מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבוריאהמיטל פ06/08/2009
שלום רב,
התפתחה לי סבוריאה בפנים ורציתי לדעת איזה טיפול יכול לקבל כדי להפחית את המצב.
משתמשת במוצרים של סבוקלם אבל זה עדיין לא עוזר....
אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
דוד פרלה07/08/2009שלום מיטל,
סבוריאה הינה תופעה שכיחה המתאפיינת בעור יבש עם קשקשת קלה המופיעים בד''כ בעור הקרקפת וצידי האף והמצח , בחורף בד''כ ישנה החמרה במחלה בגלל היובש , כאשר יש מרכיב דלקתי [ אדמומיות] התופעה נקראת סבוריאה דרמטיטיס,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אדומה בעור, לא מגרדת, חודשאאוץ בת04/08/2009
אני בת 23, והופיעה בגופי פריחה אדומה - כתומה, בהתחלה מעט אך היא החלה להתפשט, היא באזור הרגליים, הישבן, והבטן התחתונה, היא אינה מגרדת אך מאוד לא אסטתית ומשאירה כתמים כתומים - צוהים.
פניתי לרופא עור לפני 3 שבועות והוא אמר שזה לא רגישות כלשהי ולא ידוע לו ממה הפריחה אך נתן לי תרופה סטוריאדית כלשהי ששמה בטאקורטן למרוח פעמיים ביום. כבר סיימתי 4 חבילות כאלה ואין שיפור!
ממה זה יכול להיות? מה עוד לעשות?? איני רוצה לחזור לאותו רופא כי נדמה לי שאין הוא מבין מה הבעייה...
האם יש לכם לפחות כיוון כללי למה זה יכול להיות?
אני אוסיף שאני רגישה ללקטוז אבל לא לשום דבר אחר שידוע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אדומה בעור
דוד פרלה05/08/2009שלום,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף .סתיו29/07/2009
שלום ,
רציתי לישאול שאלה בקשר לשיזוף ...
אני בהיר מאווווד ממש לבן והייתי רוצה קצת להשזף ולקבל צבע יותר שחום אבל בד'כ אני נירשף .. רציתי לישאול האם שמן שיזוף יגרום לכך שאני ישתזף יותר וישרף פחות ? ואם לא האם יש משהו שיכול לעזור לי להשתזף ... כי זהה ממש מפריע לי גוון העור הזה שאני מתביש להוריד חולצה לפעמים ..
אשמח לתושבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף
דוד פרלה30/07/2009שלום סתיו,
העברי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור המפשעהעדי29/07/2009
מדוע עוד המפשעה כהה יותר מעור הגוף? בגלל הכיווצים? זה ממש מכוער .
האם ניתן להבהיר זאת? לשפר את המראה?
תודה מיכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מפשעה
דוד פרלה30/07/2009שלום עדי,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרמים לשיזוף בטוחים לשימוש?לו28/07/2009
שלום רב!
הייתי רוצה לדעת אם תכשירי שיזוף עצמי אינם מזיקים לאור וכיצד לבחור תכשיר מסוים? האם יש משהו טבעי שמומלץ לרוצים להשתזף באופן בריא?
תודה מראש,
לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה טעות הכוונה ל"עור" ולא "אור"
לו28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרמים לשיזוף
דוד פרלה30/07/2009שלום לו,
העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, רפואה משלימה בירושליםאנדריי25/07/2009
שלום, אני בן 15 והייתי רוצה להתנסות ברפואה המשלימה על מנת לרפא או לעזור עם האקנה / סבוריאה שעל הפנים שלי, אבל ישנה בעיה אחת - איפה אני מוצא קליניקות או רופאים שיוכלים לתת לי ייעוץ בקשר לטיפול בירושלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות נוספות
אנדריי25/07/2009גם הייתי רוצה להתייעץ עם נטורופת שיסביר לי איך להשתמש בכל הצמחים וכל זה, וגם הייתי רוצה להתייעץ עם ארומתרפיסט בקשר לכל השמנים ואיך ניתן לטפל בעזרתם באקנה, היכן אפשר למצוא אותם בירושלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה משלימה בירושלים
דוד פרלה27/07/2009אנדרי שלום,
באתר של זן צמחים יש מטפלים לפי אזורים,ותנסה גם באתרי נטורפתיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- miliahadeel25/07/2009
שלום
רציתי לשאול איך מטפלים במיליה מתחת לעיניים שינה מאוד עקשנית-יותר מ15 שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
דוד פרלה27/07/2009שלום,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שושנת יריחוקארין22/07/2009
האם קיימים טיפולים טבעיים בשושנת יריחו (במקרה של אמי , ברגל) והאים ניתן לשלבם עם טיפולים קונבנציונלים כמו אנטיביוטיקה ומשחה?
אמי טוענת שהתופעה כבר קיימת הרבה זמן כי הופיע לה האודם והנפיחות בעבר אך חשבה שאלו עקיצות ייתוש, האם זה עלול להתפשט ללא טיפול ? האם זה מדבק באיזשהו אופן? אם התופעה חזרה לה שוב זה אומר שהיא נדבקת שוב ושוב או שזו התפשטות?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושנת יריחו
דוד פרלה23/07/2009שלום קארין,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
ניתן בהחלט לשלב בין הטיפול הקונבציונלי לטיפול הסיני.השושנה לא בהכרח מתפשטת ללא טיפול והינה מדבקת רק במגע דמי ודרך הרירית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nevus unius laterisאורית22/07/2009
שלום רב,
לבני פצעים קטננים על החזה (מאמצע החזה,מתפס לכתף ויורד דרך הזרוע השמאלית בשורה דקה) הפצעונים בהירים בינתיים.התופעה החלה לפני מספר חודשים.היינובטוחים שמדובר בפצעים עקב זיעה , אך כשראינו שזה לא עובר פנינו לרופאת עור שהתבוננה בפצעונים ואבחנה כי מדובר ב nevus unius lateris . ניסינו לדלות איפורמציה מהאינטרנט, אך לצערינו ל מצאנו כלום בעיברית.ה כל באנגלית ובשפה רפואית שמעט קשה להבנה. אודה על קבלת מעט מידע לגבי התופעה (סטטיסטיקת מיקרים,פיתרונות לתופעה,אצל מי נפוצה התופעה,מה הגורמים לה וכו' ) או לחילופין הפניה למקורות מידע בעיברית .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nevus unius lateris
דוד פרלה23/07/2009שלום אורית,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף עור ליד העיןאלון19/07/2009
שלום,
כתוצאה מטיפול בקרם לחות בעין (כנראה...),
התקלפה לי חתיכת עור בתחתית עפעף העין (בצורת מעוין)וכעת נותר פצע.
אזור גדול יותר נראה יבש ומאיים להתקלף כולו.
האם יש טיפול לבעיה?
תודה רבה,
אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף עור ליד העין
דוד פרלה20/07/2009
אלון שלום,
העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חררהשירי16/07/2009
שלום
יש לי בזרועות מעין חררה ( יכול להיות שקוראים לזה קרטוזיס פילריס) ברפואה ברגילה אין לזה ממש פיתרון, אולי ידוע לכם על דרך כל שהיא להתמודד עם זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוזיס פילריס
דוד פרלה17/07/2009שלום,
קרטוזיס פילריס הינה בעיה נפוצה.מדובר בבעיה הגורמת לעור להיות בעל מראה מחוספס וגס ,בחלק מהמקרים הנגעים הם לבנים-אפורים (קרטוזיס פילריס אלבה) וקל יותר למשש את הנגעים העוריים מאשר ממש לראות אותם. במקרים אחרים בסיס הנגע הופך לאדום והעור נראה כמנוקד בנקודות אדומות קטנות (קרטוזיס פילריס רוברה).
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני להקל ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנוגע
שירי17/07/2009שלום
ראשית תודה על התשובה המהירה
אשמח לדעת אם תוכל לייעץ לי מה לעשות ברמה הפרטית ללא הליכה לאיש מקצוע, משחה או כל דבר שאוכל לעשות לבד
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי
דוד פרלה20/07/2009שירי
קרמים המוסיפים לחות [ במידה ויש יובש מקומי יכולים להקל,]
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם, יובש וסדקים באצבעות הידייםלילך15/07/2009
שלום רב!
לביתי בת ה-4.5 הופיע באגודל לפני מס' חודשים יובש אשר במשך הזמן התפשט לכל אצבעות היד ולאחר מכן גם ליד השנייה.
כעת ישנו יובש, אדמומיות, ונוצרו סדקים בכריות אצבעות הידיים. היא אינה מתלוננת על כאב.
נקבע תור אצל רופא עור, וכעת בזמן ההמתנה אני מחפשת מידע על תופעה זו, אך משום מה אינני מוצאת מידע באינטרנט.
מהן תופעות אלו? על מה הן יכולות להעיד?
אודה על התייחסותך למקרה זה.
בברכה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם, יובש וסדקים באצבעות הידיים
דוד פרלה16/07/2009שלום לילך,
התאור שלך מתאים ל"אטופיק דרמטיטיס".יובש אדמומיות וגרד הם מאפינים של אטופיק דרמטיטיס המכונה אסתמה של העור, סוג של אקזמה עם רקע אלרגי השכיחה מאוד בתינוקות וילדים ,וחולפת במרבית המקרים עם הגדילה.
הטיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון מאוד עוזרים מנסיוני להגיע למצב בוא אין צורך במשחות חזקות עם תופעות לוואי. באתר שלי תמצאי מחקר שערכתי בנושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהדנה15/07/2009
שלום ד"ר..
אני משתמשת במשחת ניאו מדרול למעלה משנתיים. אני מורחת אותה נקודתית על הפצעים..השאלה אם זה בסדר שאני משתשמת בה לאורך זמן כ"כ ארוך כיוון שהיא מכילה סטירואידים..האם זה יכול לגרום לפעולה ההפוכה?להוצאת פצעים?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה
דוד פרלה16/07/2009שלום דנה,
העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומודוניםרחלי14/07/2009
יש לי המון שחורים בפנים איך אני יכולה להוציא אותם ?בלי ללכת לקוסמטיקאית ...אני רוצה שהם יצאו לבד כדי שלא יהיה לי חורים..מה אתה יכול לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומודונים
דוד פרלה16/07/2009שלום רחלי,
הרפואה הסינית: רואה באקנה (קומודונים) ביטוי למצב של חום עודף בגוף היוצר תהליך דלקתי. חום זה יכול להיגרם:
חוסר איזון הורמונלי המגביר את הפרשת הסבום בבלוטות החלב- מקושר ברפואה סינית לחסימות אנרגטיות בכבד הגורמות להפרעה הורמונלית.
•על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
•על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ורעילות [ דלקתיות ] בגוף.
•
על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה, להחזיר את האיזון לגוף להפחית בדלקתיות ולהיטיב עם מצב העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוראזיס בהריוןא.ש.ח07/07/2009
שלום,
אני בהריון (שני) בחודש הרביעי וסובלת מפסוריזיס שהולך ומחימיר באזור הבטן, מסביב לפטמות,קרקפת, ישבן ועוד מס' מקומות קטנים. ההתפרצות העיקרתי חלה לאחר ההריון הראשון ובמהלכו וכעת אני כבר מתחילה להרגיש בהחמרה, העור מתוח וכואב מאוד ואני חוששת שלא אצליח להניק.
האם יש טיפול (מלבד פוטותרפיה אותה עברתי אך ללא הועיל) או משחה או שמן כלשהו שיוכל להועיל.
אני שמעתי על שמן נים, האם יוכל להתאים לי ואם כן היכן אוכל להשיגו ?
תודה,
א.ש.ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוראזיס בהריון
דוד פרלה09/07/2009שלום,
ניתן לעזור מאוד לסובלים מפסוריאזיס, הטיפול ברפואה סינית כולל צמחי מרפא ,משחות טבעיות ודיקור המותאמים לאחר אבחון לגיל ומהלך המחלה. ומכוונים להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף להטבת מצב העור.
פסוריאזיס הינה מחלה עם רקע גנטי תורשתי שעדין לא נמצאה ''תרופת הפלא'' לא ברפואה מערבית ולא ברפואה משלימה, ולכן הטיפול יכול להיות משולב בטיפול הקונבנציונלי במידת הצורך. מנסיוני לעיתים הטיפול הסיני מספיק ולעיתים יש צורך בשילוב מושכל בין שתי השיטות להשגת תוצאות מירביות.
הטיפול מותאם כמובן לזמן ההריון.
את השמן עליו את מדברת אינני מכיר.הטיפול במשחות מותאם לאחר אבחון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)