מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדניאל05/10/2014
לפני כחודשיים התגייסתי והייתי אצל רופאת נשים ממש לפני הגיוס.המחזור שלי מאוד בעייתי מאז שקיבלתי אותו והיא התאימה לי גלולת של יאז.בנוסף יש לי כאבים בנרתיק בזמן קיום יחסי מין (בעיקר בהתחלה ובתנוחות מסוימות) היא בדקה אותי ואמרה שהכל בסדר וכנראה הנרתיק פשוט עדיין צר.זה נשמע לי לא הגיוני כי אני מקיימת יחסי מין כבר כמעט שנה.רציתי שרופאת נשים תבדוק אותי שוב ותיתן לי מרשם לגלולות שעוד לא התחלתי להשתמש בהן אבל אני לא מצליחה לקבוע תור.השאלות שלי הן כאלה:
1.האם אני יכולה עם המרשם שיש לי של הרופאה האזרחית ללכת לקחת את הגלולת בלי להתייעץ שוב עם רופאה? היא התאימה לי אותן לפני כחודשיים אחרי בדיקות דם.
2.האם יש משחה או משהו שיכול להקל עלי בזמן קיום יחסי מין כל עוד לא בדקו אותי שוב? שמעתי על משחה מאלחשת אזרקאין אבל קצת מפחיד אותי לאבד תחושה באיזור ואני חוששת שזה מסוכן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
דניאל05/10/2014קראתי שגלולת יאז מסוכנות וגרמו למקרי מוות ומחלות,האם זה נכון?האם בטוח להשתמש בהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
דניאלה פרייפלד06/10/2014לרוב הגלולות אינן מסוכנות
אבל באוכ יש תמיד רגישים יותר או אחר לתרופות
או דבר לגבי תופעות לוואי יש שסובלים ויש שלא זה אינדיבידואלי
נשמע שהרופא היה יסודי לקח היסטוריה רפואית וגם שלח לבדיקות דם
יש לשאר שהתאים לך את הגלולה שעונה לצרכים שלך
למרות זאת כדאי לפנות את השאלה לרופא שנתן לך את המרשם כדי להבין ממנו ולעלות את חששותיך בפניו.
וכל הכבוד על ההתענינות ואחריות לגופך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
דניאלה פרייפלד06/10/2014אני לא בקיעה בנושא קנייית גלולות למיטב ידעתי אם המרשם בתוקף זה בסדר
אם הוא לא בתוקף מתקשרים לרופאה שתחדש
נדמה לי שאת יכולה לפנות למרפאה צבאית והם יכבדו את המרשם של הרופאה
אם הבנתי אותך נכון הכאב לא ממוקד לתחילת החדירה?
האם את רטובה בזמן יחסי המין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דניאל06/10/2014אנחנו כן עושים משחק מקדים לפעמים אני חרמנית יותר לפעמים פחות אז אני מניחה שאני לפעמים רטובה יותר ולפעמים פחות.הכאב הוא בעיקר בזמן החדירה,אחרי כמה דקות נהיה כמעט בלתי מורגש.יש תנוחות מסוימות בהן הכאב בלתי נסבל (בעיקר כשהחדירה היא מהזווית מאחור)
ועוד שאלה לגבי הגלולות:
קרו כמה פעמים שהמחזור שלי הופיע ליום כמה טיפות,עבר ואז קיבלתי אותו רק אחרי שבועיים.את הגלולה הראשונה אני צריכה לקחת ביום הראשון של המחזור,מה יקרה אם אקח את הגלולה והמחזור ייעלם שוב ויחזור רק אחרי כמה ימים?איך אדע מתי לקחת אותה?
תודה על התשובה המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
דניאלה פרייפלד06/10/2014האם הכאב שורף כזה....
לגבי הגלולות צר לי לא יכולה לענות תפני שאלה זו בפורום גניקולוגיה נערות או להתקשר לרופא שלך
אני ממליצה לך בנוסף להיכנס לפורום של איט"ם למצוא סקסולוגית /ית באזור מגוריך או בסיס אם את יכולה לצאת להיבדק שוב אצלו/ה ותמרי שיש כאב בעיקר בחדירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן שורף
דניאל06/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד התייחסות
מירב שרון08/10/2014לגבי מאלחש את יכולה לקנות עזרקאין 5%, למרוח ב-U של פתח הנרתיק במיוחד בנקודות ששם יותר שורף לך 20 דקות לפני חדירה וממש טרם החדירה למרוח גם חומר סיכה על בסיס מים כגון KY או LOVE GEL. אין לך ממה לחשוש שהמאלחש יגרום לך לא לחוש, זה רק קצת מטשטש את תחושת השורף/צורב. יש מצב שיש לך וסטיבוליטיס/וולודיניה. את יכולה לקרוא על זה בגוגל. זה דלקת במבוא של הנרתיק שגורמת לכאבים בסקס ורק גינקולוגים/סקסולוגים ידעו לאבחן, לכן חשוב להגיע לאבחנה מבדלת. הדלקת לעיתים נגרמת בין השאר גם מגלולות עם מינון הורמונלי נמוך כגון יאז...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)