מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסי מיןרק אני30/12/2009
שלום,
לא ממזמן למדתי שניתן לקיים יחסי מין רק מעל גיל 14, אבל אפשר לקיים יחסי מין כאשר שני בני הזוג בני מתחת ל14?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל האחריות הפלילית וגיל ההסכמה
שחר31/12/2009יש הבדל בין גיל האחריות הפלילית, שמתחתיו גם אם עברת עבירה לא תועמד לדין פלילי, לבין גיל ההסכמה, שהוא הגיל שמעליו אפשר לקיים יחסי מין בהסכמה.
צריך גם להבדיל בין "אפשר" לבין "מותר" לבין "רצוי".
אפשר לקיים יחסי מין גם בגיל 10 או בגיל 5 וגם בגיל 90. את האקט ניתן לבצע בדרכים שונות, הכל ממשחקים ברופא וחולה בגן הילדים, דרך יחסי מין מלאים בגילאים שונים וגם משחקי מין והתענגות הדדית בגיל העמידה (כשיש דווקא דברים שלא עומדים...).
יחסים בין מבוגר לבין קטין (מתחת לגיל ההסכמה) נחשבים לאונס, גם אם הקטין הביע הסכמתו לקיום היחסים (ולא משנה כרגע מי מהשניים הוא הזכר ומי הנקבה או אם שניהם מאותו מין). יחסים אלו אסורים לפי חוק והמבוגר יועמד לדין (אם יתפש...).
יחסים בין שני קטינים שעברו את גיל האחריות הפלילית: במידה ואיש אינו מתלונן, לכאורה אין כאן בגדר עבירה פלילית. מצד שני זה ש"לא אסור" לא אומר ש"רצוי". יחסי מין לא עומדים בפני עצמם אלא הם חלק ממערכת היחסים הכוללת בין בני זוג. "סטוץ" אקראי בין נערה ונערה קטינים לרוב אינו מלווה במערכת יחסים של ממש. אלו התנסויות ראשונות באהבה ויש מי שלוקח את ההתנסויות הללו גם למיטה. הבעיה היא שמההתנסויות הללו יש לפעמים הריונות לא מתוכננים עם כל הסיבוכים שיכולים לנבוע מהם.
לכן, אם אתה וחברתך בני 14 וחצי ולכן במידה וימצאו אותכם באמצע סקס לוהט לא תיכנסו לכלא, זה לא מהווה אישור או עידוד לשניכם לבלות ביחד במיטה. לפני שמגיעים למיטה צריך לפתח את האישיות ואת הבגרות ואת האחריות הנדרשת.
קח בחשבון שבמידה והחברה תתלונן שמה שהיה ביניכם זה לא "סקס בהסכמה" אלא אתה כפית את עצמך עליה, אתה כבר נושא באחריות פלילית ועלול למצוא את עצמך מסובך.
לכן "לא אסור" אינו בהכרח "מותר", משום שלא כל מה שמותר גם רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אני
דניאלה פרייפלד31/12/2009רצוי לא כל כך, עושים, אכן יש שמקימים יחסים בגיל 14 עם גיל 14
לא יותר צעיר אז יש ענין חוקי יותר של "מבוגר" עם קטינה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניראה לי שהבנתם....
רק אני01/01/2010רציתי לשאול לא על יחסי המין עצמם, אלא מאיזה גיל זה זה חוקי, זאת אומרת, מהו גיל ההסכמה? 14? ואם כן, ושני בני הזוג נמצאים מתחת ל14, האם הסכמת בנן הזוג תחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אני
דניאלה פרייפלד02/01/2010חוק והסכמה אינם תמיד הולכים יחד....
החוק אוסר קיום יחסי מין מתחת לגיל 14
ואז יש תוספות לעד גיל 16 נחשב בעילה....נכנס הפרשי גיל קשר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)