מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחילה וחולשה לאחר אכילהאלונה23/04/2010
מה הסיבות לבחילה וסחרחורת לאחר אכילה ממוצעת בעיקר אם מלווה חשיפה לשמש (חום)אח"כ(למשל מנה פלאפל לא הפיתה רק הכדורים רק עם סלט )? באכילה מועטה לא קורה אבל אז יש גזים במערכת העיכול.
מקבלת SLOWK (ערך גבולי של אשלגן)ויטמין D ואומגה 3
הבחילה נשארת לשעות רבות ומלווה בחולשה וסחרחורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות
ד''ר סטיבן מלניק25/04/2010לא יכול לתת הסבר לכך דרך הפורום. יש צורך לבדיקה של רופא גסטרו כי יש מספר אפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה ומשקל נמוךליבי23/04/2010
שלום,
מזה ארבעה חודשים אני סובלת מעצירויות מתמשכות, לאחר שכל חיי היציאות היו סדירות לחלוטין.
לכך נתלוותה גם צרבת נוראית, חוסר תיאבון וירידה במשקל. רופא המשפחה הפנה אותי לרופא מומחה ששלח אותי לבדיקת קולונוסקופיה, על מנת לשלול אפשרות של סרטן וכדומה.
אני בת 28, גובה 160 ס"מ וכרגע משקלי 47 (היה 49-50 לפני שכל הסיפור התחיל).
שאלתי היא - האם ישנה דרך אחרת לבדוק את הנ"ל, שלא ע"י קולונוסקופיה ?
אני חוששת מאוד שגופי לא ישרוד את המשלשלים החזקים והצום של מעל 24 שעות - בייחוד לאחר הירידה במשקל, אני ממש מפחדת להתעלף או לאבד הכרה.
אשמח לדעות, עצות או הצעות.
תודה רבה מראש, ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק23/04/2010אין ספק שיש צורך לבצע קולונוסקופיה. כל בדיקה אחרת גם דורשת הכנה של המעי ולא כדי לקבל הקרינה של CT לקולונוסקופיה וירטואלית בגילך.
אפשר לשתות נוזלים במהלך ההכנה לקולונוסקופיה וגם נוזלים עם סוכר וכול'.
אין סיבה מאוחדת לחשוש מהבדיקה וההכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מלוח בפהעופרי22/04/2010
בת 48. בחודש האחרון יש לי טעם מלוח בפה כמעט לאורך כל היום. המליחות לא חולפת ולכן אשמח לדעת ממה זה נובע. אילו בעיות יש לשלול? איזה בדיקות עלי לבצע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם רע
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2010זו בעיה חאבחן בהרבה מקרים.
לפעמים קשור לתרופות, לפעמים קשור לחומצה שעולה לפה.
מציע להפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםיעל22/04/2010
שלום רב,
אשמח לתשובה ראשונית באשר לבדיקות דם
ALT35
AST36
GGT14
ALK120
LDH481
לפני חודש בדיקות אלה היו תקינות פרט לערך ALT שגם היה 120
אני לוקחת אלקטרוקסין מזה כעשר שנים.
האם מדובר בהפטיטיס?
בברכה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2010נראה שהיתה דלקת שנסוגה. מהניתונים לא ניתן לדבר על הגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת נגיפיתענת21/04/2010
שלום רב, אלו בדיקות מבצעים כדי לדעת את סוג הצהבת?
מה הפרוגנוזה היום לצהבת מסוג B אצל אדם בוגר לאחר שהתפרצה התקפה?
האם ניתן להפנות אותי לחומר קריאה מפורט בנושא? רצוי באנגלית??
בברכה
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2010צריך להזמין בדיקות של HBV וגם HAV- הרופא המטפל יודע.
אני יכול לצרף חומר אם תתני לי כתובת דואר אלקטרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרון21/04/2010
מה אומרת בדיקת הדם הנ"ל
GGT-BL = 88
כאשר הנורמה 5- 60
--------------------------------------------------
AST = 36
כאשר הנורמה 5-40
ALT = 128
כאשר הנורמה 30-65
ALK =70
כאשר הנורמה 30- 115
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי הכבד
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2010נין רק לומר שיש הפרעה קלה . יש צורך לבדיקות נוספות לבירור דרף רופא כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תשובת ביופסיהליאת21/04/2010
שלום רב,
בצעתי בדיקת קולונוסקופיה לאחר שגיליתי דם בצואה, בהיסטוריה הרפואית שלי היה חשד לקרוהן אך לא אובחן סופית. להלן תוצאות הביופסיה מקולון:
"4 פירורי רקמה בגודל כולל 2.5*0, 0.1*0 ס"מ. קטעי רירית המעי הגס עם זקיקים לימפיים, אין דלקת פעילה".
שאלתי היא מהם "זקיקים לימפיים" ומה משמעות התשובה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר יעקב מאור23/04/2010כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובת ביופסיהליאת20/04/2010
שלום רב,
בצעתי בדיקת קולונוסקופיה לאחר שגיליתי דם בצואה, בהיסטוריה הרפואית שלי היה חשד לקרוהן אך לא אובחן סופית. להלן תוצאות הביופסיה מקולון:
"4 פירורי רקמה בגודל כולל 2.5*0, 0.1*0 ס"מ. קטעי רירית המעי הגס עם זקיקים לימפיים, אין דלקת פעילה".
שאלתי היא מהם "זקיקים לימפיים" ומה משמעות התשובה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2010אין חשיבות לתיאור הפטולוגי הזה. אין דלקת ואין מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לשמוע כיווני מחשבה לגבי בדיקותמלי20/04/2010
לרופא שלום רב!
אבקש לשמוע את דעתך על תוצאות הבדיקות שלי ומשמעותן. בשל החגים זמן רב אורך עד התור לרופא והייתי מעוניינת לשמוע את דעתך על סמך האינפורמציה שנמצאת בידי..
אני בת 30 נקבה, ילידת הארץ, סובלת מדיכאון חרדה והשמנת יתר
מקבלת 60 מ"ג פרוזק וכדור דיאנה ביום. במשפחה רקע של סכרת ועודף לחץ דם.
בבדיקת דם שגרתית נמצא ממצא חריג של פריטין ברמה של 1510. יתר התוצאות תקינות ולא היה מלווה בסימפטומים כלשהם. על כן נשלחתי להמשך בירור בבדיקות הדם הבאות נמצא :
ANA 1:160
IGG 1480
ויראלי שלילי
ALKP 138
ALT AST תקינים
תפקוד כבד תקין
TSH 0.77
CRP 2.49
ברזל 74
כלוסטרול 247
TG 143
HB 11.7
טסיות 430
בצילום חזה הכל היה תקין אולם באולטראסאונד בטן עליונה נמצא כבד מוגדל בגודל 15.7.
בבדיקות דם הבאות שנערכו נבדק שוב הפריטין ונמצא עדיין גבוה אך פחות מבפעם הקודמת 235.9
כמו כן, נמצא:
Q FEVER –IgG חיובי
Q FEVER –IgM שלילי
ADENO VIRUS-IgG חיובי
ADENO VIRUS-IgM שלילי
מלבד הממצאים המצוינים, יתר הבדיקות חזרו תקינות (עדיין ממתינות למספר תוצאות שלא חזרו כגון מחלת גושה).
שאלותי הן: 1. מה ניתן לשער מן הממצאים
2. האם הממצאים של הקיו פיוור ושל האדנו וירוס החיובי ב- IGG מעיד על כך שחליתי במחלות אלו לאחרונה, חולה בהן כעת. מעולם לא ידעתי שחליתי בהן ולא טיפלתי. האם משמעות הדבר שעלי לטפל כעת. האם IGG חיובי יכול לומר שהחיידק היה לפני תקופה ארוכה מאד של שנים או שזה חייב לציין משהו מהזמן האחרון.
3. מה המשמעות של הירידה בפריטין כאשר עדיין התוצאה הינה גבוהה מהנורמה
4. אודה על כיווני מחשבה
תודה רבה!
מלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2010יש מחלה של אגירת ברזל- המוכרומאטוזיס - אבל זה נדיר מאוד ביהודים. פריטין גבוה גם יכול להיות לתגובה דלקתית.
הניתונים של הזיהום בQ fever מצביעים על זיהום ישן אך לא ניתן מזה לקבוע מתי.
יש צורך לאיבחון נכון ומציע מערב גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה!
מלי21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלי
ד''ר יעקב מאור23/04/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא20/04/2010
היום הרגשתי קצת אי נעימות באזור פי הטבעת כאשר ישבתי באוטו הרבה זמן .
בנוסף עקב לחצים נפשיים כמעט לא אכלתי כבר 4 ימים . לא היו לי יציאות מאתמול.
אין לי כאב בטן.
אני בת 27 בריאה בדרך כלל, עקב לחץ נפשי נטלתי במשך כמה ימים כדורי הרגעה.
האם מצבי הוא סיבה לדאגה? ועוד שאלה: האם כדורים שונים יכולים להשפיע על שינוי במתן צואה (שלשולים או עצירויות)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב נפשי
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2010גם מצב נפשי לבד יכול להשפיע על יציאות וכאבי בטן. אם את לא אוכלת מספר ימים אז סביר להניח שתופיע ירידה ביציאות. לא נראה לי שכמה ימים של כדורי הירגעה עושים נזקים למערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקיםמיטל20/04/2010
שלום,
כבר מזה חודשיים אני סובלת מכאבי בטן חזקים בבטן עליונה לאחר כל פעם שאני מוציאה צואה.
הכאבים מונעים ממני לאכול ואני חייבת לשכב במיטה כמה שעות ארוכות כדי שהכאבים יעברו קצת.
ממה הדבר יכול לנבוע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2010יתכן רפלוקס עקב מאמץ של יציאה ובעיה במעי גס.
יש צורך לבדיקה של רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד דבר
מיטל21/04/2010תודה על המענה המהיר.
בנוסף שכחתי לציין שהבטן העליונה שלי נפוחה 24 שעות.
על מה זה יכול לרמז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות
ד''ר סטיבן מלניק23/04/2010הכי סביר שמדובר על מעי רגיז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה!
מיטל24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל
ד''ר יעקב מאור24/04/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת העיכולצריך עזרה19/04/2010
שלום אני חייל שסובל מ-2 בעיות עיקריות במערכת העיכול והן:
א. עליית מזון/רפלוקס (GERD)-כבר עשיתי גסטרוסקופיה יצא תקין ולקחתי כדורים ולא כל כך עזר.
ב. יציאות (ארוכות )מרובות שכוללות הרבה פעמים שלשול.
כבר נפגשתי עם גסטרולוג צבאי מספר פעמים והוא לא ממש עזר....
יש לי מספר שאלות בנושא והן:
1.בעיות אלה לא מופיעות בפרופיל הרפואי שלי. לא אמרתי עליהן בצו ראשון וזה בכלל לא מוזכר אפילו בפרופיל שלי. האם לדעתך בעיות אלו הופכות את הפרופיל לפרופיל נמוך? כלומר, האם הן יכולות להוריד את הפרופיל ביחסית הרבה?
2.איך אתה ממליץ לי לטפל בבעיות אלו?
3.הכדורים שהוא הביא לי אומפרה ומוטיליום לא כל כך עוזרים. מה כן יכול לעזור?
4. יש לי את זה כבר כ-4 שנים וזה מחמיר עם השנים. האם לדעתך זה ימשיך להחמיר או ישאר כך או שאולי אפילו ישתפר עם הזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעיכול
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2010יתכן מעי רגיז אך זו בדיקה של שלילה. בעד אבחנה זו יש סבל של 4 שנים ללא התקדמות של מחלה. זה יכול להשפיע על הפרופיל אם יש רקורד של קבלת גמלים בגין זה.
האם קשור למקריח מתח?
בדרך כלל עם הזמן משפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות על התגובה
צריך עזרה21/04/20101. למה התכוונת כשכתבת "יתכן מעי רגיז אך זו בדיקה של שלילה...."?
2. לא נראה לי שאוכל לקבל גימלים על בעיות אלה שנמצאות אצלי בשגרה. בכל מקרה, לא מובן לי למה זה משפיע על הפרופיל רק אם יש רקורד של גימלים? למה זה לא יכול להשפיע על הפרופיל ללא רקורד של גימלים?
לא מובן לי למה לאחר הבדיקה הגופנית בצו ראשון וקביעת הפרופיל, הצבא לא מוכן לעדכן את הפרופיל. אין הגיון בכך...
3. התכוונת לומר שזה נובע ממתח?
4. מה אתה מציע שאעשה כדי לטפל בבעיות אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז
ד''ר סטיבן מלניק22/04/2010שליליה- התכוונתי שצריך לעשות מינימום של בדיקות לשלל דלקת במעי, גידול ומחלות אחרות.
שה לי להסביר כל השיקולים של הצבא לגבי פרופיל רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כנגד דלקת כבד מסוג Aיניב19/04/2010
שלום,
קראתי מאמר של ד"ר ג'ון לוק ברמי בו הוא מציין שחשוב לבצע את החיסון הנ"ל החל מגיל 20 בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים.
השאלה שלי היא מדוע? לא הבנתי למה הוא התכוון. אם אני אדם שמקיים יחסי מין מוגנים בלבד ואף לא עם מספר רב של אנשים, מדוע ישנה עבורי חשיבות יתרה לבצע חיסון זה?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HAV
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2010קודם כל HAV יכול להיות מחלה קשה מאוד (עד מוות ) בגיל 20 ומעלה. מקבלים את זה עקב מגע עם צואה וגברים שמקיימים יחסים עם גברים קבוצת סיכון.
אבל גם אם נוסעים לארצות של העולם השלישי יש זיהום במיים למשל.
לפני חיסון מציע לבדוק נוגדנים כי יש סבירות גבוה שיש כבד נוגדנים מזיהום קודם- אצל ילדים מחלה קלה שמקבלים בגן וללא צהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס Cרותם19/04/2010
שלום ד"ר/פרופ'!
בבדיקות דם שביצעתי כל תפקודי הכבד יצאו תקינים למעט ALT שיצא 46 בבדיקה חוזרת לאחר שבועיים עלה ל49.
עשיתי בדיקות לצהבת ויצא שיש לי נוגדנים לצהבת B (כנראה מהחיסון שעשיתי) ויש רמת נוגדן נמוכה לצהבת C הרופאה שלחה אותי לPCR ורציתי ללשאול מה הסיכוי שבאמת יש לי צהבת C? ובמידה ויש מה הסיכוי לריפוי מלא? והאם אני אוכל להתחתן ולהביא ילדים בריאים?
האם כדאי לי להתחיל לקחת ויטמין D לפני בדיקת הPCR?
לציין, סובלת מאנמיה של חוסר ברזל ומטופלת בכדרוי ברזל.
אני בע"ה מתחילה ללמוד רפואה באוקטובר, האם אני כשירה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2010יתכן מאוד שיש HCV כהסבר לעליה בALT בנוכחות נוגדנים. הPCR יקבע.
יש סיכוי טוב לריפוי לאחר טיפול- אך תלוי על הרבה כורמים- גנוטייפ, משקל שלך, עומס נגיפי וכולי.
הנגיף בדרך כלל לא עובר דרך יחסי מין ולידה.
לא צריך להפריע לעבודתך כרופא.
מציע אבל לעשות טיפול- בדרך כלל תופעות לואי יותר קל שצעירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על פפברין ומחלת לב.סקרנית.18/04/2010
שלום אני חיילת בת 20.
ביצעתי בדיקת גאסטרוסקפי בה נלקחו דגימות מהמעי הדק ומהקיבה אך טרם קיבלתי תשובה.
אני סובלת מכאבי בטן,בחילות,בעיות ביציאות לעיתים אינני נכנסת כלל לשירותים0בעיקר כשאי בבסיס וזה לא נתון לשליטתי ככה יוצא)ולעיתים אני נכנסת מספר פעמים ביום לשירותים....
אני לא יודעת אם זה מהאוכל ש הבסיס או מדברים אחרים...
גילו שיש יל דלת במעיים ובקיבה...
אני מסיימת עם כדורי לנטון עוד מעט...אך אינני מרגישה שיפור משמעותי הכאבים בעיקר בצד שמאל באור המעי...
הומלץ לי בביקור רופא על פפברין (לאחר התעקשות לקבל משהו נגד כאבי הבטן כי נמאס לי לסבול)
רציתי לדעת אם יש קשר בין פפרין למחלות לב?אני סובלת מאי ספיקה של המסתם המיטרלי בדרגה
בינונית כ שעליי להמנע ממאץ פיזי קשה ולפני טיפולים מסויימים עליי לקחת אנטיביוטקה...
האם ניתן לקחת פפברין כשיש מחלת לב וזה לא משפיע?
מה הפעולה שהכדור עושה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפברין
ד''ר סטיבן מלניק19/04/2010אין בעיה לקחת פפברין- הוא נגד התכבצות המעי.
לגבי המסתם ההמלצות של טיפול אנטביוטי השתנו לאחרונה ואין צורך למשל לפני טיפול שניים.
לדעתי יש סבירות שיש מעי רגיז אצלך. אני חושש שאת נמנעת מללכת לשרותים בבסיס עקב רמת הנקיון וזה משמבש לך הכל.
עליך לדון על זה עם רופא היחידה ורופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד''ר תבורך!משהו נוסף.
סקרנית.19/04/2010תודה רבה על המענה,תבורך.
יכול להיות שזה עקב רמת הניקיון בנוסף לכך שאני נרתעת מהמקום שהוא לא הביבה הטבעית שלי..
ניסיתי מספר פעמים להתגבר על זה אך ללא הצלחה....כאילו אין לי שליטה פיזית על זה...
הבנתי שאבחנה של מעי רגיז מתבעת על ידי לילת מחלות אחרות...
אילו בדיקות מלבד גאסטרוסקפיה יש לעשות אבחון הבעיה?והאם ניתן לדת ממה היא נגרמת?
הבנתי גם שיש פפברין בכמה ואריאציות:טבליות,נרות,זריקות....
פעם אחת נתנו לי נרות היססתי להשתמש בהפ מהרתיעה של אופן השימוש בהם..
אך בקושי רב בסוף השתמשתי הרגשתי הקלה למספר דקות וזהו
סליחה על צורת ההתבטאות אך אני לא יודעת זה היה מין רפלקס של וסר נעימות שגרם לנר לצא לבד..לאחר מספר דקות..מרתיעה אותי המחשב על כך..
שאלה אחרונה איך יודעים שדלקות במעיים ובקיבה נעלמו?או שזה תלוי רק בהרגשה....
כי אני עדיין מרגישה רע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון שגיאת כתיב
סקרנית.19/04/2010ז מתבצעת על ידי שלילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיילת
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2010יתכן ויש צורך לקולונוסקופיה גם. אני בספק עם הדלקת בקיבה מסבירה התלונות שלך.
קשה להתקגם דרך הפורום אז ממליץ שוב להפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפי תודות
סקרנית.20/04/2010אלפי תודות על המענה והתמיכה.
וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניות צהליות
סקרנית.20/04/2010האם אסמכתות תקציביו ת של צה''ל מתאימות לבי''ח קפלן ושיבא
והאם ניתן לקבוע תור עם רופא מומחה ספציפי במסגרת הצהל''ית?
הייתי אל רופא גאסטרו בבי''ח העמק הוא אפילו לא נתן לי לספר על הבעייה שלי..
הכנתי דף מסדר..
שם כל פעם מקבל אותך רופא אחר שפנוי...
הוא רק אמר שאין תשובות של הביופסיות ועל הפפברין המליץ בעה''פ ואפילו לא רשם את זה..
כל כך חיכיתי לתור הזה והיה לי כל כך הרבה מה לספר על הכאבים והכל..
והוא לא הקשיב..
אומנם זה המקום שהכי קרוב ונוח ל להגיע אליו אבל אם מקבלים חיילים גם במקומות האלה אני אבקש הפנייה לייעוץ נוסף..
בתקווה שייקבלו אותו..
למרות שזה ממש רחוק לי...
שוב תודה מקרב לב על ההתייחסות והמענה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה של צה"ל
ד''ר סטיבן מלניק20/04/2010גם קפלן וגם שיבא מקבלים הפניות הצה"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)