לגבי גלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי גלולות
    גיא
    14/03/2009

אני יודעת שהגלולות הן מונעות הריון.... אבל לא יודעת, יש לי מין פחד מגלולות, כדורים ותרופות... אני לא מתה על הדברים האלה וחושבת שזה רק מכניס רעלים לגוף.... מישהו יכול אולי להסביר לי ממה הגלולות למניעת הריון מורכבות ואם יש להן תופעות לוואי??? תודה, שירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגבי גלולות

הוספת תגובה

• לשירה שלום

מירב שרון
    14/03/2009

אני מבינה שיש לך חששות מגלולות. איך הגלולה פועלת? היא חודרת לזרימת הדם, כך היא מגיעה ממקום למקום בגוף, ומשפיעה על רקמות וחלקים שונים בגוף, בדיוק כפי שעושים ההורמונים הטבעיים בגוף של אסטרוגן ופרוגסטרון. ההורמונים בגלולה הם סינטטיים ועלולות להיות להן תופעות לוואי שונות שחשוב לדעת אותם. יתכן שזה ישפיע על התיאבון, שיהיו דימומים (בחודשים הראשונים), עד שהגוף מתרגל להורמונים ואז זה עובר. יתכן שיהיו בחילות, תופעת לוואי שכיחה של נטילת גלולות בהתחלה. זה בדר"כ עובר אחרי 3 חודשים (מה שעוזר זה לקחת את הגלולה עם ארוחת הערב). אם הסימפטום ממשיך, צריך להתייעץ עם הרופא/ה.
    עוד תופעות לוואי שכיחות כוללות כאבי ראש, דיכאון, שינויים במידת החשק המיני ובתגובה המינית, וגיניטיס והפרשות וגינליות, דלקות בדרכי השתן, שינויים בזרם של המחזור, שינויים בשדיים, בעיות בעור, דלקות בחניכיים, זה יכול להחמיר אסטמה, ולהגביר את הסיכויים להידבקות במחלות ויראליות, כל אלה הן תופעות לוואי שכיחות ואין מה להילחץ מהם. כן כדאי לדבר עליהם עם הרופא המטפל במידה ויש אותם כדי לראות אילו שינויים ניתן לעשות על מנת להפחית את אי הנוחות.

כל בעיה שמשך הזמן שלה עולה על יותר מ-2-3 מחזורים צריך לדווח על זה לרופא המטפל. להלן סימפטומים שמעידים על בעיות רציניות: כאבים חדים או נפיחויות ברגליים ( בירכיים או בשוקיים), כאבי ראש חזקים, סחרחורות, חולשה, כהות חושים,ראייה מטושטשת (או אובדן ראייה), בעיות בדיבור, כאבים בחזה, או קוצר נשימה או כאבים בחזה, כאבי בטן. על כלה אלה צריך לדווח במיידי, אם יש אותם זה אומר שצריך להפסיק לקחת גלולות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואוו לא ידעתי.......

חסויי....
    15/03/2009

עד כדי כך הגלולות יכולות להשפיע? זה דיי מפחיד... לא יותר טוב לקחת פוסטינור לאחר שמקיימים יחסי מין ולגמור את הסיפור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סורי שאני נדחפת לשיחה,

נועה
    15/03/2009

לפי מה שהבנתי משיעורי חינוך מיני בתיכון שלנו, פוסטינור זה כמות עצומה של הורמונים וכל מה שיש בגלולות, שמשפיעה כמו גלולות במשך חודש רק הכל בבת אחת. אם הבנתי נכון זה עלול לגרום נזק וממש לא כדאי להסתמך על זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך

מירב שרון
    15/03/2009

שימוש ממושך בגלולה של פוסטינור עלול לחשוף אותך לרמות גבוהות יחסית של הורמונים ועלול להיות מלווה ביותר תופעות לוואי, כולל הפרעות בסדירות המחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חס וחלילה

היידי
    23/03/2009

לקחת כל פעם פוסטינור?? מוגזם זה מפוצץ בהורמונים וזה יכול לעשות נזק גדול מאוד. גלולות זה לא כזה נורא, האמת אני די מרוצה מהפמינט שאני נוטלת, אין בזה הרבה הורמונים, זה מונע הריון ואם נוטלים נטילה ממושכת זה גם מסדיר מחזור וגם מקל על כאבי מחזור ועוד דברים. הרבה יותר טוב מפוסטינור. תשאירי את הפוסטינור למקרי חירום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו