מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לנטילת גלולותנועה14/12/2008
שלום אני נועה, אני עוד חודש בת 18. אני וחבר שלי שנתיים ביחד ומקיימים יחסי מין כמעט חצי שנה . אני לא יודעת מה לעשות, אמא שלי לא יודעת שאנחנו מקיימים יחסי מין ההורים שלי קצת מבוגרים ואני מתייבשת לדבר איתה על נושאים כאלו ואני מפחדת שהיא תראה אותי לוקחת גלולות למרות שזה כדבר טוב שמגן עליי ומונע כל אפשרות שאני אכנס להריון.. ואני צריכה את עזרתכם בקשר לנטילת הגלולות. אני פשוט לא יודעת מה לעשות? תסבירו לי בבבקשה איך זה הולך? מתי לוקחים? צריך מרשם מרופא? אם לוקחים גלולות החבר שלי יכול לגמור בתוכי ואני לא אכנס להריון?.. בקיצור כל שאלה אפשרית שתוכל לעזור לי . עוד שאלה... האם כשנמר לי המחזור אנני יכולה לקיים יחסי מין שבועיים בצורה בטוחה? כי אז אחרי שבועיים יש את תהליך הביוץ שאם אני אקיים אז אני עלולה להיכנס להריון?.. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום- מכיוון שאת והחבר שלך
יפעת מקלר17/12/2008התחלתם לקיים יחסי מין אתם חייבים להשתמש באמצעי הגנה נגד הריון!!! קונדום הוא לא אמצעי יעיל, וגם שיטת "הימים הבטוחים" ממש לא בטוחה. לכן אין לך ברירה אלא להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון. מה שעליך לעשות זה לקבוע תור אצל רופא\ת נשים שיתאימו לך גלולה ויתנו לך מירשם. ביום שמופיע המחזור את מתחילה לקחת את הגלולה, על בסיסי יומי בשעה קבועה, כשנגמרת החפיסה את מחכה לדימום וביום הראשון של הדימום מתחילה חפיסה חדשה. כך את ממשיכה חודשים ושנים עד שאת מחליטה שאת רוצה להכנס להריון.
לגבי הוריך- את יכולה לשים החפיסה במקום שהוא נגיש לך ויחד עם זאת פרטי מספיק ולא נגיש לאחרים , בתיק האישי שלך למשל, ולקחת אותה בפרטיות כשאיש לא רואה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון קל
טל17/12/2008כשנגמרת חפיסה את לא "מחכה לדימום ומתחילה חדשה". באותו שבוע הפסקה תקבלי "מחזור כביכול" , ושימי לב זה לא מחזור אמיתי-שהרי הביוץ נמנע בזמן נטילת גלולות ואין ביצית שעושה את דרכה מהחצוצרה אל הרחם. בתום שבוע ההפסקה את תתחילי חפיסה מהיום שבו התחלת את הראשונה , כלומר- התחלת את החבילה ביום ראשון לדוגמא אז את תסיימי אותה ביום שבת. ואת הבילה הבאה את תתחילי יום ראשון הבא. גם בשבוע הזה את מוגנת מהיריון (אם ורק אם לא שכחת גלולה בשום יום) רק קחי בחשבון שאת מדממת וזה לא ממש נעים. כשאת ניגשת לרופא אל תחששי לשאול שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)