מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות ובלבול מיני אצל מתבגר - דחוף!אימא מודאגת06/10/2015
שלום רב, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אני מעוניינת להתייעץ לגבי בני בן הכמעט 13. כמה ימים לפני תחילת שנת הלימודים הנוכחית חווה התקף חרדה. מס' ימים לפני ההתקף חשתי בירידה מסוימת במצב הרוח ובשיחה ארוכה עמו הסביר לי שהוא סובל מפחדים, חרדות. אחרי בירור מעמיק (כאשר בכל שיחה התבהר לי עוד פרט ועוד פרט) התברר כי הוא נהג לצפות בסרטונים לא צנועים באינטרנט, ופתאום לפני תחילת שנת הלימודים חשש שמא יעלו עליו בביה"ס (הוא לומד בביה"ס דתי). משם החרדה התעצמה, ועוד ועוד פחדים נוספו. הוא החל לפחד ממחלות, כאשר כל כאב קטן התפרש אצלו כמחלה מסוכנת, הוא נהג למשש כל חלק בגוף באובססיות, לבדוק שהצד השני זהה, ומכל ממצא קטן נכנס להיסטריה. כעת ההתנהגות הזו קצת פחתה, אבל הוא עדיין שרוי בסוג של חרדה (כל פעם מפחד ממשהו אחר, כולל מפחד להיות הומו וכו'). החרדה גבוהה במיוחד שהוא מתעורר בבוקר. אין לי ספק שהוא זקוק לטיפול פסיכולוגי, וכבר קבעתי לו תור. אך עד שיגיע התור, אני רוצה להתייעץ לגבי משהו שהוא סיפר לי ומאוד הדאיג אותי. הוא סיפר לי שלפני כשנתיים, כאשר היה בערך בן 11, הוא החל בסיפוק מיני עצמי. הוא סיפר לי שמס' פעמים היה נוהג להרים את אחותו הקטנה, שהייתה אז בת 7, (כדי לקבל גירוי אני מניחה), אבל נשבע לי שאת המעשה עצמו המשיך במיטה. אני ממש נחרדת ממה שסיפר לי, השבעתי אותו מס' פעמים שלא עשה לאחותו יותר מזה, הוא ממש מצטער על המקרה, מביע חרטה עמוקה, מרגיש סוטה, וממש בוכה כאשר אנו מדברים על זה, ואני מקשרת את החרדה שלו ממחלות למעשה הזה (כנראה מפחד שאלוקים יעניש אותו). אפילו בחנתי אותו ואמרתי לו שאני אקח את אחותו לבדיקה כדי לוודא שלא עשה לה יותר מזה (שיש בדיקות שמגלות בדיוק את הכל), ועד כה לא נראה שהוא לחוץ מ"הבדיקה", כך שאני רוצה להאמין שהוא דובר אמת. הוא נשבע לי שהוא לא בדיוק הבין את המשמעות של מה שהוא עשה בגיל 11 (טען שהוא חשב שרק לו קורה הדבר הזה בגוף) ושפעם אחרונה שעשה זאת לאחותו הייתה שהוא היה בן 11, ושאח"כ הבין שזה אסור והפסיק. אני מרגישה ייאוש מוחלט ממה ששמעתי. הוא סיפר שחבר מהכיתה סיפר לו שצריך להכניס את האיבר (ואני מניחה שזה מה שניסה כנראה לעשות מתוך סקרנות, אך עם בגדים, כי כנראה לא ממש הבין את מה שהחבר סיפר). אני לא יודעת איך לפרש את המעשה הזה, אני ממש פוחדת ממה שזה גרם לאחותו (אפ"ע שכנראה לא הבינה). בנוסף, הוא סיפר שהוא נוהג לחשוב על הסרטונים כאשר הוא מספק את עצמו, אך שלפעמים הוא גם חושב על אחותו (לצערי רק לאחרונה התחלתי להקפיד שהיא לא תתלבש לידו אחרי מקלחת). אודה על ייעוצכם הדחוף, אני ממש מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ובלבול מיני אצל מתבגר - דחוף! - תגובה
דניאלה פרייפלד07/10/2015עלי לומר לך קודם, כל הכבוד על הקשר שיש בניכם,שהוא מרגיש שהוא יכול לספר לך
זה לא ברור מאליו!!! ונכון עשית שהוא ילך לטיפול ... יד על הדופק ...לשים לב שהוא יוצר קשר טוב ושל אימון במטפל...
לגבי אחותו ...אני מבינה שלא חשת שיש אצלה שנוי בהתנהגות...בשינה....חברות....מסגרת חוץ ביתית ...ואת אומרת שאת מאמינה לו...
ההצעה שלי אליך היות ואת נשמעת פתוחה ...לקנות ספר מותאמת לילדה בת 9 בכל חנות ספרים תוכלי להיכנס ולראות מיניות לילדות.
לבחור ספר שלך נח איתה...להכיר אותו ואז לשבת איתה יחד ללמד על מיניות...ולשמוע מה היא אומרת דרך השימוש בספר ...אם היא יודעת יותר מדי....או את מבינה שקרה לה משהו מעבר למה שבנך סיפר ......זאת רק הצעה
לגבי המחשבות שלו..הוא בגיל התבגרות לא ניתן לשלוט במחשבות
מחשבות מותר אסור לפעמים לממש אותם. ונקווה שהטיפול "יוצאי את אחותו " וימצא תחליף יותר "בריא" לנפש.
בנוסף היות ויש לך שיחה עמו שיש הזדמנות לומר לו שהאינטרנט אינו מקור טוב ללמד על מיניות ועל קשר וזה לא מה שקיים במציאות.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)