית, נשמע כמו טחורים?
המון תודה על ההיענות!
אגב, אני בחור בן 25, עוסק בספורט, אוכל בריא, אובחנתי כחולה IBS, רגישות ללקטוז וריפלוקס.
האם יש צורך בבדיקות נוספות? אם כן, אודה לכם על תשובה לבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
ד''ר יעקב מאור28/04/2010דמם טרי בניגוב מצביע לרוב על דימום ממקור פי-הטבעת (טחורים פנימיים או פיסורה) לכן ממליץ בשלב ראשון יעוץ של מומחה לאחיזטור שניקרא פרוקטולוג. הדמום יכול להיות לסרוגין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי כבדמלי27/04/2010
שלום
אני בת 21 עברתי לפני שבועיים וחצי ניתוח כיס מרה, בבדיקות דם שעשיתי לפני הניתוח תיפקודי הכבד היו גבוהים:
ALT -54
AST-42
מה שמפליא אותי שבבדיקות דם שביצעתי אתמול ראיתי שהם נשארו באותו מצב בדיוק
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר יעקב מאור27/04/2010ככל הניראה אין קשר לכיס-המרה או לדרכי המרה. יש צורך ביעוץ מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי כבד
מלי28/04/2010תודה על התשובה המהירה
זה יכל להיות משהו מסוכן? אני ממש פוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
ד''ר יעקב מאור28/04/2010מדובר בדלקת קלה בכבד שדורשת בירור. בנתונים אלה לא אוכל להתיחס ותר לגבי חומרת הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מלי28/04/2010אפשר לומר שנרגעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סי,טיפולי פוריות,פרוגסטרוןרינה27/04/2010
שלום רב,
אני בת 36, נשאית הפטיטיס סי מגיל צעיר, מצב הכבד בבדיקות דם, אולטראסאונד ופיברוטסט/סקן תקין, עומס נגיפי 1.2m, גינוטייפ 1A
מזה שנה מנסה להרות ללא אבחון של בעיית פוריות (הזרע תקין).
לאחרונה התחלתי טיפול הורמונלי בזריקות גונל-אף במינון נמוך, הומלץ לי על ידי הגינוקולוג טיפול תמיכה לאחר ההזרעה באמצעות נרות אנדומטרין (Endometrin) - תרופה המכילה נגזרות של ההורמון פרוגסטרון.
ברצוני לדעת אם יש בעיה להשתמש בתרופה זאת לאור ההיסטוריה הרפואית שלי, כלומר אם אין סכנה לכבד בלקיחת פרוגסטרון.
תודה מראש,
רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
ד''ר יעקב מאור27/04/2010אם הנזק שניגרם לכבד שלך על ידי הנגיף אינו קשה (שחמת) אינני מוצא מניעה מהטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ושלשולים אחרי אלכוהולרן27/04/2010
היי אני בן 24, בריא בד"כ
אני בחור רוסי וכדרכנו (חח) אוהב לשתות אלכוהול, אני לא אלכוהוליסט או משהו (למרות שזה מה שאלכוהוליסטים תמיד אומרים חחח) אבל בהחלט אוהב להתפרק בסוף שבוע ולשתות איזה 4-5 כוסות וודקה (מעורבב עם רדבול) אני גם תמיד משתדל לאכול טוב לפניי ובמהלך הערב גם שותה מים כך שאני לא קם ביום למחרת עם כאבי ראש.
לאחרונה יש לי בעיה שאחרי כל סוף שבוע שכזה יש לי כאבי בטן ושלשולים למשך יום-יומיים.
מה זה אומר? עשיתי בדיקות דם כליליות לא מזמן והכל היה בסדר גמור חוץ מכולסטרול שהיה גבוה בחצי מספר.
האם זה מרמז על בעיה כלשהיא? האם זה תקין?(למרות שמקודם לא היה לי את זה)
אולי זה קשור בכלל לדברים אחרים?
והאם בכלל מותר לי לשתות? (בכנות אני מפחד מהתשובה חחח)
תודה רבה,
רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן
ד''ר יעקב מאור27/04/2010באם המנעות משתיה לא תפתור את הבעיה עליך להתיעץ עם מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק הבנתי...
רן27/04/2010אין לי שלשולים וכאבי בטן ככה ביום יום
השאלה אם זה טבעי\תקין שזה קורה אחרי שתיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרן
ד''ר יעקב מאור27/04/2010ככל הניראה יש לך אי-סבילות לאלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה כהה מאוד.סקרנית.26/04/2010
ד''ר שלום רב.
מידי פעם בתקופה האחרונה היציאות שלי דיי כהות....ורכות..ואף לעיתים מלוות במאמץ...
אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני מרגישה עייפה מאוד בתקופה האחרונה...ואני דווקא משתדלת לאכול דברים שיש בהם הרבה ברזל...
אתמול להפתעתי ואני חושבת שזו הפעם השנייה שזה קורה...
היציאה שלי הייתה רכה...קטנה..אך צבעה היה כמעט כצבע שחור אם לא שחור לחלוטין..
אני מאוד מודאגת לגבי זה מה יכול לסמל צבעה של הצואה?
ואילו בדיקות מומלץ לבצע?...
האם זה משהו שמחייב התייחסות מיידית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיילת
ד''ר יעקב מאור26/04/2010צואה שחורה ורכה כמשחה עם ריח דוחה עלולה להצביע על דימום מדרכי העיכול העליונות (ושט, קיבה, תרסריון). במקרה כזה יש לפנות באופן מידי למיון. צואה שחורה תתכן במקרים של מתן ברזל, תכשירי ביסמוט-כגון קל-בטן. אז הצואה מוצקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב קיבה והריוןלימור26/04/2010
ד"ר שלום
אני בשובע 5 להריון ויש לי תחושות של אי נוחות בקיבה לפני כשנה הומלץ לבצע גסטרוסקופיה בגלל פריטין נמוך אך התנגדתי והמשכתי להיות במעקב גסטרו לא היו כאבים והגסטרו אמר שלא חייבים ההמוגלובין 12 והברזל תקין
עכשיו בגלל התחושות הלא נעימות באיזור הקיבה עוד לפני ההריון אם וזה כיב קיבה האם זה יכול לגרום לבעיה כל שהיא במהלך ההריון האם זה מסוכן??? אין צרבות...
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד''ר יעקב מאור26/04/2010בעיות שונות במערכת העיכול עלולים להחמיר בעת הריון למשל החזר חומצה מהקיבה לושט המתבטא בצרבת.
אני ממליץ לנסות טיפול בבולמי חומצה כגון לנטון שקיים לגביו מידע על בטיחות בהריון ואם לא עוזר לבצע גסטרוסקופיה (שאינה אסורה בהריון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר יעקוב מאור הנכבד.סקרנית.26/04/2010
היי,אני חיילת בת 20 יצא לי לכתוב בפורום הזה מספר פעמים....
במאמצים רבים....
הצלחתי לקבוע תור לרופא גאסטרו בביה''ח שיבא בתל השומר....
ביום שלישי 11/5
התחננתי שזה יהיה רופא ספציפי אך הם אמרו לי שזה לא אפשרי..
רציתי לדעת האם אתה מקבל חיילים?והאם יש דרך כולשהי לוודא שאוכל להפגש בבפגישת ייעוץ גאסטרו איתך?...
כי כבר סיפרתי על חלק מהרקע שלי כאן....
וזו הסיבה שאני מעוניינת להגיע...אני מגיעה דיי מרחוק...
אבל פשוט נמאס לי בפעם האחרונה שהייתי אצל רופא גאסטרו...עשיתי גאסטרוסקפיה וטרם הגיעו ביופסיות...
ניסיתי כל כך הרבה לדבר ולהסביר לו ע הכאבים צד שמאל,בעיות ביציאות ועוד...והתחננתי שייתן לי כדור או משהו זמני שיעזור...
הוא לא הקשיב לי בכלל ולו נתן לי להשחיל אפילו מילה ואמר לי להגיע יותר מאורח שיהיו תשובות..
ואפילו לא רשם לא כלום המליץ לי לקחת פפברין אם אני ממש מתעקשת..ולא נתן לי מרשם...
אז בדרך אחרת קיבלתי שלושה כדורים לבינתיים ניסיתי אחד והאמתשהוא עזר מעט אומנם ..אבל זה משהו...
בכל אופן המרה שלי פה היא לא להתלונן על מה שנעשה...
פשוט ציפיתי שאני אלך לרופא ואספר לו את כל הבעיות שלי והכנתי אפילו דף עם נקודות...
והייתי בהלם שהוא לא הקשיב לי בכלל...
ולכן אני מוכנה להגיע..אני כבר מיואשת..אני כל כך רוצה שייגלו ממה הכל נובע אני יודעת שזה לוקח זזמן אני כבר התייבשתי למעלה משנ..
אבל כשלא מקשיבים זה לוקח הרבה יותר זמן:(
יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיילת
ד''ר יעקב מאור26/04/2010לצערי לא אוכל ליעץ לך באופן אישי שכן אני בודק רק חולים עם בעיות בכבד במסגרת המרפאה בתל-השומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי.
סקרנית.26/04/2010הבנתי,תודה בכל מקרה על המענה המהיר...
ומתן העצות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה.
סקרנית.26/04/2010האם לא במסגרת בית החולים והצבא...אתה כן מקבל אנשים עם בעיות במערכת העיכול?פרטי.
האם זה במרכז?
ושאלה אחרונה...אני לא יודעת אם תהיה לך התשובה אך האם בצבא מתייחסים לייעוצים כאלה?
כי הייתי אצל רופא אזרחי פעם אחת במסגר הצבא...ולא עשו דבר בקשר לזה..
אני פשוט מחפשת רופא שיקשיב
כמו כאן בפורום..אתם באמת מלאכים..
חבל שהכל כל כך רחוק..
הייעוצים שלכם באמת גורמים להרחבת אופקים והבנה נוספת...
ויבין ...ואני יודעת שבאזרחות זה הרבה יותר קל..
כי במערכת שאני כפופה אליה כולם חושבים שובדים עליהם ואני לא מבינה למה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיילת
ד''ר יעקב מאור26/04/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה לאחר אכילת עוף/חזה עוףדנה25/04/2010
שלום,
מזה זמן רב שאני מרגישה בחילה לאחר שאני אוכלת עוף בחדר האוכל של העבודה. בהתחלה הרגשתי את זה כאשר אכלתי חזה עוף, לפעמים אני מרגישה כאשר לוקחים נתח עוף שלם. אם אני לא לוקחת עוף אין את התופעה הזאת... רצוי לציין שאין לי את התופעה הזאת כשאני אוכלת עוף בבית. אני משערת שזה מהעוף כי בכל פעם שהרגשתי בחילה לאחר ארוחה זה היה כשהחלטתי להסתכן ולקחת עוף.. (אפילו בסלט עם עוף בעבודה)
הייתי רוצה להבין מה החומר שאליו אני רגישה, מאחר ואני מניחה שזה לא העוף עצמו, שכן אין לי את הבעיה הזאת כשאני אוכלת עוף בדרך כלל, ואפילו לא במסעדות.
תודה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה
ד''ר יעקב מאור25/04/2010יתכן שאחד התבלינים גורמים לתחושה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Cאריאלה25/04/2010
שלום רב,
בת 61 .
ב- 4/2003 בדיקות דם שגרתיות: GOT=52 , GPT=54, GGT=53.
התגלה הפטיטיס C מסוג 1B.
ב-12/2003 אולטראסאונד של הכבד: תקין
ב- 4/2004 ביופסיה של הכבד:
Chronic hepatitis C mild to moderaely active wicth portal fibrosis.
סיכום: הפרעה קלה בתיפקודי כבד.
ב- 4/2204 GOT=62 , GPT=65, GGT=42.
ב- 5/2004 התחלתי טיפול ב- Pegasys במינון משתנה בין µg 90-180 (סה"כ 61 זריקות) + Copegus במינון משתנה בין mg800-1000 ליום. הטיפול נמשך עד 11/2005 עם 4 ההפסקות עקב ירידה משמעותית במערכת חיסון NEUT.abs המשתנה בין 0.9-1.5 בתקופת הטיפול.
ב-2/2010 NEUT.abs=2.3.
ב- 6/2004 PCR כמותי= 1,446,000
ב- 12/2004 PCR כמותי=61,800
ב- 6/2005 PCR כמותי=1,730
לצערי הרב הטיפול נכשל!
ב- 9/2006 GOT=39 , GPT=45, GGT=25.
ב- 11/2009 GOT=60 , GPT=80
ב- 2/2010 GOT=75 , GPT=101
ב- 4/2010 GOT=94 , GPT=135
בשנת 2009 אולטראסאונד של הכבד: תקין.
ברקע:
א. CHOLESTEROL=240 אשר מטופל ע"י Simvastatin 10 משנת 5/2007
ב- 3/2010 הטיפול הופסק למשך חודש אך ערכי תפקודי כבד בכל זאת עלו!
ב.תת פעילות של בלוטת התריס אשר מטופלת ע"י Eletroxin100 (סה"כ 500 mg לשבוע) משנת 2005.
המחלה החלה בעקבות הטיפול בהפטיטיס.
ג.יתר לחץ דם אשר מטופל ע"י Norvask 10 משנת 3/2006.
ד.אוסטופורוזיס אשר מטופל ע"י Actonel משנת 2002 .
שאלות:
1.האם קיים טיפול/תרופות חדשות נגד הפטיטיס C?
2.האם קיים טיפול/תרופות בפיתוח ומתי הם אמורים לצאת לשוק?
3.האם כדאי ומומלץ לחזור על הטיפול שעברתי בעבר בתוספת ויטמין D (קראתי שקיים שיפור בהצלחת הטיפול ע"י הוספת הויטמין)?
4.האם כדאי להחליף תרופות אשר מטפלות בכולסטרול, יתר לחץ דם, אוסטופורוזיס ובלוטת התריס בתרפות אחרות הפוגעות פחות בכבד?
5.מה המלצתך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריאלה
ד''ר יעקב מאור25/04/2010לא ציינת את דרך ההדבקה שמאפשר הערכת זמן הזיהום ביחס להתקדמות המחלה, אולם ניראה כי מצב הכבד שלך אינו חמור. ניתן להעריך את מצבך על-ידי בדיקת ביופסיה חוזרת או עדיף כיום להסתמך על בדיקות בלתי-חודרניות כגון פיברוטסט (בדיקת דם) או פיברוסקאן (אולטראסאונד מיוחד).
קיימות תרופות חדשות רבות בפיתוח כנגד הפטיטיס C. אולם, יש לזכור שהטיפולים החדשים בשלב הניראה לעין יהיו משולבים בטיפול המקובל באינטרפרון וריבוירין.
לגבי הטיפול בשילוב עם ויטמין D הטיפול ניראה מבטיח בחולים שלא טופלו בעבר, אך לא הוכחה יעילותו באלה שניכשלו בטיפול קודם (ולכן אני ממליץ להמנע מטיפול חוזר כזה שלא במסגרת מחקרית - כוון שאת עלולה למצוא את עצמך בטיפול חוזר בעל יעילות נמוכה מאוד וחשיפה לתופעות הלוואי).
רוב התרופות שהזכרת בטוחות לכבד ואין צורך להחליפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס בי, תרופות ועודקרן25/04/2010
יש לי שאלה מעט ארוכה, שעל חלקה ענו לי בפורום זה.
אבי בן 57, נשא הפטיטיס בי, במעקב. לפני מספר חודשים החלה עליה בתפקודי כבד - מערך של 20 לעליה הדרגתית ל- 103 הועלה חשד כי זה בעקבות נטילה של אומגה 3 ואחרי שבועיים ללא נטילה הערך ירד ל- 76.
1. עברו כמעט 5 שבועות ללא נטילה,אך מספר ימים אבי נטל כף של שמן זית להקלה על כאבי בטן. האם זה יכול לגרום להפרעה בתפקודי כבד או שמא ניתן כבר לבצע בדיקה חוזרת?
2. ה-HBV QUANTATIVE PCR תמיד שלילי בבדיקות חוזרות מזה יותר משנה. הרופא טען שיכול להיות שבכל זאת יש התעוררות של הוירוס ובבדיקה לא תמיד רואים כי יש פלוקטואציות. האם יש באמת סיכוי שיש התעוררות של המחלה ? ואם כן - מה הן ההשלכות? האם יכול להיות שנגרם נזק בלתי הפיך?
3. והדבר המלחיץ ביותר - AFP בשתי בדיקות בהפרש של שנה הוא סביב 3.5 ( טווח 0-7), ללא ירידה בשמקל . האם זה אומר בוודאות כי אין סכנה לסרטן? האם יתכן ויש התחלה ?
4. US תקין.
שוב סליחה על השאלה הארוכה. אני מאוד לחוצה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס בי, תרופות ועוד- המשך
קרן25/04/2010מדובר על עליה ב- ALT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן
ד''ר יעקב מאור25/04/2010אינני סבור שכף שמן זית תגרום להפרעה באנזימי הכבד. באם תהיה הפרעה כזו יש לבצע בירור מקיף כולל אפשרות של הדבקה משנית בוירוס דלתא על גבי הפטיטיס B.
כאשר בדיקות חוזרות של HBV DNA שלילית (כל 3 חודשים) למשך שנה ניתן לאבחן נשאות בבטחון גבוה.
נשאים נימצאים בסיכון לא גבוה לסרטן הכבד. למרות זאת רצוי לבצע US ובדיקת אלפא-פטופרטאין פעמיים בשנה.
סרטן כבד מוקדם אינו גורם לירידה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
קרן25/04/2010תודה על התשובה המקיפה. אתם עושים עבודת קודש.
האם אני יכולה מתשובתך שבדיקות סדירות תקינות של US ו- AFP יכולות להבטיח בסבירות גבוהה כי אין שחמת או סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן
ד''ר יעקב מאור26/04/2010אכן US תקין ופרמטרים מעבדתיים אחרים אם תקינים (כגון מספר טסיות הדם) שוללים שחמת הכבד בסבירות גבוהה, אם כי לא באופן מוחלט. בדיקת הבחירה לשחמת הינה כמובן ביופסיה של הכבד שאינה מוצדקת במקרה של נשאות בלבד. סרטן הכבד גם הוא נישלל באופן לא מוחלט ב- US ו- AFP תקינים. לעתים כשקיים חשד יש צורך לבצע CT (שוב לא בנשאים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר טיפול בהפטיטיס cיעל24/04/2010
בעלי בן 56, חולה בהפטיטיס c, קבל עד כה 24 זריקות של פגסיס180 מק"ג, ו3 כדורי קופגוס, ביום במשך חצי שנה. אחרי הטיפול ה16 , קבל תשובה שלילית של הוירוס בבדיקות הדם,(pcr-שלילי). הוא עדיין ממשיך לקבל טיפול, ויש לו עוד 24 זריקות (וכדורים כמובן).
ידוע לי שאחרי טיפול כזה, יש להמתין לפני הריון. אני בת 40, ורוצה להיכנס להריון כמה שיותר מהר, כמה זמן בדיוק עליי להמתין מסיום הטיפול בהפטיטיס,? או שמא אם יש תגובה שלילית לוירוס, אפשר להיכנס להריון בתום הטיפול.? מה הזמן המינימלי להמתנה, אחרי טיפול, מדוע חשוב להמתין?
תודה רבה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר טיפול לHCV
ד''ר סטיבן מלניק25/04/2010מומלץ להמתין חצי שנה לאחר תום הטיפול מאחר שיש השפעה לילית של קופגוס על העובר- כלומר עוג 48 שבועות סה"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות גסטרו הפטיות קטנות עד 5מ"מחנה24/04/2010
בבדיקת CT שעשיתי בגלל שבועיים של כאבי בטן חריפים +שילשולים (כבר חודש שאין לי יותר כאבי בטן)
הכל יצא תקין מלבד
בלוטות גסטרו הפטיות קטנות עד 5מ"מ
בנוסף מודגמות מספר קשריות לימפה בשורש המזנטריום בבטן האמצעית עד קוטר 0.9 ס"מ,
בזמן שכאב עשיתי בדיקת דם הכל יצא תקין מלבד:
IGM שיצא313
התור לגסטרו בעוד שבועיים, ואני חרדה מאוד, מה פרוש התוצאות האלו?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל הבלוטה
חנה24/04/2010מאיזנ גודל בלוטה נחשבת מוגדלת?
אף בלוטה אצלי לא גדולה מ1 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנה
ד''ר יעקב מאור25/04/2010קשריות לימפה בגודל עד 1 ס"מ לרוב אינן חשודות. יתכן שסבלת או סובלת מדלקת במערכת העיכוול הגורמת גם לנהגדלת קשריות הלימפה, זה יבורר על-ידי המומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)