מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי...קרן08/07/2009
היי! אני בת 17 ולפני שבוע אני וחבר שלי ניסינו לשכב בפעם הראשונה.
זה היה פשוט מזעזע, הוא איבד זקפה כל רגע וכשכבר עמד לו והוא ניסה לחדור זה ממש כאב לי אז הפסקנו שם.
זאת הייתה חוויה ממש גרועה ושנינו היינו לחוצים מאוד. רציתי לשאול מה כדאי לעשות בפעם הבאה בשביל לשפר? ובנוסף, שמעתי שיש תופעה שנקראת "קרום בתולין בלתי חדיר", האם זאת יכולה להיות הסיבה בגללה הוא לא הצליח לחדור אליי?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן שלום
מירב שרון09/07/2009נשמע שעבור שניכם החוויה מינית הראשונה הייתה מאוד לא פשוטה. ברור שמגיע לשניכם חוויה מתקנת. בעקרון, זה טבעי שהפעם הראשונה תהיה מלווה בהתרגשות ואף מתח לקראת הלא נודע, הרי עבור שניכם זאת הייתה הפעם הראשונה. האם הקדשתם מספיק זמן ואנרגיות למשחק המוקדם, טרם החדירה?חשוב ליצור אווירה כמה שיותר נעימה ורגועה, לתת תשומת לב לפרטים הקטנים כמו נרות, מוסיקה רגועה, סנס/נרות ריחניים, אולי אמבטיה משותפת לפניכן. חוש המגע מאוד חשוב לתת לו גם יחס, זה אומר חיבוקים, נשיקות, ליטופים, מזמוזים ועוד, חשוב ששניכם תהיו כמה שיותר מחוברים לתחושות הפיזיות כדי לא להיות עסוקים במחשבות שעלולות לעלות את הסטרס. אח"כ אוננות הדדית ו/או מין אוראלי הדדי מאוד יכולים לעזור לעוררות מינית ויגבירו את הרטיבות בנרתיק, מה שמקל על החדירה. חשוב להיעזר בשלב החדירה בהרבה חומר סיכה על בסיס מים כגון KY GEL או LOVE GEL (שאפשר לקנות בכל בית מרקחת בדר"כ ליד מדפי הקונדומים) מורחים את זה על הפין וגם בפתח הנרתיק. יש אפשרות להרחיב את קרום הבתולין באופן הדרגתי בעזרת אצבע אחת, אח"כ שניים עד לגודל היקף הפין. קרום הבתולין הנו בעצם שריר בצורה של טבעת שמתרחב באופן הדרגתי.
לגבי שאלתך על התופעה שנקראת הקרום הבלתי חדיר (imperforate hymen) זה מצב נדיר שפותרים אותו באמצעות ניקוב של הקרום. בלתי חדיר אומר שזה גם לא מאפשר בזמן מחזור לדם לצאת ואז הדם מצטבר ונאגר. אני מניחה שזה לא המצב אצלך.
הפעם הראשונה לא משקפת שום דבר, תנו לעצמכם להתנסות עוד כמה פעמים עם הרבה סבלנות וסובלנות, ומקווה שאכן תהיה לכם חוויה מתקנת.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)