מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה לאמא של מתבגרתסמדר25/01/2012
שלום
אני מקוה שאני כותבת במקום הנכון.
בתי בת 16.5, נערה נאה מאוד.
בשנה האחרונה במיוחד,היא כמו רוב המתבגרות מסתגרת בחדרה, מחוברת לטלפון פלאפון ופייסבוק. וכמובן נותנת הרבה פחות זמן והשקעה ללימודים.
הבעיה היא ההתבגרות המינית
היא מכירה בחורים בפייסבוק (בגילאי 15-18)
לא פעם מתחילה איתם ולפעמים הם איתה, אבל היא לא בוחלת באף אחד, כל אחד שאומר לה כמה היא יפה היא מיד נעשית חברה שלו בפייסבוק, לפעמים אפילו "נישאת" לו בפייסבןק ומתחילה שיחות צפופות איתו.
בד"כ הם לא מאותה עיר שבה אנו חיים ואז היא מתחילה ללחוץ על פגישות ועל הגעה איליה.
באחת הפעמים הקודמות היה מדובר בנער בן 16 שאכן היה מגיע מדי פעם אילינו, ולמרות שלא הרשיתי שתהיה איתו לבד בבית, זה היה בחופש הגדול והיא כן היתה איתו וגם היו בינים נשיקות וליטופים. לפי דבריה עדיין לא קימה יחסים.
לקחתי אותה לרופאה שמטפלת בשירן שזה יעוץ לנוער והיא הסבירה לה ארוכות מה משמעות יחסים בשלים תקינים ואמיתיים, אבל נראהשכל המידע עבר לידה ולא הפנימה אותו.
עכישו היה מדובר בנער בן 19 שאחרי שבועיים של הצהרות אהבה בפייסוק (ואף לא פגישה אחת) עברה לאחיו הצעיר בן ה17 ושוב הצהרות אהבה שברור שאין להן תוכן.
גם זה נגמר ועכשיו יש בחור חדש שאמר לה כמה פעמים שהיא יפה ומיד היא מאוהבת.
אני יודעת שקבעה שיבוא להפגש איתה ביום שישי, לי היא לא ספרה דבר אבל לאחיה כן, והוא זה שספר לי.
אני חוששת מההתנהגות הזו ולמה שהיא יכולה להוביל.
אוכל לקבל עיצה ? איך לנהוג? אינני רוצה לנהוג בסנסקציות ועונשים, אני רוצה שהיא תבין ותפנים ותדע לשמור על עצמה ועל שמה.
כל השיחות שלי איתה נענו ב"כן , כן" אבל בפועל היא ממשיכה לנהוג בדרכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לאמא של מתבגרת - תגובה
דניאלה פרייפלד25/01/2012שלום לך
נשמע שאת עשית מעל ומעבר כל הכבוד
אני מבינה את דעגתך....באמת למרות שתושתי אליך תרגיז אותך וזאת תשובה אחת שלי....אבל
הוסבר לה עי אנשי מקצוע....את הסברת ומסבירה...
ולכן ,לנשום עמוק.....חלק מגיל ההתבגרות = לעשות טעויות ולצערי לפעמים גדולות פוגעות ו....אני מציע לך לא להתנגד כי היא עלולוה לעשות דווקא ובגדול ולא תוכלי לנעול אותה ,אז לומר לה שאת אוהבת ודואגת ואת עם כל הקושי לא יכולה לנעול אותה...אז תתני לה חבילה של קונדומים ...שאם תסכן את עצמה תהיה כמה שיותר מוגנת גם מהריון וגם ממחלות ,אולי זה ירגיע אותה ויאפשר שיחה. את צריכה לומר לה שאת סומכת עליהיחד עם זאת דואגת, לתת לה תחושה של אחריות על עצמה עם כל הדאגה שלך, ואת צודקת יש על מה!
כן לשים גבולות על שעות חזרה להקפיד להיות ער עד שהיא חוזרת אם היא מאחרת ולא יוצרת קשר להתקשר אליה ...לחברים....לאמהות של חברים = לעשות לה "פדיחות" אם היא לא עומדת בהסכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)