פורום רפואת עור משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלקות אקנה
    ליהי
    14/05/2010

שלום

אני בת 27 לוקחת רואקוטאן 20 מ"ג כבר חודשיים בשל אקנה מתחת לעור (בשל חוסר איזון הורמונלי אך אסור לי ליטול גלולות)
    כל הפצעים יצאו לי החוצה ועכשיו הם משאירים צלקות שקועות , רחבות ואדומות
    מה אתה ממליץ למרוח עליהן/ליטול כדורים בשל לשפר את מראה הצלקת ולעודד את ריפוי העור?
    האם מומלץ שמן דם המכבים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צלקות אקנה

הוספת תגובה

• צלקות אקנה

דוד פרלה
    15/05/2010

ליהי שלום,
    קשה מאוד לסלק צלקות אקנה לגמרי, ניתן לטשטש אותם בעזרת שיטות שונות –קרם הבהרה במרשם רופא [ מצריך סבלנות לפחות חודשיים שלושה עד שמקל] ,ניתן לשלב גם קרמים לטשטוש צלקות מדרמה או קולקוט,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    • בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה מאחורי האפרכסת
    רבקה
    14/05/2010

שלום,קודם כל תודה שאתם משקיעים מזמנכם החופשי..
    ועכשיו לשאלה :
    לפני כחצי שנה הייתה לי בלוטה קטנה מאוחרי האוזן ולאחר מס' שבועות היא נעלמה ושוב חזרה.
    ונעלה שוב..והיום הבלוטה שבה לאוזן השניה. אשמח לדעת אם יש לך השערה במה מדובר..
    זו יכולה להיות בלוטת שומן?! תודה רבה ,יום טוב והרבה בריאות לכולם. רבקה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה מאחורי האפרכסת

הוספת תגובה

• בלוטה מאחורי האפרכסת

דוד פרלה
    14/05/2010

רבקה שלום,
    יכול להיות היצטברות שומנית ,בכל מקרה פני לרופא לאבחון כשזה יוצא,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטרייה בציפורן
    אתי
    13/05/2010

שלום,
    אני סובלת מפיטרייה בציפורן באצבע ביד ימין.
    הבעיה נמשכת כבר קרוב לשנתיים.
    ניסיתי את כל הלקים ואני לא כל כך רוצה לקחת את הכדורים הרגילים.
    התחלתי טיפול הומופאתי אך ללא תוצאות.
    האם יש עוד תחום ברפואה המשלימה שיכול לעזור ובלי קשר האם יש אפשרות לעשות טיפול בדיקור במקביל ללקיחת תרופות הומופאתיות?
    יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    פיטרייה בציפורן

הוספת תגובה

• פיטרייה בציפורן

דוד פרלה
    13/05/2010

אתי שלום,
    לצערי קשה מאוד לעזור לתופעה ברפואה משלימה , הכדורים המערביים עוזרים אך צריך לבדוק תפקודי כבד, ניתן לעשות דיקור במקביל להומהופטיה אם כי לא מומלץ לערבב שיטות כדי שאת תדעי איזו שיטה מקילה עלייך,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!
    עדן
    12/05/2010

הייתי בים לפני מספר ימים והרגשתי צריבה בזרוע וברגליים.
    ככל הנראה נתקלתי במדוזה כי למחרת הופיעה לי כמו פרחיה במספר מקומות בגוף, כמו המון עקיצות יתושים מאוד מאוד מגרדות.
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום!

הוספת תגובה

• צריבת מדוזה

דוד פרלה
    12/05/2010

עדן שלום,
    מיד עם הכוויה לשטוף את המקום במי ים ולהתיז חומץ .פעולה זו תנטרל את המשך פעולת תאי הארס שנשארו על העור. בשלב המאוחר יותר במידה והפריחה מאוד אדומה יש לפנות לרופא העור לקבלת משחה מתאימה, ניתן להשתמש בטופיק מדיס ספרי לחות של חברת קמדיס שמקל על הגרד והאדמומיות ומבוסס על צמחי מרפא סיניים,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שיזוף בהרין
    רוסה ט
    10/05/2010

היי אני בשבוע 37 אני רוצה ללכת לים ולהשתזף קצת בלי קרמים טבעי רק מי השמש הצבע עור שלי חום אני רוצה עוד קצת להשתזף מותר בהריון?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שיזוף בהרין

הוספת תגובה

• שיזוף הריון

אמיר קלי
    11/05/2010

תפני בבקשה עם השאלה לפורום רפואת עור.באופן כללי שיזוף ללא קרמים מסוכן ובודאי בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה בכפות הידיים
    טל
    10/05/2010

שלום,

לפני מעל שנתיים כשהיה לי יובש וסדקים (לא רציניים) באחת מאצבעות הידיים ובתקופה זו ביצעתי עבודות נקיון מרובות בדירה לפני כניסה למגורים, הופיעה בחלק מהאצבעות ביד שמאל אדומומיות יובש וגירודים מרובים.
    כשפניתי לרופא עור הוסבר לי כי הנ"ל הופיע בעקבות החשיפה לחומרי הניקוי. הומלץ לי להשתמש בכפפות ולהימנע ממגע עם חומרי ניקוי וכמו-כן ניתן לי מרשם למשחה סטרואידית.
    השימוש במשחה אכן עזר אך הבעיה לא נעלמה ואף נדדה לאצבעות אחרות וגם ליד השניה.
    פניתי שוב לרופא עור אחר, מומחה, והופניתי על-ידו לאלרגולוג שנתן לי לבצע בדיקת "פאצ' טסט" שהעלתה כי אני אלרגי לקטון סי-ג'י ולפרבן מיקס (הפרבן העלה פחות אדמומיות והופיע רק לאחר הסרת המדבקה).
    מאז נמנעתי בצורה מוחלטת ממגע במוצרים המכילים את חומרי השימור הנ"ל ואכן חל שיפור משמעותי אך לא נפתרתי מהבעיה.
    הגירודים, השלפוחיות, הסדקים, החתכים (קשים ביותר) וכו' ממשיכים להופיע מידי פעם למרות שאני לא בא במגע עם החומרים הללו וכמו-כן מנהל אורח חיים ששומר מאוד מאוד על כפות הידיים, אני משתדל להימנע מליכלוך הידיים כדי להימנע משטיפות מרובות וחרד מאוד לכך שלא אגע בשום דבר שאינני בטוח שאיננו מכיל חומר "אסור".
    שמתי לב שהשימוש במשחות הסטרואידיות עוזר מאוד ומשפר את המצב לאט לאט במשך מספר ימים ואז שהעור נמצא במצב של כמעט החלמה מלאה מופיעות מאות שלפוחיות שגורמות לגרד נוראי שמחזירות את המצב לגרוע ביותר וחוזר חלילה.
    במידה ואינני משתמש במשחה המצב רק מתדרדר ולא ניתן לעצור את ההתדרדרות.
    אני נמצא במעגל שלא מסתיים, ניסיתי להשתמש אף במוצרים טבעיים ע"ב שמן זית ללא הועיל.
    אציין כי טרם הסאגה הזו מעולם לא הייתה לי בעיה שכזו בכפות הידיים.
    מקווה שהסיפור לא התיש ושאולי בפיך עצה שתוכל לשפר את מצבי ולגאול אותי מבעיה זו שמעבר להיותה מציקה היא גם מביכה מאוד עקב מראה כפות הידיים.

תודה מראש,
    טל.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בכפות הידיים

הוספת תגובה

• אלרגיה בכפות ידיים

אמיר קלי
    10/05/2010

התופעה של שימוש בסטרואידים שאינו פותר את הבעייה מוכרת היטב.אכן במיקרים רבים הסטרואידים "מעלימים" את הפרחיות לכמה ימים ולאחר הפסקת השימוש בהם הפריחות חוזרות.בעשר השנים האחרונות פורסמו מחקרים רבים בעולם שהראו יעילות גבוהה יותר של טיפול ברפואה סינית לעומת טיפול קונבנציונלי במיקרים של אקזמות/אטופיק דרמטיטיס.סיכוי רב שטיפול בעזרת רפואה סינית עם צמחים בשימוש פנימי ובשימוש חיצוני,דיקור ותוספי תזונה ישפר את מצבך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מוצלח

טלי
    13/05/2010

גם אני סבלתי מאותה הבעיה בדיוק!! עברתי תרופות ורופאים בלי סוף, אבל יש פיתרון.
    1. להשתמש בכפפות בד מתחת לכפפות הגומי - חובה, (סופג זיעה)
    2. להשתמש בכפפות גם בבישול בעיקר בחיתוך מוצרים חומציים כמו עגבניה.
    3. אם יש לך תינוקות, גם את שטיפת הטוסיק עם כפפות, שוב החומציוות לא מאפשרת ריפוי.
    את שני הטיפים האלה קיבלתי מרופאים בבית חולים הצרפתי בירושלים.
    3. למרוח בטאקורטן משחה ולא קרם. התגובה של המשחה מיידית.
    לאורך כ-20 שנה שאני עדיין משתמשת בכפפות לחומרי ניקוי חזקים. בישול ושטיפת כלים וכד', במידה מועטה, ללא כפפות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    לירז
    08/05/2010

שמי נעמה ולביתי לירז בת 14 יש כתמים חומים ברגליים הכתמים האלה הם לא כיתימי שמש ולא מסוכנים ככל הידוע לי מרופאים שביקרתי אך שני הרופאים שביקרתי אמרו שהם אינם ידועים מה זה ויכול להיות שזה גירוי מסכין הגילוח
    לבת שלי זה מפריע ללכת במכנסיים קצרים וללכת לים היא מאוד רוצה להעלים את הכתמים האלה אשמה עם אתה יודע איך תודה נעמה..

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• כתמים

אמיר קלי
    09/05/2010

הייתי מפנה אותך לפורום רפואת עור אסטטית אך נשמע שכבר קיבלת חוות דעת שאין מה לעשות ברפואה קונבנציונלית.מניסיוני טיפול בכתמים יעיל הרבה פעמים בטיפול ברפואה סינית אך זה מסוג הטיפולים שקשה לנבות את ההצלחה שלהם.יש לנסות טיפול ולקוות שישפר את המצב בכל אופן אין אפשרות שהמצב יחמיר בעקבות הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיזוף - עור בהיר מאוד
    הדס
    08/05/2010

היי,
    העור שלי בהיר, מאוד בהיר, אפשר לומר עור "לבן" או עור "שקוף," איך שנוח.
    העניין הוא שבזמן האחרון זה מאוד מפריע לי, אני לא מצליחה לקבל צבע בים (אפילו אם אני לא נשרפת.
    והינה השאלה - חשבתי על שיזוף במכונה, אני לא רוצה "לתחזק" עור שזוף ולבקר במכונה כל שבוע או משהו כזה, אבל אני מקווה שאחרי פעם אחת (או כמה) אחרי שאני אשתזף כמו שצריך, בסופו של דבר גם אחרי שהשיזוף "יעבור" הוא לא יחזור לאותו מצב בהיר מאוד מאוד שהיה לו בהתחלה.
    האם זה אפשרי? או שחייבים לתחזק את השיזוף כדי לשמור על גוון לא בהיר כל כך (אני לא מחפשת גוון "מוקה" מושלם, אלא רק גוון חיי יותר אם אתם מבינים), האם השימוש במכונה באמת כה מסוכן, אפילו אם לא בשימוש קבוע או שאפשר להסתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    שיזוף - עור בהיר מאוד

הוספת תגובה

• שיזוף - עור בהיר מאוד

אמיר קלי
    09/05/2010

אנא הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסטטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטופיק דרמטיטיס האומנם?
    ליאת
    05/05/2010

שלום,
    יש לי שני בנים
    הגדול בן שנתיים, סבל בעבר מעור מגורה, יובש קשה, פצעונים.... בידיים וברגליים, בתקופות שונות... בדיוק לפני שנה ושוב בשבוע האחרון יש לו פצעים על הקרקפת, שמגרדים לו ואז הוא פוצע את עצמו ומזהם אותם, יש גם על האוזן ובתוכה ואפילו על המצח...
    בעבר דיברו איתי על אסטמה של העור, אך התופעה לא היתה מרבית השנה... האם יש דרך לאבחן שזה אכן זה? האם התיאור של הקרקפת מתאים לנושא ומה הטיפולים המומלצים הטבעיים והקונבנציונאלים?
    בני הקטן בן ארבעה חודשים בעל עור רגיש מאוד, בקפל שבצוואר תמיד אדום לו עם מעין פריחה קטנה, בקפלים שמאחורי הברכיים גם, מסביב לפה אדום ויבש לעיתים קרובות... כברפעמייםהטויס נהיה אדום והגיע עד מצב של שלפוחיות... יש לו קשקשים צמודים לקרקפת... לא בצורה חמורה אך בא והולך... והעור באופן כללי הופך בשניות לאדום....
    האם גם לו יש אוטופיק דרמטיטיס?
    מה לגבי תזונה?
    את הקטן אני עדין מניקה....
    תודה רבה,
    האם המבולבלת....

לקביעת תור
    סגירה
    אוטופיק דרמטיטיס האומנם?

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס

דוד פרלה
    06/05/2010

ליאת שלום,
    צריך לראות בכדי לאבחן בצורה יסודית את שני ילדייך , התאור של הילד הגדול יכול להתאים לאטופיק המאופיינת ביובש אדמומיות וגרד עז,אך צריך לשלול סבוריאה או פסוריאזיס של הקרקפת,התאור של בנך הקטן מתאים לאטופיק דרמטיטיס-, טיפול בדיקור שלא כואב בצמחי מרפא ומשחות טבעיות הניתנים לאחר אבחון ומותאמים לגיל ולמהלך המחלה עוזרים מאוד מנסיוני במצבים אלה, למחלה מהלך גלי של הפוגות והחמרות ,מושפעת ממזג אויר-עונות מעבר בד''כ קשות יותר, מגע עם אלרגנים,תזונה ומתח , עד גיל 4-5 המחלה חולפת למרבית הילדים, לחמישה אחוז המחלה ממשיכה לגיל הבגרות. הרפואה הסינית עוזרת מאוד למתן את התופעות ולזרז את ההחלמה. במזון הקפידי לא לאכול חריף,מטוגן,אלכוהול,וקופאין-כל אלה מחממים באופיים ומעלים גרד,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלות
    טניה
    05/05/2010

שלום!
    בני בן ה5 סובל מוירוס מלוסקום - יבלות . המליצו לי על מריחת טויה.
    השאלה שלי האם זה עוזר ותוך כמה זמן ניתן לראות תוצאות?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    יבלות

הוספת תגובה

• יבלות

דוד פרלה
    05/05/2010

שלום,
    אנני יודע על טויה ,החלב [הלבן] של תאנה לא בשלה ידוע כמקל
    יבלות של מולוסקום מדבקות, אך עם הזמן חולפות,הטיפול המערבי כולל שריפה בחנקן נוזלי או שימוש במשחות העוזרות להעלמותם, בילדים הנטיה היא לחכות עד שהיבלות יפלו מעצמם רק שזה יכול לקחת בין מספר חודשים לשנה שנתיים.
    אין ברפואה סינית משחה יעילה יותר אבל טיפול פנימי בצמחים אנטי ויראלים ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומכוונים לחזק את הגוף יכולים מנסיוני לזרז את העלמות היבלות, או למנוע את חזרתם לאחר טיפול רפואי [ בעיה מאוד שכיחה [ .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולוסקום יש טיפול

מירי
    08/05/2010

גם בני סובל מהצרה הזו ומטופל ב 3 משחות
    שבנתיים מחקו את רוב היבלות.
    את יכולה לראות אותם באתר של רמי או תחפשי בגוגל = מולוסקום

שבת שלום מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפשטות סימני עקיצה
    סיללה
    01/05/2010

שלום רב,
    במהלך הקיץ האחרון נעקצתי ברגל, כנראה מנדל (ישנתי באוהל ביער בשוויץ והמקומיים לפי מראה העקיצה חשבו שמדובר בעקיצת נדל או עכביש). אזור העקיצה היה מאד אדום ונפוח ללא כאבים וללא חום. עם הזמן החל האודם להתפשט במעגלים גדולים יותר ויותר ועד היום תשעה חודשים לאחר מכן, עדיין מופיעים מעגלי אודם ברגל כשהם הולכים ומתרחקים ממקום העקיצה כלפי מעלה (נעקצתי באזור הקרסןל והיום האודם כבר מופיע מעל הברך ועל הירך).... האם יתכן כי מדובר בהימצאות ארס שמתפשט? מה לעשות? תודה על תשובתכם המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    התפשטות סימני עקיצה

הוספת תגובה

• התפשטות סימני עקיצה

אמיר קלי
    02/05/2010

מי בדק אותך עד היום?מה היה האבחנה והמסקנות של מי שבדק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופאת עור

סיללה
    07/05/2010

נבדקתי על ידיד רופאת עור שהודתה כי אין לה מושג ורשמת לי משחה סטרואידית שנמנעתי מלקחת אותה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעקיצה

אמיר קלי
    09/05/2010

אם אין כאב חריף כרגע ניתן לטפל על ידי צמחים ומשחות צמחיות.ליתר ביטחון אני ממליץ במקביל לשמוע דיעה נוספת של רופא עור בכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אבחון - בורלייה, מחלת ליים-

סיללה
    31/05/2010

חשוב להיות ערניים, מדובר בדבר שלו היה מאובחן כראוי בזמן היה חוסך סבל רב.

הפריחה שהיתה לי ושאר הסימנים היו קלאסיים ביותר, והיוו סימן מקדים חד משמעי שיכול היה להוביל לסיום הסיפור בשלב א' ללא החמרת הסימפטומים והופעת המחלה.

אנא הקדישו זמן גם אתם ללמידת הנושא ואולי בעתיד הדבר יואיל למישהו.

תודה בריאות ואושר

סיללה

נ.ב במידה ומצאתם קרציה על גופכם חשוב לשלוף אותה במלואה ולא למשוך סתם במהירות, שכן ראש הקרציה נשאר תקוע בגוף,יש לחטא היטב באלכוהול ולהיות ערנייים במקרה שלאחר מספר ימים מופיעה פריחה או עלייה בחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיער שמן
    מרים
    26/04/2010

אחר צהרים טובים
    יש לי שיער מאוד שמן. ואני צריכה לחפוף כל יום את השיער. רציתי לדעת האם יש שמפו או משהו אחר לטיפול בשיער שמן.אני חופפת באנד א שולדר ולא עוזר.
    אודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שיער שמן

הוספת תגובה

• שיער שמן

אמיר קלי
    27/04/2010

שמפו לא מספיק. על מנת להפחית שומניות יתר יש לטפל בהפחתת ההפרשות השומניות.טיפול כזה הוא בעיקר פנימי ולא חיצוני.דיקור נטילת צמחי מרפא המפחיתים שומניות ותוספי תזונה כמו אומגה 3 יכולים לשפר את המצב לתקופות ארוכות ואף קבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד בזמן פעילות גופנית
    איצ'ית
    25/04/2010

שלום
    מזה מספר שנים אני חשה גירוד נוראי בחלקים שונים בגוף בעיקר בגפיים תחתונות בזמן פעילות גופנית או הליכה מהירה. הגרוד הוא בלתי נסבל והתחושה היא שהעור בוער. אין פריחה נראית לעין או גבשושיות.
    התופעה מונעת ממני לעשות כל פעילות גופנית באוויר הפתוח. הליכה ריצה טיולים.
    כשאני נעצרת ונחה הגרוד עובר אחרי מספר דקות.

הייתי אצל רופאת עור ואמרה שיש תופעה כזאת ואפשר לקחת אנטי היסטמינים..וזהו
    לא מצאתי חומר על הנושא ברשת

מבקשת מאד לשמוע מה ידוע על התופעה ומה ניתן לעשות

ברור לי שלא קשור לסוג הבד! לא נראה לי שקשור לזיעה
    שמתי לב שקורה כאשר האוויר קריר ואולי לח יותר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד בזמן פעילות גופנית

הוספת תגובה

• גירוד בזמן פעילות גופנית

אמיר קלי
    27/04/2010

אני לא מכיר ספציפית את התופעה.אם הציעו לך אנטי היסטימינים מדובר בסוג כלשהו של תגובה אלרגית.בדר כלל רוב התופעות האלרגיות מטופלות בהצלחה ברפואה סינית לכן אני מציע לך לפנות לטיפול ברפואה סינית ולבדוק את יעילות הטיפול בטווח של חודש עד חודשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מאותה תופעה

סיון
    24/04/2011

שלום
    אני סובלת בדיוק מאותה תופעה בזמן הליכה וריצה גרד נוראי עד כדי כך שאני עוצרת אחרי מספר דקות זה עובר ולאחר מכן אני מרגישה חום נוראי ברגליים ובאזורים שמגרדים.
    אין שום קשר לבד בדקתי הדבר המוזר הוא שבמידה ואני עושה פעילות ספורטיבית אחרת כגון סטפרס אני לא סובלת מתופעה זו

לרופא אשמח לדעת מה ניתן לעשות.
    והאם הבעיה אצלך נעלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים
    קארין
    24/04/2010

אני בת 35 בריאה בדרך כלל,רציתי לשאול אני סובלת מגירודים בלתי פוסקים ברגליים ביחוד רגל שמאל לא למעלה רק מהברך כלפי מטה.יש לציין שאין לי שום סימן של פריחה או משהו כזה.זה בלתי נסבל ולרוב זה מורגש בלילה כל לילה לפעמים אני מתעוררת משינה בגלל הגרד .יש לי תור לרופא עור אבל עוד 3 שבועות.ורציתי לשאול ממה זה יכול להיות?יש לציין שאני לוקחת סינגולייר 10 מג לנזלת אלרגית.

לקביעת תור
    סגירה
    גירודים

הוספת תגובה

• גירודים

אמיר קלי
    25/04/2010

כפי הנראה יש לך אלרגיה או אקזמה.שניהם ניתנים לטיפול בהצלחה בעזרת רפואה סינית.ישנם גם פתרונות קונבנציונליים אך הם נותנים לרוב מענה זמני בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם לחות
    דני מזרחי
    22/04/2010

באיזו מידה אפקטיבי שימוש בתכשירים (קרם לחות וכו) בהגנה על עור הגוף (קמטים ומפגעים שונים)

לקביעת תור
    סגירה
    קרם לחות

הוספת תגובה

• קרם לחות

דוד פרלה
    23/04/2010

דני שלום,
    הלחות משפרת את מצב העור והזנתו ומונעת גירויים הנובעים מיובש, היא לא מונעת לגמרי תהליכי היזדקנות של העור אך יכולה לתרום להאטתם,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה