מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות בפנים ובאיזור העיניים במיוחדטניה18/04/2009
שלשום בערב השתמשתי בפעם ראשונה בקרם המכיל Salicylic Acid 2% . יום למחרת הפנים שלי היו קצת אדומות ויבשות. היום התעוררתי עם נפיחות גדולה באיזור העיניים. ממה שקראתי באינטרנט זו כנראה תגובה אלרגית לחומר הפעיל.
האם יש טעם ללכת לרופא, כלומר האם יש תרופה שיכולה להוריד את הנפיחות? או עדיף פשוט לחכות עד שזה יעבור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בפנים ובאיזור העיניים במיוחד
דוד פרלה18/04/2009טניה שלום,
יש טעם ללכת לרופא לקבלת תרופה להורדת התגובה האלרגית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס פיטראיזיס רוזאהאביטל17/04/2009
לפני שבועיים החלו לצאת לי פצעים קטנים ואדומים ברחבי הבטן
לאחר מספר ימים הפצעים התפשטו לכל הגוף, מהצוואר ועד היריכיים. כיום הם כבר הגיעו עד הברכיים וכלה בפנים.
תחילה היו הפצעים אדומים ונראו ככוויה אחת גדולה, לאחר כשבוע וחצי החלו הפצעים להתייבש ועכשיו כל הגוף של מתקלף לגמריי
הייתי אצל הרפוא בתחילת ההתפרצות והוא איבחן שמדובר בוירוס פיטראיזיס רוזאה
השאלה שלי - האם התיאור שלי אכן מתאר את המחלה? האם יש דרך להקל ביובש הנוראי ?
מתי היא תיגמר ? והאם המחלה משאירה סימנים ?
אודה לתשובתך
אני כבר על סף יאוש
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטראיזיס רוזאה
דוד פרלה18/04/2009אביטל שלום,
ברוב המקרים מופיע קודם נגע וורוד בקוטר של מספר ס"מ במרכז הגוף - חזה או גב. לאחר מספר ימים מצטרפים אליו נגעים רבים דומים קטנים יותר המפוזרים על כל הגב והחזה. לעיתים נדירות יכולים לגלוש גם לחלק העליון של הגפיים. הם לא מופיעים על הפנים או כפות הידיים. לנגע האופייני צבע וורוד עדין וקשקש לבן המופיע בשוליו בצורת צווארון. ברוב המקרים התפרחת לא מגרדת או מגרדת מעט.
התפרחת אינה מסוכנת ואינה מדבקת. ברוב המקרים היא חולפת גם ללא טיפול לאחר 6 עד 8 שבועות. מבלי להשאיר סימנים.מומלץ למרוח משחות לחות להקלה על היובש.
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, ולזרז את ההחלמה ,הטיפול מכוון להחזרת האיזון לגוף ולהטבת מצבו של העור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בצווארנוריאל17/04/2009
שלום רב
שמי נוריאל אני בן 44 אני סובל מיזה שנים מאדמומיות בפנים בזמן מגע עם אנשים שאני לא מקיר
אני מעדים אני סובל מפצעים בפנים מיזה שנים לפני שנתיים טיפלתי בתרופה של רואקטאן למשך שנה שלמה ומאז יש שינוי בפנים אבל מה שקורה לי אומנם אני מאדים אבל יש לי תופעה מתי שאני נימצא בחום או אנשים שאני לא מקיר כול הפנים שלי כולל הצואר בעיקר הצוואר הכול נהיה אדום וחם מאוד בפנים מצב שאני לא יכול לעמוד מול האדם שאומד מולי כמו כתמים נהיה לי אני לא יודע מה לעשות היתיעשתי מהרופאים כבר לא עוזר שום דבר אני בגיל מאוחר ועד אכשב אני סובל
ברצוני לשאול האם יש תרופה לזה או להמשיך כך וזהו
תודה רבה נוריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בצוואר
דוד פרלה17/04/2009נוריאל שלום,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי פיגמנטציה מגרדים על הגבדנה16/04/2009
מזה שנים רבות יש לי כתמים גדולים שנראים כמו צלליות כהות על הגב קרוב לעצמות השכם.
המקום מגרד ומדי פעם מתעורר גרד חזק. כל רופאי העור איבחנו את זה ככתמי פיגמנטציה ויעצו להמנע מגירוד. אני משתדלת אבל לא תמיד מצליחה. עד היום לא מצאתי משחה שתרגיע את תחושת הגרד.
זה מאד מציק וגורם לאי נוחות רבה.
האם התופעה מוכרת לך והאם יש איזהו פתרון רפואי אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי פיגמנטציה מגרדים על הגב
דוד פרלה16/04/2009דנה שלום,
ניתן להקל על הגרד בעזרת צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון.נסי גם למרוח משחת לחות במקום.פעמים רבות יובש מקומי מעלה את הגרד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוףאבירן13/04/2009
שלום. אני בן 16.5. ויש לי עור לבן ממש וכל פעם שאני הולך לים אני נשרף ולא משתזף.או שהעור השזוף חלקית ממש קצת מתקלף אחרי ימים ספורים. השאלה שלי היא האם כמו כל בן אנוש אחר אני יכול להשתזף ולהנות מהצבע היפה והשזוף ? עוד שאלה - קיים סוג עור שלא יכול להשזתף ?
באמת שהנושא הזה ממש מציק לי ואני יעשה הכל כדי להתחיל להשתזף ולתפוס צבע.
תודה רבה , אבירן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבירן
דוד פרלה13/04/2009אבירן שלום,
העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיציק10/04/2009
דוד שלום
מה ידוע לך על דיקור קוסמטי? האם השיטה יכולה אכן להוריד קמטים או באמת יעילה כאנטי אייג'ינג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איציק
דוד פרלה13/04/2009איציק שלום,
דיקור קוסמטי יכול לשפר את מצב העור, מכיון שהוא משפר את זרימת הדם והזנת העור, עד כמה זה יעיל קשה לי להגיד מכיון שאני לא עוסק בדיקור קוסמטי,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים בעורטל07/04/2009
שלום לכולם
אני בן והסרתי שיער בחזה בעזרת מכונה שתולשת את השערות מהשורש (כמו שעווה)
השערות ירדו אבל החזה שלי ממש אדום ומפוצץ פצעונים....כאילו כל נקבובית ממנה נתלשה שערה הפכה לאדומה.....
זה ככה כבר יום לאחר שהסרתי את השיער
אני נוסע לטיול ביום חמישי שמעורב בו ים....כלומר אני צריך להיות בלי חולצה...
אני חייב שתגידו לי מה אני יכול לעשות כדי להיפטר מן הפצעים ושהחזה שלי יראה איכשהו נורמלי
תודה רבה לכם
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים בעור
דוד פרלה07/04/2009טל שלום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בעור בלתי מוסברתאפרת05/04/2009
שלום רב,
לפני כ- 4 שנים, התחילה לי פריחה מגרדת באיזור הבטן והגב. כיום הפריחה התחילה להתפשט לאיזור הגב העליון, החזה. הפצעים קטנים וורודים ונראים כאילו חנוקים בתוך העור.
בתקופה האחרונה יש לי רגישות מאוד גבוהה לבגדים מבדים מסויימים, כמו תחרות.
העור ממש מגורה. נבדקתי אצל כמה רופאים שונים. האחד נתן לי טיפול בראקוטן וזה ממש לא עזר, האחרים חשבו שזה קרטוזיס פילאריס, משחות לא עזרו. בקיץ זה ממש מחמיר, מגרד, בייחוד עם הזיעה. אני מתחילה השבוע דיקור סיני. אשמח לשמוע חוות דעת לגבי העניין ולשמוע האם הדיקור יכול לעזור.
תודה רבה,
אפרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בעור בלתי מוסברת
דוד פרלה06/04/2009
אפרת שלום,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות לשרירי הפניםענת05/04/2009
שלום דוד,
רציתי לשאול האם התעמלות לשרירי הפנים עשויה לתרום למראה עור מתוח וחסר קמטים ?
האם ביצוע פעילות גופנית רגילה והזרמת הדם לפנים כבר עושים את העבודה ?
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות לשרירי הפנים
דוד פרלה06/04/2009ענת שלום,
התעמלות לשרירי הפנים תשפר את זרימת הדם וההזנה לעור,ומראהו כמובן,
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה דרמטיטיס אטופיתשירז05/04/2009
ד"ר דוד פרלה שלום,
אני סובלת כבר מגיל קטן ממחלה עור זו, וברצוני שתרחיב לי בבקשה על מאכלים שגורמים להחרפת הגירוי ויובש. ולהיפך, אילו מאכלים תורמים להרגעת העור ולחיזוק המערכת החיסונית?
עד היום, אני משתמשת במשחות חיצוניות שונות שנועדו לשפר את היובש, אך איני מרגישה בשינוי משמעותי, לכן אני חוששת אולי אני צריכה לשנות גם את תפריט המזון היום-יומי, ולדעת מה משפיע על המחלה.
תודה מראש וברכת חג שמח,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה דרמטיטיס אטופית
דוד פרלה06/04/2009שירז שלום,
טיפול בדיקור שלא כואב בצמחי מרפא ומשחות טבעיות הניתנים לאחר אבחון ומותאמים לגיל ולמהלך המחלה עוזרים מאוד מנסיוני במצבים אלה, למחלה מהלך גלי של הפוגות והחמרות ,מושפעת ממזג אויר-עונות מעבר בד''כ קשות יותר, מגע עם אלרגנים,תזונה ומתח , לחמישה אחוז המחלה ממשיכה לגיל הבגרות. הרפואה הסינית עוזרת מאוד למתן את התופעות ולזרז את ההחלמה.
במזון הקפידי לא לאכול חריף,מטוגן,אלכוהול,וקופאין-כל אלה מחממים באופיים ומעלים גרד, הרבי באכילת ירקות ירוקים, בספרי דלקת עור אטופית שיצא זה עתה בהוצאת פוקוס פרק שלם על תזונה לאטופיק,
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ILVEAניקי04/04/2009
שלום,
אני סובלת ממה שכנראה נקרא ILVEA באצבעות כף יד ימין - מקום לא מאד שגרתי
אני סובלת מזה מלידה וזה מגרד מאד
הבנתי שמדובר בתופעה שבה תאי עור גדלים באופן בלתי מסודר, וכי אין מה לעשות בעניין.
לא ניסיתי שום טיפול כירורגי בגלל החשש לפגוע בעצב בכף יד ימין
אין לי את זה בשום מקום אחר בגוף.
האם ידוע לכם על טיפול חדש בתחום שאפשר לנסות?
האם מישהו הצליח לפתור את זה?
האם מישהו פתר את זה באמצעים אלטרנטיבים כמו דיקור או צמחים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ILVEA
דוד פרלה06/04/2009ניקי
לא ידוע לי על טיפול ברפואה משלימה לתופעה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורנייםאנונימית03/04/2009
שלום רב,
אני בשנות ה-20 לחיי וכוססת ציפורניים מאז גיל 6.בשבילי זה כבר ממש ספורט:אני לא רוצה להגעיל בפירוט אך אני כוססת לאורך,לרוחב ולעומק,עד כדי כך שאין לי בסיס.האורך של הציפורן שלי הוא פחות ממחצית מציפורן נורמלית (הציפורן מסתיימת לפני האצבע...(האמת שקשה להגדיר שיש לי ציפורניים כי לרוב רואים רק עור ובשר.ניסיתי הכל:הדבקה,בנייה אך הן משתחררות.ניסיתי משחות מרות ולקים לחיזוק וכו.אין לי מחסור בויטמינים (זה נבדק בקופ"ח).לפעמים אני מצליחה לא לכסוס, אך מלבד שאריות ציפורן שצומחות אני לא רואה שיפור.האם יש דרך להחזיר עטרה ליושנה?מראה כפות ידיי הוא ממש דוחה ומרתיע,וזה כואב בהיבט הנפשי.אני לא מייחלת לציפורניים בומבסטיות או אפילו מלאות,רק שיכסו את האצבעות.יש פתרון כלשהו?אודה לך על עזרתך.חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת ציפורניים
דוד פרלה04/04/2009שלום,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבם של הציפורנים,ובמיוחד להחזרת האיזון הנפשי להביא למצב בוא הכסיסה נעצרת .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים על הבטן (אליפסה ) קוטר 2 סמחייל03/04/2009
שלום רב ,
אני חייל ולפני כחודש הופיעו לי מספר עיגולים על הבטן והחזה בגדלים שונים בסביבות 2 ס"מ קוטר.
הטבעת החיצונית של העיגול אדומה והחלק הפנימי תקין .
טופלתי במשחת אגיסטן ללא הועיל ועדיין לא נעלם.
מה יכולות להיות הסיבות ? והאם יש טיפול אחר שיכול לעזור ?
אשמח להמלצות מועילות
תודה ,חייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,
דוד פרלה04/04/2009שלום,
התופעה יכולה להיות קשורה לבעיות עור שונות ,צרייך לראות בכדי לאבחן ,חזור לרופא העור לאבחון נוסף ,כנראה שאתה צריך משחה אחרת,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהא.ל.01/04/2009
האם יש סיכוי לרפא סבוריאה שומנית בפנים אחרי כמה שנים של טיפול
במשחה קורטיזונית ? (אלוקום בדרך כלל).
מדובר בבחור בן 21. התופעה היא כתמים אדומים בעיקר בצידי האף אבל על שטחים נרחבים
בפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
דוד פרלה01/04/2009שלום,
סבוריאה הינה תופעה שכיחה המתאפיינת בעור יבש עם קשקשת קלה המופיעים בד''כ בעור הקרקפת וצידי האף והמצח , בחורף בד''כ ישנה החמרה במחלה בגלל היובש , כאשר יש מרכיב דלקתי [ אדמומיות ] התופעה נקראת סבוריאה דרמטיטיס,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה,גם אחרי שימוש במשחות קורטיזון,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות גנטיתחגית31/03/2009
שלום רב
האם יש האופן כללי טיפול להתקרחות גנטית? כמו למשל תוספי תזונה או צמחי מרפא או תזונה?
או שאם זה גנטי אין מה לעשות???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לקבל את התייחסותך?
חגית31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקרחות גנטית
דוד פרלה01/04/2009איציק שלום,
קשה להשפיעה ברפואהמשלימה על התקרחות גנטית ,לפעמים טיפול בצמחי מרפא קצת מאט את התהליך, לא בצורה משמעותית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)