אשמח לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לעזרה
    דניאלה
    19/09/2009

שלום רב

יש לי שאלה לגבי אחותי

ילדה בת 14, שיוצאת עם ילד מזה חודשיים.

אחותי ילדה מאוד בוגרת ומלאת הבנה... כנראה שההבנה שלה מקשה עליה מאוד.

בשבועיים האחרונים אחותי והחבר שלה בילו הרבה יחד. דברים קרו והם כמעט הגיעו למצב של קיום יחסים מלאים.

אחותי מבינה שהיא לא בגיל המתאים ולכן זה הורג אותה.

היא התייעצה איתי והיה לי מאוד קשה לענות לה על השאלות שלה.

היא טוענת מצד אחד שכשהיא איתו, קשה לה לעצור את עצמה. ומצד שני, היא כועסת על עצמה ומאוד מאוכזבת שהיא הגיעה למצב הזה.

לא הסכמתי לעצמי לכעוס עליה, וגם לא יכולתי להגיד שהכל בסדר...

אין לי מושג מה עלי לעשות.. אני מאוד רוצה עצה ועזרה כיצד עלי להתמודד עם מצב זה.

מסתבר שנוח לה לדבר איתי, ואני רוצה לכוון אותה לדרך נכונה, ולא לזרוק לה סתם עצות שלא יועילו.

בבקשה עזרו לי

מחכה מאוד לתגובה

תודה רבה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• לגיתית שלום

מירב שרון
    20/09/2009

בת כמה את? חשוב מאוד שאחותך מרגישה מספיק ביטחון, אמון ופתיחות כדי להתייעץ איתך בנדון. אחותך אכן מאוד צעירה. לדברייך, היא בעצמה מבינה שהיא עדיין לא בשלה לזה מבחינה רגשית, והיא צריכה יד מכוונת לכן היא כנראה פנתה אלייך. חשוב שתחזקי את תחושותיה ותתני להם לגיטימציה שאם היא לא מרגישה שהיא בשלה לכך שהיא חייבת לשים את הגבולות מול החבר שלה. אם היא לא מסוגלת לעצור את עצמה ברגע מעשה אז שלא תגיע בכלל לנקודה הזאת שעבורה זאת נקודה של אל חזור. אולי תבררי איתה מה הנקודה הזאת כדי שתדע מתי היא צריכה לעצור. האם היא השתמשה באמצעי מניעה? גם על זה חשוב שתדברי איתה שאם היא בכ"ז בוחרת להמשיך לקיים יחסי מין אז היא חייבת להגן על עצמה. לאחר שתשוחחי עמה, תעדכני אותי איך הייתה השיחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו