מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה בקשר לאוננות..!שירה15/04/2009
טוב,אז אני בת 17 וכבר 9 שנים אני מאוננת לילה לילה.. האם זה כבר טוב?
אני לא יכולה בלי..אני חייבת פשוט חייבת!!
האם זה טוב או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה שלום
מירב שרון16/04/2009אוננות הנה דרך שבה את יכולה ליהנות מהגוף שלך ולתת לעצמך עונג מיני. זאת דרך להתחבר למה שעושה לך טוב ומה שלא עושה לך טוב במין. כאשר את מחוברת לגוף שלך ומה מענג אותך יש לך את האפשרות לשתך את הפרטנר שיש לך, או שיהיה לך, במידע הזה ובכך להעשיר את מערכת היחסים המינית ביניכם. נעשו הרבה מחקרים בנושא של אוננות, וגילו שאוננות חוצה תרבויות, ושיש לזה השלכות חיוביות על הבריאות כגון:
* משחרר מתחים ומרגיע.
* מאפשר פורקן מיני למי שאין לו בן או בת זוג (אם זה מבחירה או מפאת הנסיבות).
* מרגיע כאבים קדם מחזוריים.
* עוזר להיכנס לשינה או לחילופין להתחיל את היום ברגיעה אנרגטית.
* מחזק את שרירי רצפת האגן.
* מקדם את רמת הסיפוק המיני של זוג ממערכת היחסים ביניהם.
* עוזר בטיפול של חלק מהבעיות בתפקוד המיני.
יש גם הרבה מידע לגבי מי מאונן -
* עובר מאונן ברחם של אמא שלו.
* פעוטות - על אף שזה לא בהכרח באופן ארוטי, הרבה פעוטות נוגעים באיברי המין שלהם ומגלים שזה מענג אותם לעשות זאת.
* ילדים - שוב, לא דווקא באופן ארוטי, אך ישנם הרבה ילדים שמגלים שזה מענג אותם לגעת באיברי המין שלהם.
* מתבגרים - הקבוצה הקלאסית שמתקשרת לנושא של אוננות, את(ם), הרבה מתבגרים ומתבגרות מאוננים בשכיחות במהלך תקופת גיל ההתבגרות.
* מבוגרים - נשואים, עם פרטנר או רווקים/ללא בן או בת זוג, מבוגרים בגילאי 18-59 מאוננים בסבירות יותר גבוהה אף ממתבגרים. ועוד יותר מכך, אנשים שיש להם פרטנר מיני נוטים לאונן יותר מאשר אלה שאין להם בן או בת זוג.
ויש הרבה כאלה, מכל קבוצות הגילאים, שלעיתים נדירות מאוננים, או אף מעולם לא התנסו בכך.
על אף שאוננות בפניעצמה הנה נורמלית ובריאה, ישנם פעמים שבהם לאדם עלולה להיות מערכת יחסים שלילית עם עצמו באמצעות אוננות. ישנם תרבויות או דתות שיש להם סטיגמות לגבי אוננות וזה נותן לאנשים להרגיש בושה.
כל זמן שאוננות נעשית בתדירות שאינה פוגעת בדברים אחרים בחיים (כגון לימודים, חברים וכד'), אין מניעה לאונן יום יום ואף יותר מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)