מתוך התעניינות, סרטן צוואר הרחם..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוך התעניינות, סרטן צוואר הרחם..
    נועה
    20/09/2009

מה התסמינים העיקריים?
    קראתי שהסיכוי להדבק בנגיף גבוה יותר אם את מקיימת יחסי מין מתחת לגיל 18- למה? מה ההבדל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לנועה שלום

מירב שרון
    24/09/2009

תסמינים של סרטן צוואר הרחם - שינויים טרום-סרטניים בצוואר הרחם בדרך כלל אינם מכאיבים. לרוב הם אינם גורמים להופעת תסמינים כלשהם ובדרך כלל אינם מתגלים אלא אם כן עוברת האשה בדיקות גיניקולוגיות ובדיקת פאפ.

תסמינים מופיעים, בדרך כלל, רק לאחר שתאי צוואר הרחם הלא-תקינים עוברים השתנות ממאירה ופולשים לרקמות סמוכות. במקרה כזה, אות האזהרה השכיח ביותר הוא הופעת דימום חריג. דימומים יכולים להתחיל ולהפסיק בין מחזורים חודשיים רגילים, או לאחר קיום יחסי מין, לאחר שטיפה וגינלית או לאחר בדיקת אגן. המחזור החודשי עלול להימשך זמן רב יותר והדימום יכול להיות כבד מהרגיל. ייתכן גם ריבוי הפרשות נרתיקיות.

חשוב לשים לב: לדימומים לא סדירים ולהפרשות יש עוד הרבה סיבות אחרות מלבד סרטן צוואר הרחם. סרטן צוואר הרחם הוא רק סיבה נדירה לדימומים לא סדירים.

לנשים המתחילות לקיים יחסי מין לפני גיל 18 ולנשים שקיימו יחסים עם בני זוג רבים יותר סיכון רב יותר לפתח סרטן של צוואר הרחם. למה? אני לא רופאה אז על זה אני לא יכולה לענות אני רק יודעת שזה גורם סיכון ידוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו