שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חסוי
    04/01/2010

שלום רב !

נולדים עקרים או שזה יכול ליקרות יום אחד ומה זה אומר שאין לי זרע מישהו יכול להסביר לי קצת על זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יכול להיות אבל לא סביר

שחר
    04/01/2010

סטטיסטית קיימת אפשרות להיוולד עקר. הסיכוי לכך נמוך מאד.
    בן כמה אתה?
    יש נערים שהתבגרותם הגופנית והמינית מתחילה בגיל מאוחר יחסית (בדיוק כמו שיש כאלה שמקדימים). האם יתכן שאתה פשוט אחד מהמאחרים? אם כן - אין מקום לדאגה. כשזה יגיע - זה יגיע.

קיימת גם אפשרות שאדם נולד רגיל והפך לעקר בעקבות טיפול רפואי מסויים או תאונה או חשיפה לרעלים. גם פה מדובר בסבירות סטטיסטית נמוכה מאד. האם ידוע לך על אירוע שכזה בעברך?

לא צריך "להיכנס לסרט" מהעניין. אם אתה חושב שאתה סובל מבעיה רפואית של ממש תצטרך לפרט יותר, אבל אני לא בטוח שזה המקום המתאים לקבלת יעוץ רפואי - בשביל זה כדאי ללכת לראות רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל עקר זה אומר שאין לי זרע ?

חסוי
    04/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בהכרח

שחר
    04/01/2010

עקרות אינה בהכרח אי שפיכת זרע.
    יש גברים ששופכים זרע אבל הם עדיין עקרים משום שהזרע שלהם לא פורה בגלל בעיה רפואית. ויש גברים ששופכים כמות זעירה של זרע ובכל זאת הם לא עקרים.

ויש... יש נערים שפשוט עדיין לא הגיעו לשלב ההתבגרות המינית לכן עדיין אין להם שפיכת זרע. יש ילדים ששופכים זרע כבר בגיל 10 ויש נערים שזה קורה אצלם רק בגיל 15. אם אתה באמצע - כנראה שאין לך מה לדאוג, רק לחכות בסבלנות. אם עברת את גיל 15 ועדיין לא שפכת זרע - יתכן שכדאי לך להיבדק אצל רופא. זה לא בהכרח מצביע על בעיה (יש גם מי שממתין מעבר לגיל 15) אבל זה שווה בדיקת רופא.
    מלבד שפיכת זרע - יש לך סימני מין אחרים? התחלף לך הקול? שערות? כל אלה יכולים להיות סימנים ש"או-טו-טו זה מגיע".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו