מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוטופיק דרמטיטיס או סבוריאה וטיפולירון25/08/2009
שלום,
לבני בן ה6 שבועות (יונק) התפתח בעשרה ימים האחרונים יובש על הקרקפת שבתחילה רופא הילדים אמר שזה נורמאלי וכנראה מהורומונים בגלל ההנקה.
לאחר שהיובש החל להתפשט לאזור המצח והפנים היינו אצלו שוב ומעבר למשחה (סליקרן) כדאי לפנות לרופא עור לילדים.
רופא שהומלץ לנו בקופה (בכיר בהיחידה למחלות עור ומין במרכז הרפואי קפלן) טען שהמצב נראה כסבוריאה במצב מתקדם אך להמשיך עם הטיפול של המשחה או שמן זית עם לימון לקרקפת (כל זאת ללא בדיקה מעמיקה של הילד)אך ללא ספק שאין צורך בטיפול אגרסיבי או סטרואידי.
לאחר מכן הלכנו לרופא פרטי (בכיר בשירות עור ילדים, שניידר) שהציג דעה שונה לחלוטין שלא ניתן לאבחן איזו משתי המחלות תתפתח עקב גילו הצעיר של התינוק אך בשלב ראשון חובה לטפל בחיידק הזיהומי על העור ונתן טיפול ל-10 ימים הכולל:
אמבטיה של 10 דקות פעמיים ביום במימ Kali מדוללים (צבע ורוד בהיר) לצורך חיטוי העור.
לאזור הפנים: Cr. Aflumycin 1X2
לשאר האזורים הנגועים: Oint Betacorten G 1X2
בין הטיפולים: שימון העור עם תכשיר לחות - Dermacol 1X3
להקלת הגרוד:
סירופ Ceforal 250mg/5CC 1CCX3
Sol Fenistil 4guttX3
לאור הפערים באבחון יצאנו אפילו יותר מבולבלים!
עזרתכם בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק או סבוריאה
דוד פרלה26/08/2009שלום ירון,
סבוריאה הינה תופעה שכיחה המתאפיינת בעור יבש עם קשקשת קלה המופיעים בד''כ בעור הקרקפת וצידי האף והמצח , בחורף בד''כ ישנה החמרה במחלה בגלל היובש , כאשר יש מרכיב דלקתי [ אדמומיות ].סבוריאה בתינוקות היא תופעה שכיחה החולפת מעצמה עם הגדילה, [ לעיתים רק מספר שבועות ] ,ניתן לטפל גם בעזרת רפואה סינית
- סבומדיס תחליב לחות לקרקפת של חברת קמדיס המשלבת צמחי מרפא סיניים עוזר במצבים אלה להוספת לחות לקרקפת.
אטופיק דרמטיטיס מתאפיין ביובש אדמומיות וגרד ומאוד שכיחה בתינוקות וילדים ,וחולפת במרבית המקרים עם הגדילה.
הטיפול במשחות המכילות קורטיזון חשוב למקומות מאוד מודלקים שאינם מגיבים לטיפולים אחרים -בכדי למנוע זיהום משני.
הטיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון מאוד עוזרים מנסיוני להגיע למצב בוא אין צורך במשחות חזקות עם תופעות לוואי. באתר שלי תמצאי מחקר שערכתי בנושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ויטליגומיכל23/08/2009
לד"ר דוד פרלה שלום רב.
לפני כיומיים הייתי אצל רופא עור שאבחן אצלי ויטליגו בעור הפנים. כרגע זה במצב התחלתי אני מאוד מקווה ומתפללת לאלוהים שזה לא יתפשט, הרופא אמר לי לא להתייחס. שאלתי האם לרפואה המשלימה פתרון כלשהי לטיפול בנגע הזה? אודה לך על עזרתך יום טוב ולהתר' מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו
דוד פרלה24/08/2009שלום מיכל,
ויטיליגו הוא מצב בו מופיעים בעור כתמים לבנים כתוצאה מחסר פיגמנט. כתמים אלו יכולים להימצא בכל אזור בגוף. בד"כ מופיעים הכתמים הלבנים באופן דומה בשני צדי הגוף.לצערי אין תרופת פלא לויטלגו וקשה להעלים כתמי וטילגו.
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני לשפר ולעזור למצב זה.לא מדובר בריפוי אלא במניעת התפשטות התופעה בגוף,על ידי החזרת האיזון לגוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה על פסוריאזיסלילך23/08/2009
שלום, אני בת 26 חולה בפסוריאזיס בעיקר בכפות הרגליים והידיים.
אני מטופלת אצל רופא עור בצורה קונבנציונאלית ורציתי לדעת האם יש משהו ברפואה המשלימה שיכול להוסיף ולעזור לי לגרד הבלתי נסבל הזה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
דוד פרלה24/08/2009שלום לילך,
ניתן לעזור מאוד לסובלים מפסוריאזיס, הטיפול ברפואה סינית כולל צמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון לגיל ומהלך המחלה. ומכוונים להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף להטבת מצב העור.
פסוריאזיס הינה מחלה עם רקע גנטי תורשתי שעדין לא נמצאה ''תרופת הפלא'' לא ברפואה מערבית ולא ברפואה משלימה, ולכן הטיפול יכול להיות משולב בטיפול הקונבנציונלי במידת הצורך. מנסיוני לעיתים הטיפול הסיני מספיק ולעיתים יש צורך בשילוב מושכל בין שתי השיטות להשגת תוצאות מירביות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שערות ברגליים מתחת לעורשירה22/08/2009
ממה נגרמת התופעה של צמיחת שערות מתחת לעור ברגליים?
ממה זה נובע?
מדוע חלק מהשערות צומחות מתחת לעור ואז אני צריכה ממש לגרד את העור בשביל להוציא אותן עם פינצטה.
מה הגורם לכך?
האם יש טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחית שערות ברגליים
דוד פרלה24/08/2009שלום שירה,
העברי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראהירון20/08/2009
שלום
האם אתה מכיר את תמיסת רעמה המבוססת על מיצויים בשמן חוחובה של חי-עד, רוזמרין, קורנית ועוד
אני מעוניין לדעת האם תמיסת רעמה לטיפול בקרקפת יעילה גם במקרה
סבוראה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריה
דוד פרלה24/08/2009שלום ירון,
סבוריאה הינה תופעה שכיחה המתאפיינת בעור יבש עם קשקשת קלה המופיעים בד''כ בעור הקרקפת וצידי האף והמצח , בחורף בד''כ ישנה החמרה במחלה בגלל היובש , כאשר יש מרכיב דלקתי [ אדמומיות ] התופעה נקראת סבוריאה דרמטיטיס,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה.את התמיסה של "רעמה" אינני מכיר ולכן לא אוכל לחוות דעתי עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאה בעוררותם19/08/2009
שלום, אני רותם בת 20 .לפני בערך חודשיים החל לי גרד בגבות שלווה בנשירה-קיבלתי ניזורל מהרופאת עור(למריחה מקומית)-שלא הועיל. לאחר מכן החלה לי נשירה מוגברת משיער הראש- שלווה בגרד של הקרקפת..
כעת קיבלתי תרחיף "סבוסל", שמפו נוסף למניעת קשקשת, ולגבות(שנושרות כתוצאה מהסבוריאה)אלוקום....קראתי קצת באינטרנט- וקצת הלחיץ אותי העניין שבאלוקום יש סטירואידים-ובמיוחד לאור העובדה שזה כנראה לא יפתור את הבעיה....
השאלה העיקרית שלי היא- כיצד -בצורה טיבעית ניתן לפתור את בעיית הסבוריאה שגורמת אצלי לנשירה(שבאה לידי ביטוי במקומות שונים בגוף שלי-אך בעיקר בגבות ובקרקפת..).חשוב לציין שבכל התקופה האחרונה אני סובלת מהזעות ,יותר מבעבר-והבנתי שיש קשר בין הדברים..
הייתי רוצה לקבל טיפול בשיטה של רפואה סינית-נשמע לי אמין ונכון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
דוד פרלה20/08/2009שלום רותם,
סבוריאה הינה תופעה שכיחה המתאפיינת בעור יבש עם קשקשת קלה המופיעים בד''כ בעור הקרקפת וצידי האף והמצח , בחורף בד''כ ישנה החמרה במחלה בגלל היובש , כאשר יש מרכיב דלקתי
[ אדמומיות ] התופעה נקראת סבוריאה דרמטיטיס,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מללת ליכןדלית17/08/2009
הבחינו אצלי מחלת ליכן באיבר המין האם זה מסוכן והאם מותר לקיים יחסי מין והאם אפשר להכנס להריון במחלה הזו. האם המחלה מסוכנת שלחו אותי לעשות ביופסיה. וממה מחלה זו נגרמת.
אשמח לקבל תשובה מידית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מללת ליכן
דוד פרלה20/08/2009שלום דלית,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאסיס אצל ילדעינת17/08/2009
שלום,
בני בו ה- 9 אובחן כסובל מפסוריאסיס קלה (נגעים במרפקים ובברכיים), וקיבל טיפול תרופתי לחודשיים של משחה diprosalic ושמפו אלפוסיל, לשימוש לסרוגין. האם קיים טיפול אלטרנטיבי לגילו בו ניתן להעזר, לשלב או להשתמש כטיפול מונע בתום הטיפול הרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת ה-6 וחצי סובלת מגירודים
גילי04/09/2009שלום
בתי סובלת מגירודים שהחלו ברפקים ובברכיים,הגירוד מופיע לעיתים בבטן לעיתים ברגליים.נראה כמו בועיות קטנות.איך נראה פסוריאזיס?מה הם הגורמים האפשריים לגרד כזה?מהם דרכי הטיפול?
תודה גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסוריאזיס בילדים
דוד פרלה07/09/2009גילי שלום,
ניתן לעזור מאוד לסובלים מפסוריאזיס גם לילדים,
הטיפול ברפואה סינית כולל צמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון לגיל ומהלך המחלה. ומכוונים להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף להטבת מצב העור.
פסוריאזיס הינה מחלה עם רקע גנטי תורשתי שעדין לא נמצאה ''תרופת הפלא'' לא ברפואה מערבית ולא ברפואה משלימה,
בתפיסה הסינית מצבי מתח ותזונה לא נכונה מהווים זרז להתפרצות המחלה.
קצב המחלה משתנה מאדם לאדם, יכול להעלם לתקופה של מספר שבועות עד שנים לאחר טיפול ולחזור.
המחלה מורכבת ומתבטאת בסוגים וצורות שונות של התבטאות עורית:
• פלאק (פסוריאזיס וולגריס PSORIASIS VULGARIS) - הסוג הנפוץ ביותר. בדרך כלל הקשקשת והאדמומיות מופיעה באזור מפרקים וקרקפת ובירכיים וציפורניים.
• פסוריאזיס אינברסה - הקשקשת מופיעה באזורים פנימיים וקפלים כבית שחי מפסעה וטבור
• גוטטה פסוריאזיס - נקודות אודם קטנות, מופיעה בעיקר בילדים לרוב לאחר זיהום חריף כדלקת גרון שנגרמה על ידי חיידק מסוג סטרפטוקוק
• ארטריטיק פסוריאזיס - פסוריאזיס המופיע עם דלקת פרקים
• פוסטורל פסוריאזיס - צורה לא שכיחה בה מופיעים נגעים המכילים מוגלה על גבי כפות הידיים והרגליים. המוגלה לא מכילה חיידקים ועל כן אינה מדבקת. קיים תת-סוג הנקראת Generalized postural psoriasis שהיא אגרסיבית יותר, לעתים קרובות אחרי גלי חום גבוהים המגיעים עד 40 מעלות. נחשבת כמסכנת חיים.
• פסוריאזיס אריתרודרמה - כל הגוף נגוע בפסוריאזיס והעור מכוסה בתפרחת אדומה, לעתים קרובות הרמזים היחידים המעידים על פסוריאזיס הם שינויי ציפורניים וחוסר מעורבות של הפנים. יכולה להופיע אחרי הפסקה מהירה של סטרואידים סיסטמיים.
כל צורה מחייבת אבחון וטיפול שונה ברפואה סינית על מנת להקל על המצב. חלק מהצורות מגיבות מהר לטיפול וחלקם דורש זמן ממושך יותר של טיפול,
הטיפול יכול להיות משולב בטיפול הקונבנציונלי במידת הצורך. מנסיוני לעיתים הטיפול הסיני מספיק ולעיתים יש צורך בשילוב מושכל בין שתי השיטות להשגת תוצאות מירביות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי התקרחותאריאל17/08/2009
אני בחור צעיר (25) ומתחיל להקריח וזה מדאיג אותי
שאלתי היא האם יש דרך ללא ניתוח אלא בצורה טבעית לגרום לשיער לנשור פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות
דוד פרלה20/08/2009שלום אריאל,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצהמורן14/08/2009
שלום אמש נעקצתי במספר אזורים בגוף, לא יודע איזה חרק זה.
מה שכן הגירוד כבר לא עובר שלושה ימים. והמקום שנעקץ הוא אדום עם בליטה קטנה וברדיוס של כמה ס''מ יש נקודות אדומות
מה זה יכול להיות ואיך אפשר לטפל בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה
דוד פרלה14/08/2009שלום מורן,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בלשוןדניאל13/08/2009
רציתי לדעת איך אפשר לדעת שיש פטריה בלשון?
ואיך אפשר לטפל בזה?
תודה(: ומצטערת אם השאלה לא מתאימה לפורום לא ממש ידעתי איזה פורום מתאים לנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בלשון
דוד פרלה14/08/2009שלום,
העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה ....הייהיי11/08/2009
מקווה שהגעתי לאזור הנכון.
אני בת 16 וחצי עוד מעט
ואני אמוד השתזוותי בשמש נהייתי חומה ואני לא אוהבת את הצבע הזה.
מה ניראה לך שאני יכולה לעשות כדיי שיהיה יותר בהיר, עדין יותר ?
מה את יכולה להמליץ לי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף
דוד פרלה14/08/2009שלום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרגל11/08/2009
אני סובלת מהזעת יתר בפנים ובבית השחי ובכפות היידים,כמו כן מאסטמה של העור ואלרגיה ממגע.
רציתי לדעת אילו תכשירים טבעיים או פעולות מסויימות יכולים לעזור לי למנוע את הזעת היתר-שגורמת לי סבל נורא? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי גל
דרור12/08/2009העצה שלי היא כמובן לא במקום רופא שבוודאי יענה לך פה, אבל אני גם סבלתי עד לפני שנה מהזעת יתר וחיפשתי קודם כל את הדברים הטבעיים. לצערי, עליי לפחות לא עבד שום דבר. אולי פחתה טיפה ההזעה בבית השחי, אבל הבעיה לא נפתרה לגמרי. אז פניתי להזרקת בוטקוס. זה פחות נורא ממה שזה נשמע, טיפול אחד של 20 דקות, כמה דקירות קטנות וממש מהר אתה מרגיש שינוי, הזעה נורמלית שכזו:) אני עשיתי את זה בכללית אסתטיקה כי ככה גם הביטוח שלי כיסה חלק מעלות הטיפול. עוד חודש אני חוזרת לעשות טיפול נוסף כדי לשמור על האפקטיביות. אני מאד מאד ממליצה לך לבדוק את זה, ללכת אולי לפגישת ייעוץ עם רופאים שעושים את זה. שיפור שלא יאומן ברמת החיים!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעת יתר
דוד פרלה14/08/2009שלום גל,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה/גדילה בגב.דביר09/08/2009
יש לי סימנים כאלו בגב כבר שנתיים, האם ישנה דרך להעלים אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
דוד פרלה10/08/2009שלום דביר,
העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מוגלתיים באזור הירכיים והישבןאבי06/08/2009
שלום
לפני כחודש ימים יצא לי פצע מוגלתי בירך ימים , לאחר התעלמות של שבוע החלו לצאת בזה אחר זה פצעים דומים באזור הירכיים וישבן , הפצעים מוגלתיים וכואבים מאוד , אחד הפצעים הופיעה באצבע ביד שמאל , לאחר שחשבתי שמדובר בקוץ וניסיתי להוציא אותו נדרשתי לטיפול כירוגי,
לפני כשלושה שבועות ביקרתי אצל רופא עור ששלח אותי לבדיקות דם ונתן לי אנטיביוטיקה (אוגמנטין 1000 מ"ג ) , הפצעים החלו להתייבש לאט לאט וביום שסימתי את האנטיביוטיקה ( 10 ימים ) הופיעה פצעים חדשים בקצב של אחד ביום, ביקרתי אצל רופא העור שוב , בדיקות הדם יצאו תקינות וכרגע נשלחתי לרופא נוסף לאבחון ( הרופא לא יודע מה הסיבה להופעת הפצעים ) כרגע יש לי פלוס מינום 15 פצעים כאילו ברגליים ובבטן התחתונה .
אשמח לקבל כל אצע או דעה
תודה מראש
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים מוגלתיים
דוד פרלה07/08/2009שלום אבי,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)