שאלה בקשר לסיכויי להריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לסיכויי להריון
    MoonLight
    02/10/2008

שלום! לחברה שלי יש בעיה, ואני לא יודעת בדיוק מה לענות לה ואיך לעזור לה. חברתי מקיימת יחסי מין עם חבר שלה במשך תקופה ארוכה (עם קונדום כמובן). לפני חודש היא התחילה לקחת גלולות נגד הריון (זאת לא הפעם הראשונה, לפני יותר מ10 חודשים היא לקחה את אותן גלולות אך הפסיקה לאחר מספר חודשים), והם הפסיקו להשתמש בקונדומים. לפני שבוע היא סיימה את החבילה הראשונה, אך עד לרגע כתיבת ההודעה היא לא קיבלה מחזור. כשהיא לקחה הגלולות בפעם הקודמת לא הייתה שום תופעה כזאת. יש לציין שהיא לוקחת אותן בקביעות בערך באותה השעה, אך פעם אחת היא לקחה גלולה אחת באיחור של 11 שעות. כמובן שהיא פונה עכשיו לגנקולוג, אבל משום מה כולם יצאו לחופשה :-\ היא קבעה תור לגנקולוג מעיר אחרת אבל עד שהיא תלך להיבדק, מה אני יכולה להגיד לה כדי להרגיע אותה, ומה הסיכויים שהיא באמת נכנסה להריון (הבנתי שאפילו אם לוקחים את כל הגלולות בדיוק באותה שעה קיים סיכוי כולשהו להריון)? היא מודאגת מאוד, ואני יודעת שלחץ משפיע עוד יותר... תודה מראש לכל העונים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לסיכויי להריון

הוספת תגובה

• שלום לך

מירב שרון
    02/10/2008

אני מבינה שזאת החבילה הראשונה של הגלולות מאז שהיא הפסיקה גלולות לפני 10 ח'. ההמלצה היא תמיד להשתמש באמצעי מניעה נוסף (קונדום) במהלך החודש הראשון של גלולות ואחרי ההפסקה של שבוע ממשיכים עם החבילה הבאה ולא צריך שוב להשתמש גם בקונדום. חברתך לא נעזרה בחודש הזה בקונדום כאמצעי הגנה נוסף, ואיחרה בלקיחת אחת מהגלולות. את יכולה להציע לה לקנות ערכה ביתית לבדיקת הריון על מנת לשלול הריון לא רצוי. בתקווה שאין פנצ'ר, אם שללה הריון אז שתמשיך את הגלולות כרגיל אחרי שבוע הפסקה בין החפיסות. כדאי שתגיע לרופא נשים על מנת לבדוק את עצמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו