שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דניאל
    05/10/2014

לפני כחודשיים התגייסתי והייתי אצל רופאת נשים ממש לפני הגיוס.המחזור שלי מאוד בעייתי מאז שקיבלתי אותו והיא התאימה לי גלולת של יאז.בנוסף יש לי כאבים בנרתיק בזמן קיום יחסי מין (בעיקר בהתחלה ובתנוחות מסוימות) היא בדקה אותי ואמרה שהכל בסדר וכנראה הנרתיק פשוט עדיין צר.זה נשמע לי לא הגיוני כי אני מקיימת יחסי מין כבר כמעט שנה.רציתי שרופאת נשים תבדוק אותי שוב ותיתן לי מרשם לגלולות שעוד לא התחלתי להשתמש בהן אבל אני לא מצליחה לקבוע תור.השאלות שלי הן כאלה:

1.האם אני יכולה עם המרשם שיש לי של הרופאה האזרחית ללכת לקחת את הגלולת בלי להתייעץ שוב עם רופאה? היא התאימה לי אותן לפני כחודשיים אחרי בדיקות דם.
    2.האם יש משחה או משהו שיכול להקל עלי בזמן קיום יחסי מין כל עוד לא בדקו אותי שוב? שמעתי על משחה מאלחשת אזרקאין אבל קצת מפחיד אותי לאבד תחושה באיזור ואני חוששת שזה מסוכן.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בנוסף

דניאל
    05/10/2014

קראתי שגלולת יאז מסוכנות וגרמו למקרי מוות ומחלות,האם זה נכון?האם בטוח להשתמש בהן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף - תגובה

דניאלה פרייפלד
    06/10/2014

לרוב הגלולות אינן מסוכנות
    אבל באוכ יש תמיד רגישים יותר או אחר לתרופות
    או דבר לגבי תופעות לוואי יש שסובלים ויש שלא זה אינדיבידואלי
    נשמע שהרופא היה יסודי לקח היסטוריה רפואית וגם שלח לבדיקות דם
    יש לשאר שהתאים לך את הגלולה שעונה לצרכים שלך
    למרות זאת כדאי לפנות את השאלה לרופא שנתן לך את המרשם כדי להבין ממנו ולעלות את חששותיך בפניו.
    וכל הכבוד על ההתענינות ואחריות לגופך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

דניאלה פרייפלד
    06/10/2014

אני לא בקיעה בנושא קנייית גלולות למיטב ידעתי אם המרשם בתוקף זה בסדר
    אם הוא לא בתוקף מתקשרים לרופאה שתחדש
    נדמה לי שאת יכולה לפנות למרפאה צבאית והם יכבדו את המרשם של הרופאה
    אם הבנתי אותך נכון הכאב לא ממוקד לתחילת החדירה?
    האם את רטובה בזמן יחסי המין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דניאל
    06/10/2014

אנחנו כן עושים משחק מקדים לפעמים אני חרמנית יותר לפעמים פחות אז אני מניחה שאני לפעמים רטובה יותר ולפעמים פחות.הכאב הוא בעיקר בזמן החדירה,אחרי כמה דקות נהיה כמעט בלתי מורגש.יש תנוחות מסוימות בהן הכאב בלתי נסבל (בעיקר כשהחדירה היא מהזווית מאחור)

ועוד שאלה לגבי הגלולות:
    קרו כמה פעמים שהמחזור שלי הופיע ליום כמה טיפות,עבר ואז קיבלתי אותו רק אחרי שבועיים.את הגלולה הראשונה אני צריכה לקחת ביום הראשון של המחזור,מה יקרה אם אקח את הגלולה והמחזור ייעלם שוב ויחזור רק אחרי כמה ימים?איך אדע מתי לקחת אותה?

תודה על התשובה המהירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

דניאלה פרייפלד
    06/10/2014

האם הכאב שורף כזה....
    לגבי הגלולות צר לי לא יכולה לענות תפני שאלה זו בפורום גניקולוגיה נערות או להתקשר לרופא שלך
    אני ממליצה לך בנוסף להיכנס לפורום של איט"ם למצוא סקסולוגית /ית באזור מגוריך או בסיס אם את יכולה לצאת להיבדק שוב אצלו/ה ותמרי שיש כאב בעיקר בחדירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן שורף

דניאל
    06/10/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד התייחסות

מירב שרון
    08/10/2014

לגבי מאלחש את יכולה לקנות עזרקאין 5%, למרוח ב-U של פתח הנרתיק במיוחד בנקודות ששם יותר שורף לך 20 דקות לפני חדירה וממש טרם החדירה למרוח גם חומר סיכה על בסיס מים כגון KY או LOVE GEL. אין לך ממה לחשוש שהמאלחש יגרום לך לא לחוש, זה רק קצת מטשטש את תחושת השורף/צורב. יש מצב שיש לך וסטיבוליטיס/וולודיניה. את יכולה לקרוא על זה בגוגל. זה דלקת במבוא של הנרתיק שגורמת לכאבים בסקס ורק גינקולוגים/סקסולוגים ידעו לאבחן, לכן חשוב להגיע לאבחנה מבדלת. הדלקת לעיתים נגרמת בין השאר גם מגלולות עם מינון הורמונלי נמוך כגון יאז...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו