הפלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות
    בבעייה רציני
    03/07/2009

היי, הייתי מעוניינת לדעת מהו התהליך שעוברים כשעושים הפלה (בבית החולים, אישפוז וכו')
    בנוסף אני רוצה לדעת כמה עולה דבר כזה ובאיזה מקומות, בטוחים, ניתן לבצע הפלות מבלי שההורים שלי ידעו דבר. אנא עיזרו לי! :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות

הוספת תגובה

• שלום לך

מירב שרון
    03/07/2009

את צריכה לעבור ועדה להפסקת הריון - להלן כל המידע הרלבנטי:

ועדות להפסקת הריון - השירות ניתן על פי חוק במרכזים רפואיים המאושרים לנושא : מרכז רפואי רמב"ם – חיפה, מרכז רפואי בילינסון – פתח תקווה, מרכז רפואי שיבא – תל השומר, מרכז רפואי סוראסקי (איכילוב) – תל אביב, מרכז רפואי הדסה עין כרם – ירושלים, מרכז רפואי סורוקה – באר שבע.

ביצוע הפסקת הריון כרוך בתשלום או בהצגת התחייבות כספית מקופת החולים המבוטחת. האשה זכאית לביצוע הפסקת הריון על חשבון הקופה המבטחת כולל התשלום לועדה להפסקת הריון (במידה והפסקת ההריון אושרה על ידי ועדה ובוצעה במוסד רפואי מוכר בהתאם לחוק העונשין 1977) במקרים הבאים:
    * נערות עד גי 18.
    * הריון נובע מיחסים אסורים לפי החוק הפלילי או מגילוי עריות.
    * העובר עלול להיות בעל מום גופני או נפשי.
    * המשך ההריון עלול לסכן את חיי האשה או לגרום לה נזק גופני או נפשי.

בבתי חולים פועלת הועדה בדר"כ במסגרת מרפאת הנשים במרפאת חוץ. בעת הפנייה לועדה על האשה להצטייד בתעודת זהות, בתשובת בדיקת האולטרה-סאונד המתעדת את גיל ההריון, במסמכים רפואיים מתאימים אחרים ובאמצעי תשלום עבור פתיחת התיק.

נערה מתחת לגיל 18 יכולה לעבור הפסקת הריון באישור שירותי הרווחה וללא אישור הוריה.

הפסקת הריון כרוכה באשפוז יומי, זה נעשה בהרדמה מלאה. חשוב שמישהו שאת סומכת עליו או עליה ילווה אותך בתהליך ושלא תעברי את זה לבד, אח"כ את צריכה שמישהו יקח אותך הביתה כי את תהיי מטושטשת וחלשה.

אני ממליצה לך לפנות ל"דלת פתוחה" שיכולים ללוות אותך בתהליך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו