גלולות אורטו סיקלן - חשוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות אורטו סיקלן - חשוב
    אביטל
    02/08/2009

שלום רב.
    התחלתי ליטול גלולות בפעם הראשונה בחיי החודש לפני כשבוע מהיום, גלולות אורטו סיקלן. (אני בת 16, מחזור לא כלכך סדיר, לוקחת גם כדורי מקרודנטין לאחר כל קיום יחסי מין עקב זיהומים חוזרים בדרכי השתן, מקיימת יחסי מין עם החבר הקבוע כבר כ-10 חודשים).
    ובכן אני מעשנת, לא הרבה מדי (תלוי במצב, במצברוח, בחשק וכו') אך הגניקולוג שלי אמר שמעל ל2 סיגריות זה יכול להשפיע לרעה על היעילות.. האם זה נכון? יש לי הרבה חברות שלוקחות גלולות כבר מס' שנים ומעשנות והן בסדר גמור. בנוסף חברה שהתחילה עכשיו לקחת גלולות שהיא בת 17 ומעשנת קבוע ויחסית הרבה, אמרה לי כי הגניקולוג שלה הסביר לה שהעישון אינו מפריע אלא יכול לגרום כמגרעה לדוגמא כאשר יופיע לה כאב ראש, הוא יהיה חזק יותר עקב השימוש של גלולות עם העישון. האם אני יכולה לעשן יחד עם נטילת הגלולות ללא חשש?
    אם אעשן יותר מ2 סיגריות ליום איך זה עלול להשפיע?
    ושאלה נוספת הרבה יותר חשובה, האם אני מוגנת לחלוטין מפני הריון ללא אמצעי מניעה נוסף החל מהכדור הראשון או רק מהחפיסה השנייה? כלומר אם ארצה לקיים יחסי מין עכשיו ללא אמצעי מניעה נוסף (התחשבנו בנושא המחלות, איידס וכו' ואנחנו נקיים) האם אהיה מוגנת מהריון כבר עכשיו?
    אודה לתשובה בקרוב,
    אביטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות אורטו סיקלן - חשוב

הוספת תגובה

• לאביטל שלום

מירב שרון
    03/08/2009

זה מסוכן לקחת גלולות ולעשן. עישון מצר את כלי הדם. גלולות עלולות לגרום לקרישיות יתר של הדם. אם כלי הדם צרים זה עלול להיות בעייתי. ככל שמעשנים פחות הסיכון קטן יותר. ומומלץ להשתמש באמצעי מניעה נוסף בחודש הראשון מיום נטילת הגלולה הראשונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו