גלולות ומחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות ומחזור
    אירה
    15/10/2009

היי, אני בת 18 ויש לי בעיה שמטרידה אותי קצת.
    אני לוקחת גלולות פעם שניה. הפעם הראשונה הייתה לפני שנה וחצי כשהיה לי חבר, ושכבנו והכל היה בסדר עד לשבוע הפסקה של הגלולות.
    הבעיה היא כזאת: אני תמיד נלחצת בשבוע הזה של ההפסקה בין החפיסות, שאני לא אקבל מחזור.
    אני כל הזמן "מתבכיינת" לחברה שלי ומוטרדת מזה שאני לא אקבל מחזור ושיכול להיות שאני בהריון. היא כמובן מרגיעה אותי ואומרת לי שאין מה לדאוג ואני אקבל יום למחרת או עוד יומיים, וזה אכן קורה בסוף.
    עכשיו שוב יש לי חבר והתחלתי לקחת גלולות שוב, וביום ראשון (11.10) לקחתי את הגלולה האחרונה בחפיסה. עדיין לא קיבלתי מחזור ואני שוב מתחילה להלחץ ולהכנס לסרטים שאני בהריון.
    יש לציין שאני לוקחת את הגלולות כמו שצריך, לא פיספסתי אף גלולה ותמיד לוקחת אותן באותה שעה במדוייק.
    אני חושבת שהלחץ נובע מכך שאחותה של חברה שלי (בת 28) נכנסה להריון והיא הייתה על גלולות.
    אני ממש מודאגת מהעניין כי תמיד הייתי אחראית בכל מה שקשור לסקס בטוח.
    חבר שלי נורא תומך בי מנסה להרגיע אותי אבל אני כל הזמן נלחצת מחדש.
    רציתי לדעת אם יש צדק ללחץ שלי או שאני צריכה להרגע ולחכות שהמחזור יגיע...

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ומחזור

הוספת תגובה

• שלום לך

מירב שרון
    16/10/2009

אם כפי שאת מעידה על עצמך את לוקחת את הגלולות באופן סדיר בלי פספוסים, סבירות גבוהה שאת מוגנת ואין לך ממה לדאוג. יתכן שעצם החששות שלך גורמות לעיכוב במחזור, עיכוב כתוצאה ממתח נפשי. אם את לא סומכת מספיק על הגלולה, מה שאין סיבה שיקרה, את יכולה במקביל גם להשתמש באמצעי מניעה נוסף - קונדום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו..

אירה
    17/10/2009

אני גם מפחדת שהגלולה לא נספגת בגוף מהר..
    אני וחבר שלי שכבנו יום אחרי שלקחתי את הגלולה הראשונה- ז''א בלילה שאחרי אבל לפני שלקחתי את הגלולה השניה. פחדתי שהיא לא נספגה בגוף ואני צריכה לחכות עוד כמה ימים.
    גם ביום כלשהו הייתה לי בחילה בלילה (כ4-5 שעות אחרי שלקחתי את הגלולה) וממש פחדתי להקיא, שוב מפחד להקיא את הגלולה ולהסתכן בסיכוי להכנס להריון.

ולגבי המחזור- קיבלתי אותו ביום חמישי, אבל הוא כ''כ חלש שהוא בקושי יצא- וכשהוא יצא הוא היה בצבע חום כבר ולא אדום, כאילו הוא היה בפנים הרבה זמן...המחזור שלי היה תמיד חלש יותר עם גלולות, אבל לא עד כדי כך.. יש סיבה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מענה

מירב שרון
    17/10/2009

בעקרון מומלץ להשתמש בגלולות במשך חודש ימים לפני שמקיימים יחסי מין ואז יש יותר מוגנות. את קיימת יחסי מין למחרת הגלולה הראשונה ואולי היה דרגה של סיכון כשלהו . בכ"ז קיבלת מחזור ביום חמישי האחרון אז את יכולה לנשום לרווחה. לגבי הצבע של המחזור לא נראה לי שיש לך מה לדאוג אבל את יכולה להתייעץ עם רופא הנשים שלך בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו